Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Visoki Kanin

Natisni
SunBurned23. 08. 2011 22:49:21
Saj je pohvalno, da ste se skrbno pripravili. Ampak tvoje moraliziranje pa kar malo komično izpade ob pogledu na mladeničevo nezaščiteno glavo pod strmimi stenami pa njega nezavarovanega ob jeklenici. Še odraslemu kdaj spodrsne "omehčana" noga s skobe, kaj šele otroku.
Pa brez zamerecool
všeč
muhicka24. 08. 2011 16:28:45
Oprosti,morda pa si bil ti tisti v opankah?! Pa ne se preveč razburjat, morda se celo strinjaš , da je obutev najbolj pomembna in seveda tudi čas,da ne letiš in ne priganjaš otroka preveč, da si vzameš čas za počitek in ne določaš predolge ture na en dan. Seveda pa ga imam namen opremiti še v vse ostalo, saj je zelo navdušen nad visokogorjem in ga bom v bodoče večkrat peljala s seboj.Do sedaj smo obiskovali npr. Golico, Porezen, Velika Raduha, Okrešelj...Ne moraliziram,le napišem kar vidim in objavim kakšno lepo sliko. Pa lp do prihodnjega javljanja s terena
všeč
smidov david24. 08. 2011 16:34:05
Muhicka ali mi lahko daš kako informacijo ali so Žig na V. Kaninu že namestili nov ali ga še vedno ni???

Hvala Lp DAVID
všeč
IgorZlodej24. 08. 2011 16:46:53
Žiga ni, pa tudi ne vem, če kdaj še bo. Počasi bo spet vse prvobitno.
všeč
grajbos24. 08. 2011 17:08:10
Žal se strinjam s SunBurned-om... Najprej je treba pomesti pred svojim ragom, šele potem pred drugimi. Žal je bil tvoj sin prav tako, če ne še bolj izpostavljen nevarnosti kot tisti mladenič z opankami.
Veš, ne moreš si mislit, kakšne posledice ima lahko en kamen premera 1cm, ki pade z velike višine. Predsednica PD mi je razložila oz. povedala, da se je to zgodilo njeni planinki. Tak kamenček se je samo slišal, ko je priletel na čelado, na čeladi pa pa je bla konkretna razpoka... Čelada je bila le še za v smeti.

Zato po pameti v gorah.
všeč
IgorZlodej24. 08. 2011 17:25:55
Kanin, mangrtsko sedlo, Vršič in podobne destinacije, ki so lahko dostopne so poleg primerno opremljenih gornikov velikokrat deležne obiska tudi čisto navadnih izletnikov, ki jih bližnje poti zavedejo in se nenadoma znajdejo na pravi gorski poti, ki pa ji z obutvijo, kot jo imajo in brez ustrezne opreme niso kos. Seveda jim pamet še zdaleč ne seže tako daleč, da se lahko žičnica pokvari, da cesto zasuje plaz in je treba peš v dolino, takrat bi pa lahko imeli resne težave. Zato v visokogorje, pa četudi z žičnico vedno v ustrezni obutvi in z ustrezno opremo.
všeč
urbancek24. 08. 2011 17:28:30
...in vsak tega ne ve... majhen kamen z velike višine je praktično kot izstrelek...
všeč
Flora124. 08. 2011 19:03:21
Muhicka, meni se zdi, da se ti preveč razburjaš in roko na srce, v tvojem primeru moraš biti samokritična, kajti sogovorniki so ti dali zelo zelo dobronameren nasvet. Tudi meni je žal, da tvoj sinek nima čelade na glavi in da ni zavarovan. Nehote mu lahko zdrsne, pa če ima še ne vem kake čevlje eek. Smo ljudje. Jaz sem bila edina s čelado, ko sem en dan skočila na Prestreljenik, pa so me gledali, kot da bi bila marsovček. Se podpišem pod grajbosa, zlodeja, urbančeka in od sonca opečenega (sunburned) nasmeh
všeč
jprim24. 08. 2011 20:41:00

ja, kucelj res spremlja,nasmeh,
... pa misliš, da lahko svojo roko podaljša kot v kaki risanki ob primeru zdrsa.
všeč
smidov david24. 08. 2011 21:00:31
Igor zakaj tako praviš, zakaj je pa potem v slovenski razširjeni transverzali če naj nebi bilo več žiga.
To je pa res malo smešno če bi žig kar ukinili. Prosim, če lahko kaj pripomoreš bi te prosil, da zadevo okrog postavitve žiga pospešiš.
Saj če je žig tam gor nikomur ne škoduje, koristi pa zbiralcem.

Lp David
všeč
IgorZlodej24. 08. 2011 21:08:43
Ne želim polemike okoli tega, pa vseeno povem, da sem 12 let delal na planinskih poteh, postavljal žige in skrinje, pa smerne table, pa se najde nekdo, ki mi grozi s tožbo, ker sem mu s somišljeniki preprečil strpati Aljažev stolp v muzej, pa sem si rekel, kaj mi je tega treba in sem prenehal. Naslednika pa trenutno ni.
všeč
urbancek24. 08. 2011 21:13:05
Še na "glavni" transverzali imaš vrhove s pobrušenimi, odtrganimi žigi, da o vpisnih knjigah ne govorimo... In to je sramota za narod, kateremu naj bi gore veliko pomenile oz. naj bi bile velik del njegove tradicije, zgodovine...jezen
všeč
SunBurned24. 08. 2011 21:20:23
@muhichka
Na tvoj prispevek sem reagiral, ker mi je bil kontrast med zapisanim in fotkami res zelo zabaven (izgleda, da imam malo zloben smisel za humorvelik nasmeh ) .Tvoje karanje opankarjev&co. potem izpade res kot moraliziranje. Sicer pa lahko tudi mene obtožite hinavstva, ker čelade tudi sam nimam. zadrega

Strinjam se, da na je enostavnejših poteh res najbolj pomemben varen korak v ustrezni obutvi. Obvezni tudi kaki flajštri za potolčene komolce, ker se znajdemo na riti, še preden se zavemo, kaj se je zgodilo. Za bistrejšo glavo v tej zmešani vročini ni odveč tudi kak isostar v vodi, čudodelen učinek pa ima tudi belo pokrivalo, magari mokra majica okoli glave. Obvezna oprema v boju z nepredvidljivostjo tudi tudi pelerina, kapa, rokavice, baterija. In pa časovna rezerva kot si že sama zapisala. Pri polnjenju ruzaka upoštevati tudi, da bo mogoče treba it kam prespat, čeprav ste se namenili samo za en dan.

Še glede varovanja (iz lastnih izkušenj). Strah pred višino in s tem povezane mehke okončine (če je človek pač temu podvržen, za tvojega sina se še ne ve) pride presneto hitro, v parih sekundah. Dovolj je že kako "brezvezno" 10 metrsko brezno pod nogami. Jaz sem se tega nespametno rešil s pomočjo nabranja izkušenj oziroma kilometrine. Daleč koristejša bi bila uporaba varovanja, saj bi s tem mnogo hitreje napredoval, pa še nevarnosti se ne bi izpostavljal. Me veseli, da imaš v planu za sina to drugo metodo.

Še veliko veselja v gorah želim in lp.
všeč
VanSims24. 08. 2011 21:32:39
Nekateri očitno greste samo zaradi žigov gor. Za transferzalo naj bi zadostovala tudi slika, ne?

Kar se tiče gornjih fotografij je seveda res neodgovorno - brez čelad in brez samovarovanja vsaj za otroka. Je pa res da so še bolj bose pa tiste petke in opanke(predvidevam da seveda tudi tisti kake druge opreme niso imeli).

Gospa iz Italije se seveda lahko hodi k nam sprehajati s psom po zavarovanih poteh saj je to v njeni domovini prepovedano kot tudi v večini alpskih držav pri nas pa tvega zgolj, da jo bo kdo zaradi tega prijazno opozoril.

Zase je pa vsak sam odgovoren in če še njim ni nič mar za sebe, zakaj bi bilo meni za njih, dokler seveda ne ogrozijo druge. Ko se pa zgodi nesreča so pa seveda vsi drugi krivi le on ne.
všeč
Okmodko24. 08. 2011 21:44:24
Tukaj na hribi.net se vsi sam kregajo.
všeč
Jany24. 08. 2011 22:06:50
Hribi.net je portal, na katerem izražamo svoja mnenja, hvala Bogu, se ne kregamo @Okmodko.
Če nekateri menijo, da je dobra obutev, zadosti vode in sončna krema, dovolj za visokogorje, jih je pač treba opozoriti, da to ni res in v tem ne vidim nič slabega. Če pa taisti ob tem še kažejo s prstom na druge, v opankih, pa toliko bolj.
všeč
smidov david25. 08. 2011 07:41:04
Igor moje mnenje je povsem enako in vse pohvale če si preprečil tako treparijo okrog stolpa.
Za žig mi pa lahko svetuješ na koga se lahko obrnem, da ga mal povprašam okrog tega, če ti nisi več dejaven na tem področju.
všeč
šlosar25. 08. 2011 08:49:39
Kanin nima za Bovčane nobene cene in se bo zaradi zanemarjanja poti vrnil v prvotno stanje. Včasih smo se otroci znašli in smo štempelj izrezali kar iz krompirja,po Igorju ti torej ne ostane drugega - poskusivelik nasmeh
všeč
strelec195425. 08. 2011 10:17:35
Še en vroč dan,prijetna temperatura pa je bila na Visokem Kaninu.Za tiste ki zbirajo žige je verjetno slaba volj opravičena sam nisem niti pogledal če je žig v "škatli"dobro pa se vidi moč strele kadar se razdivja nevihta.eek
1
2
moč strele3
4
5
6
všeč
clo25. 08. 2011 10:35:43
VanSims ne strinjam se, da gredo nekateri na goro samo zaradi žiga, treba je tukaj pomisliti tudi na otroke,žig je tako kot malica v gorah ( ta je zanj v gorah nekaj posebnega) zelo dobra motivacija za otroka ( slika ni toliko pomembna). Morda še nikoli nisi videl otroka z iskricami v očeh kako pritiska žig v svojo knjižico Mladi planinec?
Igor se strinjam, zakaj bi nekaj počel, če lahko dobiš največ že s tem ko goro uživaš zase in ne da se trudiš in postavljaš table...saj če bi vsaj še kdo se kaj pomatral bi se zdelo vsaj vredno.

Op. Še to, včasih se je kak žig dalo dobiti tudi v Bovcu - mislim, da na TIC-u, kako je pa sedaj s tem ne vem, težko verjamem, da se še da.

všeč
Stran:123456...181920
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki