Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Nevarni biki

Natisni
megalodon4. 07. 2011 17:38:08
In samo še krajša replika nate @reker.
Slutim, da je v tebi veliko gneva do priložnostnih ali kako bi jih imenoval mogoče nekultiviranih planincev. To jezo stresaj nekje drugje. Tvoji komentarji tule nimajo prav velike zveze z našim dogodkom.

Jaz sem na problem opozoril IZKLJUČNO zaradi tega ker: midva z ženo vzgajava svoje otroke in se seveda tudi sama tega do pike drživa, da hodimo samo po označenih poteh, smeti odnesemo v dolino, po poti ne vpijemo in ne vznemirajo domačih in divjih živali, ne trgamo cvetja....
Prav tako smo ravnali tudi tokrat in nismo z ničemer nikogar izzivali ali mu delali škode. Pika!
všeč
GregorC4. 07. 2011 17:59:11
megalodon tud krave niso vedno tako prijazne, prav tako pa ne tudi ostale živali, ki se pasejo po planinah (že doživel neprijetno srečanje z konjem in ovco). In planina je pač namenjena paši živali, kar so počeli že preden so bile čez speljane markirane poti. Žival pa pač ne ve da si ti na markirani poti.
všeč
megalodon4. 07. 2011 18:17:18
Hvala GregorC! Nisem vedel, da žival ne ve, da sem na markirni poti.zavijanje z očmi

Glej, saj jaz nimam problema, spodaj naj se pot zapre, pa bomo šli drugam. EASY. Potem naj pa gor pasejo nore krave, podivjane ovce ali pa slone če hočejo.mežikanje
všeč
wolphgang4. 07. 2011 19:44:32
v soboto zvecer so ob cesti Bled-Pokljuka krave dobesedno norele. tekale cez cesto itd.
všeč
B24. 07. 2011 19:46:01
Tudi sam sem lastnik zemljišča po katerem poteka planinska pot, ki je bila (med drugim)speljana brez kakršnegakoli soglasja ali da bi me zato kdorkoli kaj vprašal. Še nikoli nisem nikogar od uporabnikov kakorkoli oviral ali mu zato ker je hodil po tej poti karkoli rekel. Spoštujem uporabnike, ki se povečini obnašajo dostojno in spoštujejo privatno lastnino. Res se tam ne pasejo nevarni biki in konji, je pa parcela ograjena iz drugih razlogov. Če bi gospod @ekar vsaj površno prebral moj zapis se prav gotovo ne bi "stresal" na moje pisanje - in mlatil prazno slamo. Zapisal sem le, da je treba spoštovati privatno lastnino in opisal svoje dogodivščine. Zelo se pa bojim, da se prav gospod @ekar na planinskih poteh obnaša v stilu preteklih časov "saj je vse naše" kar očita meni. Svetujem mu, da če se tako obnaša na planinskih poteh in daje takšne nasvete tudi v hribih, naj raje kar sam ostane doma! Pa lep pozdrav in brez zamere!
všeč
@rekar4. 07. 2011 19:46:42
Tisti ki tukaj pišete in komentirate sploh niste pravi planinci ampak ZDRAHARJI, ki se pod planino pripelje z avto potem pa samo gledate kje boste nasli nekaj da si delate zdraho. taki ostanite doma pa v planinah ne bo nobenih problemov. mam vas povhen kufer. Pika.
všeč
JusAvgustin4. 07. 2011 19:46:43
trenirajo za kravji bal?zmeden
všeč
@rekar4. 07. 2011 19:46:45
Tisti ki tukaj pišete in komentirate sploh niste pravi planinci ampak ZDRAHARJI, ki se pod planino pripelje z avto potem pa samo gledate kje boste nasli nekaj da si delate zdraho. taki ostanite doma pa v planinah ne bo nobenih problemov. mam vas povhen kufer. Pika.
všeč
viharnik4. 07. 2011 20:28:21
Mene pa vsaka žival v gorah,če jo srečam v gorah le navdahne,saj smo vsi en delček narave in sobivanja na zemlji.Tako so krave v dolini Debanttal kar sedele ob cesti in z zanimanjem zrle,kdo prihaja v dolino.nasmeh
1
Krave ob poti gledajo kdo prihaja?2
Idiličnna geometrijska rast smrek s kočo 1612m3
všeč
jprim4. 07. 2011 21:08:30
Oj, rekar - ne slabe volje, tega nočemo ... mislim, da imamo radi živali, ....
za šalo en primer, nekaj planincev na poti proti planini Šija, čist na repu pa psička, še komaj je sledila koloni, pa moj jezik - kaj pa psiček, kaj ste pozabili nanj, dajte ga v ruksak, če ne more tako hitro ... seveda kolona se ustavi.
ja, ja se oglasijo zadnji v koloni, velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
ja ata, mama, kaj sta pozabla na otroka - psičko, ... revica stara 14 let ...
jaz pač ne šparam jezikavelik nasmeh, če opazim, da kaj ne štima.
LP!
všeč
VanSims4. 07. 2011 22:29:11
Jaz sploh ne vem kaj je tukaj problem. Markirane poti so javne tako kot kategorizirane ceste. Nihče ti po zakonu ne sme prepovedati gibanje po njih tudi če gre čez privatno zemljo.

Ob takih primerih se pač pokliče policijo, ki se mora odzvati in intervenirati. Intervencijo plača tisti, ki je odgovoren za živali in dolžane je pot(cesto) sprostiti sicer je to dolžna narediti policija zopet na njegove stroške.


In v čem je problem?

Proti razjarjenemu biku načeloma pomaga tudi poprov sprej a mora biti tisti ta veliki za medvede. Ta mali za pse bi ga verjetno samo še razdražil.
všeč
Kozorog4. 07. 2011 22:58:45
rekar.. oprosti zopet pišeš neumnosti.. javne poti so javne poti in se ti lahko s svojo aroganco in neumesnimi izjavami o zdraharjih vse skupaj nekam zatakneš in ostaneš zaplankan na doma zapečku in jokaš kako te nihče ne razume kot kalimero... Poti morajo biti varne za vse ki jih uporabljajo in to je to...
všeč
@rekar5. 07. 2011 17:40:06
@Kozorog
Se en neplaninc, ki misli da je planinc, ki hodi po planinah delat ZDRAHE.Vse vredu in pravGlede poti, samo taki kot si ti, da se ne držejo reda,. jih pa imam poln kufer, oberete vas brespotja in vznemirjate živino po planinah. Rajši se usedi in malo razmisli, pa bos vse razumel.
všeč
Kozorog5. 07. 2011 20:04:05
@rekar... kako dojemaš življenje in kje te je za kaj prikrajšalo ali obdarilo je popolnoma tvoja osebna stvar, kot so tudi tvoji pogledi. Zanimivo s koliko nestrpnosti in gnevom ter zaničevanjem prenašaš resnico in drugačne poglede. Kam spadam kot gornik ali planinec, vem sam zato mi tvoje predalčakanje in etiketiranje iz tvojega uma in ocenjevanja ne pomeni nič, tako, kot mi nič ne pomeniš tudi Ti!
Naj te spomnim, začela se je tema o nevarnih bikih, ti pa si skoraj vse sodelujoče žalil in zaničeval... daj revček malo se zamisli kdo je zdrahar... saj si namesto konstruktivnih pogledov sejal veter in zato lahko žanješ vihar!
všeč
@rekar5. 07. 2011 20:23:04
@Kozorog
Psu vržes kost zato, da jo goloda.
všeč
viharnik5. 07. 2011 20:43:56
Vse to kar ste napisali ima dva skrajna pola,glede "razjarjenih bikov".
Moj pogled na te lepe živalce je povsem drugačen.
Ko stopimo na planino oz.teritorij živali in njenega tenutnega domovanja,se vsekakor vznemirijo.Prej so živali uživale svoj mir,kasneje pa se nepovabljen gost vključi na pašno področje.
V takšnem primeru se celo človek odzove na svoje posestvo in to na materialni zaščitniški bazi,krave samo na podlagi pretenja nad njimi in nič za tisto travo.Dolinski človek poln skrbi in vzorcev iz vsakdanjega življenja,ki nimajo nič skupnega z naravnimi zakoni pa dejansko nima razvitih čutil(so zamrli),da bi v danem trenutku s srečanjem z živaljo na daljavo občutil ali se lahko približa in za koliko,če sploh sme?.Tako sem po sestopu že nižje v dolini Debenttal naletel na ozki stečini dve kravi,ki sta hoteli na višje pašnike.Takoj sem začutil,da se moram ustaviti in dati prednost vzpejajočemu bitju in tako sem tudi storil.Celo z gesto in z roko sem jim naznanil kam,kam!.Prva krava je namig sprejela kot dobronamern in me je mirno obšla,katero sem celo malo potrepljal,druga pa nekoliko plašna hitro odhiti mimo.Takoj smo se zmenili in našli nenapisan duhovni dialog in ni bilo nobenih komplikacij.nasmeh
všeč
Kozorog5. 07. 2011 22:16:34
rekar a zato jo tako vstrajno glodaš...velik nasmeh
všeč
megalodon5. 07. 2011 23:27:37
Ker sem to temo odprl jaz mi je kar malo žal, ker je čisto zašla. Še enkrat in upam zadnjič (za vse tiste, ki pišete, da vznemirjamo živali, jih ne razumemo...). Mi se temu biku nismo niti približali in ga NISMO z NIČEMER vznemirjali, samo od daleč smo opazovali kako je napadel pastirja. RAZUMNI ljudje so bika že ODSTRANILI! Nikjer pa nisem zapisal, da so vse živali divje in napadalne... In še enkrat tudi tebi @viharnik: krave niso biki in krave niso nič nevarne. AMEN!
všeč
ajda6. 07. 2011 00:06:07
megalodon je že prav, da si napisal kaj se vam je zgodilo saj zato pa je ta forum, da se obveščamo. Odrasel bik je še v hlevu nevaren pa je privezan kaj šele takole na prostem, še dobro ste jo odnesli.
všeč
viharnik6. 07. 2011 16:48:10
Za bika,če ni poslušen in ne uboga sem pa slišal od kmeta gornika,da ga je doma kar s palco po buči parkrat usekal.Kasneje pa je bik razumel gospodarjevo gesto in vsakič,od takrat,ko je gospodar dvignil palico,se je bik kar stresel in raje odšel,kamor je moral.velik nasmeh
všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki