Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Obeležja in križi

Natisni
Pankrt24. 09. 2016 16:56:09
Kera pacienta sta pa vidva (viharnik pa kužek lino)...mežikanje
(+12)všeč
lino24. 09. 2016 18:37:01
Ker pacient si pa Ti, pankrt?velik nasmeh
všeč
VanSims24. 09. 2016 19:50:01
Diskreditacije, obešanje na pravopis in razna druga j... v glavo. To so argumenti tistih, ki jih nimajo.

@herman8: 'posiljuje, strelja talce, požiga domove, transportira'

Lej, temu bi se lahko komot izognili. Tako kot so se vsi pametni evropski narodi. Nemce je strla združena koalicija štirih velikih: Francija, Britanija, ZDA in Rusija. Pa še te so za to rabile štiri leta. In reagirale šele ko so bile same napadene. Če ne bi bil Hitler tako nor, da je napadel te štiri velesile bi se lahko v majhnih evropskih državah še tako upirali pa ne bi nič pomagalo. Res vprašanje kaj bi bilo danes...

Gverile so bile brez pomena. Do določene mere so sicer Nemcem lahko zagrenile življenje a Nemci so jim ga še bolj. Pravzaprav ljudstvu. Ja, in potem so res počeli tisto kar naštevaš.

Odporniška gibanja so bila v skoraj vsaki državi a podtalna, ki so delovala v tajnosti in počela tisto za kar so nosili glavo naprodaj odporniki in zgolj oni ne pa da je trpel zaradi njih cel narod. Zgoraj sem naštel primere. V redkokeri državi so bili še tako nori da so mislili, da bodo Nemce sami izgnali.

A nas niste komunajzarji v šoli učili, da je bil NOB tudi revoluconarni boj. Tega se še prav spomnim. Zdaj ko se je vaša revolucija izjalovila in vsi vidijo kam ste pripeljali slovenski narod bi pa to zamolčali in pravite da je bil to samo odpor proti sovražniku...
všeč
Zebdi24. 09. 2016 20:23:21
..tako kot so se vsi pametni evropski narodi...

Pametni evropski narodi so se s svojim ravnanjem izognili nasilju nad civilisti? Kaj za vraga so potem kurili v krematorijih - polena?

Mičken objektivnosti vseeno ne bi škodilo... zavijanje z očmi

(+9)všeč
Trobec24. 09. 2016 21:34:00
Hotel sem se izogniti debate na tem nivoju, ampak žal, ne gre.
@VanSims, malo poznavanja zgodovine ne bi škodilo. Predvsem si kaj prebrat o nacističnih rasnih zakonih.
Najmanj so bili vredni Židi, Cigani in še kakšna skupina. Ti so bili namenjeni za krematorije brez odlašanja. Slovani smo bili samo eno stopnjo nad njimi. Sužnji. Brez človekovih pravic, zgolj delovna živina, ki bi služola Arijcem. Nizozemci, Francozi in ostali zahodnjaki so bili eno stopnjo nad nami, imeli so nekaj človekovih pravic. Tako da neke primerjave z nizozemsko kraljico so smešne, trditve o provociranju nemške vojske s strani partizanov pa žalitev za zgodovino. Nasilne preselitve, posilstva, mučenja in podobno bi se dogajala tudi brez partizanov. Kar se pa tiče tabelih, ustašev in podobno...Hitler je iz dna duše sovražil izdajalce (še kompleks iz 1. svet. vojne). In če bi vojno dobil, domobranci ne bi bili več nemški zavezniki, tudi ustaši ne bi imeli več svoje države, oboji bi naenrkat postali manj vredni kot partizani. Partizani so bili nemški sovražniki, ampak so vsaj imeli jajca, narodni ponos. Domobranci pa so bili izdajalci lastnega naroda.

Aja, ko pišem partizani, s tem tudi mislim dobesedno na partizane (tisti, ki so se po gozdovih borili za domovino), ne govorim v smislu politične pripadnosti (moj nono recimo ni bil nikoli v partiji, čeprav je bil v partizanih praktično celo vojno).

Sicer pa upam, da se bo debata čim prej zaključila, ker po mojem mnenju resno ne sodi na to stran. Sam se nimam več namena oglašat.

Lep planinski pozdrav in varen korak vsem (ne glede na politično pripadnost)!
(+13)všeč
Gost25. 09. 2016 12:33:55
Nič ni narobe, če ima vsak svojo vero, narobe je le, če jo silimo v ospredje in če se z njo bahamo, a se ne obnašamo tako, kot nas uči.
Vere so zlo človeštva, ki s svojimi primitivnimi in izmišljenimi prepričanji širijo zlo med ljudmi.
Prav tako, pa so vere zgolj obliž na ranjeni in prestrašeni duši ljudi.
Tudi džamija in minaret v Ljubljani zgolj simbolizirata zmago nad lokalnim ljudstvom.
Lahko nateguješ nekaj ljudi, ne moreš pa vseh ves čas.
Pa lep dan še naprej.
(+10)všeč
Becar25. 09. 2016 15:08:16
Če ti bo že kaj pomagalo, ti bo od nekje drugje, višje sile, kozmos... En takle kipec s tržnice ti pa sigurno ne bo prav nič pomagal.
(+5)všeč
SamoK25. 09. 2016 15:12:11
Razen če ga viharnik blagoslovi.
(+5)všeč
VanSims25. 09. 2016 18:08:46
@Zebdi, Trobec: Itak da civilisti v vsaki vojni kratko potegnejo. Čimbolj moderne vojne so bile skozi zgodovino, tembolj je to res. Minili so časi ko sta se vojski dobili sredi polja in se spopadli. Že prva svetovna vojna je imela veliko civilnih žrtev, druga še več, sedanje od balkanskih, afriških do sirske pa (procentualno) še več. Na žalost je tako.

Ampak nekaterim žrtvam bi se pa lahko izognili. Zakaj jih je treba še več povzročati kot je potrebno?

Dobro poznam kakšne so bile rasne zakonitosti Hitlerjevega rajha. A če nisi spadal v nobeno od 'rizičnih' skupin si jo lahko dobro odnesel, z malo soli v glavi. In seveda če nisi živel sredi NOB in si bil npr. slučajno med žrtvami 'deset civilistov za enega' ali pa so te pokončali 'osvoboditelji' ker so samo sumili, da sodeluješ z nasprotno stranjo ali pa zaradi foušljivega soseda, ki te je za prazen nič prijavil in nekaj nalagal o tebi.

Vojne zločine so počenjali vsi: domobranci, partizani, nacisti, zavezniki. Vojska je pač vojska.

Ni treba verjeti vse uradni zgodovini. Zgodovino vedno pišejo zmagovalci in nič drugače ni bilo po drugi svetovni vojni pri nas in v Evropi.

Pa da ne bomo samo o partizanih. Koliko zaveznških poveljnikov bi si zaslužilo Nürnberg? Dresden (do tedaj znan kot Firence na Elbi in ki je bil strateško zgolj pomembno železniško križišče, prva kasarna pa je bila pet km ven iz mesta) je samo vrh ledene gore, ki ga niso mogli skriti. "Hej, John kaj bomo pa danes bombardirali?" " Pa dajmo danes Dresden!" Pa je šlo mesto v prah in ruševine. Pa še koliko njih! Bombardirali so tudi majhna, nepomembna mesta, ki veze niso imela z vojno.

Priblžno četrtina zavezniških bombardiranj je bilo res strateških in potrebnih ostalo je bil navaden terorizem! Zastraševanje že tako prestrašenih Nemcev. Kaj so mislili, da bodo pritisnili na folk da se bo uprl, ko pa Nemec brez dovoljenja 'velikega firerja' še prdniti ni mogel ne da bi tvegal taborišče... Da ne govorimo, da je bila Nemčija konec štiridesetih let eno samo taborišče. Zavezniško, da se razumemo.

Pa atomski bombi na Japonsko? Zgolj poligon za preiskušanje novega orožja v živo. Japonci so se bili pripravljeni predati že prej, pravljice da jih je v to prisilila atomska bomba so s trte zvite, saj takrat tega orožja niti poznali niso, ne radiacije ne dolgoročnih posledic. Pač malo močnejša bomba!

Japonci so se predali zaradi tega ker so se bali Rusov! Cesar in njegovi so dobro vedeli kaj jih čaka pod njimi in so se raje predali Američanom kot pa da jih zavzamejo Rusi. Kopensko seveda! Rusom, ki so pred Moskvo svoje vojake nastavljali za kanon futer Nemcem bi bilo malo mar za ogromne žrtve take invazije. Američani so pozneje naračunali lep miljonček svojih marincev, če bi se za to odločili.

Malo več je treba prebrati kot so nam povedali uradne zgodovine pa se takoj malo zamisliš.
všeč
GregorC25. 09. 2016 18:19:49
VanSims ti si totalno zgrešil forum.
(+12)všeč
simon7926. 09. 2016 14:05:27
He he. Človek se lahko samo za glavo prime, neha prebirat tole ter se odpravi v hribe !
(+9)všeč
uporabnik 26. 09. 2016 14:46:38
V tujini je na pohodu serijski uničevalec križev. Kdaj bo obiskal Kalški greben?

http://www.sueddeutsche.de/bayern/berge-unbekannter-faellt-gipfelkreuze-in-bayerischen-alpen-1.3140236
(+4)všeč
herman826. 09. 2016 14:49:47
Po stilu pisanja Simsa sem že pred kakšnim letom sumil, da je z njim nekaj narobe. Zdaj je tudi vsem verjetno jasno, da možakar potrebuje pomoč. Žal to vejetno ne bo več mogoče. Edini, ki bi mu lahko pomagal je pokojni doktor Janez Rugelj.
(+2)všeč
margu5026. 09. 2016 15:14:22
Uporabnik ! In to se tebi zdi posnemanja vredno ? Le kam tonemo? Der hat sich aufgeführt wie ein wildes Tier" Kod divja zver se je spravil nad križ. Je treba vzpodbujat zver v človeku. Sem mislila, da vsaj po hribih ne hodijo to vrstni nestrpneži. Žal sem se motila, iz komentarjev sledeč .
(+2)všeč
VanSims26. 09. 2016 18:24:12
@en-goldy: vera je kot sam ugotavljaš, osebna človekova stvar. Ne smemo pa jo mešati z religijami oz. cerkvami, ki jih zlorabljajo. Religija-Cerkev je isti odnos kot Komunizem-Partija!

Džamija, ki jo omenjaš po moje niti ni tako zelo opazna kot sem se sprva bal. Minaret ni ne vem kako visok in če njega ne bi bilo se sploh ne bi videlo, da je džamija. Mene najbolj spominja na kako kopališče ali pa nakupovalni center. velik nasmeh Moderna arhitektura pač...

@Becar: zadel si bistvo. Kipci, podobice, križi naj bi pomagali ljudem včasih ko še niso bili toliko izobraženi, da so si te sile in energije lažje predstavljali po neki grafični, človeški podobi. Potem se je to sprevrglo in pri vsem današnjem češčenju teh predmetov, se človek vpraša kaj so potem kristjani boljši kot pogani? Ti predmeti so sicer lahko sredstvo za tiste, ki niso na duhovni ravni, da bi zmogli verjeti v te sile, energije,... verjeti, da ti je pomagal ravno ta kipec ali podobica ali križ je pa seveda absurd.

@uporabnik, margu50: brez skrbi, tam če ga bodo našli mu ne gine kazen. Pri nas bi pa za unčenje kakega NOB spomenika dobil vsaj kako leto kehe, za križ pa pogojno par mesecev.

@herman8: ta pravega si omenil. Pa veš, da je ravno za njega marsikdo sumil da je z njim nekaj narobe in da potrebuje pomoč. V bivšem režimu namreč. Pa še vaš je po prepričanju...

Vsekakor ob vsem tem me prime, da bi še sam, če bi imel malo mizarske žilice zbastlal en križ in ga nesel na kak hrib. Pa čeprav mi ta simbol ne pomeni kaj dosti.

Pa sem do sedaj mislil, da so klerikalci bolj agresivni in nestrpni do tistih, ki jim pač samo povejo svoje mnenje...
všeč
margu5026. 09. 2016 19:38:34
VanSims jaz se ne bi oglasila, če bi ne bilo izraženo toliko sovražne nestrpnosti, do simbola krščanstva-križa. Naša kulturna dediščina je izšla iz krščanstva, da je cerkvica na vsakem hribu, daje tej deželi pečat. In tisto o podiranju križev na vrhovih gora, se bi znalo kaj hitro prenesti še na druge simbole narodove dediščine. Ko je kulturen performance zažiganje križa in podgana v naročju matere božje, nekateri se pač ne ustavijo pred ničemer.
všeč
Daaam26. 09. 2016 20:02:53
Od kje izhaja naša kulturna dediščina je odvisno samo od tega koliko daleč nazaj se ozreš mežikanje..enim se svet konča pri partizanskih obeležjih, drugi gledajo dalje v obdobje gradnje cerkva na vsakem kuclju, resnici na ljubo, bi pa bilo pošteno da se kdaj zazremo še bolj v preteklost... Konc koncev je tri četr ali še več cerkvenih (katoliških) praznikov in običajev "potegnjenih" iz poganskih običajev. ...no pa preden me linčate za navem kaj vam zaupam moj profil nasmeh Krščansko vzgojen in se niti ne sramujem tega..čeprov mi gre rimsko katoliška cerkev kot inštitucija pošteno na k....oprivo jezik. Za vse fanatike..Bog je dal zapoved Ne malikuj..-To zapoved je RKC seveda odpravila.. Kar pomeni da po nauku stare zaveze (muslimani se tega držijo) odpadejo vsi križi, slike, podobce itd itd ... Tako da..Viharnik ..bodi faca in odnesi ta svoj predmet malikovanja nazaj v svojo garažo in ga tam žegnej kolikor ti duša da..
(+18)všeč
cico26. 09. 2016 21:05:56
Po lajkih sodeč, svobodomiselni zmagujemo!!!velik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
PS:Kmalu bomo na drugih planetih,a nekateri
še malikujejo, luda kučaeekeekeek
(+3)všeč
viharnik26. 09. 2016 21:40:09
Kljub novi mošeji za tovarno Union, smo Slovenci še vedno pristen narod krščanskih korenin, križe na gorah pa smo zaradi vpliva partije in komunizma v preteklosti, na gorah zapostavilizavijanje z očmiŽe samo kapelica na Molički in Kredarici ali na poti Ceria Merlone, da upodobiti pravo duhovno, izvorno, izročilno podobo naroda.
všeč
SamoK26. 09. 2016 23:04:20
>... pristen narod krščanskih korenin ...

Z mečem in krvjo pokristjanjen bolje rečeno.
(+8)všeč
Stran:123...678910111213
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki