Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Domu pri izviru Završnice?
Glasuj

Mišelj vrh

Natisni
gorolazka16. 10. 2014 19:43:25
Dostopno bo, le nekateri tega ne bomo uporabljali. Meni je še vedno največje doživetje v gorah samotno brezpotje, le s pomočjo zemljevida. Pa sem hodila sama po označenih poteh, pa z družbo po označenih poteh, pa z družbo, ki ni šla nikamor brez GPS in sama po brezpotjih. In ja, zavedam se, da jo to najmanj varna varianta hoje.
(+7)všeč
dprapr16. 10. 2014 20:15:08
Še pred 30 leti smo lahko prespali v šotoru kjerkoli, nihče nas ni preganjal.
Danes lahko hodimo po brezpotjih kjerkoli, nihče nas ne preganja. Tudi po mejnih grebenih in lovskih poteh, kar si takrat brez posebnega dovoljenja nismo mogli privoščiti.
Kaj bo čez 30 let - bomo (bodo) samo vklopili aparat, ki jih bo vodil kjerkoli...?
Vsako obdobje ima svoje dobre in slabe strani. Izkoristiti je treba predvsem dobre in ohraniti gore čimbolj takšne, kot smo jih prejeli od naših predhodnikov.
In dovolj jih je za vse, tako za tiste, ki hodijo, kot za tiste, ki tečejo ali plezajo ali vozijo kolo.
(+14)všeč
mito300019. 10. 2014 15:46:18
Vremenske razmere so obetale lepo soboto zato jo mahnem na malo daljšo turo. Iz planine Blato se v rahlem dežju odpravim proti planini Laz. Med potjo srečam prijetnega gospoda s katerim nadaljujeva proti Lazovškemu prevalu. Pot sva malo začinila saj sva na planini Laz že malo pred tablo skrenila desno tako da sva se na koncu slabo uro prebijala čez zelo strmo skrotje in melišče ter vmes naklestila nekaj ruševja. Nekako se nama je uspelo prebiti nazaj na pravo pot in nadaljevati proti Lazovškemu prevalu. Tu sva skrenila vsak po svoje saj sem nadaljeval proti Mišeljskemu prevalu kjer je sledil skoraj 300 metrski spust proti planini pod Mišelj vrhom. Vidljivost je bila tu zelo slaba saj so goste megle vztrajale nekje do višine 2000m. Malo pred planino je v levo označeval možic odcep v Mišelj dolino. Tej poti sledim kratek čas do odcepa v desno, ki vodi na Koštrunovec. V začetku pot vodi med ruševjem, v nadaljevanju pa z iskanjem prehodov malo po travah in meliščih do sedla pod Mišelj vrhom. Sem ter tja sem zasledil kakega možica, zaradi goste megle pa je bila hoja bolj po občutku. Iz sedla skočim na vrh Koštrunovca od koder je lep pogled na Mišelj vrh. Nadaljujem po levem delu grebena čez strme trave nato pa z iskanjem naravnih prehodov in nekaj plezanja do izredno razglednega vrha. Nato sem po grebenu dosegel še vrh Na nizkem. Sam greben je do tega vrha lahko prehoden, večinoma pot poteka po vrhu. Ker je bil Mišelj konec za ta dan predaleč saj so dnevi vedno krajši in še noge so imele dovolj sem se spustil do sedla pred naslednjo vzpetino. Tu nekaj časa sledim manjšemu žlebu nato pa zavijem v desno v strme trave. Spet me je ovirala vidljivost tako da sem se dvakrat znašel pred zame prestrmimi skoki. V tretje je z nekaj plezanja vseeno šlo tako da ponovno pridem do poti, ki vodi po Mišelj dolini. Pot je označena z možici in lahko sledljiva do odcepa na Mišeljski preval. Ponovno je sledil vzpon do Mišeljskega prevala in nato spust pod Prevalskim stogom do planine Jezerca – planine Krstenica in končno še planine Blato. Bila je to lepa ampak zelo dolga in naporna tura z več kot 2000 metri višincev.
Strme trave iz sedla pod Mišelj vrhom proti Mišelj vrhu1
Iz poti na Mišelj vrh. Megle pa kar vztrajajo...2
Zadnji lažji del vzpona do Mišelj vrha3
Poglen na greben do Mišelj konca4
greben do Mišelj konca5
Mišelj vrh iz grebena6
(+5)všeč
pikica131. 10. 2017 21:26:38
Danes sem bila na Mišelj vrhu, skrinjici je veter odnesel pokrov eek Tud vse kar je bilo not je odneslo zadrega Škoda pa tako se je blo fajn vpisat v tist zvezek mežikanje
Prazna in brez pokrova1
2
(+7)všeč
Maemi1. 11. 2017 08:43:13
Oh, te vpisne knjižice je pa res škoda, res se je bilo fino vanjo vpisovat... mežikanje
(+3)všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki