Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
podplat / Zadnja sporočila

podplat - Zadnja sporočila

Začete teme:
podplat8. 03. 2009 16:48:01
Danes sva se z ženo odpravila na kot kaže manj obiskano Sivko iz Jernejčkovega grabna. Pot od začetka strmejša, potem pa preide v lepo pohodno lažjo pot do vrha. Ob poti zelo lepi razgledi, najlepši pa na vrhu, ko se vidi daleč naokoli. Po poti in na vrhu toplo in brez vetra, tako, da sva res uživala. Povratek po isti poti, prilagam nekaj slik, lp Borut
Komentarji:
podplat13. 02. 2014 22:47:20
vse lepo in prav ampak če ne znaš slik pravilno obrniti jih ne objavljaj...
lp borut
podplat11. 09. 2013 12:47:58
Pozdravljen jaz si svojega Nikona DSLR D90 v veliki torbici pripnem na karabine spredaj na zanke od nahrbtnika in ga imam v dosegu rok pred seboj v višini prsi in je takoj uporaben, v kolikor pa me moti pa ga dam čez glavo nazaj na nahrbtnik. Pri hoji ga zaradi teže sploh ne čutim ker ga v bistvu nosi nahrbtnik in ga nimam okoli vratu. Ta način mi najbolj ustreza pa še zavarovan je ker je vseskozi v torbici in zapet z zadrgo od torbe,da ne more pasti ven.
podplat24. 04. 2011 08:16:10
Včerajšnji dan izkoristila z hojo na Golico. Izhodišče z Planine pod Golico. Pot lepo sledljiva, suha, ljudi zelo malo, saj ključavnice še niso v razcvetu, na vrhu še malo snega, razgledi za silo zaradi meglic, drugače pa prekrasen sončen dan. Prilagava nekaj slik, imela sva se lepo Borut in Tanja.
podplat12. 04. 2011 21:11:55
Na Dobrči bila v nedeljo 10.4.2011, štartala iz Bistriške planine, na Lešansko pa potem na vrh Dobrče, potem pa še na bližnji Šentanski vrh zaradi razgledov. Z vrha sva se nato spustila do koče, kjer je bilo veliko ljudi, od prijaznega osebja pa zelo hitro in obilno in dobro postrežena. Vse pohvale oskrbniku. Na terasi sva posedela kar dve uri in se razgledovala, nato pa nazaj proti izhodišču. Naslednjič greva iz Brezij po direktni. Bila je zelo lepa tura, na Dobrči bila prvič, lp Borut in Tanja.
podplat24. 03. 2011 20:39:15
Danes z ženo pičila na Slavnik, ker so rekl, da bo za vikend slabo. Blo je lepo, pa vroče-nisva pri zgodnih, obiskovalcev pa malo pa zato mir in tišina. Prilagam nekaj slikc, Lp Borut in Tanja.
podplat8. 02. 2011 21:15:46
Zaradi poledenelega Snežnika sva se odpravila na Nanos in bilo je super. Že na parkirišču v Razdrtem se je videlo, da nas bo danes veeeeliiikoo. In je bilo celo pot,eni gor ta pridni pa že dol. Ob poti do grebena lepo, naprej pa je začelo malo vleči z zahoda, ni pa bilo zoprno. Pot v glavnem suha, le na dveh mestih v gozdiču nekaj poledenelega snega. Na vrhu res veliko ljudi, v koči prav tako, vendar nas je prijazno osebje zelo hitro postreglo z odlično hrano. Razgledi proti Julijcem v redu morja pa se ni videlo zaradi nizke megle ali oblačnosti. Preživela sva lep dan, prilagam nekaj slik Lp Tanja in Borut.
podplat5. 02. 2011 23:07:47
Danes namesto na gorenjsko na notranjsko, kar se je izkazalo kot zadetek v piko. Na začetku naju je pričakala blatna in umazana pot, ki pa se je z višino spremenila v lepo zasneženo in hodljivo. Ko sva prišla iz gozda pa naju je grelo še sonce, ki je sneg dodobra ojužilo in ga zmehčalo. Med potjo lepi razgledi na vse strani, pri koči pa kar nekaj ljudi. Tudi midva sva se martinčkala kar debelo uro. Za nazaj je bila pot v redu le v zadnjem delu mokra in blatna, saj se je sneg stalil. Prilagam nekaj slik lp Tanja in Borut
podplat27. 01. 2011 20:38:31
Namesto poležavanja sem šel na Grmado s Topola. Na začetku poti je še nekako šlo, potem pa je pot postala mestoma zelo poledenela, mestoma pa zelo zglajen sneg. Sploh proti vrhu je bilo zelo neprijetno. Seveda male dereze so bile doma, vendar bodo v bodoče če ne na čevljih pa vsaj v ruzaku. Na vrhu sva bila dva, Tošč z oblačnim klobukom, pot nazaj pa zelo zdrsljiva, tako da sem bil kar vesel, da nisem zajcev lovil po tleh. Prilagam še nekaj slik. Lp Borut
podplat14. 03. 2010 21:28:58
Danes sem opravil že dolgo načrtovano turo na Snežnik v zimskem času. Lani mi je to turo preprečila bolezen, zato se letos toliko bolj veselo vračam. In res je bila zimska tura. Že v vožnji na Sviščake je bilo vedno več in več snega. Od izhodišča naprej pa sploh. Hoja vse do gozdne meje je bila naporna, ker je bil sneg mehak, udirajoč in suh, močno se je mlelo pod nogami in jemalo moči. Pot še ni bila uhojena. Nad gozdno mejo pa je bilo prijetno hoditi, bila sva že toliko pozna, da je sonce sneg malenkost načel in dereze niso bile potrebne in tako vse do vrha. Pod vrhom malo sapice, nato do prijaznih oskrbnikov v koči na okrepčilo. Ob povratku v dolino pa sva šla ob poti, ker so bile na vrh namenjene trume obiskovalcev, stati ob poti pa je bilo nesmiselno. Prijetno utrujena v lepem vremenu sva prišla nazaj do izhodišča. Tudi hoja je bila nekoliko lažja saj je bila uhojena od več kot stotnije pohodnikov,katere sva srečevala proti vrhu lp Borut in Martina.
podplat6. 07. 2009 16:06:32
Bravo Andrej, Dušan, Peter in Janez, men je padu takšen vrstn red po imenih, ker dva poznam ostala dva bom pa tud enkrat spoznal. Vse čestitke, pa še nekaj hrabri imajo srečo in vi ste jo mel v vsem možnem, moramo pa vsi priznati, da brez dobrih priprav in kondicije za kar ste samo sami poskrbeli tega ne bi bilo. Še enkrat bravo in iskrene čestitke vsem skupaj. Lp Borut.
podplat23. 05. 2009 03:47:35
že en mesec sem prikovan na posteljo zaradi hudega vnetja živca na levi nogi in samo preko interneta spremljam poti po hribih. Sam sem letos pozimi intenzivno začel hoditi v hribe, kjer sem odkril marsikaj lepega in meni neznanega. To pot, katero je opravila vaša skupina sva z ženo nameravala opraviti tudi midva vendar se nama je kar za nekaj časa odmaknila. Zanima me koliko časa ste hodili do Krekove koče, ker jo bova midva opravila tudi nazaj zaradi lastnega prevoza. Pa lep gorniški pozdrav Borut.
podplat13. 04. 2009 20:27:59
Danes sva se z boljšo polovico namenila na Polhograjsko Grmado. Za izhodišče sva si izbrala Belico in ni nama bilo žal. Že takoj na začetku in nato vso pot nama je steza dala vedeti, da se tukaj dela - hodi v hrib. Nekaj časa po krasnem gozdu, nato pa vse več razgledov ob krasnem vremenu z veliko sonca. Na vrhu naju je pričakalo nekaj vetra, vendar so bili razgledi tako lepi, da je to odtehtalo. Za vrnitev sva izbrala pot proti Dvoru in tudi tukaj sva uživala, kot že dolgo ne. Lepa pot, lepi razgledi in krasen občutek, da si nekaj naredil zase. Pri Belici pa še lepi detajli potoka in narave ob njem. Uživala sva Tanja in Borut, prilagava nekaj slik, najraje bi vse, pa jih je preveč, a vse so krasne.
podplat12. 04. 2009 22:08:42
Danes smo se namenili pokuriti velikonočne dobrote po poti skozi gozd iz Zavrha čez sedlo na Šmarno goro. Gor sem se spravil po 28 letih, ker sem jo prej imel za segrevanje pred telesno vzgojo ali pa za kazen, če pri tel. vzgoji nismo poslušali. Včasih ni bilo toliko ljudi, danes pa ogromno in še njihovi štirinožni prijatelji. Ko prideš na makadamsko cesto, pa tudi že prej po bob stezi je kar zoprno zaradi prahu od toliko nog. Drugače pa je pot od začetka "ta prava", da te segreje in da ti lepo teče po hrbtu. Na vrhu pa dobro kislo mleko ter tudi mrzu pir se je prilegel. Ponovili jo bomo enkrat med tednom, ko upam, da ne bo takšnega navala. Prilagam nekaj slik, uživali smo Tia, Diana, Fanina, Tanja, Primož in Borut.
podplat11. 04. 2009 18:40:52
V prekrasen jutranji dan sva se odločila z ženo, da jo mahneva na Krim. Pot na Krim je lepo hodljiva, suha, ob poti pa mnogo zanimivih detajlov, objavil samo nekatere, lp Borut
podplat5. 04. 2009 21:09:11
Danes smo obiskali Slivnico nad Cerkniškim jezerom. Uživali smo ob prekrasnih razgledih in toplem vremenu ter cvetoči naravi, toliko žafrana še nismo videli cveteti. Napotili smo se do vrha, nato pa nazaj do koče, kjer so nas prijazno postregli. Pri vračanju smo srečevali veliko pohodnikov proti vrhu. Slivnico bomo še obiskali Martina, Tanja, Gregor, psička Devi in Borut, prilagam še nekaj slik.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki