Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Rombonu (2208 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
Becar5. 08. 2021 23:54:13
Olševa, nad jamo? nasmeh
všeč
redbull6. 08. 2021 06:05:14
hah, mogoč si pa še zadel
(+1)všeč
grega_z_brega6. 08. 2021 07:22:59
Ni Olševa, Na Veliko Planino sem šel.jezik
(+2)všeč
VanSims6. 08. 2021 08:00:16
@Becar: "Pa poglejmo malo v Avstralijo, kaj nas čaka poleg vojske na ulicah. Saj res, nekatere brez otrok, pa da so še egocentriki, to ne bo nič motilo."

Ojej, on višja kasta, ker ima družino in otroke! zmeden Je pa že bolje biti samski kot pa dobiti takega partnerja za življenjskega sopotnika. Uboga njegova žena in otroci. eek

Kar se pa tiče same slike, je naverjetneje fake. Kajti, kdo bo doma nadziral starše ali res držijo distanco, če pa je doma ne pa tudi v javnosti nima smisla. Ampak neumen folk pač nasede ...
(+1)všeč
sigmund6. 08. 2021 08:58:57
Nekateri ukrepi so pa kljub vsemu dobri. Pogoj uveljavljanja PCT si lahko interpretiramo tudi kot koristen ukrep za necepljene - preprečuje neceplejnim, da bi obiskovali prostore, kjer je možnost prenosa okužbe nenadzorovana: gostilne, prenočišča, hoteli, prostori za koncerte, mogoče tudi fakultete, ipd, skratka vsi prostori, kjer je nujno PCT potrdilo. V te prostore imajo vstop cepljeni, ki pa še vedno lahko prenašajo virus in to čist regulatorno, cepljenim je to dovoljeno. In zaradi tega je odločitev odgovornega odraslega človeka, ki se zaveda sebe in tega, da je za svoje zdravje odgovoren sam, da se obiskovanjem takšnih prostorov odreče, kolikor največ se lahko. Tudi s tem lahko vsak posameznik nekaj doprinese k varovanju svojega zdravja.
(+7)všeč
zokipoki6. 08. 2021 09:40:22
Res je sigmund, to je stvar posameznika. Vsak ima svoje razloge in potrebe. Nikomur se ni treba cepiti, če to res noče, vendar mora, kot tudi cepljeni, sprejeti to kar mu odločitev prinese. Pravzaprav smo na istem in upam, da večina kmalu to dojame.
(+3)všeč
Aljoman6. 08. 2021 11:23:57
@VanSims "...Ampak neumen folk pač nasede ..."

Lahko bi bilo tudi drugače ali kar počne trenutna klika na oblasti, neumni ukrepi, ampak neumen folk pač nasede. zadrega
(+5)všeč
VanSims6. 08. 2021 11:31:04
https://www.delo.si/mnenja/kolumne/zakaj-se-je-cepil-luka-doncic/

Zanimiv članek dr. Ihana, ki pove, da gre tudi pri anticepilstvu (tako kot seveda tudi pri farmaciji - moja opomba) za nič drugega kot zaslužek.

To vam tudi pojasni, kdo rekrutira in plačuje vse te (anti)cep(il)ce, ki objavljajo svoje nebuloze po facebookih in drugih platformah, jih delijo naprej, ... najverjetneje vključno s 'šerifom' tega foruma. Ne, ne politika ali opozicija, ali kaki protivladniki ...
(+3)všeč
Becar6. 08. 2021 11:56:10
Eden vodilnih nemških patologov sproža alarm zaradi usodnih stranskih učinkov cepljenja. Bazira na lastnih obdukcijah 40 umrlih takoj po cepljenju. Ali je bilo kaj na 24 ur ali RTVSLO?

Za 30 - 40 % njih je ugotovil vzrok smrti cepljenje. Veste, potem pa nek koronar reče, vsi v družini smo se cepili, pa nihče umrl. Ne zavedajo se pa, da v kolikor je s cepivi nekaj narobe, bodo (povsem enako kot pri covidu) najprej umrli najmanj odporni, se pravi nad 80 let itd... Ampak s to razliko, da zdaj bodo umrli vsi od starosti in kroničnih bolezni, prej pa vsi zaradi covida.


povezava
(+7)všeč
zokipoki6. 08. 2021 12:05:19
Dober članek!
(+4)všeč
Becar6. 08. 2021 13:11:44
No takole, pa pojdimo spet malo v analizo te korona svinjarije nasmeh Prilagam graf death rate za Nemčijo (2010-2020), izdan s strani portala Statista, kot vidite, je izdan junija 2021. Kaj opazimo. Smrtnost v Nemčiji se zadnjih 10 let polagoma viša, kot se viša recimo v večini zahodnih držav zaradi staranja prebivalstva (nič novega in dramatičnega). Poglejte si leto 2020 oziroma zadnji stolpec. Kaj opazite. Če po vrhovih stolpcev potegnete neko navidezno rahlo naraščajočo krivuljo, stolpec za 2020 popolnoma nič ne odstopa, kvečjemu je še nekoliko nižji od pričakovanja. Še več, leta 2018 je bila smrtnost celo nekoliko višja kot 2020. Se pravi bi po statistiki bil covid lahko celo zdravilen, če se malo tudi jaz ˝pohecam˝ v slogu Jelka. Sicer žal nimam polnega dostopa do ostalih držav na Statista, ampak zakaj je Nemčija super primer oziroma merodajen. Je nam ena najbližjih in največjih držav centralne Evrope, podnebje je podobno, prebivalcev je čez 80 milijonov, tako da je statistika zelo zanesljiva. Če to ni zadosten dokaz o korona prevari, potem jaz res ne vem, kaj bi še lahko bilo. nasmeh

P.S.: V naslednjem prispevku vam obrazložim moje razmišljanje in analizo, zakaj je presežna smrtnost statistični kazalnik značilen za covid mafijo.
1
(+8)všeč
VanSims6. 08. 2021 14:13:55
@Aljoman: "Lahko bi bilo tudi drugače ali kar počne trenutna klika na oblasti, neumni ukrepi, ampak neumen folk pač nasede."

Argumentacija? Jaz sem jo navedel, oz. obrazložil, zakaj se mi zdi slika neumen fake. Ali pa je, glede tudi na tvoje prejšnje enostavčne poste, to že preveč zate?

Če sploh razumeš, kaj sem mislil povedati ... verjetno ne, če si v postu na katerega si repliciral, razumel le zadnji preprosti stavek.

@Becar:
"zaradi staranja prebivalstva (nič novega in dramatičnega)"

Ni sicer v direktni vezi s cvidom, ampak staranje evropskega prebivalstva, da ni dramatično, kljub temu da vemo kake bodo posledice. Ajaa, jaz, ki nimam otrok naj bom o tem tiho ...

"zakaj je Nemčija super primer oziroma merodajen. Je nam ena najbližjih in največjih držav centralne Evrope, podnebje je podobno, prebivalcev je čez 80 milijonov,"

2 mil. proti 80 mil., khmmm... primerljivo? Dalje, podnebje baš ni tako zelo podobno, ampak recimo. Kar pa sodu zbije dno pa je, veliko boljši zdravstveni sistem, napram našemu tranzicijsko zafuranem in pa boljše spoštovanje ukrepov, ker so Nemci pač malo drugačni kot mi. Po mentaliteti malo manj primerljivi.

"obrazložim moje razmišljanje in analizo, zakaj je presežna smrtnost statistični kazalnik značilen za covid mafijo."

Kdo iz t.i. 'covid mafije' pa govori kaj o presežnih smrteh? O tem se je začelo razpravljati na tem forumu, morda se je še kje kaj omenjalo.
(+2)všeč
Becar6. 08. 2021 14:35:56
PRESEŽNA SMRTNOST (excess mortality) kot orodje zastrahovanja s strani covid mafije

Ste se kdaj vprašali, zakaj nimamo (tudi v tem trenutku) vseh razpoložljivih podatkov za tako enostavne statistične podatke kot je recimo smrtnost ali smrtnost/št. prebivalcev (crude death rate) za vse ali vsaj večino držav v letu 2020? To so vendar podatki, ki jih lahko razume vsak ali skoraj vsak odrasel. Po drugi strani pa nas od vsepovsod zasipavajo s podatki o presežni smrtnosti. Med drugim se spomnimo Primoza in tistega njegovega ljubega portala (žal se ne spomnim imena) samih matematičnih genijev, statističnih strokovnjakov itd...

Graf presežne smrtnosti zgleda res grozljivo. Ne samo slovenski, tudi nemški, da peljemo zgodbo o Nemčiji naprej. Ampak kako je možno, da je zgoraj objavljeni graf smrtnosti ˝lep˝, presežne smrtnosti pa ˝grozovit˝. Nekaj ne gre skupaj, se strinjamo?

Idejo za ta razmislek sem dobil pred dnevi, ko smo lahko brali o načinu nagrajevanja vladi priležnega vodstva Inštituta Jožef Štefan z zaposlovanjem na pomembnih delovnih mestih z visokimi plačami itd... In potem se človek vpraša: Ali lahko tista anekdota o dežju in meteorologu velja tudi v primeru (IJS)? Kot velikokrat se tudi tu hudič skriva v detajlih, v tem primeru v načinu prikazovanja statističnih podatkov.

Ni skrivnost, da v razvitih zahodnih državah smrtnost (death rate) z leti narašča. Vzrok kot rečeno predvsem staranje prebivalstva. Vse projekcije kažejo, da se bo tako nadaljevalo tudi naslednjih 50 let. Zdaj pa se bom postavil v vlogo covid mafije. Kakšen graf prikazati, da bomo z njim lahko zmanipulirali množice. Odgovor: Graf presežne smrtnosti. In kako bi jaz to izvedel, v primeru covid mafije.

1) Nekdo se spomni dejstva o praviloma vsakoletnem višanju smrtnosti v zahodnem svetu, kar praktično pomeni, da imamo vsako leto glede na prejšnje leto presežno smrtnost.

2) Vzame podatke o smrtnosti po mesecih ali tednih za leto 2020 (˝epidemija˝)

3) Primerja 2020 najprej s podatki za 2019. Ugotovi, da razlika po tednih ni tako visoka. Kaj pa zdaj, da bo bolj prepričljivo?

4) Nato ugotovi, da podatki za 2020 bolj odstopajo, če jih primerjamo s podatki po letih nazaj, se pravi 2018, 2017, 2016, 2015....ravno iz razloga opisanega v prvi točki (višanje smrtnosti z leti)

5) Dajmo številko za primerjalno smrtnost zbiti na način, da upoštevamo 5 let za nazaj. Vnesimo te podatke v graf presežne smrtnosti. Zdaj je pa graf že bolj grozljiv, kot je bil prej glede na 2019.

6) Kaj lahko še naredim za češnjo na torti. Spremenim skalo na ordinati grafa na ta način, da bo graf po domače zoomiran in bodo krivulje raztegnjene po celi višini grafikona. Na ta način bo pogled na graf še bolj dramatičen. Lahko celo poskusim z logaritemsko skalo itd...

Evo, to bi jaz storil, če bi bil v covid mafiji, presodite pa sami, kaj je kdo naredil, zakaj zadeve ne gredo skupaj itd... Temu se reče statistična manipulacija brez goljufije. Pa lep pozdrav nasmeh

P.S.: da ne bo kdo razumel, da na IJS nimamo pravih strokovnjakov. Seveda jih imamo, odlične tudi v svetovnem merilu! Vprašanje pa je, v katero smer jih nekdo lahko usmeri. Navsezadnje so samo zaposleni, ki ne odločajo o svojem delu.
(+6)všeč
VanSims6. 08. 2021 14:54:50
Misliš, da se komu da brati tako dolge traktate? Še meni ne, da bi ti repliciral, pa sem tehnično-matematično izobražen. Kaj šele navaden folk, katerega skušate pridobiti (anti)cep(il)ci.
(+4)všeč
SamoK6. 08. 2021 15:01:52
Ne sekiraj se, če se ti ne ljubi brati.
Jaz sem prebral.
Tipček sam sebe prepričuje, da je res, kar si je izmislil. Nič drugega.
O statistiki nima najmanjšega pojma.
(+4)všeč
VanSims6. 08. 2021 15:29:19
"Jaz sem prebral."

Dober si, da si zdržal! cool

"O statistiki nima najmanjšega pojma."

Tega ti baš ne bi bilo treba napisati, saj je tu na tem forumu to vsakomur že jasno, razen njemu in njegovemu ožjemu krogu podrepnikov. nasmeh

Me pa to vse bolj spominja (če še naprej vlečem vzporednice z diktaturo) na špehe 'znanstvenih' traktatov, ki so jih naši tovariši pisarili in objavljali, pa recimo na učbenik za Samoupravljanje v srednji šoli, kjer je bilo takih traktatov za celo leto dovolj. velik nasmeh
(+4)všeč
pantani16. 08. 2021 15:31:18
Zastrašujoče je to, da se stroka spotika v manj rizične in nerizične skupine, po drugi strani pa že priznavajo da cepjenje ne ustavi širjenja virusa. Virusi so bili, so in bodo prisotni v vsakdanjem življenju, potek bolezni pa je odvisen od vsajkega posameznika. Torej s cepjenjem otrok in nerizičnih skupin ne bomo zajezili ali ustavili virusa, bomo pa s cepjenjem rizične skupine katera je 80+ lahko tudi 50+ oblažili potek bolezni ali vsaj zmanjšali komplikacije. Še enkrat; cepljenje ne prepreči širjenja!
(+9)všeč
julius6. 08. 2021 16:29:50
Becar.
Gospa Logarjeva po ovinkih pove star rek:
"Jaz vem, da nič ne vem. Ti pa še to ne veš, da nič ne veš"
Von.j.b.ga pa je tako zelo tehnično-matematično izobražen, da sliši planke žvižgat in vidi travo rasti.

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/logarjeva-se-sklicuje-na-analizo-pa-smo-jo-prosili-zanjo-dobili-pa-tole/?utm_source=sn_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%203095
(+6)všeč
Becar6. 08. 2021 16:48:25
velik nasmeh Julius, glede na tvoj komentar vidim da se je Van spet razburil, ker te statistične klofute ne bo nikoli pozabil.

Tehnično matematično izobražen? Kakšna izobrazba pa je to?? Aja, tehnični pouk in matematiko v osnovni šoli smo imeli vsi bruhahahhaaha velik nasmeh

Blokada teh 7 butcev je ena najboljših odločitev v zadnjem času. Priporočam tudi ostalim. velik nasmeh

A je še naprej tako, da ko Samo objavi neko bedarijo, takoj dobi od Vana en plus, pol pa konec? Kako se šele Jurček Zavest razburja, ko je skoz govoril, da to za Nemčijo ni možno, da moramo počakati do konca štetja smrti velik nasmeh
(+6)všeč
VanSims6. 08. 2021 17:06:13
"velik nasmeh Julius, glede na tvoj komentar vidim da se je Van spet razburil, ker te statistične klofute ne bo nikoli pozabil."

Statistične klofute. Joj, besedece nisem prebral, ker se mi ni dalo velik nasmeh Ta res živi samo še v enem svojem virtualnem svetu. Saj pravim, kot firer v svojih zadnjih dnevih ...

"Blokada teh 7 butcev je"

Najprej štirje, zdaj pa že kar sedem. Kmalu bo Primoža dosegel, čez katerega je imel toliko pripomniti zmeden
(+2)všeč
Stran:123...208209210211212...373374375
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki