Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Oskrbniki koč

Natisni
velesa25. 08. 2010 18:22:40
Pohod 100 žensk na Triglav bo prvi vikend v septembru. Sama sem se ga udeležila pred petimi leti. Prvo noč smo prespale na Pokljuki, drugo na Planiki. Bilo je veliko takih, ki so se utrujene k počitku odpravile že pozno popoldan. Tiste manj utrujene, pa smo se pomudile ob druženju in glasbi, a ne pozno v noč. Noč je minila prav mirno. Vstajanje je bilo že ob 4.uri, ker je bil pozneje napovedan dež. Ob 5.uri pa smo krenile proti Triglavu. Pri sestopu nas je močil dež od Vodnikove koče do Pokljuke. Tudi letos bodo ženske prespale na Planiki. Po informacijah osebja na Planiki, imajo rezervirano za spanje celo kočo.
Naj povdarim, da je bil pohod lepo organiziran, poskrbljeno je bilo za varnost, zdravstvo, vse udeleženke smo imele ustrezno opremo.
Kaj pa če je več skupin po 20 oseb - pa smo tam. In v soboto je bilo na Triglavu mnogo huje, kot če bi ga obiskalo 100 žensk.
všeč
mery 4325. 08. 2010 19:37:31
jaz sem bila na pohodu 1oo žensk na Triglav lani in moram reči, da sem bila neprijetno presenečena nad stanjem v Planiki. Dež nas je pral celo pot, ob prihodu v kočo nismo imele mimimetra suhe kože.Koča je bila pasje mrzla, oskrbnica je zakurila šele pozno zvečer. jasno, da smo naslednji dan obule totalno namočene čevlje, ker se ti enostavno niso imeli kje vsaj za silo posušiti.jezen
všeč
gams4425. 08. 2010 19:46:29
SKALAR50zmedenjezenPOJDI RED DELAT DRGM SAM HRIBE PA PUST PRMERPOMOJE NIMAŠ100PIK DA TAKE PIŠEŠzmedeneek
všeč
jprim25. 08. 2010 19:49:54
Wau, spet je gams44 povedal nekaj nadvse modrega, na moje komentarje pa nikoli ne odgovori, se kar potuhne kot RT:
LP!
všeč
joža x25. 08. 2010 20:55:30
Ne morem verjet,da si nekateri želijo policaje še v hribih a je z vami res vse... Nekaterim bi pa, glede nato kako jim je v Avstriji všeč,da se kar preselite tja,nam pa pustite,da se sem pa tja malo poveselimo po pl.kočah,pa brez policije prosim.
všeč
triglav125. 08. 2010 21:34:17
Planinaske koče niso namenjene za žure, to mora biti vsem jasno in kolikor slišim, bo v prihodnje, občasno za red skrbela tudi policija, saj je vedno več pritožb nad razgrajanjem.

l.p.
všeč
lynx25. 08. 2010 21:40:49
Vau, kakšne alergične reakcije! Očitno bi večja prisotnost policije koristila.
všeč
VanSims25. 08. 2010 21:42:33
DA! Jaz si močno želim policije v hribih, da malo reda naredi tako kot to dela gorska policija v tujini.

Da bi malo pregledala stanje v kočah, kršitve nočnega miru, poslovanje koč, da bi malo vračale nazaj švoh opremljene pohodnike, kakega pohodnika s prosto tekajočim psom oglobila ali celo tako neumnost da gre nekdo na plezalno pot z njim(vsi pristopi na Triglav so pač plezalni), da bi oglobila tiste, ki smetijo, se derejo, poslušajo muzko na glas,... Jaz si to želim!

Sam se probam držati pravil skupnega življenja in sobivanja in imam čisto vest. Podobno kot na cesti. Niti ne trznem če vidim polcaja ali avto in s policijo nimam negativnih izkušenj. Če so me oglobili so me vedno po pravici. Poskušam se držati predpisov zaradi sebe.

Kar se tiče Avstrije kamor nas po Miloševićevsko pošiljaš: Jaz hodim tudi po tujih gorah ampak po domačih pa tudi BOM še naprej. Ker so tudi lepe in se zaradi nekaterih primitivcev ne bom prikrajševal za užitke, ki nam jih ponujajo. In še naprej BOM opozarjal na nepravilnosti, napake, neprimerna vedenja,...
všeč
skalar5025. 08. 2010 21:50:18
Policaji v gorah ? lepo prosim... mežikanje

prav nobene volje po brezpredmetni polemiki, še posebej ne v stilu "prmerpomoje" ( pa karkoli že to pomeni)

... včasih je pač potrebno v branje in sodelovanje na forumih ( mimogrede, mladina angleških navdihov bi rekla, da je uporaba velikih tiskanih črk v teh logih, "rude") le vložiti malček (več) miselnega napora...

...in smiselno prebrati celotno besedilo ne zgolj izvzeti posamezno (provokativno) besedo...

kakopak je nekaterim lažje z nižanjem nivoja na osebno žalitev, saj je za argument potrebna vsebina...

...in menda sem v "žandarsko-inšpektorski zvezi" jasno zapisal, da gre zgolj za retorično vprašanje...

... in kako gre že tisto o različnosti in strpnosti pa obenem kulturi (dialoga)... in to ne samo pri tistih, ki smo že prisopihali mimo Abrahama...

...miren večer... jutri bo (menda)spet sonce... nasmeh nasmeh nasmeh



všeč
heinz25. 08. 2010 23:54:35
Nekateri hočejo malo pametovati, a tu ni potrebno biti kakšen poseben retorik.. Dejstvo je, da je stanje v kočah (in na poteh) povsem neprimerno mirnim visokogorskim okoliščinam - naj si bo to podnevi, ali ponoči. Govora pa je bilo predvsem o Kredarici in Vodnikovi.. Očitno "civilizacija" (ki v parksi ne pomeni nič drugega kot divjaštvo) vdira v še tisto- zadnje, edino, kar je ostalo neokrnjenega v tej naši deželi oz., na tem našem svetu.
Strpnost do divjaštva?? (Upam, da ni kdo meril na kaj takega).. Se v tej zvezi sploh lahko uporablja besedo- strpnost?
Ne. Do slednjega ne bi smeli biti strpni. Pa tudi do vseh teh ne, ki hočejo sprevračati žalostna dejstva..
Kako čudno si vendar nekateri razlagajao pojem demokracije!?!?...
Kakorkoli.. stvari razlagajmo tako, kot jih v resnici vidimo, pa če so tudi "prmejpomoje". (Nekateri t.z. "demokrati" pa bi radi kaj cenzurirali.)
Moje mišljenje o tej problematiki je, da je potrebno nesnago v gorah čimprej pomesti. Za slednje pa je pač potrebna neka izvršilna oblast..
Le-ta te na Jesenicah sredi mesta oglobi, če pljuneš na cesto, medtem, ko se v rezervatu, imenovanim Triglavski narodni park lahko pobruhaš kjerkoli te je volja.
Slovenija, odkod "modrosti" tvoje??
všeč
JusAvgustin26. 08. 2010 10:20:02
Pohvala Koči na Gozdu, Kriškim podom, Vodnikovem domu, Domu v Tamarju(tam se zadnje čase najbolj zadržujem)nasmeh, spim v kočah ne, vse moje ture so enodnevne. Se pa strinjam z mojimi predhodniki: Očistimo naše gore, takšne in drugačne nesnage!
všeč
turbo26. 08. 2010 13:35:25
Tisti, ki smo v "petek in svetek" v gorah (ne prav dobesedno, blizu pa), vemo, da nekako devet mesecev na leto ni tako hudo. Del julija, avgust in del septembra je okoli Triglava noro, za Novo leto pa v odprtih kočah. Izven teh terminov pa je tudi na obljudenih vrhovih in poteh prav prijetno. Morda tudi zato, ker takrat zahajamo gor ven drugačni tiči, kot so tisti, čez katere "šimfam-o" na tem forumu. Pozimi na Kredarici še nisem naletel, da bi kdo spal pod mizo, še nisem videl pobruhanega WC-ja in še nisem slišal, da bi se kdo drl na ves glas okoli 2h ponoči. Zanimivo zmeden
všeč
gams4426. 08. 2010 17:21:06
JPRIM SI PA PAMTN OD HUDIČA NE VEM ALI SO PLANINSKE KOČE OD POLCAJOV AL OD PD NE VEM .KO PA NEKAJ ZAPROSIŠ PA NUCAŠ TONO PAPIRJEV PA ŠE NI DOBR.SAJ VEM DA BOŠ KAJ BLEKNU KO MAČKU NA REP STOPIŠ ZAMJAVKA .PA LPzmedenjezenvelik nasmeh
všeč
jprim26. 08. 2010 17:52:09
Sem pametna ....velik nasmeh
všeč
gams4426. 08. 2010 18:45:07
SORRYnasmehvelik nasmeh
1
všeč
julius26. 08. 2010 20:02:08
Gams 44, pojdi nazaj v OŠ (osnovno šolo), če si jo sploh kdaj naredil in se nauči vsaj osnove Slovenščine, potem pa pametuj.
Takim kot si ti tudi Bog ne more pomagati.
(+2)všeč
joža x26. 08. 2010 21:15:35
Eni so očitno za vojaški(Avstrijski) red po pl.kočah:vstajanje ob6.00 pa v hrib,večerja ob 19.00,21.00 ugašanje luči in tišina,ampak,če je vse v 00 potem postane dolgočasno in predvidljivo.Drugi bi žurali po kočah do jutra,ker so veseljaki(pa tudi ljubitelji gora).Sem za sredino med obema skrajnostima.Lani mi je na Češki koči,ob prepevaju skupine planincev zvečer,dejala kuharica,da je prav to tisto kar najbolj pogreša zadnje čase na koči, torej se je kljub celodnevnem delu razveselila pesmi,ki bi nekatere že motila,ker ne morejo z kurami spat.
všeč
VanSims26. 08. 2010 22:19:01
Yeees. to bi bilo to, ja!

Ob 6:00 pride oskrbnik in se zadere: AUFSTEHEN!!! Vsi vstanemo, na jutranjo higieno in na postroj z vso planinsko opremo. Pri postroju smotra opreme glede na destinacijo prijavljeno prejšnji večer. Nato zajtrk in potem odhod v kolonah do posameznih začetkov poti in tam voljno!

Zvečer, ob 22.00 povečerje in nočni mir.

Yees I would like it! mežikanje
všeč
skalar5026. 08. 2010 22:41:49
Povsem sveža prijetna izkušnja s Kriških podov...

Po dolgem času spet v tistih koncih, dan spoštljivo krasen, čudoviti razgledi z Razorja, kljub mimobežnim občasnim meglicam, pa tako ne potrebujejo dodatnega komentarja...

Pogačnikov dom kot postanek za hitro kosilo. Topel občutek, da tamkajšnja ( mlada) ekipa pozna svoje delo.

Aha. še dolg gospodu, ki se podpisuje "heinz", nekaj "postov" (komentarjev) višje, zgolj kot dovtip:

- retorik in retorično vprašanje sta sicer v sorodu, a pomensko le malček narazen
- o tem da ljudje na dotičnem forumu "pametnikujejo" seveda več pove o avtorju takšne misli kot o udeležencih
- predlagam, da pustite dnevno politiko izven te sfere, tu naj bi (menda) komentirali izključno "hribe", naprej in nazaj...
- se pa popolnoma strinjam z vami, da nas kar nekaj ( verjetno večina) hodi po gorah zaradi uživanja naravnih lepot in miru. In slednjega je, kot ugotavlja "turbo", v izobilju izven poletne sezone in izven "božjih poti"...

Osebno so mi sicer najbolj všeč enodnevne ture in to tja, kjer je čimmanj ljudi. Jih pa (prave planince) seveda rad srečam. Beseda besedo, zgolj pozdrav ali kratek pogovor o poti pa tudi kakšna izkušnja iz bližnje koče.
1
všeč
lencka27. 08. 2010 10:33:05
berem tole polemiko, pa bi le to pripomnila, če želim žurat, se odpravim na veselico ali jo pripravim kar na domačem vrtu. Kadar pa si želim tišine in miru, pa se odpravim med tihe stene in na osamljene poti in mi gre na živce ževsak juhej in HO, HO HO... kot sem ga poslušala celo pot iz Ljubelja na Begunjščico to nedeljo, pa je bil možak srednjih let iz naše skupine 20 pohodnikov. Ampak nekateri ne morejo iz svoje kože, naj vsi vidijo, da je prilezel tja gor...
(+1)všeč
Stran:12345...353637
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki