Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
michael668. 12. 2020 14:50:59
Vsi v vrhu države,ki sedaj afne pokajo s to korono,so zamudili priložnost,da bi preprečili stanje kakršno pač je sedaj. In to poleti ,ko v slo praktično ni bilo več okužb.Dovolili so vnos v državo. Nekje sem že zapisal, da je verjetno pač več vredno en teden dopusta v tujini,kot pa pol leta omejitev gibanja na svojo občino (ki pa še poslabšuje in ne izboljšuje stanja). Leva ali desna vlada? Leva ni sposobna izpeljat mandata do konca,desna pa se poslužuje metod nacistov med drugo sv. vojno (in pred njo). V svojem življenju sem zaključil z raznimi volitvami in referendumi.
(+6)všeč
VanSims8. 12. 2020 14:58:33
@michael66: napake so bile. Ja, tudi to je bila napaka, da niso pravočasno zaprli meja. A tudi v Avstriji niso. Še pozneje so uvedli lockdown kot pri nas. In sedaj že imajo vidno izboljšanje ob podobnih ukrepih. Le zakaj?

"V svojem življenju sem zaključil z raznimi volitvami in referendumi."

In za vse bo kriva vlada, ki bo na oblasti. Janša ali pa levaki. Ne tisti, ki bi lahko s svojo udeležbo na volitvah preprečili, da bi prišli na oblast pa ne oz., ki bi lahko z udeležbo na referendumih kaj obrnili oz. preprečili kako neumnost.

Joooj pa ta EU, kaj smo morali iti v njo! Lejte referendum je bil. Če ste se pa pustili slepo zavesti od tistih, ki so vam trobezljali kako bo v EU vse ah in oh in kako je to blaaazno koristno za vse nas, ob tem da smo enkrat že imeli negativno izkušnjo z življenjem v isti državi, v katero smo ravno tako s slepim zanosom rinili, ste si pa popolnoma sami krivi.
(+4)všeč
zokipoki8. 12. 2020 15:01:03
Do danes nisem vedel, da delam v javni upravi.
(+3)všeč
ppegan8. 12. 2020 15:37:02
VanSims, samo še to repliko dam, ker se mi res ne da prepričevat nekoga, ki je prepričan, da je sam za vse kriv, tudi za to, da je zaradi vladnih ukrepov npr. izgubil službo in da zaradi tega ne ve, kako bo plačal položnice, nahranil otroke. Očitno ni dobro delal ali pa je preveč hodil na čikpavze, vlada in idiotski ukrepi nimajo nič pri tem.

"Točno ta manjšina je najbolj odgovorna! Lahko še vsi tako spoštujemo pa zaradi 10-20 odstotkov bo tako kot je. Večajo se številke sicer ne, a stagniramo pa. Ja, točno zaradi te manjšine!"

Ja pa ni res. Kako pa, da je danes spet toliko okužb v DSO?? A zato ker zaposleni ne spoštujejo ukrepov, ker so očitno egoisti, pa jim je vseeno, če njihovi varovanci umrejo. A je to ta manjšina? Ne, zagotovo ne. Daj se malo zamisli, pa ne kar naprej eno in isto trobit.

Predvsem pa pazite nase in ostanite zdravi.
(+5)všeč
Hribolaznik8. 12. 2020 15:59:45
Citiram ppegan: "... vlada in idiotski ukrepi..." Za ppegan je očitno idiotski cel svet, saj ima cel svet ukrepe. Mogoče pa so idiotski ukrepi za idiote? PPegan pač ne razume da so ukrepi za to, da ne razpade zdravsteni sistem. Zdaj zdravstveni sistem nekako deluje, brez ukrepov pa ne bi delovalo prav ničesar.... To PPegan ne razume. In še mnogi ostali, ki pametujejo o neukrepih... Sanjala svinja kukuruz, je stari pregovor...
(+7)všeč
dragon8. 12. 2020 16:05:30
Nekateri se trudijo in spoštujejo ukrepe, drugi se na vse skup požvižgajo (samo zato, ker so na položaju napačni ljudje-njih pa že ne bomo poslušal, saj niso naši). Ampak važno, da ko bo enkrat to sranje za nami, da bomo spet poslušal traparije o tem, kako znamo Slovenci v težkih trenutkih stopiti skupaj in s skupnimi močmi premagat težave.
(+3)všeč
VanSims8. 12. 2020 16:16:26
@ppegan: Virus pa je prišel v DSO kako? Po zraku skozi okna? Starejši baje mrdniti ne smejo ven, torej niso krivi. Obiski? Ja, kjer so dovoljeni in ni varnostnih ukrepov.

V glavnem pa zdravstveni delavci, kdo pa drug ima stik z njimi? Kako so ga oni dobili oz. prinesli notri? Sploh ni nujno, da spadajo v kategorijo egoistov in brezbrižnežev. Malo beri tudi ti kaj sem napisal. Lahko še tako spoštuješ ukrepe pa jih drugi ne. Saj sem rekel, nosiš masko pa se ti en brez nje prilepi in ti diha v obraz.

Stojim zadnjič v Mercatorju v vrsti pa se ena najstniška mula dobesedno zalepi na mene. No, ja da se še take mlade lepijo na mene sicer, ... hmmm no vsaj polnoletna naj le bo mežikanje ... ampak v teh časih pa ne. Pa jo opozorim. Ona me pa kar gleda kot da sem z drugega planeta. Kaj? Ona da bo držala distanco. Ne, če se je odločila, da bo tam stala, bo. Očitno so jo vzgajali v tem, da kar se sprdne ima pravico početi pa amen. Zanjo je bil šok, da jo nekdo drug na kaj opozori, saj tega od doma ni vajena ker lahko dela kar če. No in ko je končno dojela, so se pa itak že drugi nabili zadaj na njo in ni mogla nikamor več.

Saj sem dal primerjavo nesreč. Lahko še tako paziš pa ... en pijanec, en divjak ... papa! BTW, mrtvih in huje ranjenih je danes manj bolj zaradi izpopolnjenosti varnostnih sistemov in tršega pleha, ne pa ker bi bolje vozili.

Torej, ni nujno da si med tistimi 10-20 odstotki a okuži te lahko kdorkoli, ki si domišlja da to pravico ima. Tudi zdravstvenega delavca ali delavca v DSO. Stavim, da če bi tistemu delavcu na čelu pisalo, da je zdravstveni ali iz DSO, to morebitnega egoista iz tistih 10-20 odstotkov ne bi prav nič motilo.

In seveda konec koncev ne pozabimo tudi na tiste zdravstvene delavce in delavce v DSO, ki so spomladi iz raznih smučišč prinesli visrus (ja, Metlika) in, ki se verjetno do danes niso kaj dosti spremenili. Tudi med njimi je kakih 10-20 % tistih cepcev.
(+7)všeč
dragon8. 12. 2020 16:22:01
Ej Hribolaznik mar ne veš, da je ta virus izmišljotina Janeza Janše. Če jim v tujini omeniš ta virus, te samo debelo gledajo. Vse skupaj je ena velika kulisa, kot v filmu Trumanov show. JJ nas ma vse skupaj za norca s pomočjo medijev, ki so seveda vsi na njegovi strani. Ko pa pride " cepivo" pa nam bo pod kožo vbrizgal mikročipe s katerimi nas bo upravljal in nas nadzoroval.
Aja, pa za včerajšnje neurje na obali je tudi kriv Janša, ker je slab človek. Pa kdaj boste nekateri spregledali pa doumeli?velik nasmeh
(+9)všeč
piotr8. 12. 2020 16:29:42
@primoza, to z "moralno neoporečnimi" kadri smo doživljali že v nekdanji državi. In je bilo vse prej kot pohvalno, tako kot tudi kar nekaj prejšnjih vlad, tako da...zmeden
Velja se spomniti še medijskega vpliva, ki bi lahko pozitivneje ozaveščal.
Res smo Slovenci neverjetni, virus nam je uspelo spolitizirati kot nikomur. Saj tudi Nemci, v nekateri republikah zapirajo vrtce, šole in ustavljajo gospodarstva in imajo težave s Covididioti, ali pa npr. prepoved zadrževanja na prostem brez razloga.
Nekaterim so pač bližje teorije zarote, neupoštevanja splošno že uveljavljenih ukrepov ali pa zaupanju strokovnjakom, ki vse vedo( kot. npr. izjavi dr.Dobnikarja po prvem valu, češ da Covid19 ni smrtonosna bolezen in je le hujša oblika gripezmeden).
Je lažje kazati na drugega(vlado), kot pa na svojo zavest.
Sicer pa, ostanimo zdravi(z negativnim izvidom)nasmeh
(+9)všeč
guki8. 12. 2020 23:42:33
Primoža in vansims ali so taki tud problem. Ali je ta človek manjšina. Ali njemu tud skoz prste pogledamo, verjetno je bil zmatran, bogi.
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/zavrsalo-na-druzbenih-omrezjih-vladni-govorec-za-covid-nonsalantno-snel-masko-378971
(+4)všeč
felix9. 12. 2020 08:11:17
Ja, piotr, na Bavarskem zaostrujejo ukrepe - omejujejo gibanje, šole so odprte, lokale zapirajo ob 22 uri, trgovine so odprte!
(+4)všeč
guki9. 12. 2020 08:48:06
Primoža problem je to, da ti, ki nam govorijo kako se moramo obnašati in govorijo da se ne držimo ukrepov se sami ne držijo. Norca se delajo iz nas. Pa to ni prvič in ne prvi. Krek bi si moral brado obrit medprvimi. Za življenja gre, vsaj tako on pravi. Kot kaže je brada bolj pomembna.
(+5)všeč
ppegan9. 12. 2020 09:03:40
@Hribolaznik, ukrepi so idiotski, ker ne delujejo in ker je zardi njih že 10.000 ljudi izgubilo službe. A to je pa kar OK? Očitno se ne zavedate, v kakšnih stiskah so ljudje zaradi tega. A za sočutje še niste slišal? Ne, itak najlažje je zamižat in se obrnit stran. Če bi dejansko videli stisko teh ljudi, predvsem otrok, potem ne bi bili tako glasni. Meni se srce trga, ko berem zgodbe ljudi, ki so v tem času zgubili službe, ki ne vidijo izhoda, ki ne vedo, kako bodo nahranili otroke, plačali položnice ... Žalosti me, kako ste lahko nekateri tako brezsrčni in brez trohice sočutja mrk pogled
Vlada pojma nima, kaj na naredi in tavajo v temi, edino Počivavšek je pogruntal, da zadeva ne deluje in da bo potrebno spremenit strategijo. Kako, pa seveda tudi on še ne ve. Razumem, zakaj so ukrepi, kot sem že napisala v enem svojih prejšnjih postov, niti nisem proti ukrepom, ampak naj bodo smiselni oz. naj delujejo. Pa mal si poglej, kaj se zgodi, ko se kamere na tiskovki s Kacinom ugasnejo, kako takoj maske dol letijo. Ja, kako pa to, pa če so ukrepi in jih morajo vsi nosit, v zaprtih prostorih pa še posebej. Hhhhmmmm, čudno ane zmeden Kako naj po videnem zaupamo temu, kar nam govorijo? Kako naj zaupamo ukrepom in vladi, če jih pa ravno politiki kar naprej kršijo?

@Dragon, razumem si podpornik JJ, kakor komu volja. Ja, on je slab človek, če bi kaj spremljal medije, bi tudi vedel zakaj. Mislim, da nas do sedaj še nihče ni tako osramotil kot on, ko je čestital Trumpu za zmago, še preden so bili znani rezultati, kot veš, je na koncu zmagal Biden, o tem so se množično razpisali tudi tuji mediji. Ali mu je naš čudoviti JJ čestital za zmago? Ne, seveda ne, ker mu je bilo izpod časti. Če že govorimo o egoistih, ga ni večjega v državi kot je JJ, čemur pričajo njegovi tviti in druge objave v medijih. A to mu je kar vse oproščeno in spregledano? Vse to priča o tem, kakšen človek je. Dober zagotovo ne. In on vodi državo. Verjemi, da je ne vodi v korist državljanov oz. kdor misli, da jo, živi v pravljici.
(+9)všeč
zokipoki9. 12. 2020 09:12:01
@guki problem je čredni nagon, ki reče- Glej, on ne upošteva priporočil, zakaj bi jih potem jaz?!

Mene ta posnetek ne gane čisto nič.
(+7)všeč
felix9. 12. 2020 09:21:41
Ppegan, vidim da si še mlada in me veseli tvoje razmišljanje. Če bo veliko takih kot ti, je še rešitev za Slovenijo. Žal pa je veliko takšnih, ki ne vidijo dalje kot Mahnič. Lp
(+6)všeč
Becar9. 12. 2020 10:05:15
Bravo ppegan in felix, za razmišljanje z zdravo pametjo in logiko. Želim si več takšnih ljudi na splošno v družbi. Žal imamo preveč ljudi, ki se držijo bebastega in fašističnega dela ukrepov kot pijanec plota in jih še vedno zagovarjajo za vsako ceno (podobna trma kot je ppegan napisala za čestitko Bidnu). Opažam, da imamo tudi na tem forumu vladnega govorca, oziroma vsaj zdi se tako. Ja tem ljudem bo zelo težko priznati, da je imel celo Potrč bolj prav kot uradni ˝strokovnjaki˝. Vse inštitucije so padle na celi črti, njihovi podporniki pa so se močno osmešili. Zdaj je njihova zadnja bilka še sramotenje slovenskega naroda, kako smo neodgovorni in očitno slabši od drugih narodov. Ampak tudi to se bo kmalu končalo. Osramočeni bodo utonili v pozabo, odgovorni za tole katastrofo pa znajo še odgovarjati pred sodiščem.
(+5)všeč
andi29. 12. 2020 10:18:32
Fantje, punce, lepo pišete. Vseeno, daleč največja odgovornost je vseeno na vsakem posamezniku. Pa mi je to težko napisat, ker ne verjamem v 100% maske, grozne mlade in otroke, privat policaje ki kukajo skozi okno osamljenega življenja in tozarijo, mladoletnice v vrsti v Hoferju,... Na koncu bi bili presenečeni, da bi v primeru, da oblast prevzamemo ljudje iz te debate (Covid, Hribi.net) situacija ostala bolj ali manj enaka. Malo pameti, malo dobrih ljudi, malo možnosti dobrih ukrepov. Sebe seveda prištevam. Takšen pač je naš svet. Največjo spremembo narediš pri sebi, nekaj malega v družini, se manj pri sosedu in praktično nič pri sokrajanu in sodrzavljanu. Zato tako radi s prstom iščemo krivca, tokrat kar nevidnega. Ostanite zdravi!
(+12)všeč
s7nf9. 12. 2020 11:01:13
@andi2 se strinjam. Še sebe je težko spremeniti.
(+6)všeč
zokipoki9. 12. 2020 11:36:52
Res je Andrej!
Tukaj je posredi človeški faktor pogojenih vzorcev preko katerih se na da čez noč.
(+6)všeč
dragon9. 12. 2020 11:44:28
PPegan "Ja, on je slab človek, če bi kaj spremljal medije bi tudi vedel zakaj"
Najbolje je pa spremljat naše "nepristranske","objektivne","resnicoljubne" medije, ki so apriori sovražno nastrojeni proti JJ (tako kot ti in še marsikdo) in potem njihova poročanja vzet za sveto resnico. Kdo je tle naiven?
(+5)všeč
Stran:123...3334353637...371372373
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki