Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Slovenska planinska pot

Natisni
zippo11. 07. 2013 10:10:01
Odreagiral si natančno tako kot sem pričakoval.
Jaz za štempelj tudi nikoli ne bi plačal. Nebi pa tudi nikoli spraševal če se lahko slikam pred bajto ker je namesto štemplja lahko tudi slika. Bi pa tako vprašanje vzel za malo provokacijo.

Prav je da se ne pustiš odirati na vsakem koraku a ne misli da se pa mi vsi pustimo. Ni samo tebi narava dala zmožnosti preživetja.

Dokler pa bo tvoja miselnost da je temu tako, boš na vsakem koraku naletel na neprijazneže. Saj mi jih tudi srečujemo, a zdaleč ne toliko. Kako da v parih letih odkar stoji muzej samo tebi na silo prodajajo nek štempelj, saj ostali tudi ne pobiramo denarja po tleh, ampak probleme imaš očitno predvsem sam
(+17)všeč
jozee11. 07. 2013 10:26:37
Se popolnoma strinjam s stališči, ki jih navaja Becar.
Skrajni čas je, da se miselnosti dovoljenega odiranja in kraj, ki se je prenesla s političnega državnega nivoja že na nivo prostovoljnih organizacij in ustanov v bazi, UPREMO.
Prav zato, ker desetletji nismo reagirali tudi na take malenkosti in s tem dovolili krajo imovine, je naša država tam kjer je.
všeč
FLEKSARCA11. 07. 2013 10:35:49
Zippo BRAVO, lepo napisano.
(+8)všeč
korl11. 07. 2013 10:36:56
jozee, samemu s sabo se ni teško strinjat
všeč
Becar11. 07. 2013 10:39:28
Kaj bi pa ti Zippo zdaj sploh rad povedal? Ker jaz te ne razumem več. Tvoja objava je namreč polna nasprotij. velik nasmeh

Po eni strani praviš, da tudi ti ne bi plačal, po drugi strani pa obtožuješ mene, da sem si sam kriv, da bi moral plačati. Zakaj že? zavijanje z očmi

Zato tvoja objava zame ni drugega kot provokacija, palci pri objavi pa podpora provokatorjev. Zato na tvojo objavo ne mislim več komentirati.
všeč
urbancek11. 07. 2013 10:43:42
Mene pa zanima, če je za veljavnost prehojene transverzale potreben tudi podpis oskrbnika v planinskih postojankah SPP? Ali lahko sam poštemplaš s PRAVIM žigom za SPP in zraven napišeš datum? Ker meni se zdi to, da bi se ti morali še podpisovati v knjižico maloeekvelik nasmeh. Lp!
všeč
FLEKSARCA11. 07. 2013 10:46:41
Becar, brez zamere, ni treba poudarjat, da ne boš več komentiral, ker to preprosto lahko storiš. Ja najbrž je lepo, če povsod okoli sebe vidiš provokatorjezavijanje z očmi.
(+11)všeč
Becar11. 07. 2013 10:47:37
Urbancek, podpis ni več potreben, tega pravila v knjižici ni več. Kar praviš glede eekvelik nasmeh pa imaš popolnoma prav. Lp
všeč
Becar11. 07. 2013 10:50:56
@FLEKSARCA: Uuu to si pa mimo mahnil, da vidim povsod okrog sebe provokatorje. Na tem forumu je 80% prav vredu ljudi, s katerimi imam tudi zasebne pogovore, ti pa si v preostalih 20%.
všeč
VanSims11. 07. 2013 11:36:15
Ponavlja se stara zgodba kot pri psih, oskrbnikih koč,... Kdor se hoče čemu upreti, kaj spremeniti tisti je takoj opljuvan, zasmehovan,... takega je treba preprečiti, uničiti, zabit. Tako je tudi v resničnem življenju in tudi zato se Slovenija pogreza v vedno globlji drek.

In ravno škodoželjni, rušilni ljudje so tisti, ki jih odirajo in v glavo j... na vsakem koraku, ki ponavadi v svojem življenju niso kaj dosti storili zase in imajo ego na nuli. In se seveda trudijo uničiti ljudi, ki živijo prijaznejše življenje ali pa si ga vsaj želijo narediti prijaznejše. O to pa ne! Če je meni krava crknila naj pa še drugim

@zippo: s tabo se delno strinjam. Res nima kaj spraševati ali se lahko slika pred muzejem ker to ni kak vojno-strateški ali podoben objekt.

Po drugi strani je res: miselnost. Ja od te je veliko odvisno. Ampak do te mislenosti pa prideš na dva načina: bodisi da te v njej doma vzgojijo, kar je redko ker se starši seveda bojijo, da ne bi otrok 'izkoriščal' te 'miselnosti' najprej proti njim. Druga možnost je da do te miselnosti prideš sam ampak ena od nujnih sestavin poti do nje je pa ravno uporaba te miselnosti t.j. to da se zoperstaviš tovrstnim agresorjem. Čimbolj se jim in čimbolj si samozavesten tembolj se ti taka miselnost oblikuje in ja, temmanj je tudi takih situacij. Enostavno ljudje čutijo, da s tabo ni 'češenj za zobati'.

@Becar: Yep, FLEKSARCA je tudi na mojem seznamu mežikanje
všeč
Iuvi11. 07. 2013 14:59:59
Po mojem mišljenju je edina prava opravljena transverzala tista, ki je v celoti prehojena.
(+6)všeč
Becar11. 07. 2013 20:41:26
Pozdravljeni. Danes smo poklicali na Planinsko zvezo Slovenije in povprašali, kako je s tem žigom v Planinskem muzeju Mojstrana. Na PZS smo govorili z gospo Mio in gospo Zdenko. Organizirali so sestanek na to temo z vodjo njihovega oddelka in nas poklicali nazaj. Odgovor posredujem vsem prijateljem, provokatorji, ki ste me tule gor žalili, pa plačujte še naprej vse vstopnine in globe vsakomur, ki se vas bo spomnil obrati:

VSI ŽIGI NA SPP MORAJO BITI JAVNO DOSTOPNI IN BREZPLAČNO DOSTOPNI!!! Tako tudi žig v Planinskem muzeju Mojstrana, kamor so s strani PZS danes že urgirali.

Upam, da bo zadeva obrodila sadove in da se ne bo še komu pripetila takšna sramotna prigoda, kot nam. Vprašam pa se, koliko denarja je na ta račun neka banda že nagrabila, kdo bo ta denar vrnil in kdo bo za to odgovarjal.

Lp

(+6)všeč
Becar12. 07. 2013 15:44:35
Danes še opravičilo s strani Slovenskega planinskega muzeja Mojstrana, gospa, ki je veselo računala za žige, je pa kar na dopustu. Upam in prav bi bilo, da se nikoli več ne vrne na to delovno mesto! Laganje o pisnem sporazumu s PZS, je nekaj tako nizkotnega, da se ne bi smelo oprostiti s strani njenega delodajalca. Imam pomisleke, da si je nekdo kar osebno basal žepe s tem denarjem. Če je še kaj pravice, naj bodo omenjena gospa in/ali tisti, ki so ji tako naročili, sankcionirani!

Kaj meni zdaj koristi 2 brezplačni vstopnici, ko pa imam do tam 120 km in odpor, da še kdajkoli prestopim tisti prag.

všeč
miri12. 07. 2013 17:18:53
@Becar da se ti je v današnjih časih nekdo opravičil,je pa tudi nekaj vredno.Ko boš šel čez Prag,boš lahko porabil vstopnici.
(+7)všeč
Becar12. 07. 2013 17:27:33
Miri, veliko raje čez Prag kot čez prag velik nasmeh
všeč
B216. 07. 2013 20:08:52
Hm, zanimivo... Ja, bi rekel, da je revica le opravljala svoje delo. Druga stvar pa je, kdo ji je to ukazal. Tistega papirja prav gotovo ni sama napisala. Lahko bi tudi pogledali, kdo je njen šef - in še kakšne funkcije morda še kje opravlja... Revica pa je v strahu za svojo službo samo opravljala tisto, kar ji je verjetno bilo naročeno...
(+2)všeč
julius16. 07. 2013 22:24:53
Zlobni jeziki so povedali, da je njen šef čisto v vrhu PZS.
Če je to res, je revica samo pridno izvrševala zadane ji naloge.
Res so čudna pota Gospodova.
(+3)všeč
headstar18. 07. 2013 14:27:41
A je kdo zadnje čase kaj hodil po "pravi" Slovenski planinski poti in sicer na relaciji Nanos - Predjama - Postojna - Lonica - Pivka - Vremščica?

Glede na vpisno knjigo v Slovenski vasi, sklepam, da že nekaj let razen mene ni bilo nobenega ali pa planinci enostavno ne vedo za lokacijo knjige in žiga pri Vadnjalu.
Vadnjal, Slovenska vas 1 - točka prvotne SPP1
Z dnevnikom SPP proti Lonici2
Nanos s poti Predjama - Postojna3
všeč
B218. 07. 2013 16:59:39
To je "stara" TZV 1 - sedaj SPP, ki je bila ukinjena pred mnogimi leti... Vzrok je bila bivša JLA in vadišče Poček... Seveda pa so knjižice še v obtoku (žig je na vrhu Sv. trojice - ali Lonice) in v Slovenski vasi pri Vadnjalu (verjetno še vedno v električni omarici in zanj vedo le redki). Sicer pa je (bivša) TZV 1 od Predjame do Postojne v slabem stanju (nemarkirana)... sedanja SPP pa poteka na relaciji Podkraj - Abram - Nanos - Razdrto - Senožeče - Vremščica...
(+1)všeč
headstar19. 07. 2013 08:13:47
B2, vse kar si napisal drži kot pribito.

Pot od Nanosa do Predjame je markirana, ob markacijah je zaslediti še staro "enko". Od Predjame do Postojne markacij ni in jih nikoli niti ni bilo (PV 1955/11). Od Postojne proti Lonici je zaslediti kakšno markacijo brez "enke", del med Lonico in Slovensko vasjo je lepo markiran ampak pa je speljan čisto drugje, kot je potekala SPT 1. Namreč "prava" pot je potekala od križišča na livadi kakšne pol ure pod Trojico kar naravnost po gozdu, prečkala cesto tik ob znaku za vadbišče in se spustila na po južnih pobočjih ostrega vrha (danes zaraščeno) na makadamsko cesto in po njej po SZ strani Petelinjskega jezera v Slovensko vas, kjer je žig še danes v el. omarici pri Vadnjalu (hiša je nekaj let že prazna). Od Slovenske vasi preko petelinja, Osojnice, Volč in na Vremščico je pot dobro markirana, le "enko" je težko zaslediti.
Obris markacije SPT 1, na zapuščeni poti Trojica - Slovenska vas1
Zaraščen del SPT 1 - etapa Trojica - Slovenska vas2
Makadamska cesta, po kateri je včasih potekala SPT 1, zadaj Osojnica, vmes Pivška kotlina 3
všeč
Stran:12345678910
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki