Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
VanSims / Zadnja sporočila

VanSims - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
VanSims21. 03. 2024 15:29:12
"Če jim je samo do ohranjanja narave potem bo parkiranje brezplačno, edino število mest bo omejeno"

Podobono je z radarji. Pri nas pa recimo tudi v Avstriji jih je vse polno.

No, pa sem lansko leto vozil po Franciji in v naseljih se ne spomnim, da bi kakega opazil. Na glavnih vpadnicah že (pa seveda izven naselij in na AC), v stranskih cestah in manjših naseljih pa ne. Tam lepo položijo ene ornk ležeče policaje pa otoke na sredino pa stranske ovire cik cak pa parkirišča malo razporedijo cik cak tako da praktično več kot ene recimo 60 ne moreš voziti.

Torej se vidi komu je prioriteta kasiranje, komu pa prometna varnost.
VanSims21. 03. 2024 15:29:08
"Če jim je samo do ohranjanja narave potem bo parkiranje brezplačno, edino število mest bo omejeno"

Podobono je z radarji. Pri nas pa recimo tudi v Avstriji jih je vse polno.

No, pa sem lansko leto vozil po Franciji in v naseljih se ne spomnim, da bi kakega opazil. Na glavnih vpadnicah že (pa seveda izven naselij in na AC), v stranskih cestah in manjših naseljih pa ne. Tam lepo položijo ene ornk ležeče policaje pa otoke na sredino pa stranske ovire cik cak pa parkirišča malo razporedijo cik cak tako da praktično več kot ene recimo 60 ne moreš voziti.

Torej se vidi komu je prioriteta kasiranje, komu pa prometna varnost.
VanSims17. 03. 2024 16:21:28
Jaz pa ne vidim nobene reklame.
VanSims15. 01. 2024 12:56:12
Bagi, hvala za opis. Ta vikend sem prehodil prvo od poti.

Najprej opozorili:

1. Pot od razgledišča nad Kogljami do Koče Premuda ima kar hribovski karakter, je izpostavljena in, zaradi drobirja, nevarna za zdrs. Previdnost ni odveč, še posebej nižjegornim pohajkovalcem, ki niso vajeni visokogorskih poti.

2. GPS aplikacija (pri meni Orux), ne samo, da je dobrodošla, ampak kar obvezna. Brez nje bi že pri Botaču zalutal nazaj v Slovenijo ali pa šel po sicer lepi razgledni poti direktno do Premude (tudi pri meni ob ene enajstih še zaprta), a se izognil razgledišču nad Kogljami, ki ga je vsekakor vredno obiskati.

Da ne govorim o labirintu potk in stezic od Hrvatov do in čez Bazovico, vse do spomenika bazoviškim žrtvam. Dalje na Kokoš vodijo sicer modro-bele 'knafeljčeve' markacije.

Del poti od Hrvatov do Nemogoče jame poteka nad plezališčem in Ferato Bruno Biondi (pred kake 5 leti bil tam)

Razen zjutraj, ko je bilo kake 2 do 3 pod nulo (leto in en dan po bagijevem obisku nasmeh), posebnega mraza pri meni ni bilo, burje tudi ne. Pač pa je zjutraj, na kolesarski po trasi bivše proge, tudi sedaj že bilo polno italijanskih kolesarjev. To traso sem sicer pred kake 15 leti prevozil tudi sam (Kozina - Trst - openski Tramvaj do Opčin (takrat še vozil) - Orlek - Lipica - Bazovica - Kozina)

Iz opisa Nemogoče jame sem pa izvedel, da je (za)'nalašč' bila ustanovljena komisija za raziskovanje le-te nasmeh
VanSims21. 12. 2023 14:28:32
Senza Confini (Creta di Colinetta) na tistem najtežjem delu, malo po začetku, predno pridemo na greben.
VanSims24. 11. 2023 11:14:03
Potem je pri nas pri planinskih poteh tako kot pri gradnji cest: z vsakim lastnikom se je treba posebej pogajati, vsak lahko izsiljuje in zavlačuje projekt tudi za več let predno sodnija kaj zmelje in se lahko začne graditi.

V Avstriji, ko začrtajo traso, so lastniki na njej avtomatsko razlaščeni. Tako se projekt lahko začne. Lastniki, ki niso zadovoljni z odškodnino pa se potem lahko po mili volji pojkajo po sodiščih, ne da bi to oviralo potek gradnje.

Ne vem sicer kako je tam pri planinskih poteh, morda podobno. Ja, včasih je v skupno dobro tudi treba kaj narediti 'naše'. Pa ne zagovarjam socializma, ravno obratno.

V Avstriji (tudi te države ne zagovarjam, marsikaj je tam gnilega in gravža se mi njihova navidezna finoča pod katero so pometene vse svinjarije - v Sloveniji vsaj, več ali manj, poznaš hudiča) je bil pred leti zanimiv primer, ko je lastnica zemljišča samovoljno zaprla pot na Mirnock (Nockbergi) in dala postaviti opozorilno tablo. Sodišče je po, sicer dolgotrajnem sporu, odločilo v prid vereinu, lastnica je morala zaporo umakniti, doleteli pa so jo seveda še stroški postopka in ne vem če ni bila celo odškodnina vereinu.
VanSims23. 11. 2023 14:36:35
Kolikor vem, lastnik mora dovoliti gibanje po planinski poti, ki je speljana po njegovem ozemlju. Zdaj, ali lahko dela vlake čez njo ali ne, pa ne vem. Verjetno toliko, da bistveno ne ovira gibanja po planinski poti.

Druga pesma je v Avstriji. Tam ni avtomatizma. Lastnik lahko načeloma tudi zapre planinsko pot. Bili so taki primeri, je pa ponavadi sodišče v sporu vedno razsodilo v prid planincem oz vereinu, torej da je gibanje dovoljeno oz. da mora lastnik zaporo umakniti.

Torej je nekje samo sodna praksa, na podlagi katere si verjetno redko kdo to upa narediti, ker bi pač najverjetneje na sodišču izgubil (sodni stroški!). Verjetno mora imeti lastnik zelo dober razlog za to oz. se dogovoriti s vereinom, posvetovati z advokatom... Avtomatizma pa ni!
VanSims13. 11. 2023 10:51:37
Povodec ni namenjen samo odvračanju psa od ljudi, ampak tudi od divjih živali, ki jih lahko napade. Lahko je še tako prijazen do ljudi, do živali je lahko drugačen.

Pa konec koncev tudi od nevarnosti za njega, kar so omenili že predhodniki. Lahko tudi divja žival napade psa. Pes lahko naleti na kačo, ..., ... Še in še je takih primerov in nevarnosti, ki lahko prežijo na psa. Pes ni gornik oz. pohodnik ampak samo žival z nagoni.

Da nobeden od pristojinih ne opozori na povodec, je seveda spet slovenska posebnost oz. mišljenje, da to ni ne vem kak prekršek. Ja, tudi v mestu policaji spregledujejo kolesarjem to da nimajo ponoči prižgane luči, da vozijo po nasprotni strani steze, ..., na lastne oči videl, ko policaj ob takih prekrških ni niti trznil. Pa vemo da je lahko oboje še kako nevarno.

V koče načeloma ne smejo psi, se pa to seveda krši. Je pa veliko oskrbnikov striktnih, tako da so @ppegan gotovo že kje zavrnili. Sploh pa v tujini. V Italiji sicer ponekod očitno tolerirajo, da so psi v jedilnici in spodnjih prostorih, v spalnih prostorih nikoli.

Tisti primer (ali pa podoben), ki ga navajaš se je zgodil pred kake 10 leti na Planjavi. Kot prvo naj bi punca zašla na brezpotje z markirane poti in kot drugo naj bi imela psa privezanega nase. Kar je seveda popolna neumnost.

Bi še komentiral @N3jca, s katerim se sicer strinjam. Bi pa rekel, da branjenje psa ni vedno ravno najboljša ideja, ker jo lahko skupimo tudi sami. Bolje je psa spustiti s povodca (ja, zato se ga nima privezanega), še posebej če gre za divjo žival. Bili so primeri, ko je recimo divja svinja napadla psa, lastnik pa ga ni spustil in jo še sam skupil.

Še najbolje pa je da imamo pri tem kako sredstvo obrambe. Poprov sprej, zaradi katerega sem bil ničkolikokrat tu popljuvan, lahko pride tudi pri obrambi psa še kako prav, v zadnjem času pa jaz nosim s sabo tudi ultrazvočni odganjalec. Ta je do psov bolj prijazen ni pa 100% in vprašanje če deluje na divje živali. Na kake večje je verjetno tudi poprov sprej vprašljiv (za medvede obstaja poseben, takega imajo gozdarji npr.). Takrat je res najbolje spustiti psa. Naše življenje je več vredno kot pasje.
VanSims12. 11. 2023 17:03:12
Bi samo vprašal tiste, ki imajo odvezane pse, če si to upajo tudi v Italiji in Avstriji?

Majčkeno, čisto dobro namerno, opozorilo: V slednji pa tudi na Hrvaškem vam odvezanega psa lahko lovec legalno odstreli.
VanSims10. 10. 2023 10:20:29
7.10.2023: vse zapornice od jezera do Belih vod zaprte, tako zjutraj kot ob povratku. V čem je smisel, mi ni jasno ...
VanSims22. 09. 2023 15:51:07
Potem je to Via Eterna.
VanSims20. 09. 2023 14:32:08
Čestitke! Da se vama je dalo še pešačiti gor do Fedaie, jaz sem raje čakal avtobus (3 EUR) eno uro. nasmeh
VanSims1. 09. 2023 20:06:58
Ni obstajala španska gripa,... ja itak, saj me ne preseneneča nič več kar blekne nek antivakser, čisto primerna izjava tistega, ki zmerjaja druge s fijakarskimi konji.

Ne kovid ne ebola ne AIDS. Sploh ne obstajajo virusi in bacili. Zanimivo. To da smo pa vsake toliko bolni, se nam pa dozdeva. Pa tisti, ki poznajo nekoga, ki je umrl za katero od teh bolezni pa lažejo oz. so v službi zarotnikov, katerihkoli že.

Vključno z mojim kolegom katerega sestra je po prebolelem kovidu in posledični komi (ker je kot antivakserka odlašala z zdravljenjem) samo še rastlina oz. se mora vse na novo učiti, hojo, govor,...
VanSims10. 08. 2023 15:42:12
Bomo tudi tu, tako kot pri covidu, prišli do okupacije teme s strani par plačanih trolov, ki delajo za določeno politično strujo in katerih edina literatura so sajti teorij zarot in kvaziznanstvenih bluzenj in nabijanj?
VanSims14. 07. 2023 10:35:22
Kolesarjem prepovedati vožnjo po planinskih poteh. Amen! Tako je tudi v Avstriji. Tam še po gozdnih cestah ne smejo. Niti na lastno odgovornost.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki