Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Covid-19
dprapr     
15.1.2021
Še vedno eni nabijajo in zvračajo krivdo na druge, jaz pa zato hribe gledam samo od daleč. Nehajte se že enkrat ukvarjati z drugimi in pazite na svoja ravnanja. Jutri se pa po možnosti zopet nabijte v najbolj oblegana izhodišča. Aja, ne morete drugače, ker so smučišča zaprta. Vedno bo izgovor, kajne. nasmeh
jax     
15.1.2021
Vidiš, Drago, pa se moram spet oglasit. Ne razumeš, da vlada želi doseči ravno to? Da bi se ljudje kregali med seboj, pri tem pa pri miru pustili tistega, ki je najodgovornejši za to, da je situacija ušla izpod nadzora - vlado samo. Divide et impera. Recept vladanja, znan iz vseh totalitarnih režimov v zgodovini.
Hribolaznik     
15.1.2021
Vidiš jax, pa se moram spet oglasit... Kaj točno ima vlada z virusom? Oba sta na "v". Še kaj drugega? A v drugih državah ni virusa, ker nimajo slovenske vlade? Je vlada Kitajcem podtaknila virus? Če še ne veš kako se vlada (to je država) financira, te lahko podučim tukaj: država namreč pobira davke. Davke lahko pobere samo od delavnih ljudi. Delavni ljudje morajo biti zdravi, drugače so bolj švoh delavni. Država, torej vlada, potrebuje zdrave delovne ljudi. Ljudje, ki se namerno izogibajo zdravju, ki se drogirajo, ki se utapljajo v alkoholu, ki zavračajo dosežke sodobne medicine (nočejo se cepiti, nočejo transfuzije, kot na primer jehove priče), niso najbolj produktivni za skupnost. Taki ljudje v skupnosti niso zaželjeni. Do tu pa smo že prišli v tisočih letih... Kaj bi vlada rada, pa ti lahko prišepnem: mir in zdravje, ker vse drugo škodi tudi vladi. Za vse, ki znate samo pljuvati po vladi pa še en nasvet: v Sloveniji obstajajo volitve vsake 4 leta. Jaz sem volil proti JJ. Kaj pa vi? Samo lajate pa nič akcije? Nekateri narodi namreč nimajo te sreče, da bi zamenjali ljudi na oblasti...
dprapr     
15.1.2021
Ja, saj, jax, ravno o tem govorim. Ne nasedajmo in še mi obdolžujmo drug drugega. Pazimo samo na svoja ravnanja,kolikor se da, pa bomo tudi to prebrodili.
Hribolaznik     
15.1.2021
Trenutno je 22 držav uradno prijavilo več kot 1 mrtvega na 1000 prebivalcev. Ne boste verjeli, 21 od teh držav nima slovenske vlade.

Včeraj se je temu klubu pridružila tudi Švedska, ki zaostruje ukrepe.

Skupno je tako uradno že 2 milijona 5 tisoč mrtvih zaradi covid-19 virusne bolezni.
felix     
15.1.2021
Hvala Hribolaznik, da si nas poučil glede financiranja države, glede na to, kako ta vlada razmetava z denarjem sem mislil, da denar prileti z neba. Še eden tistih, ki ni volil JJ, ampak ta vlada dela dobro - čudno zakaj ga potem ne voliš. Glede umrlih pa bi ti dal prav, če bi napisal, da so umrli s covidom, ti pa kot nekateri, vse smrti pripisuješ covidu.
primoza     
15.1.2021
Nebrzdanega decembrskega druženja se ne da več preprečiti. Depresivni januar je dal ta lepo padajoči trend novih okužb. Sodi so prazni. Upajmo, da bo pred navihanim pustom folk pokapiral, da je od njega odvisen potek. Verjetno nekateri itak ne morejo, nekaj neodločenih pa pomembno prispeva k temu, kam se bo nagnila tehtnica. Trenutno je reprodukcijsko število pod 1. Mene so marsikje razglasili za nekakšnega Janšista, kar je popoln nesmisel. Nikoli nisem volil desne opcije. Ampak človeška neumnost ni omejena po teh preferencah. Vidim samo uriniranje v smeri vetra, kar je vse izven upoštevanja ukrepov in cepljenja. To podaljšuje agonijo ukrepov in povzroča splošno revščino.
Majdag     
15.1.2021

Vsak nasmeh šteje, bo kmalu bolje..nasmeh
Covid-19 - Vsak nasmeh šteje1
Covid-19 - Vsak nasmeh šteje2
korl     
16.1.2021
Kje je še Pust?

Najprej pride Valentinovo, ko se bomo lahko spet objemali. Kaco je odhlačal na še bolje plačano mesto, ampak bog mu ga požegnaj, samo da ga moje oči več ne vidijo in ušesa ne slišijo.

Prihaja čas za stiskanje v dvoje, kar nam je govorec prepovedal lani marca.
Nas zaljubljencev nihče ne more ustaviti jezik
Hribolaznik     
16.1.2021
Kaj lahko posamezniki naredimo v boju proti bolezni? Veliko. Primer: moja draga je medicinska sestra. V 10 mesecih odkar je covid pri nas v Sloveniji, ni zbolela. V tem času je neprestano delala v klinični ustanovi, med drugim tudi na covid oddelku, v oddelkih s sivo cono, itd. Neprestano se srečuje z ljudmi. Neprestano je v stiku s sodelavci in s pacienti. Kako je to možno, da ni zbolela? Enostavno. Nekaj vloge ima pri tem faktor sreče. V določenem trenutku si lahko nezaščiten v stiku z okuženo osebo. Ampak faktor sreče nima velike vloge, če se sam držiš ukrepov. Ukrepi so preprosti in otročje lahki: maska, rokavice, higiena rok. Če bi se večina Slovencev tako obnašala, to bi bilo zelo lepo. Ampak ne. Tako po 10 mesecih (pogostih stikov v bolnišnici), ne jaz, ne moja draga nisva še zbolela. Lepo, a ne? Mogoče pa potrebujete Jelkota, da vam pojasni, kako je boj proti covidu zelo enostaven?

Gremo naprej. Moja soseda je trgovka. Tudi ona se v 10 mesecih intenzivnih stikov s strankami in zaposlenimi, ni okužila. Ja, drži se higiene in nosi masko. Preprosto. Zanimivo, a ne?
Hribolaznik     
16.1.2021
@korl, a Vam vlada preprečuje ljubezen in stiskanje? OMG! Pa kje Vi živite? Tu v Sloveniji se še naprej stiskamo in imamo radi. Pa tudi mladi se družijo. Med tekom po okoliških gozdovih jih pogosto srečujem...

Dragi @korl moje iskreno sočutje. Upam, da se bodo razmere pri Vas kmalu izboljšale.
jax     
16.1.2021
@korl, a Vam vlada preprečuje ljubezen in stiskanje?

Iskreno povedano, da. To, da se tega mnogi ne držijo, še ne pomeni, da tega vlada dejansko ne prepoveduje.
redbull     
16.1.2021
Pri teh temperaturah zunaj tudi, če ni maske pa takšnih podobnih stvari ni bojazni za virus. V zaprtih prostorih je pa druga pesem kot je Hribolaznik povedal, pomembna je higiena, umivanje rok.
SamoK     
16.1.2021
A misliš, da virus preveč zebe, da bi se potikal naokoli?
redbull     
16.1.2021
seveda
SamoK     
16.1.2021
Dobra šala mežikanje
primoza     
17.1.2021
Zadnji maksimum okužb je jasno pokazal, da je bil razlog slabega učinkovanja ukrepov bučkarijada dec 2020. Upajmo, da so zdaj sodi izpraznjeni in da je morda še kdo razumel, da je temu tako. Pljuvali smo si v lastno skledo. Sami sebi spušili iz žepov še tri milijarde. Kakor je resnica neprijetna, je resnica. Ni treba veliko za učinek, distanciranje (oblikovanje učinkovitih družabnih mehurčkov), higiena rok in uporaba mask. Dokaj enostavno, ampak v praksi neverjetno težko izvedljivo, očitno. Iz podatkov na COVID sledilniku se očitno vidi pik bučkarijada dec. 2020.
Covid-19 Bučkarijada dec 2020 nas je kar drago stala...1
pinkerton     
17.1.2021
Človek, ti boš po dveh letih prilezel iz svojega nepredušnega sterilnega mehurčka, in te bo dol udaril en navaden prehlad !!!
primoza     
17.1.2021
Se ti zdi? Po mojih objavah? Samo če komu ni jasno, da si pljuvamo v lastno skledo potem temu ni pomoči... Mi smo aktivnosti povsem prilagodili Covid situaciji. Lani sem postavil dosedanji rekord ur aktivnosti. Meni je samo žal kakih 3200 ljudi, ki so jih ubili nevestni sodržavljani. Za eno mesto. Ni malo.
Sorok     
17.1.2021
Ne naveliča se vezanja otrobov pa mlatenja ene in iste prazne slamejezen Pa masturbira in posiljuje. Madona, pa to je zločinvelik nasmeh
Stran: 1 2 3 ... 81 82 83 84 85 ... 98 99 100      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki