Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Bohinj 2864

Natisni
MajaO3. 04. 2013 20:39:39
všeč
jedriličar3. 04. 2013 20:42:45
@MajaO: ena stvar se je spremenila, pri Rožiču se ne dobi šmarna več .... pa to tut nekaj govori, a ne ?
(+5)všeč
Holcar23. 04. 2013 20:45:05
kakor sem rekel, več stvari v bohinju odganja turiste.
ne vem, maja, v čem tvoja objava nasprotuje mojizmeden
seveda vem, da niso vsi enaki, potem ko kdo doživi trolanje na eni in popolno nasprotje na drugi strani, prakticirano na tem forumu, tega ne more nihče več trditi.
(+1)všeč
korl4. 04. 2013 07:39:39
čuj Karahawk, ko ti že v profilu piše da si tako ponosen Pohorc - zakaj te pa tako zlodjevo boli razvoj turizma v Bohinju???

Kaj si pa prispeval k ohranitvi neokrnjene narave pri sebi doma? Celo Pohorje je že prepredeno s smučišči in novimi posekami, po njem se podijo štirikolesniki, motorne sani, kros motorji... celo tujci, delajo se gozdne vlake in poseke brez nadzora, pohorski les pa se transportira izključno tujim kupcem. Ne obstaja niti ena planinska koča do katere ne pride široka asfaltna cesta in da tam ne bi bilo parkiranih avtomobilov.
Pa taka pljuča Slovenije kot so nas učili v šoli, navadna sramota! Ampak svoje bomo tržili, vaše pa ohranjali skupaj z vašo revščino ali kaj, to je sporočilo Bohinjcem? Kako sploh moreš drugim flancati o nevoščljivosti?
(+1)všeč
VanSims4. 04. 2013 10:02:23
@Korl:

Na Pohorju sem parkrat bil in to kar sem doživel tam je pravo nasprotje bohinjske bede.

Med prvimi so imeli že konec devetdesetih lepe urejene poti, označene, dokaj razvito infrastrukturo in to takrat ko je npr. cela Gorenjska(vključno z Bledom in Bohinjem) še trdno spala oz. se preklala okoli denacionalizacije, zemljiških sporov in podobnih stvari.

Ne spomnim se da bi na Pohorju doživel kako neprijaznost, ljudje so v redu, prijazni, nasmejani. Postrežba OK, nobenih goljufanj, maltretiranj,...

Kje vidiš prepredena smučišča ne vem? Obstaja eno samo in ena gondola. Tudi ostalega(hoteli, koče, ceste,...) je ravno za tisti pravi optimum infrastrukture da je kolikor toliko urejeno in turistom prijazno in daleč od agresivnega mass turizma a la Švica in Dolomiti.

Kakih štirikolesnikov, motoristov nisem opazil, ne rečem da jih ni - so nadlega celotne naše državice in krivci niso posamezna turistična središča temveč država in organi, ki jih v takih okoljih tolerirajo. Tudi je po moje malo možno da so bili domačini, sploh pa zelo možno da kaki tujci sploh če vemo kako se po naših gozdovih podijo švicarji s svojimi terenci ker je kazen le nekaj 10 EUR, kar je za njih toliko kot bi meni iz žepa padel kak EUR ali dva.

Tudi kolikor vem ne posiljujejo z raznimi parkirninami in drugimi neizogibnimi stroški in seveda sploh pa si ne drznejo tega da bi načrtno polnili občinsko blagajno z neobveščanjem in potem nabijanjem kazni kot to v mafijskem stilu delajo v Bohinju.

Pohorcem samo kapo dol, Bohinjci bi se od njih lahko mnooogo naučili.
(+2)všeč
julius4. 04. 2013 11:07:42
@VanSims:
Toplo ti priporočam, da se ne spuščaš na teren, ki ga ne poznaš.
Napisal si:
"Kje vidiš prepredena smučišča ne vem? Obstaja eno samo in ena gondola. Tudi ostalega(hoteli, koče, ceste,...)"
Naj ti naštejem smučišča na Pohorju po vrsti začenši s tistim, ki ga ti poznaš:
-Mariborsko Pohorje
-Areh
-Rogla
-Ribniško Pogorje
-Pungart
-Kope
Kar se tiče uničene narave s strani gorskih kolesarjev, krosistov, štirikolesnikov in motornih sani so Korlove trditve točne. Točne so tudi navedbe o cestah, gozdnih cestah in vlakah. Svetujem ti, da Pohorje prehodiš po dolgem in počez, da boš vse to videl.
Kar se tiče prijaznosti Pohorcev pa kapo dol in vse spoštovanje. Tudi cene po kočah so bistveno nižje kot na Gorenjskem, tako v visokogorju kot v sredogorju.
Ko bo sneg skopnel greva lahko skupaj na Pohorje.
Svoje mnenje o bohinjcih bom pa zadržal zase.
Prilagam ti tudi fotko na temo uničevanje planinske poti na Pohorju.
1
(+7)všeč
CarpeDiem2474. 04. 2013 12:20:08
Se popolnoma strinjam s kolegom iz Pule, dobro razmišljanje!
(+3)všeč
VanSims4. 04. 2013 19:19:16
@julius: mislim, da se v glavnem strinjava, OK za smučišča imaš prav. Res, vsaj še na Roglo bi se moral spomniti. mežikanje

Kar se tiče motoristov, štirikolesnikov: žal take stvari vidiš tudi drugod. mrk pogled In pohorci so še najmanj krivi. Pa tudi država in organi samo do neke mere. Krivo je tudi pomanjkanje zavesti pri ljudeh, ki jim v glavnem za take stvari dol visi(češ to ni moj problem) oz. da bi take divjake striktno prijavljali s čimer jih pasivno tolerirajo.

Povabilo za izlet na pohorje sprejmem, lahko se kaj dogovoriva potem ko ne bo več snega.

(+1)všeč
Becar4. 04. 2013 21:55:18
Moje mnenje je, da ima ob trenutni situaciji Slovenija dovolj oz. preveč smučišč. Primer. Naše ceste so po tej zimi od pluženja in soli totalno sesute, država nima denarja za obnovo. Kdo se bo po takšnih cestah vozil iz tujine na slovenska smučišča. Drug primer. Industrija propada, ravno včeraj Mariborska livarna po TV in še ena firma iz Savinjske doline, se ne spomnim točno. Na stotine, tisoče novih brezposelnih. Zakaj ne bi recimo nek sposoben podjetnik, ali skupina investitorjev zagnalo raje neko tovarno za 1000 delavcev, ali denimo kupilo kakšno propadlo podjetje in ga prestrukturiralo in še bi lahko našteval.
Če se v tej državi ne bo začelo investirat tja kamor je res potrebno, se bo kmalu lahko na smučiščih smučalo samo še nekaj izbrancev. Očitno se nekateri sploh ne zavedajo trenutnih razmer, oziroma jih kriza ni prizadela. Jaz bi temu rekel življenje v oblakih.
Nekdo je dal primer termalnega turizma, kako to dobro teče, da tujci množično prihajajo... Glede tega moram prav tako povedat, da se meni znanih dvoje termalnih centrov (ki so imeli predvsem tuje goste) utaplja v dolgovih, eno se baje že zapira, eno pa se bo tudi kmalu začelo zapirat. Tako da jaz bi rekel, ne se zanašat na tuje goste, ker to ne bo dovolj.

Nisem neprivoščljiv, ampak če ta projekt uspe, povrne vložek in obstane 10 let, naj ti investitorji dobijo kakšno nagrado za življenjske dosežke.
všeč
VanSims5. 04. 2013 03:15:24
@NejcR: Za take primere ne vem, sem pa že sam večkrat prijavil kakega pasjega lastnika, katerega pes me je pred njegovo hišo periodično nadlegoval ko sem šel ali se peljal s kolesom mimo(npr, v službo, po rednih opravkih,...)

In glej ga zlomka! Policija je posredovala! Po kakem mesecu, dveh, morda še po kakem dodatnem mailu me tisti pes ni več nadlegoval. Policija me je v veliko primerih tudi s povratnim mailom obvestila o svojem posegu in ukrepih.

Druga možnost je seveda možnost samozaščitnih ukrepov mimo policije. Če skupnost stopi skupaj in drug drugega ščiti potem je nekajkratna ponovitev takega ukrepa na različnih nekaj storilcih dovolj da gre glas okoli tudi po ostali populaciji kršiteljev, da si tam kaj takega pač ne morejo več privoščiti.
(+1)všeč
tinky5. 04. 2013 08:59:42
NejcR pa VanSims , a se vama ne zdi da sta z vajinimi problemi okoli "cuckov " zašla na novo bohinjsko smučišče.
(+7)všeč
GregorC5. 04. 2013 09:39:02
Ja res je, da industrija pri nas propada in da bi bilo potrebno investirat tudi v to. Ampak saj se pri odpiranju novih tovarn in podjetij ponavlja ista zgodba kot tu. Polno enega nasprotovanja (največkrat ravno iz naravovarstvenega razloga in imena in priimka investitorja) in metanja polen pod noge in zato se investitor prej ali slej umakne in projekt propade. Bojim se, oziroma sem skoraj siguren, da se bo to tudi zgodilo.
Ne vem pa zakaj pri nas turizem ne velja za pomembno gospodarsko panogo. Saj konec koncev prinaša tudi veliko delovnih mest in ustvarja pomemben delež k BDP-ju. Sploh tu na območju Bohinja mislim, da je bolj smiselno vlagat v take projekte kot pa kakšno industrijo. Poleg Bohinja (Vogel, Kobla, Bohinj 2864, Soriška pl.) je podoben primer tudi Kanin, kjer bi bilo smiselno čim pre vložit v njegovo prenovo in posodobitev. Ampak se bojim, da ga bodo prej ali slej zaprli in bo ostal le lep spomin na stare čase.
(+4)všeč
Holcar25. 04. 2013 12:57:45
@korl: vsakemu slovencu bi moralo biti mar za bohinj. tudi če je iz prekmurja. v bohinj redno hodim poleti, kopat se, je boljše kot na morju, pa še bliže je. ne smemo se preveč deliti po pripadnosti pokrajinam, vsi smo slovenci, slovenija je mala in vse je na dosegu roke. za to bi morali biti hvaležni.

PS: Posameznik ne more kaj dosti narediti v takih primerih, razen če je na visokem položaju.
všeč
gorski svizec5. 04. 2013 13:26:26
Sem proti novemu smučišču, naj raje na višjo raven spravijo tiste, ki jih že imamo, ne pa da vse stoji. Poleg tega mi je pa škoda narave.
(+3)všeč
CarpeDiem2475. 04. 2013 13:57:49
Predlagam, da začnete s peticijo, vsi ki ste goreči nasprotniki tega novega projekta, ker od zgolj razlivanja žolča po forumu ne bo kaj dosti učinka, se strinjate?
všeč
jedriličar5. 04. 2013 14:09:21
Još bolje, dođite kod nas u HR na besplatnu obuku kako se skupljaju potpisi za referendum, predlažem Dubrovnik kao početnu destinaciju ... tamo vrlo dobro znaju kako zahebati potencijalne investitore, prvo im prodaju zemlju za masne pare pa onda kažu, šalili smo se, sada ćemo organizirati referendum da li može taj projekt za koji ste kupili zemlju ili ne ... možda da se tako nešto napravi i na bohinju ?
(+2)všeč
GregorC5. 04. 2013 14:21:54
jeriličar tako se v Sloveniji funkcionira že 20 let. Očitno smo si bolj podobni kot mislimo. Tudi za referendum smo mojstri.
všeč
Becar5. 04. 2013 14:57:49
Je morda kdo preveril potencialne investitorje, stanje na računih njihovih preteklih podjetij, likvidnost, ali so v preteklih projektih bili uspešni, ali so kaj zafurali, izvor njihovega premoženja, morebitne kazenske ovadbe, pravnomočne obsodbe itd?

Ali se kar zaupa vsakomur na slepo? Ni važno samo, ali projekt bo ali ne bo? Važno je tudi kdo ga bo izvajal, ali bo v primeru neuspeha pustil za seboj neodplačane kredite, kdo bo to v tem primeru plačal, ali ima dejansko toliko denarja itd.
všeč
Becar5. 04. 2013 15:10:34
GregorC, še nekje smo mojstri. V slabih kreditih in slabih bankah mežikanje Mar ne? nasmeh
všeč
tulipan5. 04. 2013 15:12:52

Velika podpora novemu smučišču na javni tribuni, ki je bila v sredo 3. aprila.
Tako piše na naslovnici Gorenjskega glasa 5. IV. 2013.
Podporo so izrekli Bohinjci.
(+1)všeč
Stran:1234567
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki