Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Čistem vrhu (1875 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
Becar5. 08. 2021 11:19:09
Kopiram iz Dnevnika, Matjaž Figelj dr.med., spec. interne medicine.

Meni najboljša izjava v tem članku je ˝bolni umi privlačijo bolne ume˝

Bolni umi
Kdo ima pravico, da šolarjem, dijakom in študentom omejuje pridobivanje znanja v šolskih učilnicah in predavalnicah? Kdo ima pravico, da nam prepove prehajanje občinskih, regijskih in državnih meja? Kdo lahko onemogoča naše družinsko življenje? Je kdo, ki lahko prepove otrokom in mladostnikom, da bi se skupaj igrali? Nam prepove javno izražanje naših misli? In nam prepove proteste v znak nestrinjanja s stališči oblasti? Kdo, se sprašujem, nam lahko onemogoči, da več mesecev ne smemo v službo? In kdo nam lahko ukaže, da brez obrazne maske ne bomo smeli v trgovino? Kdo ima pravico odrediti, da se na pogrebu ne smemo posloviti od našega pokojnega prijatelja? In kdo zakleniti telovadnice ter otrokom prepovedati treninge in športna tekmovanja? Kdo si sme vzeti pravico, da uniči turistično dejavnost, male podjetnike in ekonomijo države? In… ima kdo pravico, da uniči družbo?
Kdo ima pravico, da zlorablja zelo redke smiselne strokovno utemeljene in moralno-etično ter pravno nadzorovane omejitve naših aktivnosti med epidemijo?
Nihče.
In vendar so nam večino osnovnih pravic odvzeli. Ker imajo ogromno moč. Njihovo moč napajajo inteligenca, eruptivna želja po nadvladi in kontroli drugih ter narcizem z grandioznim občutenjem, pogosto zelo krhke, lastne pomembnosti. V želji, da bi nadvladali, lažejo in manipulirajo. Zaradi krhkega občutka pomembnosti potrebujejo nove in nove zmage, nova in nova teptanja svojih žrtev. Posledično njihova sla po nadvladi nikoli ne presahne. Opremljeni z nesočutjem teptajo z lahkoto in užitkom, brez občutka krivde in obžalovanja.
Laž. Naša prepričanja, tudi napačna, vplivajo na naše obnašanje. Že zelo zgodaj se naučimo, da lahko vplivamo na obnašanje drugih, če jih pretentamo v zmotna prepričanja. Temna plat sporazumevanja. Vsi ljudje po malem lažemo, saj so drobne, lahko bi jih poimenovali sladke laži, lahko koristne. Pogosto se jih poslužujemo pri sporazumevanju. Z njimi prikrivamo naša prava občutja, da omogočimo prijaznejše in zato bolj konstruktivno sporazumevanje. Bolni umi se, nasprotno, zatekajo k velikim lažem. Z njimi želijo vplivati na naše obnašanje, saj vedo, da bodo tako lažje dosegli svoje cilje. So njihove številne protislovne trditve tudi posledica laži?
Manipulacija. »Z ukrepi želimo zaščititi vaše otroke. Zaščititi želimo vaše starše, vaše babice in dedke. Zaščititi želimo vaše družine.« So res zaščitili naše družine ali so jih razbili? Naših najbližjih ne moremo obiskovati v bolnišnicah in domovih starejših, nekateri mladostniki še vedno ne smejo k pouku v šolo, staršem ni dovoljeno, da na tribunah spodbujamo otroke na športnih tekmovanjih. Aha, družina samo za štirimi stenami. »Varna«, a podrejena in nemočna. Ne, zdrave in kreativne družine niso cilj bolnih umov. Tudi zdrava družba ne.
Bolni umi privlačijo bolne ume. Empatični in pošteni ljudje v njihovi bližini postopno prostovoljno ali zaradi diskreditacije odpadajo. Bolni umi pridobijo večino ostalih sodelujočih z manipulacijo. Pri tem izkoriščajo ranljivosti in slabosti posameznikov: njihovo patološko željo po vzponu na družbeni lestvici, potlačen ego, strah, njihovo eksistencialno stisko… Bolni umi niso več osamljeni, obdani so z zmanipuliranimi podporniki. Nastane patokracija, ki svoje lovke razprede v vse družbene pore. Bolni umi zavladajo. Demokratične institucije, varovala demokracije in človekovih pravic so jim v napoto. Zato bolni umi svoje diskreditacijske in uničevalne puščice usmerijo tudi vanje.
Bolni umi se torej ne bodo ustavili. Kdo jim lahko postavi meje? Kako bomo ponovno pridobili naše ukradene pravice? Institucije so zatajile. Najprej zdravstveni sistem, ki ni zaščitil stroke in je dovolil, da se medicina uporabi kot represivno orodje. Nato pravni sistem, ki je dopustil, da se potepta zakonodaja, namenjena zaščiti človekovih pravic. In ne nazadnje izobraževalni sistem, inkubator intelektualizma in kritičnega razmišljanja. Ne, kimajoči ali molčeči intelektualci niso podskupina intelektualcev. Kimajoči ali molčeči intelektualci niso intelektualci. Ko vse uradne institucije v državi odpovedo, postane institucija ljudske množice edina institucija, ki nam lahko ponovno pribori naše pravice. Ljudska množica mora imeti tri značilnosti: biti mora številčna, konstantna in imeti jasen, za vse državljane skupen in edini cilj – ponovna pridobitev osnovnih človekovih pravic. Brez osnovnih pravic bomo ostali brez vseh pravic. Ostali bomo novodobni sužnji bolnih umov. Ne bojmo se, s ponovno pridobljenimi pravicami ne bomo ogrozili obvladovanja epidemije.
Na tehtnici je ogromno, na tehtnici je naša prihodnost. Kdo bo zmagovalec? Bolni umi ali mi? Bolni umi so se že odločili. Kako se bomo pa mi?
(+11)všeč
Becar5. 08. 2021 11:21:25
Še več, bolni umi oz. covid mafija po domače, ki jih omenja, so proti njemu vložili obtožnico, ki pa jo je tožilec zavrgel. Da boste vedeli, kaj bolni umi poskušajo.
(+3)všeč
VanSims5. 08. 2021 12:03:30
@tulipan:

Ker mi nisi odgovoril na moje vprašanje, glede tega, kdaj in kje si me videl na ferati na Coglians, na kateri kao ne znam šteti do pet, ti pa kar odgovorim jaz (vkolikor seveda to videnje mene ni popolna tvoja izmmišljotina, bazirana na mojem blogu in zapisu iz leta 2012 na tem forumu):

Kot PRVO, na res ta pravi edini ferati na Coglians (Weg der 26) jaz nikoli nisem bil.

Bil pa sem pred tremi leti na Coban-Prunner weg, ki je recimo ferata, vsaj od stika s prej omenjeno naprej. Tam sem bil sam, srečal nobenega, razen onih avstrijcev na začetku in ko sem malicav tik pred spustom po Sentiero Spinotti, ko so me prehiteli.

Pač pa sem šel pred devetimi(9!) leti, leta 2012 po Spinottiju gor. Ker sem šel dol čez Rifugio Marinelli, je edina možnost, da si me videl tam, torej na Spinottiju.

Kot DRUGO, je to bilo pred devetimi leti, leta 2012. Takrat sem v hribe aktivno hodil slabe tri leta. Za izurjenega gornika, relativno preprost Spinotti, je bil zame, takrat tako kot danes npr. kak Jerman ali pa vsaj Ožarjeni kamen ali rdeča Mojstrana.

Skratka NA ZAVAROVANIH POTEH SEM BIL ZAČETNIK, na ferate pa sem sploh gledal kot na neko oddaljeno prihodnost.

Res je ZELO PODLO OD TEBE IN GORNIKA NEVREDNO, DA SE POSMEHUJEŠ ZAČETNIKOM, češ da ne znajo šteti do pet.

Sam očitno spadaš med tiste slovenčke (ja v tujini se mi to skoraj ni dogajalo), ki zviška svoje napihnjenosti in 'superiornosti' gledajo na vse ostale, še posebej začetnike, oz. tiste, ki ne hodijo v hribe tako kot oni v svoji samozagledanosti mislijo, da je edino prav. Da se razumemo, srečal sem tudi poštene Slovence, pozitivne osebnosti in velikokrat rad tudi pokramljal z njimi.

Spadaš med tiste, ki se drugim posmehujejo, dajejo na njih pripombe, te prehitijo in zafrkljivo vprašajo: "A bo šlo!", se ti posmehujejo, če nosiš samovarovalni komplet tam kjer oni v svoji omejenosti smatrajo, da to ni potrebno, se posmehujejo (celo na Triglavu, kot sem videl) tistim, ki nosijo čelado, češ "A gre ta na Himalajo?", guncajo žico na ferati, če se kdo pred njimi zatakne, prožijo kamenje in se tistim ki jih zasuje kanonada še posmehujejo, ... (vse to videno ali celo doživeto)


S TEM SI SE vsemu občinstvu na portalu hribi.net RAZODEL KOT SKRAJNO NESTRPEN ČLOVEK, nevreden poštenega naziva 'gornik', 'planinec' ali za karkoli se že imaš. Zame ne samo da nisi kredibilen, ampak si skrajno zavržna osebnost.

Aja pa Spinotti je zavarovana pot, ne pa ferata. Že to te ne postavlja ravno med ne vem kake poznavalce.

Ono sliko pa kar objavi in si s to potezo, ki ji kljub vsemu kar se je zgodilo na tem portalu, vendarle ni para, še bolj omalovažuj oz. dokončno zapacaj svoj ugled. Pa vedi, da JE OBJAVLJANJE TUJIH OSEBNIH PODATKOV (kar slika je), brez njihovega dovoljenja, KAZNIVO!

Da ne rečem, da je skrajno zavržno tuudi človeka zalezovati po njegovih zapisih na forumih in blogu. Da se ti da in da imaš čas. To delajo stare babe, ki nimajo drugega početi.
(+8)všeč
SamoK5. 08. 2021 12:33:58
Seveda, jax.
Nisem komentiral tega.
Prav tako nisem komentiral tega, kakšna je trenutna vlada.
Komentiral sem le tvojo neumnost, da odloka vlada ne bi smela sprejeti, oziroma neumnost, da v demokracijah zakone sprejema le parlament.
(Kar seveda velja tudi za Slovenijo, zato se glede tega ni kaj pritoežvati.)
(+2)všeč
tulipan5. 08. 2021 16:27:27
Spoštovani Van Simon
Nikoli te nisem zalezoval.
Datuma obiska ferate na Stol nisi nikoli objavil
O ugledu kogarkoli ne bi, predvsem o tvojem.
Vsi me poznajo kot izredno strpnega, tudi kot vodnika.
Kaj sem za tebe je tvoj problem, ki ga boš moral sam rešiti, ne na splošnih pogovorih o Covid 19.
O slovenčkih le toliko, da sem prebivalec Slovenije, ki spoštuje vse zakone. Si bil na ferati na Stol tega dne?
Moj profil je javen!!!!
(+13)všeč
bostjanp5. 08. 2021 17:29:05
...
(+9)všeč
gely5. 08. 2021 18:27:34
cool
1
2
(+10)všeč
Becar5. 08. 2021 19:07:02
Danes sem bral o sveži tožbi s strani mehiške vlade vloženi proti ameriški orožarski industriji, ki pridno prodaja orožje mafiji in ostali gverili med tem pa namenoma sproža konflikte, da je seveda biznis uspešen.

Vemo, kateri trije lobiji imajo na svetu največjo moč; orožarstvo, naftni in....... da, farmacija.

Zdaj pa kdor lahko potegne kakšne vzporednice OK, kdor pa ne pa....kaj naj rečem....naj bo brezpogojno vdan podložnik farmacije naprej. nasmeh

Gely...tale Sabina Senčar je zagotovo komunajzerka bodo rekli Fantastičnih ... pardon Blokiranih 6 mežikanje V resnici pa se vprašajmo na koliko mainstream medijih, je bil ta primer objavljen. Ker pri covidu so pridno objavljali osebne primere, pa če je bil človek 70 star v bolnici in potem popolnoma okreval. Takšne zadeve ti dajo za misliti. No, nekaterim vem da ne mežikanje
(+7)všeč
75'er5. 08. 2021 19:32:09
Becar, a ti ni nerodno, da smetiš po forumu s svojimi frustracijami?
(+3)všeč
pantani15. 08. 2021 19:36:41
Točno to.
1
(+7)všeč
pantani15. 08. 2021 19:38:32
75'er

Toliko kot vsi ostali!!!
(+6)všeč
gely5. 08. 2021 19:54:22
Becar ..... nej rečejo - itak se vidi, da čim ni po njihovo tolčejo po teb.... a fora, da ne dojamejo !!!! da jim trobijo, da so prenašalci tudi tisti, ki so cepljeni....
poznam ljudi, kateri so mi povedali, da nekaterih več ni po cepljenju, nekateri pa imajo zelo hude težave. Prav danes mi je na šihtu ena razlagala, kako hudo je s sosedo, ki se je šla cepit...pravi, da ne verjame, da bo preživela..... ampak, to ne bo prišlo v javnost, ker vse to blokirajo oz. ne objavijo - dotalno redčenje prebivalstva - blagajna je prazna
in tudi sestrična ali soseda, mogoče bratranec ali uslužbenka na pošti je plačala tole....

https://trma.si/globus-slovenije/ekskluzivno-jansa-z-druzino-v-drzavni-vili-za-najmanj-10-000-evrov/


https://www.24ur.com/novice/slovenija/jansevi-sorodniki-letovali-v-razkosni-vili-zlatorog.html

tole bi šel lahko tudi peš, ne da gre spet iz naših žepov - sej je zdrav a ne

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/60e42ade2dbfb/jansev-izlet-na-triglav-drzavo-stal-20000-evrov
(+5)všeč
VanSims5. 08. 2021 20:02:37
@tulipan: ŠE CELO VODNIK eek ... a tudi o tistih, ki jih vodiš, govoriš okoli, da ne 'znajo šteti do pet'?

Vsak lahko vidi, kaj sem v temi o Cogliansu objavil, drugje skoraj nisi mogel izvedeti. Če si tam tudi res bil in me videl, toliko slabše.

Poizvedovati okoli o ljudeh, kje in kdaj so bili, jih na podlagi tega omalovaževati in groziti z objavo osebnih podatkov JE ZAVRŽNO, nevredno že človeka, kaj šele gornika, kaj šele vodnika, ki bi moral biti za zgled

Kaj ko bi jaz začel okoli poizvedvati,za katero društvo ti to vodiš in jim kazati, kaj objavljaš na forumu?

Aja,pa hitro si zamenjal način govora v 'Spoštovani ...'.

@Becar: "Bolni umi"

Hi, hi ta je res tako zaverovan sam vase, da niti ne vidi, da tisti stavek, ki mu je najbolj všeč in sploh to kar piše sestavek o bolnem umu, govori ravno o njem.
(+2)všeč
Becar5. 08. 2021 20:14:58
75'er, tvoj post ni vsebinski, gre le za osebno žalitev. Zato se ob naslednji takšni bedariji lepo pridružiš Blokiranih 6 koronarjev, potem pa žali kolikor te je volja, patetik. Na tvojem profilu vidim tudi, da zelo uživaš v uničevanju planinskih tabel s svojim kolesom nasmeh
(+8)všeč
Becar5. 08. 2021 20:25:39
Drugače pa ja, odgovor @gely, vsa ta korona sodrga nas ostale evidentno poskuša utišati na vse mogoče načine. Ko bo počilo in v to sem prepričan, da bo, takrat jih ne bomo nikjer več videli ali slišali. Tako kot je napisal dr Figelj. Bolni um privlači bolni um. V tem trenutku so pogumni vsaj v gobcanju tule gor, čez pol leta jih ne bo nikjer. Ker to so taki osebki, ko jih povabiš na kavo, pa si nobeden ne upa soočit. Obstaja en dober izraz; da je od takih ljudi samo gobec in sapa mežikanje
(+8)všeč
VanSims5. 08. 2021 20:31:03
Kmalu bomo vsi blokirani, mislil bo, da samo še on objavlja in mu noben ne oporeka.

Kot njegov nemški vzornik, ki je na koncu vojne že shizofreno bledel v bunkerju in se še vedno šel svoj Blitzkrieg, medtem ko so Rusi bili že v predmestjih Berlina.
(+5)všeč
75'er5. 08. 2021 20:48:45
Becar, kot velikokrat do zdaj, si tudi pri uničevanju tabel ustrelil mimo. Ker si razlagaš tisto, kar želiš slišati. Pa se vprašaj, kdo je patetičen. Očitno si še eden, ki trpi zaradi svojih frustracij.
(+3)všeč
julius5. 08. 2021 21:38:47
Vonj...ga!
Da lahko izplačaš podkupnine pokvarjenim politikom, podražiš svoj "veleizdelek"!
Vsi, prav vsi vpleteni v to čarovnijo imajo pristavljene svoje lončke. Za doseganje ciljev, ki so jih obljubili, morajo doseči 90-100% precepljenost. Če ne zlepa pa zgrda.

V slovenščini pa imamo novo slovnično obliko
- laž
- velika laž
- JJ
1
(+9)všeč
Becar5. 08. 2021 22:49:38
Pa poglejmo malo v Avstralijo, kaj nas čaka poleg vojske na ulicah. Saj res, nekatere brez otrok, pa da so še egocentriki, to ne bo nič motilo.
1
(+2)všeč
grega_z_brega5. 08. 2021 23:24:11
Ok... "Zajebem" situacijo. Kam tu gor?
1
(+4)všeč
Stran:123...207208209210211...372373374
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki