Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
dragon9. 12. 2020 12:01:22
Pa še nekaj. Hodim na volitve že 25 let, pa še enkrat samkrat nisem glasoval za stranko SDS ali pa JJ. Težko pa spremljam to levičarsko paranojo in nabijanje ob vsaki omembi JJ.
(+4)všeč
VanSims9. 12. 2020 12:05:03
@primoza: "Tako pa sem večkrat napisal, da se jih veliko obnaša kot eni nedorasli otroci. Stalno gledajo in sledijo slabim zgledom."

Ja, taki smo bili kot otroci v vrtcu: "Tulšica, a on pa lahko, jst pa ne!" nasmeh Točno kot je tudi @zokipoki nakazal.

Drugače pa seveda od oponentov, stara lajna: ukrepi ne delujajo! A če bi jih ta levi predpisali pa bi? Če ja, potem se jih nekateri res ne držijo zgolj ker jih je predpisal Janša. In to je otročje.

Imamo podobne ukrepe kot tiste države, ki so že uspele znižati številke. Njim je uspelo, nam ne. Kakšne dokaze je še treba?

BTW tudi tam so gospodarske in osebne žrtve. Tudi meni je hudo in sem par strani nazaj tebi @ppegan v tem tudi dal prav. Ampak kje je potem rešitev? Kako bi ti naredila to?

Švedskih ukrepov si ne moremo privoščiti ker si jih zaradi specifičnih danosti lahko samo oni in še par evropskih držav. Tako kot v Koreji in Taiwanu, striktne karantene, huronske kazni za kršenje, obvezna aplikacija? Potem bo šele pogrom nad Janšo, kakšen diktator je!

@dragon je janšist ker zagovarja ukrepe! Evo tu je srčika problema Slovenije. Že pred covidom. Stalno sesprašujemo, KDO je nekaj uvedel, predlagal, uzakonil, namesto, da bi se vprašali, KAJ! Ta predlog ni nič, ker je to predlagal Janša! Ali pa Levica! Kaj pa je bilo to je pa manj pomembno? Potem včasih nasprotna opcija to isto uzakoni, je pa vse v redu, ker so to naši!
(+7)všeč
ppegan9. 12. 2020 12:19:35
@dragon, ne rabiš spremljat medijev, če se ti le-ti ne zdijo verodostojni, je dovolj, da spremljaš njegove tvite mežikanje A so ti tudi zlagani in neiskreni, pa čeprav jih piše sam? Ali si vedel, da na dan porabi 3 ure, da objavlja tvite in retvita? A ne bi bilo bolje, da bi se ta čas ukvarjal z epidemijo in trenutnimi ukrepi, ki dejansko ne prinašajo želenih rezultatov, pa so v veljavi že več kot en mesec. In potem smo državljani egoisti, hahahahaha zavijanje z očmi
(+5)všeč
MitjaBelak9. 12. 2020 12:24:07
Ekola, pa smo tam, kjer se vsaka debata konča. Ali pri politiki ali pa pri kurbariji, samo da glede na nasprotna stališča do tiste druge sigurno ne bo prišlo. Škoda, okoli nje je vsaj smeha. nasmeh
(+4)všeč
dragon9. 12. 2020 12:26:17
3 ure? Kdo to pravi? Rtv, Poptv,...?
(+4)všeč
jax9. 12. 2020 12:28:08
Tukaj.
https://twito.si/

Je pa to sicer pretirano. Le nekaj dni je prišel do treh ur ...
(+3)všeč
dragon9. 12. 2020 12:54:12
Tvitanje je res slaba stran JJ. S tem se vsi strinjamo.
Drugače pa ta vlada ne bi izpadla tako grozno, če bi mediji imeli za vse enake vatle. Rtv vsakemu gospodinjstvu na leto UKRADE 150 evrov, pa če jih spremlja ali ne (lahko sploh nimaš tv, radia, računalnika- važno, da imaš elektro priključek). Se vam to ne zdi fašistično, ker zelo radi opletate s to besedo? Je že kdo na Rtv zasledil kakšno kritiko na račun M. Šarca ali T. Fajon? Seveda ne, saj sta oba njihova bivša zaposlena. Toliko o objektivnosti medija, katerega prisilno plačujemo vsi, ne glede na politično pripadnost, delujejo pa samo v interesu ene opcije.
(+5)všeč
jax9. 12. 2020 13:11:35
Kaj je fašističnega v tem? Ja, morda je res malo nerodno, da dobivamo posebej položnice, ampak to je preprosto davek, s katerim se financira javno storitev. In javna RTV pač je javna storitev, tako kot javno zdravstvo, šolstvo ali kulturne ustanove - za katere nam tudi odvajajo denar brez posebne privolitve, čeprav zato ne dobivamo posebnih položnic.
(+7)všeč
julius9. 12. 2020 13:27:27
Tadej.
Ta forum ni politični forum, zato "dragon" in njemu podobni agitatorji iz vseh političnih opcij nimajo kaj iskati na tem forumu.
Preglej njegove objave in boš videl, da komentira zgolj in le s svojega političnega stališča.
Lepo vas pozdravljam z željo, da ostanete zdravi.
(+6)všeč
jax9. 12. 2020 13:37:01
Gre za temo v rubriki splošnih pogovorov, zato po moje striktno vzeto tudi politične teme niso prepovedane. Jaz mislim, da je nivo debate v splošnem kar sprejemljiv, seveda pa je stvar administratorja, kakšno politiko bo prevzel.
Sicer pa je s politiko tako, kot sem enkrat že povedal - lahko smo gorniški portal, ampak dokler bomo čepeli po občinah, je iluzorno pričakovat, da se ne bo naposled vsaka debata zvedla na ukrepe.
(+4)všeč
dragon9. 12. 2020 13:42:40
Precej jih je, ki že tedne pišejo komentarje, kjer nikdar ne pozabijo pokritizirat trenutno vlado in njene predstavnike, pa to ni problem. Ko pa jaz napišem kakšno čez nasprotno stran, me je pa treba brisat, ker to ni politični forumzavijanje z očmi
Ravno o tem govorim. O dvoličnosti levičarjev in njihovih medijev.
(+6)všeč
Majdag9. 12. 2020 14:06:32
Ne bo sam doma...nasmehnasmeh
- Malo heca mora biti1
(+9)všeč
piotr9. 12. 2020 14:11:50
In obkladanje s pridevki fašističen, shizofren ipd. največ pove o tistih, ki jih izrekajo.
Sicer je pa laž nesmrtna duša...zavijanje z očmi
(+7)všeč
djimuzl9. 12. 2020 14:38:57
..ko pa jaz napišem kakšno čez nasprotno stran, me je pa treba brisat.."
Paranoja ali "opravilna nepismenost"?
(+2)všeč
ločanka9. 12. 2020 15:21:17
Tudi daril letos za praznike ni pričakovatinasmeh
1
(+8)všeč
ppegan9. 12. 2020 15:21:24
A so oni tudi levičarji??? Še v tujini vidijo, kaj se dogaja, samo nekateri na tem forumu so slepi in živijo v svoji pravljici. Priznam, da vam kar malo zavidam velik nasmeh

Monitor Civicus (raziskovalni projekt, ki ocenjuje in spremlja spoštovanje temeljnih svoboščin v 196 državah) je v svojem zadnjem poročilu Slovenijo, ki je bila pred tem uvrščena med države z odprtim civilnodružbenim prostorom, uvrstil med države z zoženim civilnodružbenim prostorom. Nižja ocena pomeni, da so pri nas vse bolj kršene demokratične svoboščine, kot so pravica do svobodnega izražanja, mirnega zbiranja in združevanja. Omejitve so se poglobile pod vlado Janeza Janše, pišejo.

Civicus v svojem zadnjem poročilu, People Power Under Attack 2020, piše, da se je ocena Sloveniji znižala zaradi omejevanja delovanja civilne družbe pod vlado Janeza Janše. Pri tem so izpostavili zatiranje medijskih svoboščin v Sloveniji, vključno z grožnjami novinarjem in neodvisnim medijem. Poročajo tudi o zaskrbljujočih napadih na civilnodružbene organizacije in skupine, ki se ukvarjajo s kulturo, človekovimi pravicami, svobodo medijev in okoljem. V poročilu omenjajo kolesarske proteste, ki so od marca 2020 več deset tednov zapored potekali v Ljubljani kot odgovor na vladno represijo.

Monitor je zaskrbljen tudi zaradi poseganja v neodvisnost medijev in slabšanja delovnih razmer za novinarje. Medtem ko je vlada sprejela ukrepe za zmanjšanje neodvisnosti medijev, se povečuje financiranje medijev, kot so Nova24 TV, Nova24 na spletu in Planet TV. Te medije financirajo stranke in osebe, ki so blizu tesnemu zavezniku Janeza Janše – madžarskemu avtoritarnemu premierju Viktorju Orbanu, znanemu po zatiranju neodvisnih medijev, pišejo v organizaciji Civicus.

V poročilu pišejo tudi, da je oblast epidemijo novega koronavirusa poskušala izrabiti kot izgovor za nadaljnje omejevanje civilne družbe, predvsem z zmanjšanjem financiranja in oviranjem delovanja okoljskih nevladnih organizacij. Drugi val epidemije je prinesel ponoven napad: 18 nevladnim organizacijam na Metelkovi grozi prisilna izselitev iz prostorov v lasti države.

Slovenija pa v poskusih omejevanja delovanja civilne družbe ni osamljena. Monitor Civicus je ugotovil, da se podobno omejevanje civilne družbe in medijev dogaja tudi v drugih evropskih državah, kot so Madžarska, Poljska in Srbija, kjer avtoritarni voditelji epidemijo koronavirusa izrabljajo kot pretvezo za omejevanje svoboščin.
(+13)všeč
dragon9. 12. 2020 15:34:52
Tale tvoj Monitor Civicus pa seveda objavlja podatke, ki mu jih servirajo slovenski levičarski mediji in slovenske levičarske nevladne organizacije. So toliko kredibilni, kot ti s svojimi komentarji na tem forumu.
(+6)všeč
ppegan9. 12. 2020 15:42:41
Hahaha, Dragom, še dobro, da te nismo okužili s tem našim levičarski virusom zmeden Smo očitno hujši kot Covid eek Raje se vprašaj, koga paranoja daje velik nasmeh
Moji komentarji so pa ravno toliko kredibilni kot tvoji, le da vsebujejo veliko več sočutja, za katerega ti očitno še nisi slišal, kar me resnično žalosti.
Kaj si pa o tebi mislim, pa raje ne bi, saj so me doma lepo vzgojili nasmeh
(+8)všeč
Becar9. 12. 2020 16:15:15
Dragon, seveda, kdor ni za JJ je takoj komunajzer, levičar itd... Se pravi v SLO obstaja samo JJ na eni strani, na drugi strani smo pa vsi komunajzerji a ne. Že videno in slišano. Še dobro, da se bo tole vladanje kmalu končalo, ker tole zdaj je pa z naskokom najslabša vlada v samostojni SLO. Ja, tudi tujina se že zgraža. Verjetno so tam tudi sami komunajzerji, zaslepljeni od slovenskih komunajzerjev, murgel, stricov iz ozadja in ostalih bajeslovnih bitij. Po mojem imajo naši komunajzerji kar komunajzerska veleposlaništva po vsem svetu, z namenom lagati se o JJ.

V tej državi bo mir in blaginja takrat, ko bo šla večina neopredeljenih na volitve, se pravi tistih, ki imamo poln kufer tako JJ kot t.i. komunajzerjev.
(+8)všeč
Trobec9. 12. 2020 16:36:42
@Becar, ni potrebno bajeslovnih bitij, saj vemo, da je za vse kriv Kučan velik nasmeh No...pravzaprav ne vem, če ni on že kar na pol bajeslovno bitje, glede na to, kako velik vpliv ima. Ne samo pri nas ampak po celem svetu. Guardian, Deutsche Welle, NY Times,...to je samo nekaj, od "velikih" časopisov, ki so v njegovi pesti. Aja, pa načelnik bruseljske policije je tudi njegov podrepnik. velik nasmehvelik nasmeh

"V tej državi bo mir in blaginja takrat, ko bo šla večina neopredeljenih na volitve, se pravi tistih, ki imamo poln kufer tako JJ kot t.i. komunajzerjev."
To se pa bojim, da šele ob svetem nikoli, ko bojo kure scale in se bo svet nehal vrtet...
(+4)všeč
Stran:123...3435363738...371372373
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki