Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
ribic / Zadnja sporočila

ribic - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
ribic21. 02. 2023 16:02:18
@saram če je pes na mizi je problem, da pa ponoči po njej hodijo miši, podgane in še kakšne druge živali pa ni problem?
Menda je logično, da si na tako zunanjo mizo ne položiš sendviča če je prej ne obrišeš...

Sicer pa naša Lili, ki je prehodila Pohorje od SG do MB in še kaj.
ribic8. 05. 2020 16:34:36
Takšne kačone pa jaz srečam na Piramidi.
ribic2. 12. 2019 11:31:42
Za tiste, ki iščete Lowo se peljite čez mejo v Intersport v Avstriji. Naši nimajo pol toliko izbire kot je tam, cene pa so podobne našim.
ribic19. 08. 2019 13:03:24
@KP nekaj Lowe lahko najdeš v Intersportu v BTC. Kje drugje v SLO jih je res težko najti. Imajo pa veliko več izbire v Avstrijskih trgovinah (Intersport, ipd.).

Tole z nohti pa je gotovo zaradi tega, ker so ti čevlji preveč "uliti" morda celo premajhni.

Planinski čevelj si jaz kupim vedno številko večji. Pri spustu pa navadno spodnji del nekoliko bolj zategnem kot pa pri vzponu.
ribic22. 07. 2019 23:22:47
Bravo bbugari1, cudovit opis in verjamem, da si se imel odlicno na poti po Pohorju.
Mene precenje se caka, morda letos, morda drugo leto. Bomo videli kako bodo hcere zmotivirane, predvsem pa kako bomo lahko nasega psa pripravili na spanje zunaj ali v sotoru.
Sam sem sicer vse te dele ze prehodil po etapah in imas prav, to so izjemni in zelo lepi kraji z veliko zgodovine.

Morda se ta dodatek. Zagotovo se da preciti Pohorne v enem dnevu, tekac ga preci verjetno se prej. Point pohodnika je, da uziva ob vseh razgledih, da se ustavi in naredi kaksno sliko, da zacuti pokrajino, gozd, zivali. Ze tako vsak dan divjamo v sluzbo in z nje, po opravkih, v solo po otroke; na pohodu pa je najlepse na uzivati in biti na easy nasmeh
ribic1. 07. 2019 14:51:49
Hvala za track.

Moram to dobro razmislit, ker je kar konkreten zaloga v dveh dneg za moje punce...da me ne pojejo od jeze nasmeh
ribic1. 07. 2019 11:17:06
A imaš mogoče gpx sled te poti, ki si jo prehodil. Predvsem prvi del do Kop me zanima, da znam oceniti koliko je km in kje poteka, ker bom imel zraven psa in otroke...

Kje te je ujela noč oz. kje si prespal in ali si 2. dan zaključil na Belviju in šel z gondolo v dolino ali si pešačil do doline?
ribic10. 06. 2019 10:31:42
Hvala obema. Smo potem zaradi drugih obveznosti zadevo prestavili za nekaj časa, ampak bo podatek vseeno prišel prav nasmeh
ribic8. 06. 2019 09:59:10
Za tiste, ki ste bili gor kako je s cesto do izhodišča za Planino Loka. Je normalno prevozna za malo večjega karavana ali bo problem?

@garmont so bila na poti proti vrhu še kakšna resna snežišča ali se da normalno obhoditi.
Hvala
ribic10. 08. 2016 09:38:05
Zanima me do kod se da priti z avtom na Veliko planino?
Nekaj dni bomo namreč preživeli zgoraj in me zanima opcija, da bi šel z avtom čim višje in od tam peš do koče.
ribic4. 03. 2016 09:49:39
Slika bo za telefon ok. Potrebno pa je vedeti, da je to telefon in da kvaliteta slike ne more biti enaka kot pri digitalnem fotoaparatu, ki je narejen samo za fotografiranje.
Še slabše bo v primeru uporabe t.i. zooma. Ta telefon nima optičnega zooma.

Glede na teste, dela za telefon čisto ok fotografije predmetov, ki so dokaj blizu, z razdaljo pa se kvaliteta in jasnost slike seveda slabša...
ribic18. 11. 2015 09:07:58
@rosana
Če se hoče se vse da. Točno vem kakšen WC je na Planiki ali Kredarici in tudi kakšen je na Nanosu. ČE ni vode se uredi poljski WC in je to to. Ne pa, da hodijo ljudje za hišo in še kam in tako onečedijo bližnjo okolico koče.
In še nekaj. Do Nanosa vodi cesta, po kateri se da z avtom pripeljati do koče vse, kar koča potrebuje. Tako, da so izgovori, da je to planinska koča, ki je namenjena zavetju v slabem vremenu in da naj bomo zadovoljni, da sploh je, malo mimo.
Čas je šel naprej in planinci si zaslužimo dostojno obravnavo; koče takšne in drugačne (pa tudi zaposleni v njih) so tam zaradi nas in ne obratno, zato se bodo morali tudi tako obnašati. Če lahko v tujini poskrbijo zato, da so koče v visokogorju (Nanos ni visokogorje)urejene in čiste, potem bomo morali tudi pri nas poskrbeti zato.
ribic17. 11. 2015 11:02:38
@slavkoa
Se načeloma ne oglašam v takih primerih, ampak tokrat bom kako rekel...

Res je hrib/gora namenjen uživanju v naravi, ampak če je na vrhu le-tega koča je njen namen, da poskrbi za planince, ki to želijo. Ignorantsko obnašanje do planincev, kot ga je opisala Don ne sodi nikamor. Če lahko na Planiki ali Kredarici, pa še kje poskrbijo zato, da planinec dostojno opravi potrebo, potem lahko tudi na Nanosu poskrbijo za to. Če pa to ne gre pa naj planinsko društvo zapre kočo in je to to. Sramotno je, da so notri najemniki, ki jim je vse težko in razmišljajo samo o tem kako bi čimveč zaslužili.
In še to. Tale koča je bila pred leti zakon. Celo šolske planinske skupine so večkrat prespale tam z osnovnošolskimi otroki. In če je šlo takrat potem bi tudi danes lahko skrbeli za kočo in njene stranke tako, kot pred nekaj leti.
ribic9. 07. 2015 08:12:30
@dj12: jaz bi šel z avtom do Ribniške koče in bi tam spal 1 ali 2 noči. Od tam imaš v eno smer lepo in razgledno grebensko pot proti Kopam, v drugo smer pa imaš prav tako zelo lepo pot proti Lovrenškim jezerom. Hrana na Ribniški koči je odlična za spanje pa je tudi dobro poskrbljeno.
B varijanta pa je da se stacionirate na Rogli in greste od tam na izlete.

Seveda pa je vse odvisno od tega koliko rad hodi vaš otrok.
ribic27. 05. 2015 13:15:43
Teh dveh sicer ne poznam sem pa na par zadnjih pohodih imel tega

Lowe Alpine airzone

Sem navdušen.Hrbtni del se lahko nastavlja po višini. Potem ima eno tako fajn mrežico not zaradi katere se v hrbet dosti manj potim. V glavnem med tem kar sem gledal se mi zdi top varijanta.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki