Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kako se imenuje najvišji vrh Bohinjsko-Tolminskih gora?
Glasuj

Krim

Natisni
A.D.K.23. 02. 2022 18:23:46
Popoldanski izlet na Krim z Iške vasi, kjer del ceste prenavljajo. Danes zelo toplo, veliko pomladanskega cvetja, zgoraj na poti pa je še kakšnih 15 dolžinskih metrov zelo tanke snežne obloge. Ravno toliko, da človeka spomne, da je dejansko še zima.velik nasmeh
Za grenak priokus pa je poskrbel motokrosist, ki se je s svojim VELIKIM in GLASNIM motorjem (verjetno se je počutil kot pravi car) spuščal direktno po planiski poti, malo nižje kjer pot prečka cesto pa je še malo "za-driftal", saj se mora ja poznati, kje se je car vozil.zavijanje z očmi
Upam, da ne bo tole praksa postala.zavijanje z očmi
(+4)všeč
exwannabe3. 06. 2022 09:43:12
Kot kaže bo konec brezplačnega parkiranja v Iški vasi (po informacijah delavcev, ki so postavljali stožce). Torej, stožci so že postavljeni, verjetno pa bo kmalu čez napeljana tudi ketna. V glavnem pa je nekaj 100 metrov naprej veliko parkirišče 0,5€ na uro. Po pravici povedano je bilo nekaj takega za pričakovati...
Drugače pa pot brez posebnosti, le nad zgornjim delom poti se odvija sečnja zato nekaj previdnosti ni odveč.
Stožci so postavljeni, kmalu pa bo verjetno tudi ketnica čez napeljana...1
Parkirisce malo naprej....2
Parkomat....3
Parkomat....4
(+4)všeč
exwannabe9. 06. 2022 08:04:26
Kot napovedano je konec brezplačnega parkiranja v Iški. Torej imejte s seboj kovančke ali aplikacijo easypark.

Drugače pa tudi pot iz Iškega vitgarja brez posebnosti in lepo označena. Dom v Iškem vintgarju je odprt. mežikanje
Parkirišče v Iški je zagrajeno.1
Dom v Iškem vintgarju je odprt.2
3
Na poti.4
Poseka.5
6
(+3)všeč
ejti9. 06. 2022 11:05:05
Gre tudi s sms-om. Malo pred iztekom parkirnega časa te opozori in lahko podaljšaš z novim sms-om. Problem pa je, če se nahajaš na področju brez signala.
(+2)všeč
Trobec9. 06. 2022 11:26:48
Še malo...pa bomo z SMS-si plačevali porabljen zrak na turi...
(+5)všeč
korl10. 06. 2022 09:41:45
Edino prav da so naredili red, saj kakšno pa je bilo. Gasilci so morali ob vikendih delati red od jutra do mraka kot prostovoljci, da so se lahko nekateri tja preselili z vso piknik opremo (sem ne štejem pohodnikov, ki želijo samo parkirati).
(+1)všeč
Trobec10. 06. 2022 12:00:49
Se strinjam, da je bilo nevzdržno, kot je še na marsikaterem drugem izhodišču. A napisal bom še ene stotič isto - parkirnina ni namenjena zmanjševanju prometa, namenjena je temu, da nekdo pokasira. Promet se zmanjša tako, da se ga pač omeji.
Če pa je že parkirnina, pa je fajn da se pobran denar naloži v lokalno okolje (pa ne na način krpanje luknje v občinskem proračunu).
(+8)všeč
jbs10. 06. 2022 12:25:05
Sam grem pogosto na Krim, večkrat na mesec in včasih tudi večkrat na teden. Čez vikend nikoli ne grem iz Iške. Čez teden pa je v Iški parkirišče ob postaji večinoma povsem prazno. Če bi bil cilj urejanje prometa, bi se parkiranje računalo ob vikendih in to striktno kontroliralo, preko tedna pa ne, saj se s tem odvrača redne obiskovalce. Sedaj pa je parkirišče ob postaji po novem zagrajeno (tudi med tednom) in si prisiljen uporabiti plačljivo parkirišče. Seveda ni problem občasno plačevanje parkirnine, če pa si obiskovalec Krima večkrat na mesec ali celo na teden, pa že premisliš... No, pa saj so za Krim tudi druga izhodišča, ki so zaenkrat še brezplačna.
(+6)všeč
potpodnoge10. 06. 2022 16:23:34
Pozdravljeni
Sam sem bolj mnenja, da če se plača parkirnina (ta pač pripada za vzdrževanje parkirnih mest, denar pa pobere tisti, od katerega je zemljišče), da ne more biti parkiranje na lastno odgovornost, ampak morajo biti vozila za škodo storjeno na parkiriščih zavarovana. In to povsod, kjer se parkirnina pobira. Pa še nekaj me zanima, ali gre parkirnina v davčno napoved oziroma ali se oddvaja davek ali je kar tako, pavšal za lepši prihodek?
(+4)všeč
korl11. 06. 2022 09:48:40
Kakšna zanimiva miselnost.

Nekateri se večkrat tedensko vozijo do svojega hriba z avtom, kurijo drag bencin in puščajo na letnem nivoju velik ogljični odtis v naravi - ampak edini pravi problem v življenju jim je tisti bogi evrček, ki jim ga hoče spuliti nekdo, ki mu pripeljejo svoj pleh na njegovo zemljo. Ne tega pa ne dam, pa fertik jezik
(+2)všeč
Stran:123...8910
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki