Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Oskrbniki koč

Natisni
mikipi23. 07. 2016 18:28:49
Pa kaj vam je ljudje, a Trobec mrbit ni dokazov goljufije? Ja, očitno ni treba bit tujec, da te ogoljufajo, dost je, če si nepismen ali pa polno rit denarja, in te sploh ne zanima, kaj plačaš.
Zakaj potem cenik PZS, ki je zavezujoč za vse PD?Zakaj bi se na zvezi sploh ukvarjali s cenikom, če potem lahko vsak PD po svoje lupi planince???
Lastniki koč so že vse skozi, od nekdaj PD-ji. Pa kljub temu so zavezani ceniku PZS-ja.
Enostavno ne plačat, pa naj pokličejo Policijo, da spišejo kazensko ovadbo proti njim za poskus goljufije. Me zanima kolk jih bo???
Sandra, se strinjam!
(+7)všeč
dragon23. 07. 2016 18:55:47
Pri nas v kočah je pač tako, da, če hočeš karkoli uveljavljat moraš to povedat takoj ko stopiš skozi vrata. Nihče te ne bo spraševal, če imaš s sabo rjuhe, al pa če si član PZS-ja. Ko pa enkrat izstavjo račun, je pa stvar dokončna.
(+1)všeč
dprapr23. 07. 2016 20:31:17
Sandra, se popolnoma strinjam!
(+4)všeč
Trobec24. 07. 2016 12:47:50
@gorskaroza, najprej preberi komentar in si oglej slike. Razen če za dokaz velja samo pisno priznanje oskrbnice, da res goljufa...ali pa kar pravnomočna sodba višjega sodišča.

@Triglavska roža, na strani Gospodarske komisije PZS piše z rdečimi tiskamini črkami "najvišje cene prenočevanja in osnovne oskrbe v planinskih kočah", nič o neobvezujočih cenah.

@dragon, ni res. Davče blagajne omogočajo stornacijo računa. Pač izdaš negativen račun, pod komentar napišeš "pomota" in potem pravi račun. Ampak bistvo ni v tem, pač pa to, da je oskrbnica trdila, da enostavno NE MORE izdati računa brez posteljnine.

Aja, pa še to. Od letos velja nov pravilnik o cenah. Dolgo časa je bil v razpravi. In oskrbniki koč ter gospodarji PD so imeli dovolj možnosi in časa za svoje pripombe. Cene so se konkretno zvišale od lani, nekatere čez 30% (lani spanje na skupnih ležiščih 8€, letos 10,50€). Ampak očitno nekaterim požeruhom niti to ni dovolj in so začeli že takoj po uveljaviti veselo kršit nov pravilnik. No, da niti ne omenjam kršenja davčnih zakonov (na ceniku 2 popolnoma različni postavki in potem izgovor, da blagajna tega ne omogoča). Zagrožene kazni za take zadeve grejo v nekaj 1000€, ampak nekaterim očitno še vedno dol visi. Ko bo pa davčna enkrat udarila, bo pa jok in stok...

(+9)všeč
mikipi24. 07. 2016 13:41:45
Enkrat je nekdo rekel:
Kaj smo se od juge najbolj naučil. "Kako ništa ne radit i puno zaradit."
(+7)všeč
lino24. 07. 2016 13:56:15
Mikipi, za učenje takih stvari smo pa zelo nadarjeni in odprte glave!
(+1)všeč
VanSims24. 07. 2016 16:27:43
Mislim da je @Trobec podal dosti dokazov. Da, račun se da stornirati in da se ne-goljufati! Če le hočeš!

Drugače pa mi v ostalih alpskih državah ni znano, da bi se dajalo kaj popusta na lastno posteljnino. Ta je pač vključena v ceno, svoje pa verjetno nihče ne vlači s sabo. In sploh je vprašljiva čistost take s seboj prinesene posteljnine.

Še primerjava cen:

Passo Fedaia, torej pod samo kraljico Dolomitov, privatna koča (torej brez popustov): 3o EUR, v štiriposteljni sobi, v koči za vikat opremljeni in urejeni kar je glede na polno ceno v neki razmajani koči na neki Planiki, nekje v zlovenii, zelo ugodno. Aja, z zajtrkom vred seveda!

Val d'Aosta: Rifugio Grand Tournalin, lepo urejena, privatna koča na cca. 2500 nmv. Prenočevanje na skupnih ležiščih (veliko bolj komodnih kot na Planiki): 20 EUR. Seveda tudi z zajtrkom.

V obeh kočah seveda tudi lepo urejeni WCji in kopalnice. Kaki poljski WCji! To vidiš po Evropi v kakih res zabačenih kočurah.
(+3)všeč
herman824. 07. 2016 19:19:18
Pred leti, v času tolarjev so na Sedmerskih jezerih zaračunavali celo 5 tolarjev za kos, ki se je sušil nad pečjo. Se tega še kdo spominja?
(+3)všeč
Gost24. 07. 2016 21:04:10
VanSims - s seboj prinešeno posteljnino, pa res ne more biti kaj dosti narobe.
Sam prakticiram z Salewino bombažno vrečo, v katero se zavlečeš kot v spalko in celo vzglavnik lahko prevlečeš tako, da nimaš praktično nobenega stika z ostalimi prekrivali. Prostora v nahrbtniku zavzame toliko kot ena majica z dolgimi rokavi. Ko prispeš domov, jo pač opereš tako kot ostale stvari in jo pripraviš za naslednji podvig. Tako prihraniš nekaj denarja in ni potrebe po tistih plačljivih "rjuhah" umetnega izvora, ki se strgajo, če se le nekajkrat v postelji obrneš. Pa še okolje pač manj onesnažujemo. Pač zgolj moje razmišljanje.
Kar se pa tiče cen pa.....mrk pogled,tam okoli Triglava imajo planinske postojanke kartelni dogovor o cenah in seveda ne bo nekdo bil cenejši, saj bodo drugi udrihali preko njega.
(+5)všeč
SamoK24. 07. 2016 22:10:45
Kar hudo je v teh naših gorah, vidim. Res nisem vedel.
Meni je zelo všeč, tudi v kočah. Cene me ne motijo, hrana, če jo jem, se mi zdi dobra.
všeč
VanSims25. 07. 2016 05:58:02
en-goldy: ti jo opereš. Kaj pa drugi? Spomnim se, da ko sem še spal po evropskih hostlih, so marsikje prepovedovali lastne spalne vreče predvsem v severnih državah (konkretno mi je v spominu Nemčija) iz čisto higienskih razlogov. Nič nisi vedel kaj bo oni z njo prinesel notri.

Kar se tiče hrane se pa strinjam s @SamoK. V naših kočah še nisem slabo jedel. Res pa je da pri hrani nisem ne vem kako izbirčen in jem praktično vse.
všeč
julius25. 07. 2016 09:58:53
VanSims.
Zopet mešate jabolka in hruške.
Eno je vreča kot jo opisuje en-goldy, nekaj povsem drugega pa je običajna spalna vreća, ki jo lastniki uporabljajo za spanje vsepovsodi, tudi v svinjariji.
Vreče, ki so nadomestilo rjuh, prodaja in priporoča tudi PZS. Po njihovem ceniku naj bi bile v primeru uporabe takih vreč tudi nižje cene za prenočevanje.
Kako pa je v praksi pa vemo.
(+5)všeč
jax25. 07. 2016 10:08:02
Sam prakticiram z Salewino bombažno vrečo, v katero se zavlečeš kot v spalko in celo vzglavnik lahko prevlečeš tako, da nimaš praktično nobenega stika z ostalimi prekrivali. Prostora v nahrbtniku zavzame toliko kot ena majica z dolgimi rokavi. Ko prispeš domov, jo pač opereš tako kot ostale stvari in jo pripraviš za naslednji podvig. Tako prihraniš nekaj denarja in ni potrebe po tistih plačljivih "rjuhah" umetnega izvora, ki se strgajo, če se le nekajkrat v postelji obrneš. Pa še okolje pač manj onesnažujemo. Pač zgolj moje razmišljanje.

Jo imam tudi jaz. Uf, kako je tisto nekomot. Kot da bi moral cel zlesti v kondom. Jasno, v tujini jo praviloma zahtevajo, tako da jo pač vzamem s sabo. Ampak ne morem pa rečt, da je tam notri posebej prijetno spat ...
všeč
darinka425. 07. 2016 10:19:07
Jaz sem lani nosila s sabo lahko in tanko spalno vrečo. Ker so ti sicer zaračunali še tisto takso. Ampak ne po vseh kočah. Samo nekaterih.Je pa res, da si moral prej povedat.Ne maram tiste plastike, ki jo ponujajo po kočah in se itak hitro raztrga.
(+4)všeč
sara..25. 07. 2016 10:38:40
Glede rjuh je goljufija samo v primeru, ko si prišel plačevat nočnine in si zraven povedal in pokazal svoje ustrezne rjuhe.
Konkretno na planiki ima vsaka postelja rjuhe že na postelji in niso tiste ta umetne. (torej si rjuhe, ki si jih plačal tudi dobil)
Verjetno pa si zamešal tudi to, da si spal v sobi nad 6 ležišč in ne na skupnih ležiščih. Planika ima nekaj večjih sob, ki so bolj udobne in prostorne in se ne štejejo pod skupna ležišča. Gre pa notri okrog 15 ljudi.
všeč
Daaam25. 07. 2016 10:50:18
Soba za 15 ljudi je vsekakor skupno ležišče. Udobnost tukaj nima nobene teže. Če pri plačilu/naročilu nočitve poveš da imaš svojo posteljnino, seveda oskrbnik lahko zahteva da jo pokažeš in si jo v tem primeru tudi dolžan pokazati. Če pa tega ne zahteva, pa nima pravice kar računat.
(+3)všeč
dprapr25. 07. 2016 12:05:23
Da bi se moral v hribih še z rjuhami ukvarjati...zavijanje z očmi
Še dobro, da vam ni treba pokazati še pižame.nasmeh
(+14)všeč
gj25. 07. 2016 15:48:36
Stvar je enostavna, če si doma v svoji koči ni problemov, aja edin če ti baba teži. Drugače pa lepa beseda lepo mesto najde. Da bomo sodišča, policijo in podobno s. po hribih gonil, ne to pa ne. Folk pred takmo s. gremo v breg da glava počije. Zato pazmo kaj delamo.
(+4)všeč
lino25. 07. 2016 16:25:43
Gj, se popolnoma strinjam. Včasih smo malo preveč pikolovski. Fizična aktivnost je duševna rekreacija. Srečno!
(+1)všeč
Trobec29. 07. 2016 10:08:49
Ko sem jih na PD Gorje opomnil, da že kar dolgo čakam odgovor glede "incidenta" na Planiki pa dobim nazaj to:

(pa ne v mail pač pa kar javno - forum na strani GK PZS)

Planinsko društvo Gorje, četrtek, 28. julij 2016, ob 14.31 uri
Spoštovani! Vse uradne pritožbe imajo uradni rok 8 delovnih dni, ki pa še ni minil. Na takšno izsiljevanje, ki ga izvajate na spletni strani PZS in po različnih forumih pa se žal ne bomo odzivali. Lep pozdrav, PD Gorje
(+4)všeč
Stran:123...323334353637
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki