Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Reklame na hribi.net

Natisni
turbo9. 03. 2012 13:57:07
@tisa

.... saj veš, kaj pravijo ?!?

. . . pa radi se imejte in veliko se smejte nasmeh
(+4)všeč
ljubitelj gora9. 03. 2012 14:08:59
hehehe keri dobri komentarjivelik nasmeh
(+1)všeč
jesihar9. 03. 2012 14:22:03
Verjamem, da vam je popolnoma vsem jasno, kako z upravljanjem takšne strani nastajajo stroški, in da ob vsem tem delu skuša avtor še nekaj zaslužiti - kar povsem podpiram. In če je verjeti ideologiji, da živimo v državi s svobodnim trgom, ima vso pravico ponuditi storitev (spletno stran), pod pogoji, kot se mu zahoče. Stranke (obiskovalci strani) naj se pa odločijo, ali jim storitev ustreza in če jo želijo.

A ob vsem tem opominjam avtorja, naj ima v mislih to, da je odnos dvosmeren. Skupnost ni aplikacija (stran hribi.net), ampak so to ljudje, ki jo ustvarjajo: torej tisti redni obiskovalci, ki prispevajo relevantne vsebine in odnosi med njimi. Stran je kvečjemu poligon, kjer to lahko počnejo.

S pritiskom na njihovo potrpežljivost bo tega vse manj, in s tem vse manj kakovostne skupnosti. Zdaj, če je njegova strategija monetizacija predvsem naključnih obiskovalcev, ga bo to stalo nekaj rednih, ki kaj prispevajo, in mu bo zaradi tega na daljši rok upadla kakovost strani. Če se mu račun kljub temu izide, je še vedno na pravi poti.


Avtor ponuja alternativno rešitev z naročnino 30 € na leto. Kar nanese 2,5 € na mesec. Kar samo po sebi ni ravno veliko. Če pa to obrnemo drugače, želi avtor na vsakem obiskovalcu zaslužiti vsaj 2,5 €, kar pa ni malo, glede na to, da veliko relevantnih vsebin prispevajo prav ljudje, kot je ta obiskovalec sam.
Torej dilema ali zamižati na eno oko in gledati oglase ali plačati 30 €?

Seveda ne bo nihče plačal, in tudi avtor tega najbrž niti ne pričakuje, zato je sporočilo jasno: glejte oglase, in ne nameščajte si opreme, ki to preprečuje.

Moje osebno mnenje: Avtor je zelo prepričan v kakovost izdelka, a njegov monopol ni tako vzdržen, kot se mu to mogoče zdi. Od strani želi iztržiti malce več, kot je za takšno stran dobro. Osebno bi gradil na skupnosti in ciljal na drugačne načine oglaševanja; ampak nikoli, prav nikoli pa ne bi zlorabljal potrpežljivosti uporabnikov.

(+12)všeč
ljubitelj gora9. 03. 2012 14:30:27
Jest bi raje priporočal, da se ta znesek 3x zniža in ostane 10 evrov/leto...vedno je bolje neko stvar prodajati po nižji ceni in imaš vedno kupce in zaslužek. Zastopim, da je vloženega veliko časa in truda, ampak tud ostali smo prispeval veliko slik...nek gratis bi pač morali imeti tud taki, ki imamo preko 1000 slik, meni je to vzelo VELIKO časa, da sem vse to nalagal na hribi.net.
(+2)všeč
Hribovc889. 03. 2012 14:44:10
1. april se bliža... a je to kakšna prvoaprilska, se bojim da nemrk pogled, skratka vse skupaj je prekoračilo mejo dobrega okusa. Kot zgleda bo res počasi že prav vse skomercializirano gratalo, še v hribih ne bomo več varni pred reklamami, se sploh ne bi čudil, če bi bili na vrhu vsakega kuclja, hriba, gore, postavljeni ogromni jumbo plakati.

LG, s tabo se pa povsem strinjam. Koliko časa je šele meni vzelo nalaganje fotografij, ko sem jih vedno naložil za celo fotogalerijo skoraj, pa še če vzamemo v zakup, da se lahko samo 1 fotografija naenkrat nalaga, potem pa še dvojno nalaganje, najprej v picasso potem pa še na hribe.net...

Ja če se boste pa takole šli bo pa res USIP, bo tako kot na PZS forumuvelik nasmeheekzavijanje z očmi

Lepe čase!

Pa ZBOGOM.
(+3)všeč
peter29. 03. 2012 15:02:58
@Rok!
Napisal si takole: Če je kakšen posameznik našel način kako zaobiti prikazovanje oglasov nismo imeli nič proti temu. Vendar, če pa nekdo objavi navodila, da bi vsi zaobšli prikazovanje oglasov pa upam, da razumete da nam to povzroča škodo in da smo takšen način zato blokirali.
Sam sem našel način, in blokiral reklame, tega pa nisem objavil nikjer. S Hribi net sem samo dobil obvestilo, da je sistem zaznal, da imam reklame blokirane, mi blokirali stran in ponudili opcijo za plačilo 30€.
Torej ni vse res, kot pišete!!
Pa zanima me še kako lahko izstavite račun za blokiranje reklam? Ste s.p. d.d, ipd??
(+6)všeč
viharnik9. 03. 2012 15:22:08
Peter, gobalno gledano smo navadni državljani v veliki riti.Danes sem šel na Porsche dvigniti celo in edino le predhodno plačan del cevi za šobo vetrobranskega stekla.Del je bil napačen, kjub na vpogled staremu delu, na shemi računalniških delov pa niti ni bil več prisoten.Celoten del je sedaj razdrobljen na več kot deset delov, prej eden in vsak kos stane 5€.Kljub temu, da bi moral VW po pogodbi oskrbovati stare znamke še precej let, se le tega ne drži.Zadevo smo potem rešili s segrevanjem plastike in direktnim priklopom na priključno bananco.
Sedaj pa jaz tebe vprašam, kam gre ta materialni svet in kje je še pravica, edino le še v gorah pod modrim nebom in v srcih redkih ljudi.
Kdor ima za nabavit kakšne dele za avto, naj se obrne na A net trgovino v Stegnah-Lj.
(+2)všeč
dprapr9. 03. 2012 16:06:38
Podobno, kot peter2, sem bil tudi jaz tiho in nisem razglašal, da nimam reklam. Ker se mi je to pač zdelo nekako logično. Ampak, ker je nekdo objavil način, kako se tem reklamam izogniti, smo sedaj vsi kaznovani in kot praviš, ni res, kar je zapisal Rok. No, kakšen profi za računalništvo bo verjetno še vedno našel način, kako to zaobiti.
Po drugi strani pa spet ne bi bilo prav, če bi bili blokirani samo nekateri.
Vprašanje je, če se bo to predvajanje reklam na tako moteči način na dolgi rok obrestovalo. Lahko se zgodi, da bomo na koncu oškodovani prav vsi!
Morda bi se pa z malo truda le lahko našel kakšen manj moteči način predvajanja reklam in bi bili vsi zadovoljni!
Lp
všeč
pikec19. 03. 2012 16:11:24
Zdej pa sploh ne bom več gledal hribi.net, če boste s takimi bedarijami , kot so reklame ga srali. Da moraš pa plačat da jih ni , HALO pa kam smo pa prišli????
PODN!!!!
(+4)všeč
korl9. 03. 2012 18:09:05
Trend hribom res slabo kaže, če kliknem spodaj na oglaševanje lahko vidim da so podatki o obisku strani pri ponudbi oglaševalcem stari že leto in pol, ko so hribi razturali. Zdaj je obisk že drastično manjši, kot lahko vidim na traffic ranking'smrk pogled
Takšen agresiven pristop z ultimatom nastavljenim na 30 E pelje v spletni sepuku
(+3)všeč
turbo9. 03. 2012 18:19:46
No ja ?!
Reklame ne škodijo samo ljudem mrk pogled

Zajec je kar dol padel od hude reklame, medtem ko medo ne verjame svojim očem zmeden da je kaj takega sploh možno . . .
(+3)všeč
Dominic9. 03. 2012 18:45:21
Jaz tudi pravim tako sami si zategujejo štrik okoli vratu, če bo tako bo stran propadla v roku parih mesecev in bo nekdo naredil drugo in bomo šli tako kot je bilo pri veliki večini drugih strani, kjer so pisiljevali in ultimativno vsiljevali naročnine itd.!!!!!!
(+3)všeč
VanSims9. 03. 2012 18:48:18
Rok je rekel: >>>Glede Iprom videoscroll oglasa je tako, da se vsakemu uporabniku prikaže največ 2-krat na dan.<<<

Se pravi, se ti pojavi iprom, dvakrat narediš refresh strani in imaš en dan mir?

jesihar je rekel: >>>Zdaj, če je njegova strategija monetizacija predvsem naključnih obiskovalcev, ga bo to stalo nekaj rednih,...<<<

Ne, naključni obiskovalci bodo videli da se nekaj stalno bliska in miglja, ne bodo vedeli da samo dvakrat na dan in videli bodo 30 EUR za kenslanje reklam. V 99% bodo rekli: "Hvala lepa! Adijo!"

peter2 je rekel: >>>Ste s.p. d.d, ipd??<<<

S.p. je! Ne vem, če so te reklame ravno namenjene bajnemu služenju a tudi finančne stiske se ne more reševati na silo!
(+3)všeč
Rok10. 03. 2012 03:10:58
@ljubitelj gora
Predlog, da imajo tisti, ki redno objavljajo kvalitetne prispevke popust je seveda smiseln in bom razmislil na kakšen način bi to vpeljal.

@peter2, @dprapr
Verjetno nisem bil pravilno razumljen. Niso blokirani uporabniki, ki so kaj objavili ali niso sami našli načina, ampak je blokiran postopek, ki je bil že večkrat objavljen in ga je posledično uporabljalo veliko uporabnikov.
Podjetje je organizirano kot s.p., plačilo se izvede z nakazilom na poslovni račun, ddv je vključen v ceno.

@korl
Sem posodobil statistiko. Glede trenda bom pa dodal sliko.

@VanSims
Ne poznam natančno Ipromove tehnologije, tako da ne vem ali se refresh strani šteje za nov prikaz ali ne.
1
všeč
pegas4310. 03. 2012 09:38:54
Dober dan - relativno lepo,zanimivo in aktualno stran ste pokvarili z napisom o plačilu ne-reklam . NIKOLI NE BOM PLAČAL NOBENE REKLAME V ŽIVLJENJU IN TUDI NE, NE BOM je GLEDAL . BLOKADO SEM AKTIVIRAL PREDVSEM ZARADI VSEH STRANI - NE V BISTVU ZARADI VAS - VENDAR STE SE SEDAJ ŠE VI POKVARILI . Pač ne bom več gledal vašo stran .
LP Franci Perčič - Celje
(+9)všeč
VanSims10. 03. 2012 21:19:52
Tole pa ne razumem...zmeden

Jaz, če mi je nekaj všeč hodim tja oz delam tisto oz. kupujem tisto,... Pri tem si skušam ustvariti čimboljše pogoje za užitek tiste stvari.

Npr. če mi je ponudba v kaki ošteriji všeč so pa recimo neprijazni bom hodil vseeno tja, neprijaznost bodisi ignoriral, če se ne da pa osebju v obraz svoje povedal. Ampak hodil pa bom tja, če se tam dobro jé! No, ali pa planinske koče,...

Predhodnika bi razumel če mu ne bi uspelo reklam skenslat. Potem bi bilo pač tehtanje: ja in požreti migetanje in bliskanje(ali celo plačati 30 EUR) ali ne in ostati brez napotkov, poti, informacij, čvekanja in vsega kar se dela tuki.

Ampak, človek je blokiral reklame, prišel pa ne bo več na te strani. Iz inata! velik nasmeheekzmeden
(+3)všeč
Trobec12. 03. 2012 21:39:13
Ah jej kam smo zabredli...to kar se dogaja je pa res poden od podna. Plačevanje nereklam....wtf?!?

Sicer pa kot je napisal pegas43...blokado imam pač vedno vklučeno zaradi raznoraznih strani, ne izključno zaradi hribi.net. Samo morate se zavedati, da si s takimi agresivnimi pristopi sami kopljete jamo.
(+4)všeč
skrajnik12. 03. 2012 22:17:16
kuj železo dokler je vroče...
in to max
všeč
wolphgang13. 03. 2012 08:44:59
Ne vem kaj je z vami ljudje božji, a res mislite, da vam vse pritiče? Samo pravice poznate itd. če vas tako motijo reklame, pač ne glejte več strani hribi.net, ne pa tukaj nekaj moralizirat, kot, da je spletna stran na pol vaša last.
všeč
raufnk13. 03. 2012 12:03:56
wolphgang: saj ravno to je problem ... s takim pristopom bo stran uporabljalo vse manj ljudi, kar je slabo za vse
(+3)všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki