Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
Becar3. 04. 2021 20:18:30
Pismo in slike B. Lunežnika:

Pa sem nazaj... 4dni sem sredi epidemije "najbolj smrtonosnega virusa" preživel v bolnišnici v mb(operacija na hrbtenici), in nisem si mogel kaj, da se ne bi že prvi dan kar tako sprehodil naokrog, in se tudi na lastne oči prepričal, kako zgleda to "obsedno stanje", v slo bolnišnicah, ki vam ga prikazujejo mediji. Ampak jbg, nisem bil priča nobenemu takemu prizoru, ravno nasprotno, in to enostavno moram delit: Najprej, na kontrolni točki, sedi 5 zdr. delavcev za mizo na hodniku, lepo klepetajo, se smejijo, zraven čakata 2 pacienta, razen tega hodnik PRAZEN(šotor zunaj pred kontrolno točko pa absolutno prazen). Potem se še malo sprehodim po večinoma praznih hodnikih, praznih čakalnicah, delovnih prostorih, grem v stolpnico, ista zgodba!(vsega na žalost nisem uspel slikat, bom pa naslednjič). Dva oddelka popolnoma zaprta, zaklenjena, nikjer žive duše, niti enega pacienta niti zdravnika, se sprehodim še po dveh oddelkih, na katerih je videti večinoma le napol prazne sobe! Skratka, mesto duhov... Potem na oddelku, na katerem sem bil sprejet, vprašam sestro, zakaj sta pa 2oddelka zaprta(ko pa bi naj bila taka prostorska stiska) , odgovor je bil, da se tudi same to sprašujejo, ampak jim enostavno ne želijo povedati, in da nekaj so jih premestili, nekaj pa poslali domov.
(+4)všeč
Becar3. 04. 2021 20:20:13
V sobah na oddelkih ne veljajo NOBENI ukrepi. Pri pacientih ni potrebna maska, nobena distanca, omejitev števila, še kakšnega doktorja tu in tam opaziš brez maske!
Pa ne bi romana zaj pisal, o tem kaj vse sem še opazil, v glavnem ogromno je spornih dejstev med tem kar nam prikazujejo razne novice, in tem kar človek vidi na lastne oči
.
V bolnišnici sem bil tudi nekaj mesecev prej, stanje: enako. Nobene gužve, panike,...
Kdor še vedno ne verjame, se lahko prepriča na lastne oči, tako kot sem se jaz.
TOREJ,BOLNIŠNICE POKAJO PO ŠIVIH? PACIENTI LEŽIJO PO HODNIKIH? KADRA NI? MRTVI LEŽIJO NA KUPIH? ZDRAVSTVENI DELAVCI V VESOLJSKIH SKAFANDRIH?
NEE, NIČ OD TEGA NI RES, SAME LAŽNE REPORTAŽE!
KJE SO ZDAJ TISTI PRIZORI IZ 24ur(in njim podobni)??? AJAAA TOČNO, TISTO SO BILI POSNETKI ZREŽIRANI V ITALIJI!!
BANDA LAŽNIVA!
TELEVIZIJA=EPIDEMIJA
1
2
3
4
5
6
7
8
(+5)všeč
and13. 04. 2021 20:55:58
Becar,ne zavajaj,se samo vidi, da nimaš pojma. Če tako sovražiš vse, kar se zdravstva tiče - zakaj si potem v bolnišnici, doma bodi in se s čajčki in avtosugestijo zdravi.
(+7)všeč
Becar3. 04. 2021 20:57:19
A si ti pismen? Jaz nisem v bolnišnici, sem pa bil v lanskem letu večkrat in lahko potrdim večino napisanega, le da si mi ni dalo slikat.
(+2)všeč
trentarski3. 04. 2021 21:24:35
Ta bolezen vam je očitno le pustila posledice nasmeh Kaj ni nobenega drugega foruma ...
(+4)všeč
Becar3. 04. 2021 21:46:06
Tako pač je, ne si zatiskat oči, pretegnu se noben ne bo, za covid oddelke pa itak najraje prosijo prostovoljce.
(+3)všeč
VanSims4. 04. 2021 07:53:04
Jah, tudi teoretiki zarot imajo svojo propagando. In oni verjetno ne plačujejo študentom za to. Ne bom pa razpredal o 'decih neumnih', da se ne spustim na njihov nivo.

@SamoK: svoje, ja! Palestinci so pod njihovo okupacijo. Žal. Niso njihovi državljani.

@gely: ne da se mi oz. nimam časa brati teh člankov pa mi rezimiraj imena in priimke ljudi, ki jih ta odvetnik misli tožiti. Tudi Nürnberg je imel konkretne ljudi na zatožni klopi, ne na splošno nacizma, nemške države,...

@felix: probaj v Edgeu, meni isto ne dela v Firefoxu.
(+4)všeč
Becar4. 04. 2021 08:23:09
VanSims, mi teoretiki zarot najprej iz bolnišnice odpeljemo bolnike, zdravnike pošljemo na kavo, nato poslikamo kot da ni nikjer nobenega, vse to plačamo iz fonda za propagando. Potem bolniki lahko pridejo nazaj ležat po hodnikih in v krste. Da boš vedel, kako to poteka pri nas flateartherjih al kako že praviš temu tekom svojih blodenj. A se je tako težko sprijazniti s corona nategom? Eni spoznajo prej, eni kasneje, saj tudi za tebe pride čas. Nekateri pač kasneje dojamejo. Tudi takšni so, ki ne bodo nikoli. Vsaj eden na tem forumu.

P.S.: zdaj bom za en mesec izobčen iz društva flateartherjev, ker sem ti zaupal insiderske informacije
(+6)všeč
SamoK4. 04. 2021 08:57:16
Še nekaj je značilno za vas ploskozemljaše: pišete tako zblojeno, da še sami sebe ne razumete.
(+4)všeč
andi24. 04. 2021 10:04:03
Samo kot predlog, mogoče ga lahko podam, ker sem tega monsterja v dobri veri lani odprl. Namen je bil sicer točno tak - smetišče, da je preostal forum čist. Vseeno, tole nekak ne spada več na portal hribi.net. Sploh ker osebno vem, kako stvari v resnici zgledajo, pa čeprav se seveda z določenimi ukrepi tudi jaz ne strinjam. Niti ni važno. Da ne nategujem debate na praznični dan.
Tadej - obstaja možnost, da damo pod vprašanje portala na javno glasovanje, če se debata Covid zapre? Najlepša hvala. Upam seveda, da možnost obstaja in da bo dosežen odgovor da. lp, Andrej
(+4)všeč
jax4. 04. 2021 10:19:59
Proti. Če obstaja rubrika splošni pogovori, potem se lahko debatira o vsem. Kako bi potem napisali pravila - pogovarjamo se lahko o vsem, le o virusu ne? Edina alternativa je, da bi ukinili splošne pogovore kot take. Ampak meni se zdi da bi s tem več izgubili kot pridobili.
(+7)všeč
jax4. 04. 2021 10:24:39
In še to, kot sem že večkrat povedal - dokler obstajajo omejitve gibanja in nam neki organi omejujejo izbiro gorniških ciljev, je popolnoma iluzorno pričakovati, da se na gorniških straneh ne bi non stop zaletavali ob epidemijo.
(+5)všeč
VanSims4. 04. 2021 10:30:39
Tukaj bi se pa z @jaxom strinjal. @andi2, tvoj namen je bil popolnoma pravilen in je tudi dosežen. Tako, da ne vem zakaj bi ukinjali zadevo.
(+3)všeč
andi24. 04. 2021 11:04:04
Ok, hvala za vajino mnenje, ki ga posebej cenim, ker gre za tvorna uporabnika foruma. Malo mi je žal, ker starejši uporabniki navajajo, da se kdo zaradi te teme s portala odvrača (pogovor že skoraj ponarodelih uporabnikov - drapr, locanka v sosednji temi). Pa so to ravno ljudje, od katerih dobimo ogromno podatkov glede poti in skritih lepot naše dežele. Tudi če se kdaj ne razumemo povsem na isti liniji - kapo dol vsem staroselcev foruma za vas trud in prispevke. Za Covid se pa lahko itak odločimo skupaj in demokratično. Lp
(+4)všeč
VanSims4. 04. 2021 11:16:31
@Becar: Problem terij zarot ni v njih samih. Nekatere (kot je razvidno iz enega od mojih linkov) celo držijo in še marsikatera druga pa še ne vemo. Saj zato se pa imenuje 'teorija'. Ko se dokaže, je to 'dogma', če pa se izkaže za lažno pa 'laž'.

Tudi sam jih ne zavračam kar tako. Vsaki pripišem določen odstotek verjetnosti. Tudi tem o Covidu. Ta se giblje od zanemerljivo majhnega do recimo nekaterih redkih tam tudi do 80, 90 %.

Problema pri takih teorijah pa sta dva: njihova številčnost in agresivnost njihovih zagovornikov. Pozor, ne vseh ki verjamejo ampak tistih, ki jih širijo. Hujši ste od vseh cerkev (izuzemši morda Jehovce). Zabetonirano in zacementirano: to drži in pika! Brez ugovora!

In vaš agresivni način komunikacije (ki ga mimogrede pripisujemo vladi a je vaš še hujši) enostavno odbija ljudi. Če citiram npr. tebe: "A se je tako težko sprijazniti s corona nategom? Eni spoznajo prej, eni kasneje, saj tudi za tebe pride čas. Nekateri pač kasneje dojamejo."

To je agresiven način komunikacije. Jaz imam prav, nobenega ugovora. Boste že videli! Ljudje se ne počutijo dobro ob takih avtoritarcih zato bežijo od njih in se jim izogibajo. Kot otrok, ki ga mama krega: "Nekega dne boš že videl, da sem imela prav!"

Potem pa kot rečeno, mnoštvo njih. In v vse moraš verjeti. Če ne si ubogi, nevedni, opranoglavi ... (agresivnost). Lahko verjameš v eno (ali pa te nekdo agresivno potegne v to) a potem moraš še v drugo, tretjo, deseto, ... sicer jih dobiš takoj po glavi.

Podobno delujejo cerkve in religije: kdor ne verjame v našo vero in našega boga, je pogan in brezverec. Pa imamo toliko za reči proti cerkvi. Ampak oni so (vsaj katoliška) še zelo zelo blagi v primerjavi z večino teoretikov zarote.

Torej verjeti moraš v teorije zarote, v cerkve ( neglede na to da si tako ene kot druge večkrat nasprotujejo med sabo in neredko tudi kaka s samo sabo). Groza!

A to še ni vse: potem moraš podpirati pa okoljevarstvenike pa feministke, pa LGBT (kmalu bo že tako, da boš že čuden če jim ne pripadaš) pa vegan moraš tudi biti.

Skratka zmešnjava, kjer ti pomaga samo zdrava pamet in lastna presoja. Do vsake, teorije, vere, ideologije si pač zgradiš svoj odnos. Ta ni zabetoniran ampakse glede na dejstva, vsajpri meni, lahko tudi spreminja. A prepričljiva dejstva!

Kot sem že rekel, ni rečeno, da je vsak pripadnik teh teorij in skupin agresiven. In lahko so v privatnem življenju čisto ok kot prijatelji,znanci, sodelavci, ... Konkretno z veganoma imam različne izkušnje: z enim sem se lepo pogovarjal in celo dopustil mi je razložiti moj pogled na stvar. Kaj si je mislil, seveda ne vem.

Potem pa sem se pogovarjal z eno agresivno veganko. Jaz: "Saj imam jaz drugače rad živali ..." Ona: "Če jih imate radi, zakaj jih pa potem jeste!" Pozneje sva prešla že na religiozen pogled. Ona: "Jezus je bil vegan!" Jaz: "Pa kako, če je z ribami nasitil množico v puščavi in jedel z apostoli velikonočno jagnje!" Ona: "Sveto pismo je ponarejeno!" No, pol se pa zalet ...

Ti @Becar pač propagiraš teorijo o farmacevtski zaroti. Ampak tudi o covidu je teorij mnogo in mnogo. Saj to je bil moj point, ko sem rekel, da ima vsak svojo. Moja bi, če že, recimo bila, da je virus ušel iz laboratorija. To se mi ne zdi tako malo verjetno in se ne bi čudil (vsaj pretirano ne), če bi se izkazalo za resnično. Kar pa seveda ne vpliva na moje zavedanje o nevarosti virusa in odnos do ukrepov. Naraven ali pa iz laboratorija, tukaj je in z njim bomo morali živeti.
(+7)všeč
Majdag4. 04. 2021 14:17:27

Vsak nasmeh šteje..nasmeh
- Vsak nasmeh šteje..1
(+7)všeč
Becar4. 04. 2021 14:26:40
VanSims, pravijo, da to kar daješ, to dobiš. Ni treba drugače mislečih zmerjat s flateartherji, antivakcinarji, levičarji itd. Glede flateartherjev ti lahko povem, da sem opravil izpite iz matematike in fizike na fakulteti za strojništvo univerzitetni študij, malo se pozanimaj, kakšen nivo teh predmetov je bil tam. To znanje uporabljam tudi zdaj v službi. Glede antivakcinarjev ti lahko povem, da sem opravil vsa potrebna cepljenja do zdaj in tudi za klopni meningoencefalitis se redno cepim. Za covid prehlad se pač ne bom, imam dovolj osebnih izkušenj, inteligence, šolanja za seboj, da tudi v tem trenutku po svoji pameti presodim, kaj glede covida je res in kaj ne. Kot sem že rekel, zame največ štejejo osebne izkušnje s covidom. Leto nazaj sem bil tudi sam zaskrbljen zaradi strašenja, zdaj pa vidim zadevo tako kot mislim, da je treba. Je pa res, da so nekako z uradnim 3. valom in uvedbo mask na prostem nekateri podporniki covid ukrepov poniknili iz debate, tako da tu ne vidim problema v komunikaciji, ampak bolj v tem, da zmanjkuje razumnih argumentov. Spoznanje, da si dolgo živel v zmoti (medtem ko si je elita metala javni denar v vreče brez dna), je lahko boleče. Pa lepe praznike vsem.
(+7)všeč
parenzo4. 04. 2021 20:00:16
Vsak nasmeh šteje..

""….ti lahko povem, da sem opravil izpite iz matematike in fizike na fakulteti za strojništvo univerzitetni študij.."
"... imam dovolj osebnih izkušenj, inteligence, šolanja za seboj, da tudi v tem trenutku po svoji pameti presodim...."
"…. zame največ štejejo osebne izkušnje s covidom...""

Jst sem pa mislil, da se pogovarjamo najmanj z znanstvenikom, dr. prof. na področju imunologije in virologije, a na drugi strani nabija faliran študent...
velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+11)všeč
Becar4. 04. 2021 21:19:35
Parenzo, a osnovno šolo si uspešno zaključil, najprej to, da vidim, če ti je smiselno odgovarjat? Mamo pa le vprašaj, kaj je to kultura. Za tem pa hitro k spovedi za te grde besede. To ste kulturni podporniki ukrepov o oliki katerih ima tako dobro mnenje Vansims. Mimogrede, glede faliranega študenta, fakulteto sem uspešno zaključil v rednem roku in se takoj po njej zaposlil. Ne boš verjel, določen čas sem delal celo v farmaciji. Imam opravljeno tudi gimnazijsko biologijo, kemijo, psihologijo, sociologijo, maturo sem opravil s petimi peticami. Kemija je bila opravljena tudi na fakulteti z oceno 10/10, vse točke, kot najboljši v mojem letniku. Poleg univerzitetne izobrazbe imam tudi kompetence s področja poslovanja in vodenja podjetij, računovodstva, tekoče govorim 3 tuje jezike. Moj dober prijatelj in bivši sošolec je dr. farmacije, raziskovalec, se večkrat kaj pogovarjava o tehniki in farmaciji, o najinih udeležbah in nagradah z raznih naravoslovnih tekmovanj tekom šolanja.... Kakšne kompetence in družbene kroge pa imaš ti, da bova lahko debato spravila na ustrezen nivo?
(+3)všeč
VanSims5. 04. 2021 06:38:44
To, če je nekdo intelektualec (kar verjamem da si), še nič ne pomeni. Podporniki teorij zarot (podpornik ene od teh in ne kar vseh, kot mi podtikaš, pač si, glede na tvoje pisanje) so lahko od navadnega delavca do doktorja.

Miloševića in njegove teorije zarot proti srbskemu narodu je podpirala skoraj celotna takratna srbska intelektualna elita. Spomnim se recimo Desanke Maksimović. No pa njej se je verjetno na stara leta že začelo trgati ...

Ali pa recimo Svetlana Makarović. Bog pomagaj pa njene primitivne izjave. Pa sem kot otrok z veseljem prebiral njene pravljice. No tam bi morala ostati.

(Sapramiškina 'jebela cesta' je pač legendarna nasmeh in v današnjih 'liberalnih' časih bi jo za to gotovo na križ pribili, češ kako kvari otroke!)
(+6)všeč
Stran:123...8990919293...372373374
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki