Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Oskrbniki koč

Natisni
geppo29. 10. 2009 09:16:50
Zima je pred vrati in koče se zapirajo ali pa so že zaprte. To kar je napisal
planinec alex
28.10.2009 Moji prijateljici , ki je hotela naročiti kavo s smetano je oskrbnik rekel da je usrana pezdetasta baba.
je res malo čudno ( ne morem verjeti )

V kočah preživim malo časa in slabih iskušenj nimam. Zadnje prenočevanje v Avstriji je bil primer za vse oskrbnike planinskih postojank
- izredna čistoča
- prijaznost
- toplina
Na večerjo smo čakali. Ampak koča polna, vse mize zasedene, vsi naročili večerjo oskrbnika pa dva ( mož in žena ). Torej nobenega vzroka, da bi kdo stresal zaradi tega slabo voljo. Vsi smo počakali in vsi bili prijazno postreženi. S pijačo prej, na hrano smo pa počakali. Preživeli lep večer v topli koči in pri prijaznih oskrbnikih.
Oskrbniki koč Kattowitzer Hütte1
všeč
geppo29. 10. 2009 10:19:13
Pozabil sem še pripisati, da v vsem svojem dolgoletnem stažu planinarjenja nisem naletel na nesramnega, oziroma neprijaznega oskrbnika. Pripombo imam bolj na čistočo sanitarij, kar je pa tudi posledično včasih obnašanje gostov, ki jih koristijo. Bil pa presenečen na čistočo sanitarij v prej omenjeni koči. Vse je bilo poponoma čisto tako ob 21uri ko smo šli spat in takšno stanje je bilo tudi ob 5:00zjutraj, ko smo koristili sanitarije. Kot, da jih ni koristil nobeden od obiskovalcev koče, ki jih je bilo pa veliko. Koča je bila polno zasedena - tudi skupna ležišča!
všeč
geppo19. 01. 2010 14:05:18

Se opravičujem!
Ni mi skopiralo mesto povezave!!
všeč
spetovar20. 01. 2010 12:26:41
Tudi sam nimam slabih izkušenj s oskrbniki. Me pa včasih motijo zasoljene cene na kočah. Razumem, da pri kočah, kot je Kocbekov dom, kjer ni lahkega dostopa cene malce zasolijo, samo pri kočah, kjer je dostop z avtom, pa je...
Je pa res, da počasi izginjajo oskrbniki z iskušnjami in kakšnimi pripovedkami mrk pogled
všeč
skalar5024. 08. 2010 11:35:04
sam pa imam - pa tudi v večletnem planinarjenju po slovenskih, italijanskih in avstrijskih gorah - sila različne izkušnje z oskrbniki
1
všeč
skalar5024. 08. 2010 11:37:33
naprimer: ekipo v Koči pri Krnskih jezerih, ker z načinom dela in predvsem odnosom do planincev tja ne sodi bi koncem poletne sezone pustil v dolini in na drugi strani kot primer pričakovanega navedel oskrbnico v Planiki. Ve, da ljudje po celodnevni hoji - še posebno, ko gledaš kakšne res utrujene obraze - najprej potrebujejo predvsem prijazno besedo...
1
všeč
nata24. 08. 2010 11:55:52
Jaz pa bi pohvalila oskrbnika v Kovinarski koči v Dolini Krme, sicer ni ravno visokogorska koča, oskrbnika pa sta res zelo prijazna.
všeč
rozka24. 08. 2010 12:40:36
Sama nimam slabih izkušenj, so pa različne. Še posebej bi pohvalila osebje na domu Petra Skalarja, Kredarici, Staniču,..., po drugi strani pa se mi je v spomin v slabem pomenu mrk pogledvtisnila starejša gospa-oskrbnicazmeden pri Koči pri izviru Soče...pač nisem navajena tako neprijazne oskrbe in "freh" odnosa.
všeč
andymann24. 08. 2010 12:54:22
Pohvale: Dom Valentina Staniča, Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti, Češka koča.
všeč
MRKAČ24. 08. 2010 13:01:02
Tudi midva z Johanom lahko pohvaliva oskrbnike naših koč. Moram pa pripomniti, da sva že opazila, da slabo voljo v kočo prinesejo tudi nekateri planinci, ki so celo sami sebi odveč. Midva se trudiva, da s prijazno besedo privabiva nasmeh tudi kakšni utrujeni ekipi. Če je le možno imava kaj s seboj, da jim lahko ponudiva. Mislim pa da še vedno velja: nasmeh in dobra volja vedno lepo mesto najdeta.
všeč
novinsekp24. 08. 2010 13:03:08
Pohvale: Poštarski dom na Vršiču, Pogačnikov dom na Kriških podih.
Graja: Tičarjev dom na Vršiču.
všeč
geppo24. 08. 2010 13:04:35
Dobro se poznam z oskrbnikoma ene izmed zelo obiskane koče v KSA. Včasih ju vprašam, kaj pa vidva menita o obiskovalcih, ki obiskujejo to kočo?
O večina imata dobro mnenje. Ko sta pa povedala nekaj primerov nesramnega obnašanja, potem zvijač, da se izognejo plačilu in še kar nekaj pestrih primerov, ki jih ne bi našteval.
Bil sem presenečen, da takšnji ljudje obiskujejo gore?
Potem ni čudno, da se kradejo pohodne palice, smeti vsepovsot in kaj pa vem kaj še..
Šlo je tako daleč, da se oskrbniki že pokličejo in opozorijo - sedaj boš pa dobil taprave...
Sam še nisem naletel na nesramnega oskrbnika.
Običajno v gužvi pa res stopim sam za šanka in ne čakam postrežbe ( po pijačo ),jem pa malokdaj v kočah.
Lp
všeč
mukica24. 08. 2010 13:42:28
Vse pohvale -Planika,Koča pri 7J,Dolič,Pogačnikov dom...in še mnogi drugi.nasmehnasmehJe pa res da bi nekje lahko več naredili sami planinci-obiskovalci ker se moramo zavedati da so oskrbniki in tisti ki pomagajo tam 24 ur,vse dni v tednu in imajo tudi oni pravico do slabega dnezmedenmežikanje
všeč
VanSims24. 08. 2010 15:18:11
Mene visoke cene toliko ne motijo, pač smo v kapitalizmu. Če ljudje vseeno kupujejo bo pač drago. Vsak pa ima izbiro ali bo npr. jedel v koči ali pa si kaj prinesel s sabo.

Sicer pa graja Domu na Gospodični: Stalni gostje in znanci(natakar se je tikal z njimi) so bili postreženi prej kot ostali planinci(pa so nekateri od teh stalnih gostov prišli za mano).

Nekoliko čuden odnos tudi na koči na Šmohorju nad Laškim. Imam občutek, da če ne bi prišel sam do šanka, me ne bi niti porajtali ker se je natakarica raje posvečala skupinici lokalnih pijančkov, ki so bili poleg mene edini še tam. Tudi nobenega cenika in računa. Sej ne rečem, da so mi preveč zaračunali,... zadrega Hrana sicer dobra!

Zadovoljen npr. na Kamniški koči na Kmaniškem sedlu ter v Staničevi koči.

Tujina: praktično b.p.: prijazni, gostoljubni, ponoči nočni mir,...
všeč
Jaša24. 08. 2010 15:53:19
Pohvala zavetišče pod Špičkom, Aljažev dom v Vratih, dom na Okrešlju.

Graje Tičarjevemu na Vršiču (ampak zaradi ceste in večinskih obiskovalcev je mogoče celo razumljivo).

Lp
všeč
skalar5024. 08. 2010 19:56:14
Tičarjev dom je skozi moje izkušnje ( ja, masovna avtobus asfalt lokacija) v bistvu klasična ( slabša! jezen ) gostilna kot gorska koča... na Vršiču ( če že) grem ali 10 minut višje do Poštarskega doma ali nekaj avto minut nižje do Erjavčeve koče nasmeh
všeč
joža x24. 08. 2010 20:22:07
Zelo malo je v Sloveniji pl.koč,ki jih nisem obiskal,če je ob poti ki,jo imam v planu pl.koča jo sigurno obiščem pa ne zato,da bi vprašal kje imajo vodo za natočit v plastenko,ki sem jo izpraznil, ampak si rad privoščim tudi okrepčilo.Ob vseh turistih in snobih,ki se grejo planince po naših hribih ni čudno ,da so oskrbniki včasih tečni.Sam sem bil najbolj zadovoljen na Pirnatovi koči,ki smo jo obiskali lani jesen.
všeč
viharnik24. 08. 2010 20:39:58
Glede na to,da se nekateri pritožujejo nad Kocbekovim domom,sem bil jaz prijetno presenečen.Oskrbnice prijazne,za dober obilen golaž z res velikimi kosi čistega mesa in pivom,nisem plačal niti deset eur pa še,ko sem postregel čez pult gorski policiji,sem dobil še iz srca brezplačno jabolčni zavitek od gospodinje.Zunaj pa sem kar tako na klopci od Štajercev izpod Boča pogoščen z pravim jabolčnim sokom.Zanimivo pa je,da sem po pogovoru s pripravnico alpinistko na Vadinah izvedel,da so v K.S.A.cene prenočitev zelo različne.Na Cojzovi najnižja tarifa 6eur,Na okrešlju 10eur,tukaj je zapazila tudi ričet,ki je izgledal bolj kot vodna juha brez ješprenja in še manj zelenjave,v primerjavi s Cojzovo kočo.Še dobro,da so v Kranjski koči njej po dolgih turah pripravili obilno kosilo.
Tudi sam opažam razlike v cenah in tudi kvaliteti ponudenega.Vse pa je odvisno od angažiranja in zavedanja skrbnikov v kakšni luči se bodo predstavili obiskovalcem,turistom.Stari pregovor pa še vedno drži,ko pravi,da dober glas seže v deveto vas.
Zame najbolše koče:Pri Ingotu,Lipanca,Zav.pod Špičkom,Tamar,Komna,Pogačnikov dom,Erjavčeva koča,Kofce(planšaska bajta),Stol,Pl.Šija,Velika planina.Vmes se koče,katere prej niso bile pod dobrimi gospodarji tudi popravljajo,kot sem slišal in v njih še nisem jedel,zato ne morem podati svojih mnenj.Je pa res,da v gorah po naporni turi vse zelo tekne,zato hrana iz nahrbtnika(ribe,mozarella,zelenjava,sir,polnozrnat kruh,vrečka špargljevega riža na kuhalniku,sadje itd.)tudi nikakor ni slaba izbira.
všeč
hribolazec124. 08. 2010 21:40:12
g.VanSims

ali ste alergčni na gospodično?
všeč
marjana24. 08. 2010 22:10:14
g. Skalar, ne vem kdaj ste bili nazadnje pri Krnskih jezerih. Zdaj je nova oskrbnica in mislim, da se je stanje izboljšalo. Visoke cene tudi mene motijo v nekaterih kočah, kot napr. v Koči Merjasec na Voglu, kjer imajo dostavo do koče.
všeč
skalar5024. 08. 2010 22:40:00
"viharnik": izjemno različne cene (kvaliteta hrane) v kočah, pa tudi brez računov, denar na roko...

Se povsem strinjam z vašim razmišljanjem o odvisnosti osebnega angažmaja oskrbnika...

Mogoče bi bilo spodobno, da bi pričujoči forum prebirali tudi odgovorni iz planinskih društev, ki nastavljajo oskrbnike...

Včasih je cenovna politika planinskih koč še najbolj plitka ( izjemno raznolika) pri ceni ( kvaliteti) skodelice čaja...in šele od tu naprej ričet, kos kruha, pivo, nočitev...
všeč
Stran:123...353637
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki