Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
journeyman17. 11. 2020 19:20:44
Ne bom, Zebdi, če te zanima imaš več kot dovolj virov na spletu. Med drugim videov, v katerih zdravniki govorijo o manipuliranju. Če te stvar zanima, sem prepričan, da si sposoben najti, drugače pač ostani pri tem, kar poslušaš vsak dan.
(+1)všeč
Hribolaznik17. 11. 2020 19:23:02
Zapis Aleša Žontarja, vrhunskega slovenskega športnika: "... Ker se stanje ni izboljšalo, sem se tudi jaz odločil za test. Prav tako sem počasi pričel izgubljati vonj in okus, kar je skoraj zagotovilo, da ste okuženi. Bil sem popolnoma brez energije in apetita. Popoldan sem izvedel, da je test pozitiven. Preostanek dneva sem prespal, slabost in vročina pa sta izginila. Vonj sem že popolnoma izgubil, medtem ko sem okušal le še specifične okuse - sladko,slano, kislo, pekoče in grenko. Gobova juha je imela zgolj okus po slanem. Apetita tudi na splošno nisem imel več, utrujenost pa je bila še vedno zelo prisotna. Peti dan sem prvič šel na trenažer, pol ure pri povprečnem pulzu 84 utripov na minuto. Temu sta sledila počitek in spanje.
Da skrajšam zgodbo za naslednjih 10 dni. Spal sem približno 9 do 10 ur na dan, včasih tudi do 9h zjutraj, kar zame, kot sem omenil, definitivno ni običajno. Takšne utrujenosti in pomanjkanja energije do okužbe še nisem doživel. Pomivanje posode je postal celodnevni projekt, saj sem se le s težavo premaknil s kavča. Vsaka aktivnost me je nenormalno utrudila in vsak dan sem si optimistično rekel, da bo naslednji dan zagotovo bolje. V kolikor sem se šel počasi razpeljati na Zwift, je temu vedno sledilo veliko počitka in spanja. Hrana mi še vedno ni dišala, vendar sem se vsakič znova prisili, da sem pojedel vsaj en normalen obrok in popil velike količine čaja.
Danes je 25-i dan od okužbe. Vonj in okus sem začel dobivati nekje po 15-em dnevu, vendar še danes ni tako kot bi moralo biti. Še vedno me vsaka aktivnost neobičajno utrudi, tako da si še vedno ne predstavljam, da bi moral teči v klanec. Vendar sem vesel, da gre počasi na bolje..."
(+5)všeč
Zebdi17. 11. 2020 19:26:44
journeyman, se mi je zdelo, da ne boš, pa sem vseeno poskusil. Do takrat bom pa kar verjel družinskim članom in kolegom, ki delajo v zdravstvu. Ja, tudi na covid oddelkih. Se mi zdijo vseeno bolj verodostojen vir kot anonimni forum strokovnjaki mežikanje
(+6)všeč
jax17. 11. 2020 19:46:35
Dragon, malo si prespal kako učno uro iz politične teorije. Ja, demokracija pomeni ravno to, da ljudje lahko znotraj nekega okvira sami odločajo o tem, kaj je dobro zanje. Ta okvir je gotovo stvar debate, ampak stvar je pač v tem, da nekaj tako norega, kot je omejitev na občine, ne prestane nobenega preizkusa sorazmernosti in enakosti pred zakonom.
V končni fazi je imel lubadar čisto prav - na načelni ravni se moja svoboda konča tam, kjer s svojimi dejanji ogrožam druge. In ja, dokler se upoštevajo določeni zaščitni ukrepi, KI ŽE ITAK VELJAJO, je vpliv hoje v hribe (pa magari na izleta na Bled, for that matter) zanemarljiv. Pa tudi če bi se hodilo množično.
Ampak tvoja in Primoževa pozicija je pač popreproščena - med spoštovanjem vladnim ukrepom in neškodovanju drugim vlečeta absolutni enačaj. Če spoštuješ ukrepe, pa kolikor so arbitrarni in represivni, ščitiš druge, če jih ne, jim škodiš. Glejte, svet pač ni tako preprost. Človekov moralni čut se je razvil skozi tisočletja in mislim, da lahko vsak čisto dobro presodi, kdaj dela prav in kdaj ne, tudi če mu tega ne prišepetava kak fašistoidnež Hojs. Dejstvo je, da so vladni ukrepi arbitrarni in marsikje le posredno povezani z omejevanjem širjenja virusa. In če to prepoznaš in se jih držiš z zrnom soli, s tem niti slučajno ne prispevaš k slabšanju stanja. Ali še lepše povedano: ne, ni res, da bi bilo najbolje, da bi se v državi vsi držali arbitrarnih predpisov kot pijanec plota. Najbolje bi bilo, če bi v državi vsi uporabljali zdravo pamet.
(+5)všeč
journeyman17. 11. 2020 19:54:22
Prav, Zebdi, to je tvoja pravica. Pa vseeno ti nalimam povezavo na en članek o PCR testu pa še o čem zraven https://off-guardian.org/2020/06/27/covid19-pcr-tests-are-scientifically-meaningless/
Pa magari še en video: https://www.bitchute.com/video/CasMiFZXWT0o/
iz ust zdravnika.
Za kaj več se boš moral sam potruditi. Materiala za branje in poslušanje je ogromno. Ti zaupam, da boš sam presodil zase, kaj in kako. mežikanje
(+1)všeč
journeyman17. 11. 2020 19:58:24
Jax, se ne strinjam z vsem, kar si napisal, ampak v splošnem pa še ena dobra replika. Zdrave pameti nam prav gotovo manjka.
(+2)všeč
SamoK17. 11. 2020 20:09:16
jax, a lahko, lepo prosim, pojasniš, kaj je "zdrava pamet". Hvala.
(+4)všeč
SamoK17. 11. 2020 20:09:43
Ali pa journeyman, kdor bo prej mežikanje
(+5)všeč
ljubitelj gora17. 11. 2020 20:40:58
Že kar nekaj časa ni več svobode. Razen, če se švercaš, to je pa druga pesem.
(+1)všeč
Zebdi17. 11. 2020 20:57:53
journeyman, mogoče še malo dodatnega branja:
https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2020/10/01/epidemija-covid-19-odgovori-na-dileme-zdravni%C5%A1kih-kolegov

https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2020/11/16/to%C4%8Dka-zloma-je-to-%C5%A1tirinajsti-zaporedni-delovni-dan-7-ur-v-skafandru-ali-pa-zadnja-zasedena-postelja-in-klic-za-nov-sprejem

@jax: tole o zdravi pameti je na žalost utopično. Čisti primer je uvedba obvezne nošnje mask na prostem; če se spomniš, je bilo prej obvezno nošenje, če ni bilo mogoče zagotavljati zadostne medsebojne razdalje. Je Bregantova potem lepo povedala, zakaj so zaostrili - zaradi kontrole. Da ni več dileme o tem, ali je bila razdalja zadostna ali ne. Pa daleč od tega, da bi mi bil ukrep všeč. Mi ni, mi je pa jasno, zakaj so ga uvedli.

Se pa strinjam, da je vlada zrela za odstrel (milo rečeno). Kacin, Hojs, Krek in Janša so najhujše, kar se je lahko zgodilo. Take paciente moraš res iskati z lupo. Na drugi strani pa imaš Ihana, Logarjevo, Rozmana.. ki vedo, o čem govorijo - in predvsem vedo, kako govoriti.

Težava je, da vlada namesto zagotavljanja izvajanja osnovnih ukrepov uvaja vedno nove, rezultata pa ni - ker ni sposobna uveljaviti niti prvih, osnovnih. Posledica je pa zdravstveni sistem na robu zloma. Težava za ostale bo pa nastala, ko ne bodo mogli do potrebne zdravstvene oskrbe.
(+5)všeč
zokipoki17. 11. 2020 20:59:41
Ukrepi so, roko na srce, butasti, kot smo butasti ljudje, žal. Ampak je kot je. Veliko je nesmislov in protislovja, kot tudi dejstev, ki se jih ne da zanikati. Kaj čemo, treba je iti skozi to s čim manj jeze in nepotrebnega konflikta. Jeza poslabša vsako situacijo. Upajmo na najbolje in bodimo odgovorni.
(+7)všeč
journeyman17. 11. 2020 21:14:02
Zebdi, tvoje povezave temeljijo na predpostavki, da bolezen Covid 19 povzroča virus z imenom Sars-cov 2. Tu je problem - nihče tega virusa ni uspel izolirati (s čimer se dokaže njegov obstoj) in dokazati, da povzroča bolezen.
To pa ne pomeni, da ljudje niso bolni in da ne umirajo. Pomeni, da se smrti iz drugih razlogov mečejo v en koš, s tem pa se upravičuje represija.
Ključni pa so zavajajoči testi: če ne bi testirali, ne bi nihče govoril o pandemiji. Ljudje bi umirali zaradi drugih vzrokov, tako kot so do sedaj.
(+3)všeč
SamoK17. 11. 2020 21:36:33
>nihče tega virusa ni uspel izolirati (s čimer se dokaže njegov obstoj) in dokazati, da povzroča bolezen.

Res je. Pa tudi še niso dokazali, da je človek stal na Luni ali da je Zemlja okrogla!
(+5)všeč
jax17. 11. 2020 21:56:03
Ma dobro, jaz se res ne bi spuščal v neke teorije zarot. Virus že obstaja, brez skrbi. Seveda pa so zelo legitimna vprašanja o tem, koliko je res nevaren, predvsem pa, kakšno ceno plačujemo za to zdajšnje omejevanje širjenja za vsako ceno. In dejstvo, da imamo vlado, katere vsaj nekateri ministri se zelo odkrito spogledujejo s fašizmom, gotovo ne pomaga. Ampak da smo si na jasnem, jaz nisem nikdar trdil, da ne bi bilo vsaj razumnih zaščitnih ukrepov do nadaljnjega smiselno ohranit.
In mislim, da je to point vsega skupaj - zaščitni ukrepi morajo biti taki, da lahko brez sprenevedanja rečemo, da veljajo "do nadaljnjega" oz. tudi dolgoročno. Saj jaz tudi že pogrešam kak dober koncert. Ampak je*at ga, takle mamo. To se sprejme. Te hojsovske norosti o zapori občin pa pač niso dolgoročno vzdržne, zato iz njih nujno sledijo vprašanja o trajanju in tista ogabna sprenevedanja o "še 14 dneh".
(+6)všeč
dragon17. 11. 2020 22:07:53
Vse bolj očitno je, da nekatere ne moti omejevanje svobode, pač pa to, da svobodo omejuje janševa vlada.
(+10)všeč
journeyman18. 11. 2020 07:51:52
Evo, kot sem včeraj napisal. Fraza "teorija zarote" odpravi vsak dvom v uradne zgodbice. Kakorkoli, zdaj vsaj veste, da obstajajo še druge razlage in drugi pogledi. Kaj vas prepriča in čemu verjamete je vaša odločitev. Nimam volje, da bi tu v neskončnost debatiral, kaj je in kaj ni.
Samo še to dodam. Bodite pozorni na družbene spremembe, ki se in se bodo dogajale kot posledica te "pandemije". Morda se takrat komu kaj posveti. Problem-reakcija-rešitev.
Srečno.
(+1)všeč
Zebdi18. 11. 2020 08:14:31
Družbene spremembe so se in se bodo dogajale, kaj je tu čudnega? Zadnja večja pri nas je bila osamosvojitev leta '91. Kar se pa tiče drugih razlag in drugih pogledov - ljudje trdijo marsikaj, pa to še ne pomeni, da imajo prav. Flat earth society so kar glasni velik nasmeh

Sicer pa UKC MB vabi med svoje vrste tudi prostovoljce. Vem, da prostovoljci pomagajo tudi v UKC LJ. Mogoče se jim pa pridružiš in se iz prve roke prepričaš o "drugih pogledih in drugih razlagah"?
(+5)všeč
MitjaBelak18. 11. 2020 08:25:07
Kot zanimivost. Samo posredujem in nikogar nikakor ne prepričujem v to, da se razume.
Na to sem naletel že poleti, in dodobra presrfal OPERATION LOCKSTEP. Obstajajo razni članki o njem. Veliko jih je, zato ne posredujem linka, vsak naj zase razišče, če ga zanima.
Kronologija je zelo lepo opredeljena, in če človek malo razmisli o njej, se hitro najde med temi točkami. Nekako na trenutno situacijo bi se dalo enačiti med 9 in 10.
Bolj pa je težava tisto od 13 naprej. Čas bo sigurno prinesel svoje, v vsakem primeru pa svobodo zelo poceni prodajamo. Ko jo bomo popolnoma izgubili, se bomo zavedli kaj smo imeli. Je pa res, da nikoli vsi vsega ne izgubimo/jo.
Sam zaključek vsega tega članka. To je pa debata za kam drugam.

21. junija je predsedniK Gane Nana Akufo-Addo javno objavil načrt za uničenje svetovnega gospodarstva in zasužnjevanje človeštva. Rekel je, da bere iz dokumenta Rockefellerjeve fundacije iz leta 2010, a to je moral biti še en Rockefellerjev dokument "Operation Lockstep".

Predsednik Gane Nana Akufo-Addo. Tu je kratek oris njegovih glavnih točk, ki potrjujejo naše najhujše strahove. Ta pandemija je bila načrtovana pred desetimi leti do potankosti.
1. Ustvariti virus z nizko smrtnostjo v Fort Detrick, NJ.
2. Ustvariti bojno različico z visoko smrtnostjo kot varnostno kopijo, ki jo boste uporabili po potrebi.
3. Za "dodatno zanikanje" naj ga prenesejo v laboratorij za bioorožje v Winnipegu, "kjer ga bodo ukradli kitajski znanstveniki in pretihotapili v Wuhan".
4. Naj bo njegovo širjenje videti kot nesreča. Krivite mokro tržnico v Wuhanu.
5. Oktobra 2019 izvedite realno simulacijo. To je EVENT201.
6. Načrtujte cepljenje človeške rase, ki ga zagotavlja digitalna izkaznica in "zdravstveni potni listi". (To je ID 2020.)
7. Dovolite stik med človekom in človekom, da se sev lahko razširi pred začetkom zaklepanja.
8. Razširite obseg pripora.
9. "POVEČAJTE" število smrtnih žrtev, da bi širili strah. Vse smrtne žrtve pripišite Covidu 19.
10. Čim dlje zadržite zaklepanje, da boste uničili gospodarstvo, prekinili oskrbovalne verige in povzročili socialnenemire.
11. Za kratek čas razbremenite pripor, nato pa za to okrivite "povečanje" za ponoven še hujši in bolj restriktiven pripor. Krivdo za "povečanje" zvrnite na protestnike - "smo vam povedali!"
12. Zatrite ljudsko ogorčenje z brutalno silo in drugače misleče prikažite kot "javne sovražnike".
13. Uvedite cepljenja in potne liste. Ljudje ne bodo mogli sodelovati v družbi brez obeh.
14. Če se večina zbudi zaradi te zarote, izpustite nov virus s 30-odstotno smrtnostjo in recite: "smo vam povedali !"

Pa še zaključek tega vsega.

Če imate možnost, da se hitro preselite v Mehiko ali Južno Ameriko, predlagam, da to storite - zdaj! To JE uničenje življenja, kot si ga je Bog zamislil, NI preizkus ali preizkušnja, to je končna igra za tiste satanske talmudiste in njihove mirmidone, ki so stoletja načrtovali, da bodo imeli ta svet samo zase. Glede vsega tega niso bili skromni in že desetletja javno govorijo, da želijo svetovno prebivalstvo zmanjšati za 85% do 95%. To pomeni, da z današnjo tehnologijo menijo, da potrebujejo le odstotek med 5% - 15% tistih, ki danes živimo kot njihovi sužnji. Nas preostale nameravajo ubiti, množični poboji sovjetske in rdeče Kitajske so bili test, tokrat je njihov načrt dejansko umor večine sveta. Če se to sliši preveč noro, da bi verjeli, ja, to je norost v najbolj satanski obliki, vendar je bolje, da ji verjamete in ukrepate, če le imate minimalno možnost vaše ali preživetja vaše družine. Ta norost je bila skozi stoletja vedno znova dokazala, da je ne muči vest in nima nikakršnih predsodkov glede KATEREGA KOLI ŽIVLJENJA, vaše žene in otroci NE bodo izvzeti.
(+3)všeč
jax18. 11. 2020 08:29:33
Ej. Ukrepi zoper širjenje virusa so nori in absolutno v nasprotju z vsakršnimi principi zdrave pameti. Ampek lepo vas prosim, res jim ni treba nasproti postavljat teh lunatičnih idej. Point je v tem, da se zagovarja razumnost, ne pa da se propagira lastno varianto nerazumnosti!
(+4)všeč
dprapr18. 11. 2020 09:26:06
MitjaBelak, tvoja edina rešitev, kot sem lahko razbral iz tvojega dolgega teksta, je torej izselitev v Južno Ameriko.
Dobro, da si vsaj izbral deželo s prelepimi gorami. Na tem forumu smo ti hvaležni za ponujeno rešitev iz tega lockdownanasmeh
(+9)všeč
Stran:123...2021222324...372373374
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki