Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Notranja občutja oz. doživljanja gora

Natisni
Tadej28. 11. 2009 14:03:42
Nadaljevanje teme o doživljanju gora.
všeč
sabina.727. 11. 2009 22:44:05
Viharnik je napisal: "on je pa dvakrat prikimal-vse je v redu. " Si imel privide ali kako to misliš?zmeden
Lepe slike, najlepša seveda skrivnostna račka.zavijanje z očmiLP
všeč
viharnik28. 11. 2009 08:19:29
Če se znaš (po dolgih meditacijah),ki jih je izvajal tudi Tomaž sam,spraviti v center in imaš odprt najvišji center na vrhu glave-Sahasrara,potem se lahko povežeš in občutiš vse kar je Bog ustvaril v kozmosu.To pa zaradi tega,ker je kronska čakra Sahasrara,zadnja po evolucijski stopnji in povezuje del vseh spodnjih centrov(svetov) in izraža prav tako vse lastnosti le teh in še več.Povezana je direktno z Njem(izvorom).Torej,kam se bo skrila duša (duša v odhodu ali zemeljska duša),če ta čakra zajema vse ravni bivanja in stvarjenja.Po pripovedi ima čakra 108 lističev(kot lotusov cvet) in v odprtem prebujenem stanju vibrira in prenaša subtilne vibracije(zapise Boga) v telo človeka.
Tomaž je sedaj v dobrih rokah,kar tudi čutim.Tisti,ki se pred smrtjo zave,da je del Boga in da ni umrljiv,se lažje vzpne(zave)in loči od nižjih vibracij .Kasneje mu angeli pomagajo na poti,kjer je pred stvarnikom nagrajen,sorazmerno z duhovno pebujenostjo in njegovimi deli na zemlji.Če postaneš duh(kar je Tomaž dosegel),se ne vrneš več na zemljo-razen po lastni volji(pomoč ljudem na zemlji).
Tomaž je v duhovnem pogledu,s tem,ko se je odmaknil od zmotne civilizacije,veliko dosegel.Šele tedaj resnično začneš hoditi po pravi,resnični poti,poti notranje rasti.Stanje v steni,ki ga je opisoval kot občutek da se ne boji niti preživeti,niti umreti,mi pove vse.To je stanje svetnikov,ki so po dolgih meditacijah,prišli na enako raven(odprtje srednjega evolucijskega centra),kjer se odmakne prihodnost in preteklost,misli izginejo(emocij)ni.Pojavi se samo tvoj čisti duh in pra energija,ki priča o večnosti,neumrljivosti,lebdenju osvobojenega duha med resničnostjo in večnostjo.Takrat samo SI,ni več vprašanj,želja,eno s sabo,eno s stvarstvom,izpolnjen v sebi.Le v takšnem čistem,stanju,ko je duh osvobojen ega,nam Bog pride na proti in se poveže z nami,nam pomaga,smo del njega.
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 08:37:04
Zgornji post ne sodi na portal kot je hribi.net. Še manj pa v konkretno temo na forumu o trenutnih razmerah na Mojstrovkah.
Če bi mod že včeraj kaj ukrenil glede kontinuirnih viharnikovih izpadov, bi bilo prepozno. Verska in politična tematika naj ostane na za to namenjenih forumih. Razen če mod meni drugače...
Brez zamere in lep pozdrav!
(+1)všeč
Parkeljc28. 11. 2009 09:31:55
Se strinjam s teboj, Mad. Zadnji Viharnikov prispevek o duhovnosti in čakrah pa po moje ne sodi na ta portal, meji že na fanatizem. Glede na to, da se spozna na duhovnost, čakre, posmrtno življenje ipd mu priporočam, naj o tej temi raje napiše knjigo, ki jo bo brala ciljna skupina ljudi, nam, zemeljcem pa bo ostal ta portal. Osebno mnenje, pač.
(+1)všeč
skrajnik28. 11. 2009 09:38:49
viharnik in ostali ki jih zanima : tukej je portal o teh zadevah..
http://www.s12.si/
Pa brez zamere. mežikanje
(+1)všeč
bronkobil28. 11. 2009 11:17:18
Kaj se repenčita, madona. Dajta raj mal širine pokazat - vsi jo moramo kdaj. Od tega, da nekdo dobronamerno opiše, kako se mu čakre odperajo, ko gre na Mojstrovki, ne bo nobenmu nč hudga. Saj ni treba resno vzet, če vama ne paše.
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 11:46:10
Gre za opozarjanje, ne repenčenje. Internetni forumi imajo namreč tudi svoja pravila. Eno izmed njih je off topic - on topic pravilo, ki ga povzema naslov teme v katero dodajamo svoj prispevek. Sicer lahko v tole temo primaknem še nekaj svojih dobronamernih nasvetov o vrtnarjenju. O tem sem namreč tudi razmišljal ob zadnjem vzponu na Mojstrovko. Nemara rečemo katero o traktorjih in motorkah, kar takole, vsepovprek?
"Mal širine" smo ob nemem prebiranju do zdaj vsi pokazali, kajti tole ni ravno prvi viharnikov off topic prispevek. Zato se mi zdi opozorilo na mestu. Če se bom hotel podučiti na njegovem področju, bom obiskal drug forum, odprl kakšno knjigo...Ni nas treba v temi o trenutnih razmerah na gori vedno znova posiljevati še s svojimi verskimi prepričanji. Resno pa tega prav zares ne jemljem zavijanje z očmi
Ker gre pri tej debati za očiten offtopic, lahko moderator vse v zvezi s tem mirne volje pobriše.
Lep pozdrav!
všeč
bronkobil28. 11. 2009 12:17:22
Problem je v tem, da mislite, da si viharnik jemlje neke posebne pravice nakladat off-topic. (primerjava z vrtnarjenjem, motorkami)

Ne glede na nemo spremljanje njegovih dosedanjih postov, vam nekako ni uspelo dojet, kako viharnik sam gore povezuje s svojim dojemanjem duhovnosti. (in to včasih tudi opiše).

Meni osebno recimo gre vaše opozarjanje precej bolj na živce kot viharnikovi posti. Dol mi visi, kaj si vi mislite, da je off topic in kaj ne...
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 12:27:38
Na tale forum naj bi po mojem mnenju prispevali svoja mnenja in slike o trenutnih razmerah v gorah.
Kaj je offtopic in kaj ne, je domena upravljalca foruma, moderatorja. On določa pravila. Torej dragi moderator, na tebi je da nam razložiš pravila tega foruma.
Tega opozarjanja (ki vam gre na živce)seveda ne bi bilo, če ne bi bilo off-viharnikovih postov mežikanje
Lep pozdrav!
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 12:27:38
Na tale forum naj bi po mojem mnenju prispevali svoja mnenja in slike o trenutnih razmerah v gorah.
Kaj je offtopic in kaj ne, je domena upravljalca foruma, moderatorja. On določa pravila. Torej dragi moderator, na tebi je da nam razložiš pravila tega foruma.
Tega opozarjanja (ki vam gre na živce)seveda ne bi bilo, če ne bi bilo off-viharnikovih postov mežikanje
Lep pozdrav!
všeč
janik28. 11. 2009 12:28:46
Jaz osebno ne zagovarjam nobene strani je pa moje mnenje, da preberš pač tisto kar te zanima kar pa ne pa pač preskočiš podobno kot tv ali radio nastaviš si tisti kanal ki ti ustreza.nasmeh
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 12:33:43
Navsezadnje imaš janik kar prav. Že nekaj časa "preskakujem" nasmeh Pogrešam zamo še kakšen ignore gumbek (posodobljen forum).
Prav pa je, da se tudi opozori in se razvije neškodljiva debata na to temo.
LP!
všeč
Pujska28. 11. 2009 12:34:08
težko je ko dežuje in ne mormo v gore pa se pol ukvarjamo z neumnostmi...
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 12:35:32
Ja ja vreme je pravšnje hahaha!
všeč
viharnik28. 11. 2009 12:54:36
ne se kregat za prazen nič.V enem stavku pač nisem mogel opisati vprašanja in se opravičujem za več napisano.Kdor pa misli,da se brez esence duhovnega v nas ter posebnega stanja zavesti,da preplezati najvišje stene tega sveta pa tudi manj zahtevne,se precej moti.Gore indijci in nepalci že od davnine,razlagajo kot svet Bogov.Kdor jih skuša nečist,bo pogubljen.Le redki preživijo.Gora Kaliash ali Mt.Meru je celo prepovedana za alpinizem,ker je sveta gora domovanja Shive.Kakorkoli že,za mene gore niso le polgon,kjer se bom prešvical,ampak predvsem prostor,kjer se moj duh lahko polno izraža in harmonizira na nivo od koder je prišel.Toplo priporočam knižico Reinhold Stecher-Sporočilo gora,ki opisuje gore kot živ element najvišjega in duhovna rast z vsakim korakom proti vrhu.Končno pa je tudi Sveta Mati povedala,da se tam na vrhovih božje povezuje s subtilnimi energijami do zemlje in moramo na teh višinah biti še posebej spoštljivi in čistih misli.Indijci celo,zaradi spoštovanja do svetih gora niti ne poskušajo plezati na vrhove,plezati na obličja Bogov...
všeč
sabina.728. 11. 2009 13:26:16
Hvala za odgovor...se opravičujem ostalim, ker je Viharnik le meni prijazno odgovoril....in se je razplamtelo vse to...Res se je morda preveč strokovno razpisal....sama se ne poglabljam preveč v čakre in mi je ta Viharnikov svet precej odtujen. Verjamem pa, da si v gorah nabiramo tudi duhovnih moči, da se potem v dolini malo manj kregamo in morimo.
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 13:40:14
Za nekoga pametno, za drugega neumno, za tretjega brezvezno, za šestega prazen nič, za devetega vse, itd. Zame je recimo viharnikovo duhovno dojemanje gor brezvezno, zanj očitno zelo pomembno...
Tudi zame so gore zelo pomembna zadeva, na nek način so mi mogoče celo rešile življenje. Ampak stvar je v tem, da tega ne razglašam na forumu z naslovom Forum - razmere. Razglašal bi verjetno, če bi bil naslov Forum - dojemanje gor.
Vsi resni forumi imajo jasno določena pravila, ki se jih morajo uporabniki držati, sicer so s strani moderatorjev sankcionirani. Mogoče sem skozi prejšnjih par sporočil prikrito apelirati na moderatorja da posodobi forum, da recimo posodobi vmesnik z raznimi opcijami (manjka recimo funkcija editiranja lastnih sporočil, ignore funkcija,...), da razloži forumaška pravila neveščim uporabnikom. Mnogo manjši portali imajo takšne stvari urejene. V nasprotnem primeru z nedoločenimi pravili si pač prilaščam pravico, da tudi sam kakšno kdaj pa kdaj zatrolam velik nasmeh
Zame je debata končana, žogico predajam modu.
Brez zamere in lep pozdrav!
všeč
viharnik28. 11. 2009 13:56:16
Mislim,da bo za nekatere gornike preteklo še veliko časa,da spoznajo,kdo sploh so in kaj je njihovo poslanstvo,kot je opcijski mad matheus.Pot do višjega razmišljanja je dolga in obstaja izven mentalnega razmišljanja ali pridobljenih tosvetnih zmotnih izkušenj in prepričanj,pač pa iz čistih globin človeka.Tisti,ki sprevidi iluzijo sodobnega časa in živi po načelih,ki mu jih sporoča subtilni duh,je srečnež na pravi poti.
všeč
bronkobil28. 11. 2009 14:01:25
Jaz mislim, da brez občasnega zatrolanja ne bo šlo... mežikanje
všeč
mad matheuss28. 11. 2009 14:06:54
Res je, kakšne so pa kaj razmere na Mojstrovki? Lahko grem v kratkih rokavih jutri če me bo grela toplina boga?
všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki