Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
lenuh.si / Zadnja sporočila

lenuh.si - Zadnja sporočila

Začete teme:
lenuh.si6. 04. 2014 20:57:51
Žirovski treking - na koncu doline, na začetku poti...

V času trekinga bo možen tudi ogled podjetja Aplina, udeleženci dobijo promocijska darilca, popust in najhitrejši tudi najboljšo obutev.

Naziv trekinga: Žirovski treking “...na koncu doline, na začetku poti…”


Lokacija in področje: Žiri

Datum: 10.5.2014

Prireditelj: Športno in turistično društvo Lenuh ( info T: 031 215 250 ali grega.kurnik@gmail.com)

Dolžine:

Aktivna kategorija “trail run” cca. 10km
Pohodniška kategorija cca. 20km
Ultra kategorija cca. 40 km
Start: Športno rekreacijski center Pristan, Selo - Žiri,

Start Ultra ob 9:00, Pohodniška ob 10:00, Aktivna ob 10:30.

Cilj: Športno rekreacijski center Pristan, Selo - Žiri

Predstavitev trase: 30 min pred startom posameznega trekinga

Opis trekinga:

Žirovski treking vas bo popeljal po deželi čevlja, čipke, Rapalske meje in Rupnikove linije. Na stičišču Gorenjske, Notranjske in Primorske, kjer je že pred 50.000 pr.n.š lovil neandertalski lovec, bomo mi lovili kontrolne točke in čudovite razglede. Podili se bomo po čudovitih stezicah, grebenih in planotah, ki so začinjeni z zgodovinskimi in naravnimi znamenitostmi.

Aktivna kategorija bo namenjena prav vsem, ki radi tečete, vendar ste se naveličali prometa, betona in drugih mestnih znamenitosti. Proga bo dobro označena, za vsak slučaj pa vam bo za pomoč tudi zemljevid.

Pohodniška in Ultra kategorija pa bosta ponudili vse lepote orientacijskega trekinga. Pohodniška bo orientacijsko enostavna, med tem ko se bo Ultra kategorija odločevala prav “na zemljevidu” in bo pravi preizkus za vse željne pustolovce!

Žirovski treking je namenjen vsem tekačem, pohodnikom, pustolovcem in aktivnim družinam. Zato vabljeni v Žiri. Na koncu doline, na začetku poti...
žirovski treking, treking, treking liga, trail run, lenuh, tek v naravi
Predvideno trajanje: 3 – 8 h

Tekmovalne kategorije STL: Ultra ženske, moški. Pohodniška ženske, moški. Aktivna “trail run” kategorija moški, ženske.

Prijava: Prijave sprejemamo na spletni strani www.treking.si najkasneje do 7.5.2014 oz.

do ukinitve spletnega prijavnega obrazca.

Startnina: Aktivna kategorija 10 EUR, Pohodniška kategorija 15 EUR, Ultra kategorija 20

EUR. Plačilo se izvede z gotovino ob registraciji tekmovalca.

Tekmovalci pžirovsk itreking, treking liga, treking, tek v naravi, tek, orientacijarejmejo: Zemljevid trekinga, opis poti, kontrolni kartonček, spominček, topel obrok.

Tekmovalci in spremljevalci lahko na dan prireditve koristijo športne kapacitete ŠRC Selo Žiri (odbojka na mivki, teniško igrišče, kajak/kanu, trampolin, otroška igrala,...)

Pogoji tekmovanja: Vsak udeleženec tekmuje na lastno odgovornost. S prijavo se udeleženec strinja s pravili tekmovanja Slovenske treking lige
lenuh.si1. 07. 2012 12:31:09
Mestna avantura Kamnik se bo letos zgodila na vrhuncu poletja. Sobota sredi avgusta bo v Kamniku postregla z vsem, kar ima adventure race ponuditi, dogajanje v Kamniku pa bo popestrila tudi popoldanska tekma v MTB šprintih GT eliminator in nato še večerni spored na Kamfestu.

Mestna avantura Kamnik je adventure race tekmovanje za dvojice ne glede naspol. Imamo dve kategoriji, Mamut in Veronika. Skupna dolžina proge za Mamut je 40 km, skupna dolžina proge na Veroniki pa 80 km in vključuje sledeče športne discipline: MTB kolo, tek, pohodništvo, veslanje, plavanje, rolanje (ali skiro), mikroorientacija, discipline presenečenja. Dolžine so okvirne, ker je izbira poti odvisna od vsakega tekmovalnega para posebej. Proga NI označena, ni zavarovana s trakovi in ni ena in edina možna. Važno je le, da dvojica v pravilnem vrstnem redu obišče vse (ali čimveč) kontrolnih točk. Točke so označene na zemljevidu, ki ga dobiš pred štartom. Na zemljevidu je označena tudi športna disciplina do naslednje točke.
Štart bo skupinski za vsako kategorijo posebej, da bomo gledalci v cilju točno vedeli, kdo je prvi! Zbor bo v Kamniku pri ŠCRM (tako kot lani).

Štartnina za ekipo (dva tekmovalca) znaša ob prijavi do 6. avgusta 76 EUR v kategoriji Mamut in 90 EUR za kategorijo Veronika. Štartnina vključuje štartno vrečko, najem čolnov, vesel in rešilnih jopičev, spominsko majico, hrano in pijačo po tekmi, zemljevide in zavarovanje. Člani ŠKK plačajo 40 EUR na ekipo.

Obvestila in informacije bomo ažurno objavljali tudi na
FB strani ŠKK - http://www.facebook.com/skkamnik
uradni spletni strani MA - http://www.mestneavanture.si/

Kako je bilo lansko leto? POGLEJ VIDEO: http://youtu.be/7YneG1SYO7c
Komentarji:
lenuh.si6. 04. 2014 21:00:44
Prav tako poteka nagradna igra na Facebook strani Lenuh.si https://www.facebook.com/events/626519417383521/

In sicer bomo še pred dogodkom podelili darilne bone v skupni vrednosti 100 EUR za oddih v termalnem resortu blizu Ljubljane.

Več pa na FB strani.
lenuh.si14. 06. 2011 08:14:03
Še zadnje povabilo na "kraljevski" vzpon dolg 30 km na najlepšo planino v Sloveniji.

V soboto bo vreme prav nalašč za celotno družino, da preživi lep kolesarski dan.

Poleg vzpona pripravljamo z najmlajše tudi poligon in brezplačni tečaj spretnostne vožnje.
Po koncu pa sledi zaslužena osvežitev v eko termah Snovik!

Vljudno vabljeni!
lenuh.si25. 05. 2011 10:42:46
Tradicionalni vzpon na najlepšo planino se hitro približuje, zato vaše "grizenje" klancev za trening ni odveč. Vsekakor pa bo vzpon na Veliko Planino naporen, hiter in premagljiv za vse udeležence. Najmlajši pa se bodo podili po okolici Term Snovik. Skratka 18.6.2011 bo prečudovit dan za vse kolesarske družine!

Pred prijave in predplačila po ugodnejši ceni, so do četrtka 16.6.2011: na naslov:
- Turistično društvo Tuhinjska dolina, Snovik 7, 1219 LAZE V TUHINJU
- TRR: 03103-1000473861, sklic: 06-2011

Štartnina (vključuje celodnevno vstopnico za Terme Snovik in povratno karto za nihalko na Veliko Planino):
-Veliki vzpon 25,00 EUR, [b>v pred prijavi 20,00 EUR[/b>
-Mali vzpon 15,00 EUR, [b>v pred prijavi 12,00 EUR[/b>
-Otroška tekma 8,00 EUR, [b>v pred prijavi 5,00 EUR[/b>
lenuh.si28. 04. 2011 14:57:34
Še en simpatični video iz jesenske "generalke" za najbolj noro soboto v maju!

Zmoreš? si prepričan? Pridi in poizkusi!
lenuh.si28. 04. 2011 11:59:24
Direktna povezava na prijave

Štartnina vključuje:
darilno vrečko, majico, topli obrok po prireditvi, tuš, najem kajakov (sit on top, vesla, rešilni jopič),topografsko karto...

Poleg tega bo 14. maja možen preizkus nordijskih rolk "skike" na cilnjem prostoru (tudi za gledalce).
lenuh.si24. 04. 2011 21:41:03
Tako, Mestna avantura Kamnik se bliža s hitrimi koraki, zato smo tudi organizatorji dokončno sklenili obe trasi. In kaj lahko rečemo v tem trenutku?

Obljubimo lahko, da bo veslanje primerno za vse in ne preveč mrzlo, ampak osvežilno. Naj vas malo spodbudimo in na tem mestu poudarimo, da za veslanje ne potrebujete nekega velikega predznanja, le malo volje in nežen dotik vode z veslom. Čolni so »sit on top« kar pomeni, da gre za zelo stabilen čoln, ki je primeren tudi za začetnike. Prav tako bo razdalja primerna letnemu času.

Vsekakor boste na Mestni avanturi Kamnik potrebovali čelno svetilko. Disciplina jamarstvo nas bo popeljala po lahko prehodnem podzemnem svetu in verjamemo, da boste navdušeni. Spuščanje po vrvi (samo kategorija Veronika) bo enkratno in nepozabljivo doživetje ne samo zaradi dolžine spusta, ampak še posebno zaradi ambienta.

Kolesarski in tekaško-pohodniški del bo zanimiv, začinjen z raznimi nalogami presenečenja.

Prav tako vas obveščamo, da je možno disciplino rolanja opraviti tudi s skirojem, a naj bo to bolj izjema kot pravilo.

Mini avantura bo male pustolovce in pustolovke popeljala po sledi kamniškega mamuta vse do Veronikinih zakladov pod pobočji Malega gradu, zabavno bo, malce strašljivo, a poučno.

Rok plačila za (cenejše) prijave smo podaljšali do 5. maja (dan ko mora biti plačana tudi štartnina), lepo vabljeni v Kamnik, kjer bo 14. maja najbolj nora sobota v mesecu, če ne kar v celem letu!
lenuh.si22. 04. 2011 13:46:37
Lenuh lahko koordinira tudi iskanje partnerjev za Mestno avanturo.

Obrnete se lahko na Gregorja 031 215 250
lenuh.si22. 04. 2011 10:59:55
Za najmlajše spremljevalce in družine pustolovcev, pripravljamo tudi Mini avanturo po Kamniku.
Zabavno, zanimivo, športno in pustolovsko potepanje po Kamniku bo na krajši trasi z raznimi presenečenji, popeljala nadobudne pustolovce po sledeh Mamuta in Veronike.

14. maja bo Kamnik pravo mesto za celo družino in prijatelje!
Pridite, zabavno bo!

več na http://www.ma.adventurerace.si zavihek Mini!
lenuh.si16. 04. 2011 14:37:51
Prva letošnja Mestna avantura vas bo popeljala po sledeh mamuta, najbolj vztrajni pustolovci pa bodo poskušali rešiti legendo o kamniški Veroniki, ki se skriva nekje na grajskem pobočju Malega gradu.

Kamnik kot novo in atraktivno prizorišče z razgibano okolico, bo na najbolj noro soboto v mesecu maju, gostilo najbolj noro in izivov polno avanturo, ki jo bomo premagovali peš, s kolesom, rolerji, čolni in nordijskimi rolerji, najbolj pogumni pa tudi s pomočjo vrvne tehnike ter dobro mero poguma.



Kategorija MAMUT je primerna za vse rekreativne športnike z zmerno kondicijo, ki iščejo nove izzive. 40 kilometrov bo dovolj, da spoznamo čudovito in z zgodovino prepredeno mesto Kamnik in njegovo okolico.

Kategorija Veronika pa bo pravi test za vse prave pustolovce. Veronika se že stoletja skriva in čuva svoj zaklad, zato na Mestni avanturi Kamnik odpira vrata le za najbolj pogumne pustolovce in pustolovke, ki bodo kos njenim izzivom. 80 kilometrov dolga, zanimiva in žuljev vredna pot nas bo popeljala do Veronike.

Preizkušanja samega sebe, odkrivanja narave in obilico nepozabnih zgodb ter spominov, bo dvočlanske ekipe popeljala po kamniški okolici in obljubimo vam nepozabno Mestno avanturo v organizaciji Študentskega kluba Kamnik in ADVENTURE RACE SLOVENIJA!

Vemo, da se številnim odpirajo vprašanja, predvsem novim pustolovcem, ki bi se radi Mestne avanture udeležili prvič. Zato smo vam na voljo za vsa morebitna vprašanja in nasvete na tel 041/753-572, e mailu info@skk.siTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , facebooku ŠKK pt'č.

Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!

lenuh.si15. 04. 2011 21:59:03
Če bi si kdo rad jutrišnji dan še malo popestril ,se lahko ustavi pri domu na Kisovcu malo pred 9.00 uro in se udeleži Lenuhovega orientacijskega izziva.

Dobrih 8 km vas bo popeljalo po prečudoviti planini in dobri družbi.
lenuh.si14. 02. 2011 19:35:24
Tako Lenuhova serija se nadaljuje, tokrat ga mahnemo na Tolsto goro nad Kamnikom.

Več na www.lenuh.si

Vljudno vabljeni.

Lenuh
lenuh.si7. 02. 2011 10:27:21
Torej, na Veliki Špici nad Kamnikom vas že čaka modra Lenuhova knjiga za vpis. Čakala bo do nedelje do 22.00.

Potem jo prestavimo na Tolsto goro, in tako naprej...
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki