Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
SamoK22. 07. 2021 16:58:25
Niso jih.
Islandski parlament je eden najstarejših na svetu in ga Islandci zelo zelo spoštujejo.
Ti si govoril o tem, da bi z neposredno demokracijo vrgel sedanji parlament. To v Evropi ne gre.
To je tvoj veliki problem - govoriš v tri pirovske, samo da nisi tiho.
Sicer pa ima tudi Slovenija visoko stopnjo neposredne demokracije. To se imenuje referendum in je nedavno izkazal voljo večine.
Parlamenta se pa s tem ne moreš znebiti.
Lahko bi v sedanji situaciji rekel "žal", ampak to bi vodilo v kaos.
(+2)všeč
Becar22. 07. 2021 17:03:09
Samo, neposredna demokracija med drugim daje tudi možnost odpoklica poslancev. Sem ti rekel, da kakor se pač kakšna država odloči. Referendum ni nobena visoka stopnja demokracije, ker gre za dokaj zapleten postopek prazgodovinskega zbiranja podpisov na PAPIRJU v dveh fazah in potem pri nas še prazgodovinskega obiska volišč in metanja papirja v košare. Pri nas seveda z namenom, ker se bojijo, da ko bodo mladi enkrat začeli volit, grejo vsi komunajzerji in janšisti na smetišče.
(+1)všeč
SamoK22. 07. 2021 17:05:19
Becar in primoza:
Vse, kar pišeta, je absolutna resnica. Vedno imata glede vsega prav.
Tudi ko nimata prav, imata prav.
OK?
(+2)všeč
Becar22. 07. 2021 17:06:36
Nimam vedno prav. Sem že tudi tu preklical kakšno trditev in se opravičil. Za primoza pa ne vem... nasmeh
(+1)všeč
redbull22. 07. 2021 17:34:49
Vidim, da korona še zivi, dokler bo tale tema aktualna potem vem, da je korona še tu
(+6)všeč
VanSims22. 07. 2021 18:40:22
Kaka neposredna demokracija na Islandiji in v Estoniji??? Jao, Islandci so naredili mini revolucijo in odstavili elito. To pa še ni neposredna demokracija. Še vedno o vsem odloča parlament, le da verjetno v močno drugačni sestavi.

Estonija ima elektronske volitve, to je vse. Namesto, da prideš na volišče, voliš od doma. To ni neposredna demokracija.

Če bi vsaj omenil Švico, kjer imajo s svojimi številnimi referendumi, nekje zametek neposredne demokracije oz. je imajo od evropskih držav še največ. A kot prvo imajo za to tam denar, kot drugo pa imajo referendume v pomembnih zadevah (pa seveda tudi lokalne kantonalne referendume), ne pa vsakič ko se nekemu lulku dvigne, da bo lahko potem še nekaj let onaniral na izid.

"Neposredna demokracija je lahko tudi to, da ko narod zasluti, da gre 800 milijonov za vojsko pola- pola (oprema - privat žepi), se usedejo za računalnik, z nekaj kliki preglasujejo in ima pokvarjena banda dolge nosove."

Tega ne bodo uvedli nikjer. Zakaj, je menda jasno vsakemu otroku. Politika je čisto nekaj drugegakot si predstavljajo zelenci v Levici in =null, ki v njej sploh še nikoli ni bil. To ni na komunajzerski ampak utopični osnovi.

"Lahko bi v sedanji situaciji rekel "žal", ampak to bi vodilo v kaos."

No, ti verjetno razumeš, zakaj to dolgoročno ne more špilati.

"neposredna demokracija med drugim daje tudi možnost odpoklica poslancev."

Oh, a ni tako, da v neposredni demokraciji sploh ni parlamenta, ampak ovsem odloča ljudstvo iz naslonjača s tipkami na kompu?

Pa vsak ima šekake 500 -600 EUR temejnega dohodka za kaj več gre pa delat kake 3 - 4 ure na dan.

Krasni novi svet, kjer raste denar na drevesu!
(+4)všeč
Becar22. 07. 2021 19:17:17
Sem začel brat esej pa sem po prvem odstavku ugotovil, da grem raje malo zaplavat mežikanje
(+1)všeč
VanSims22. 07. 2021 21:06:41
Se mi je zdelo, da bo pretežko. Nisem pričakoval, da boš (verjetno z muko) prišel sploh do konca prvega odstavka. Sicer pa forum bere še kdo drug,sem ti že rekel, da ne pišem poste specialno zate.

Dokazal si sicer, da ne obvladaš mnogo tistegga, kar razlagaš. Fašizem, presežne smrti, ... Niti pojmov iz osnovne izobrazbe, celo tisto kar bi moral vedeti iz svoje (kobajagi) stroke.

Sicer pa niti naziva 'antivaxer' nisi vreden, navaden trol si, ki onaniraš na ta forum, v koroni si našel priliko, antivakserstvo ti je samo izgovor.

Višek vsega je pa, da nimaš niti pojma o oz. kako naj bi v osnovi funkcionirala stvar za katero se sam zavzemaš. To dokončno izbije dno sodu tvoje kredibilnosti.
(+2)všeč
VanSims22. 07. 2021 21:19:34
Saj sem vedel,da so lažem levice nasedli le tisti mediji v EU, ki jim je to biznis in so za to plačani, but anyway:

https://siol.net/novice/svet/nemski-casopis-faz-jansa-si-je-upal-upreti-diktatu-evropske-unije1-557498
(+2)všeč
MitjaBelak22. 07. 2021 21:31:06
Žalostno, da nekateri še kar slavijo manj smrdljivega med vsemi smrdlivimi. L - D. Smetiščarji ste, ni kaj za dodat.
(+4)všeč
Becar22. 07. 2021 22:22:38
Sem nazaj s plavanja, mater je blo fino!

˝Janša si je upal upreti diktatu Evropske unije˝

IN

se ˝uspel˝ pridružiti skupini držav nekdanjega komunajzerskega bloka avtokratski Madžarski, krščansko ekstremistični Poljski, Srbiji....

Ne vem Van če veš, recimo Poljska s cenami izdelkov že konkurira Kitajski, no tehnična kvaliteta je tudi tam tam. Ampak ne rečem, ni vse slabo, ogrska salama je zakon!

In zdaj vidim še en komentar pod to novico: Kristus je tudi moral trpet, da je odrešil svet. Se mi je kar ogrska zataknila v grlu. Van, upam, da nisi ti to napisal?? zavijanje z očmi
(+2)všeč
VanSims23. 07. 2021 06:53:00
O, Nightswimming! nasmeh Lepo, da skrbiš za svoje zdravje, podnevi je bolj tvegano in nevarno, sončni žarki baje segajo še do 1m pod gladino vode. Iz tega sklepam, da si morda se tudi že cepil in fino bi bilo, če bi tudi sicer raje promoviral zdravje kot pa nezdravje.

Poljsko ti ne kar tako zametovati. Se vzpenjjo hitreje kot mi. Res so še dosti zadaj, a recimo oni so bili edina država EU, ki leta 2009, na višku krize, ni bila v recesiji. Kaczinski tudi meni ni ravno všeč, no gospodarsko mu očitno uspeva. Pa Ogrska, upam, da veš, da ni na Poljskem.

Pri nas pa nas po zaslugi skoraj 30 letne vladavine LDS+ZKS (naziva 'levi' si vsaj po definiciji @jaxa ne zaslužijo) počasi prehitevajo tisti, ki so bili leta 90, daaaleč za nami. Češka (takrat polovica našega BDP, je že pred nami). Naslednji kandidat, čez kake 5 - 10let, je Estonija, ki je bila še bolj zadaj (tretjina našega BDP-ja). Potem, če bo šlo tako naprej, so čez kake 10 - 20 let nalsednje kandidatke: Slovaška, Litva,Latvija, čez kake 20 - 30 let pa že Poljska, Madžarska. Potem čez kake 30 -40 let Romunija, čez kake 40 - 50 let Srbija, BIH, Bolgarija, ...

Še nekaj smo spregedali, tam nekje pred 5 - 10 leti nas je prehitala Malta. Državica, brez omembe vredne industrije, od kmetijstva tam, kot sem videl raste le neka solata, zelje in podobne poljščine, še pitno vodo morajo uvažati.

Ja, mi smo tudi prehitevali. Pa ne zato ker bi bili tako sposobni ampak, ker so bili drugi nesposobni: Portugalsko, ko je klecnila v .com krizi, Grčijo ker je kolpsirala v krizi 2008, sedaj bomo Španijo, ki je imela katastrofo v tej korona krizi, čez kake 10 let pa skoraj zagotovo Italijo (razen če res kaj ornk ne zaj...emo medtem), kajti tam pa verjetno nikoli ne bo bolje. Potem je pa že skoraj zmanjkalo držav, ki smo jih sposobni vsaj dohiteti.

Toliko, o podcenjevanju naših vzhodnih konkurentov.

Ja, Kristus je moral trpeti, iz Janše pa kar sami ZKS+LDS+Levica delajo mučenika oz. mu dajejo mnogo prilik za to. Saj sem rekel: 1994, tik pred Depalo vasjo, SDS, komaj prišla v parlament, Janša, kot defense minister, edini v vladi. Leto 2021: Janša premier, s 30 % anketno podporo njegovi stranki. Ampak kot je rekel moj sodelavec iz Levice: "Janše ne moreš pustiti pri miru." Potem se boste pa čudili ko bomo dobili novega hmmm, no Orbana bi težko rekel, Vučiča ali Kaczinskega pa že.

Toliko tudi o tem.

Še kaj? mežikanje
(+2)všeč
jax23. 07. 2021 06:59:16
Malo z wikipedije:

The front cover of the Weltwoche of 5 April 2012 published a photograph of a Roma child pointing a gun at a camera under the headline "The Roma are coming". The controversy sparked by this choice of illustration was reported internationally.[11>

On 26 June 2012, Die Weltwoche published an article which lamented the spread of the Irish gene pool and falsely claimed that the Irish Government requires pre-marital DNA testing in an effort to halt supposed widespread incest amongst the Irish who, it was further claimed, have rat-like anatomic features. The article was translated into English and caused controversy in the Irish media.[12>[13>

JJ je res lahko ponosen, da se mu je takšna publikacija postavila v bran.
(+2)všeč
VanSims23. 07. 2021 07:00:03
No, še tole:

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/jerala-napovedujem-da-bo-prisel-delta-cunami/588509

Napovedi strokovnjakov so (če se ne precepimo), bližje Primoževim kot mojim. Ja, z delto eden okuži 6 - 8 ljudi. Sezačenjamo bližati kužnosti ošpic.
(+2)všeč
Becar23. 07. 2021 08:16:04
Takole pa JJ že 20 let igra golf z dobavitelji slovenskega zdravstva na Mavriciusu. VanSims, ali si ti tudi del te golf ekipe? To bi marsikaj pojasnilo nasmeh

Zdaj mi je vse bolj jasno, kaj so to strici iz ozadja!

Mavricius

Hkrati pa se očitno plačujejo milijoni našega denarja za neko virtualno oglaševanje, ki je pazite.... POSLOVNA SKRIVNOST!

Oglaševanje je poslovna skrivnost
(+7)všeč
korl23. 07. 2021 10:24:21
Vansims ni del ekipe, ampak takoooo rad bi bil
(+6)všeč
UB7723. 07. 2021 10:25:31
Primoza, zakaj si svoj zadnji post enkrat popravil, potem pa zbrisal??? Cenzura ali samocenzura??? A ne skrbi, eni smo ju prebrali!eek
(+8)všeč
VanSims23. 07. 2021 11:57:13
@jax: joj, ne bi o našeh medijih, kake buče pisarijo. Pa, da ne bo pomote, desni mediji so pri tem samo nekoliko manj uspešni. Zelo je pri tem uspešen kao resen medij, 24 ur, krona vsega pa seveda NoraTV in Necenzurirano. Med bolj znanimi seveda. Pa oni politiko, ki je prvi 'nasedel' lažem naše 'levice', je tudi kar razvpit.

@Becar: vem, da si hotel navesti nek (kao) nevtralni vir pa sem si misli: no Žurnal pa morda le še je kredibilen. Brati pa sem nehal pri 'poroča portal Necenzurirano'

Drugi link: Ne bi sicer se spuščal v vse finančne podrobnosti članka, saj ni rečeno, da ni kaj tudi res (portal, ki ga je objavil sicer na lestvici kredibilnosti, kot že rečeno, kotira nizko). Ampak to, da kje oglašujejo Slovensko vojsko je poslovna skrivnost (kar verjetno za agencijo Pristop res je), ni opravičilo za to, da ne bi sami to izvedeli. Smo v informacijski dobi, treba se je malo potruditi in poklikati.

----------------------------------------

Bi bilo pa morda bolj zanimivo, če bi se kak medij poglobil v vsebino kampanje o cepljenju npr. Ko vidim take plakate kot nedavno, vedno bolj verjamem Primožu, da je kampanja zanič. Kot rečeno antivakserji s tem še niste odrešeni krivde.

Namreč stara mamca, ki pravi: Cepim, se zato, da zaščitim druge. Ježeš Marija, stara mamca ščiti kot prvo sebe. Če še ona ni ogrožena, kdo pa sploh je? Če pa bi bila na plakatu mlada bejba, bi bila pa poanta zadeta in hkrati spodbuda mladim, da storijo tak korak. Pa še opaznost oglasa bi bilamnogo boljša. mežikanje

Seveda so tudi leve vlade trosile tovrstne oglaševalske buče. Ne vem a res pri nas ne znamo pristopiti k tej stvari kot je treba.

Bodi viden, stopi iz teme: "voznik te vidi, če imaš kresničko ali odsevnik!" Ma, imej kresničko ali odsevnik! Nič, če! Imej! Kot bi vozniku rekli: v temi boš bolje videl, če boš imel prižgane luči.

Nisem sicer čisto zastopil tistega Junaki vozijo v pižamah, ampak če sem prav razumel, naj bi starši hodili po mularijo sredi noči, če se ga tako nacuga, da ne more voziti.

Ja, in kdo bo potem hodil po njega, ko bo odrasel? Žena? Bi jo rad videl, dobra če bo.

Daj mu denar za taxi ali še bolje plača naj si ga sam. Spodbujaj naj en ne pije in razvozi potem druščino domov (aja, se je treba malo z drugimi starši povezati). Če se slučajno zgodi, da pripelje domov pijan, nema očitovega avta kake par mesecev.

Če že ne, da naj malo manj popiva.

Ampak ne, po liniji najmanjšega odpora, otroka razvajati in vse na pladnju prinesti.
(+1)všeč
VanSims23. 07. 2021 18:58:37
https://nova24tv.si/slovenija/politika/ne-gre-za-golf-temvec-moralni-propad-medijev/

"Naj še enkrat poudarimo, da Necenzurirano ni objektiven in profesionalne medij, temveč je pritlehno politično orožje interesnih skupin z levice za ustvarjanje kaosa, razdeljenosti in napada na oblast ter boja državne posle. Predvsem pa so ubogi tudi tisti mediji, ki jih povzemajo."

Pa posamezniki tudi ...
(+5)všeč
Becar23. 07. 2021 20:05:03
Se pravi VSI! Saj ves tisto o avtocesti in smeri voznje mežikanje
(+7)všeč
Stran:123...192193194195196...371372373
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki