Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
redbull2. 12. 2020 11:29:38
Gremo na 33% in ce po mnenju Beoviceve tete omejijo samo na metre in ne kot zdej obcine sem preprican da gremo proti 50%. Kaksni neposreceni ukrepi biserne vlade. Ce ne druzga, hvala vsaj na nafti prisparam
(+4)všeč
zippo2. 12. 2020 11:34:50
Ja ja, eni bi samo sosede obtoževali in celo prevzemali krivdo v imenu naroda. Ampak če imate že toliko povedati o ukrepih - koliko pa so res učinkoviti, tudi če bi se jih vsi držali 100 %?

V domovih za ostarele je polno okužb med varovanci in zaposlenimi. Vsi zaposleni se strogo držijo vseh ukrepov, vsi tam tudi nosijo maske. Obiskov ni že dva meseca. Varovanci ne smejo iz ene sobe v drugo, veliko jih sploh ne more. Menda ponoči ne skačejo skozi okna in s hojicami hodijo na kakšne kletne žure?
Če pa kdo umre, sorodnik ne sme tja, ampak kot moja soseda doma čaka nekaj dni, da pošljejo žaro na pogrebni zavod. Kje torej ne štima, če z ukrepi vse štima???

Primoz, s svojimi veleumi o gospodarstvu, ki bo preživelo in ležernim pogledom na vse propadle privatnike in njihove familije si zgolj dokazal, da si moralno nizek človek, ki se mu fučka za vse druge, tako kot tej vladi.
Lepo ti je, ker delaš v javni službi in najverjetneje od doma, pa imaš poleg zagotovljenega dohodka na pretek časa še za svoje dolgovezne študije, soljenje pameti vsej hribovski srenji in vsakodnevno podiranje rekordov na Stari grad. Na tisoče jih medtem doma razmišlja, kaj bodo dali otrokom za jest in koliko položnic lahko ignorirajo plačilo, preden jim odklopijo elektriko ali vodo.
(+16)všeč
djimuzl2. 12. 2020 11:36:27
Polona, ne se opravičevat, s "tovarišico" te ni označil z dobrim namenom.
(+2)všeč
dragon2. 12. 2020 11:55:21
Miri pravi, da ne poznam pomena besede tovariš, pa mi nalima link slovarja kjer pod 5. točko piše: učitelj, profesor. Je pa naša Polona verjetno res premlada za tovarišicozadrega. Se opravičujem pa lep pozdrav.
všeč
andi22. 12. 2020 11:57:56
Mogoče je težko sprejet, pa bom še enkrat napisal. Ukrepi verjetno ne bodo pomagali, ker so slabo učinkoviti. Virus je med nami, v mnogo širši obliki, kot si lahko predstavljamo. Podobna situacija v Italiji se je spomladi umirila šele po prekuženosti in umiranju. Kot smo že večkrat rekli - na videz popolna zaščita, vseeno resne okužbe med delavci posameznih strok. Ki jih je seveda glavni vladnik označil za nemogočenasmeh Nevidnega sovražnika se ne moreš znebiti. Ohranimo trezno glavo in se dobro držimo tistih ukrepov, ki so zdravo razumski - podobno, kot bi pazili v sezoni gripe. Anketarska tretjina ljudi, ki se ukrepov ne drži, stanja ne bo več bistveno spremenila, tudi če se od danes bo. Javnosti in nam na forumu pa pride zelo prav, če lahko na njo izlijemo vse bes tega sveta. Jest, uporabljat wc, popit kavo ali čaj in izmenjat par prijaznih besed s soljudmi pa ne moremo prenehat, sicer nam ostane samo še skok skozi okno. Vse dobro!
(+6)všeč
ppegan2. 12. 2020 12:31:18
@zippo in andi, vama pa dejansko ploskam, napisala tako, kot če bi sama mežikanje Najbolj pomembno je, da v tej jebeni situaciji ne pozabimo biti ljudje, da si pomagamo, če si le lahko, ne pa, da smo človek človeku volk, kot imam pogosto občutek.

@Marjan, se je tudi meni tako zdelo, ampak so me doma lepo vzgojili mežikanje

@dragon, opravičilo sprejeto nasmeh
(+3)všeč
parenzo2. 12. 2020 12:36:10
Ukrepi za zajezitev epidemije niso dobri ali slabi, ampak so samo blagi ali strogi.

Samo od spoštovanja ukrepov je odvisno, kako uspešni so.

Podobno je z relacijo: upoštevanje cestnih predpisov in številom nesreč.
(+12)všeč
VanSims2. 12. 2020 13:34:23
V Italiji so ukrepi uspeli ker nosu niso mogli pomoliti ven ne da bi jim to dovolili. Kaka prekuženost! To so se Švedi nekaj časa šli pa so ugotovili, da ne gre. Mimogrede, tudi tam imajo boljšo situacijo ker sicer blage ukrepe bolje spoštujejo.

Kako je Belgiji in Češki uspelo iz incidence 1300 priti na 300 oz. 500? Ja, ukrepe so spoštovali. Celo nekoliko blažje kot pri nas. Kako italijani kljub temu da imajo blažje ukrepe že imajo boljšo epidemiološko sliko? Ker spoštujejo ukrepe. Bil sem ravno pred tem drugim zaprtjem tam. Ne vidiš človeka brez maske.

Tako, da se strijam s @parenzom, vse je odvisno od spoštovanja ukrepov. OK eni so res nepotrebni (občine) ampak bolje kak nepotreben več kot potreben premalo. Imamo podobne ali celo strožje ukrepe kot ostala Evropa. Kje je potem vzrok? Edino v nas samih in nesposobnih organih nadzora.

Sami sebi kopljemo še globljo jamo z vsakim dnem nepotrebnega podaljševanja epidemije. Več gospodarske škode, več nesrečnih ljudi, več revežev, brezposelnih,...

In ja, podobno kot cestni predpisi. Zato imamo pri nas drakonske kazni za hitrosti, Avstrijci pa dosti manjše pa večjo varnost.
(+10)všeč
jax2. 12. 2020 13:43:47
Saj vem, da en primer ne pomeni ničesar, ampak če že govoriš o tem, kako se v Belgiji spoštuje ukrepe, si ne morem kaj, da ne bi prilepil tegale mežikanje

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/pobegli-evroposlanec-v-bruseljski-orgiji-tesni-orbanov-sodelavec/544197
(+7)všeč
MitjaBelak2. 12. 2020 15:01:15
Za malo smeha.
Danes že članek https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/prva-potrjena-okuzba-pri-domaci-zivali-v-sloveniji/544276

Primerjava z človekom je zgolj slučaj.nasmeh ali ne!

Kletka za enega dihurja naj bo velika vsaj 80 x 60 x 60 cm, seveda s predpostavko, da dihurček preživi dovolj časa tudi zunaj kletke. Kletka je lahko manjša le, če jo žival uporablja izključno za spanje. Najbolje je, če jim lahko namesto kletke namenimo za bivanje in igranje kar sobo. Prostori, kjer so dihurji prosto spuščeni, morajo biti v ta namen posebej prirejeni in zaščiteni oz. moramo imeti živali ves čas pod nadzorom. Dihurji so namreč izredno zvedavi in slej ko prej jih bodo zamikale stvari, ki jih ne bi smele. Okretnost in inteligenca pa sta jim pri tem le v pomoč. Dihurji so lahko nastanjeni tudi v zunanjih kletkah, primerno zaščitenih pred vremenskimi vplivi in drugimi živalmi.
(+1)všeč
dprapr2. 12. 2020 16:34:49
VanSims, dobro si zapisal svoje ugotovitve. Že 3x, pa bo verjetno še potrebno nekajkrat, da bodo nekateri dojeli. Res bi težko iskali še druge razloge za neuspešno kljubovanje virusu.
Me pa čudi, da nekateri tukaj, ki bi naj delali v zdravstvu (?), klatijo neumnosti.
(+7)všeč
felix2. 12. 2020 16:41:18
Zippo, se strinjam s tabo. Sam se ukrepov držim, toda ali je kdo strokovno ugotovil, kateri delujejo?. Sedaj se "strokovna" ekipa ukvarja z anketo in to naj bi bilo merodajno? Vidim, da se tudi nekateri na tem forumu oprijemajo za anketo, ki je merodajna. Bolano.
(+7)všeč
zokipoki2. 12. 2020 16:52:15
Tudi meni je napisano VanSimsa blizu. Da pride zvok iz harmonike, je treba raztegniti meh.
(+6)všeč
jax2. 12. 2020 17:56:44
Mene pa res zanima, ali res mislite, da so drugje res tako popolni, le mi smo neka nedisciplinirana rulja? Evo, anketa iz Francije (mimogrede, na podlagi članka bi rekel, da je narejena na metodološko malo višjem nivoju kot naša):

https://www.rfi.fr/en/france/20201112-60-percent-of-french-admit-to-violating-lockdown-rules-confinement-ifop-survey

60 % Francozov je priznalo, da krši pravila lockdowna. Ampak ne, samo Slovenci smo tako grozni.

Aja, in bojim se, da je velika iluzija trdit, da lahko rešuješ življenja ljudi, tako da uničuješ gospodarstvo in družbeno infrastrukturo. Tudi od tega bojo ljudje umirali.
(+8)všeč
fpetel12. 12. 2020 18:25:55
Niti slučajno nismo slabši od ostalih.
Težava so domovi za ostarele - tam se tako hitro povečuje število obolelih.
Glede na to, da gre za zdravstvene delavce, ki so tam zaposleni, da je to načrtno in vodeno od nekje. Moja gre v petek na pregled na 5 let, zaradi službe - ravno sedaj. Zakaj so pa trgovine zaprte?
Torej politika in ti. globoka država - svi...rija.
(+6)všeč
andi22. 12. 2020 19:11:47
ja, Slovenci smo daleč najslabši narod, ko pride do spoštovanja ukrepov (tako kot so si bili ob zelo visoki smrtnosti zaradi močnejše različice virusa spomladi krivi ta grdi Italijani sami - cc! In tako kot se lahko sedaj pohvalijo isti Italijani, Švicarji in Švedi - ne, ni kriva blažja različica istega virusa, oni so takšni eni in edini, pa še to samo v tistih tednih, ko jih podpre statistika). Tudi, ja, ko vidiš (ne rabiš špegat), kako virus vdre čez skafandre in uniči cele populacije neverjetno požrtvovalnih ljudi (ne govorimo o enem ali dveh, govorimo o 100 ljudeh), potem veš, da naj bi kao delal v zdravstvu. In ja, ko se razdelimo v dve skupini - tisti, ki virusa še niste preboleli in seveda v ukrepe zaupate (pravilno!) in v tiste, ki smo sami zboleli kljub rigoroznemu upoštevanju ukrepov (in v živo videli, kaj naredi virus vsem našim bližnjim, ki so se enako strogo držali ukrepov) in nas zato (upravičeno!) načne črv dvoma. Jah, bom zato iz kavča pameten. Ukrepi so zmerno strogi. In ja, ukrepi so sorazmerno slabo učinkoviti. Ko bo enkrat virus končno zdrvel skozi populacijo (podobno kot je sharal Italijo spomladi), si bomo lahko za silo oddahnili. Do naslednje debate - cepljenje. Uno, ta Moderno.
(+6)všeč
NeprijetnaResnica2. 12. 2020 19:59:17
V znanosti je tako. Teorija velja, dokler ne trči ob primer, ki jo negira. Poglejmo "hipotezo", da je za smrtnost COVID-19 v SLO krivo ljudstvo, ker se ne drži ukrepov. Hipotezo bi bilo potrebno razbiti na posamezne osnovne premise, a nima smisla, ker se je negacijo izjave že našlo (gl. prejšnjo debato). Negacija je tudi v dejstvu, da je največ okuženih med zdravstvenim osebjem in DSO, kjer so ukrepi najbolj rigorozni oz. da je tam očitno močno prevladujoč vektor okužb. V obdobju 10.-17.11. je med okuženimi bilo 700 oseb med zdravstvenim osebjem, 1000 med DSO, 800 med ostalimi upokojenci in 450 med skupno vsemi ostalimi prebivalci(zaposleni, brezposelni, študenti) Vir: https://twitter.com/vladaRS/status/1329009470811369475/photo/1. Zaključek, ki se ponuja, je zanimiv, širjenje okužb in smrtnost je največja tam, kjer se ukrepov najbolj drži. Lahko se argumentira, da ima ta del populacije največ stika z virusom, pa vendar je glede na številke to eden največjih rezervoarjev virusa. Kakorkoli, najbolj pomembno, ukrepi in ta debata je v osnovi zgrešena ter pelje stran od bistva. V ozadju je vse kaj drugega, kot npr. med drugimi "rabotami" tudi to, da se morda javno zdravstvo prikaže kot nesposobno (argument o visoki smrtnosti) in da se to uporabi kot argument za privatizacijo zdravstva. DSO so pa le medij za dosego cilja. Na to, da se bo "gospodarstvo že pobralo" pa tole: 2008 je bila bistveno manjša gospodarska kriza kot zdaj, posledica je bila skoraj razpad EU. Izkušnja iz tistega obdobja ne obeta nič dobrega za prihodnost in izjava, da je gospodarstvo nepomembno, je hladna aroganca, argument o smrtih pa goli populizem. Za povzetek: v ozadju je kraja. Slovenija izgublja vojno in ne zaradi virusa...
(+12)všeč
dragon2. 12. 2020 22:12:07
Gospa Neprijetna resnica se je šla danes registrirat samo zato, da nas razsvetli in nam pokaže neprijetno resnico. Se nebi čudil, če za tem zapisom stoji kakšen Ladislav Trohavelik nasmeh
(+4)všeč
piotr2. 12. 2020 22:46:50
Pa ne samo to, gospa Neprijetna resnica nam odstre tudi ozadje-krajo.eek
Da si morda tudi ta virus niso izmislili grdi strici iz ozadja...velik nasmeh
(+1)všeč
andi23. 12. 2020 07:56:47
Procese in učinkovitost zaščite vsakodnevno in tedensko preveri posebej za to ustanovljena komisija. Upoštevanje dnevno nadzoruje druga delovna komisija. Neodvisne verifikacije še dolgo ne bo. Saj se podatki in uporabljena oprema ne razlikujejo bistveno od Italije in njihovih zdravstvenih delavcev spomladi. Verjetno je za težjo epidemiologijo Slovenije kriva večja virulenca korona virusa o kateri vemo pa še premalo. Ko enkrat vdre, je v bistvu podobno teku čez minsko polje. Nekdo eksplodira, drug ne. Pa (razen na forumu, upravičeno glede na izkušnje iz preteklosti) - ne skrivamo se za anonimnostjo, kot nas je zlahka na pamet za obtoževat. Če kdo želi, naj piše, lepo vabljeni na vpogled in zgodbe v živo. Lp
(+4)všeč
Stran:123...2829303132...371372373
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki