Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
vik / Zadnja sporočila

vik - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
vik16. 11. 2016 18:14:54
vik11. 09. 2015 21:06:02
@matej13 - poslal sem ti ZS LP Vik
vik19. 06. 2013 20:01:03
@rezist Matevž, Blaž, čestitke. Sem prepričeval soplezalca od lani, pa ni šlo, košnja. Se pa nisem spomnil na vaju, škoda. Več na zasebni.
vik12. 05. 2013 04:07:14
Pod Seznam gora - Goriško,Notranjsko in Snežniško hribovje - Slivnica 1114 - je dobro opisnaih 5 poti. Predlagam navzgor iz Cerknice in spust JV v Martinjak (ali malce daljša, pa malo manj strma, v Grahovo) V obeh primerih prideš na makadamsko pot, kjer zaviješ desno proti Cerknici (makadamska pot gre vzporedno nad regionalno cesto Grahovo-Martinjak-Cerknica). Možnost pa je tudi spust na S in nato SZ v smer vasi Brezje, od tu pa pa po cesti do Cerknice (ta pot gre del tudi po makadamski cesti, ki iz Cerknice pelje proti Slivnici). Pa še malo poglej karto, ki se s klikom odpre pod vsakim od opisov poti na Slivnico. Pa srečno, lepo vreme in razglede želim, če boš šel že danes.
vik26. 03. 2013 01:22:37
Bila sva zgodnja v jutranjem soncu v celo čez gozd in se že vračala, ko so naslednji prihajali na vrh. V takem ledu je bolje na greben, kjer je kompakten napihan sneg in manj zdrslo za na vrh. Tak je bil tudi moj nasvet ob vračanju, s komer smo spregovorili. Varen korak vsem kjerkoli in srečno.
vik26. 07. 2012 17:42:49
Isto 22.7., v nedeljo. Kljub temu, da smo imeli kar uro in pol vožnje do Kamniške B., smo bili že zelo zgodni in ob 7 v koči na sedlu. Prijeten razgovor z oskrbnico in ogled razstave odličnih likovnih upodobitev predvsem vrhov Himalaje - umetnik Cene Griljc. Spodaj prijetna hitra hoja, na sedlu pa razmere povsem zimske, hladen močan veter in tudi kakšna kaplja dežja. Opustiva plezanje po Zgornjem stebru (popravil op.Klemen) do Šije Brane in vsi trije se podamo skozi močan veter po stezi proti Šiji. Tudi tam še premočno piha, skala je mokra, megleno. Soplezalec žalostno pogleduje opasano vrv, pa se nekaj naprej le opremiva in podava od steze v skale navzgor. Mokra skala in veliko drobirja, veter in vse gostejša oblačnost je le razlog, da po nekej raztežajih navzgor nato prečiva desno nazaj na pot pod vrhom. Še do vrha, kjer je najina planinka, že kar premražena. A navdušena nad srečanjem z zajcem tik pod vrhom, oba presenečena sta šla nakaj časa kar skupaj. Sestopimo, spodaj nižje vsaj malo razgleda proti Okrešlju in naprej po dolini. Na sedlu pa veter še močnejši. Kratko še v koči in nazaj v dolino, kjer pri izviru Bistrice osvežili tokrat zgolj noge, saj po mrzlem vetru obsežnejša osvežitev ni bila najbolj zaželjena. Lep dan v hribih, razgledi pa drugič, saj bo vse, kar je za videti, še ravno tam.
vik24. 07. 2012 16:54:08
Ob pristopu s Tamarja in nato s Kotovega sedla smo (bil sem sam pa sem na sedlu dohitel in se pridružil trem mlajšim planincem) v megli videli vašo ekipo (stankoju), ko ste že zapuščali vrh, ki je bil res brez razgleda. Nam se ni nikomur ravno mudilo in vztrajali smo skoraj uro. Splačalo se je, razkadilo se je in razgledi so segali daleč in na vse strani.
Vrnili smo se do sedla po isti smeri, varovala so v redu, je pa potrebno nekoliko bolj paziti zaradi grušča po policah, posebej, kjer ni varoval. Nižje pod sedlom, na razpotju, pa sem se odločil spustiti desno po melišču. Markacije so se mi kar izgubile in šlo je v celo, na začetku sem se držal bolj levo, potem pa predvsem gledal za lažjimi prehodi. Hitro gre res, je pa dooolgo melišče in terja kar nekaj vzdržjivosti v nogah. Se pa potem skozi gozd proži bolj lahkoten korak. Veter pa tudi popoldan ni pojenjal, sunki so bili še pri domu tako močni, da sem v trenutku dobil skledo in pijačo v naročje. Ja, ko sem pa hotel pomalicati s pogledom na Jalovec. Ampak, ker je bilo treba še do planiške velikanke, sem se posušil. Lep dan je bil.
vik1. 07. 2012 00:03:18
V petek sva bila, s planine Pecol, travnata pobočja proti gori so polna cvetja, svizcev in višje kozorogi, od katerih naju je eden pričakal prav na vrhu. Pot in varovala vsa v odličnem stanju. Na policah pa veliko grušča, pazljiv korak. Nad lestvijo oz. nad zg. jeklenicami so oznake še bolj redke, dobro glejte, da ne zaidete za možici bolj levo, kjer je plezanje zahtevnejše. Če boste zgodnji in se nameravate vrniti po isti poti, se z grebena lahko odpravite desno po prečni stezi (brezpotje) proti Zabušu, kjer je pogled na mogočne zahodne stene Montaža. Malo kasna informacija in odgovor,ker sva se danes povzpela še na Viš in sem šele dobro doma. Pa lep dan in varen korak vam želim.
vik22. 06. 2012 19:26:37
Igor, hvala za kar nekaj odgovorov na najina vprašanja in priporočil za naprej spodaj na parkirišču po zaključeni turi. Kaj kmalu se spet vrneva v ta čudoviti del Julijcev. Če bi vedela, s kom govoriva, bi bilo še kar nekaj vprašanj. Pa drugič, saj verjemem, da se še kdaj srečamo v naših gorah. Prečudovit dan je za nami, poln enkratnih razgledov, ki se vrtisnejo za vedno.
vik22. 03. 2012 17:26:20
Je kdo bil te dni na Jalovcu, sprašujem glede razmer, LP
vik15. 03. 2012 11:13:29
Te dni bil Triglav pa Grintovec, pa me za soboto vleče na Jalovec. Je kdo bil te dni gor, kakšne so razmere, kaj posebnega? In od kje? LP
vik9. 03. 2012 07:57:38
Kdo bil te dni na Grintovcu? Kakšve so razmere, pot, kaj posebnega? Sprašujem isto kot predhodnik, ki pa je dobil sicer ''užiten'' odgovor, pa ne o razmerah.
vik21. 06. 2011 16:56:56
hvala, morda pa v četrtek,
vik21. 06. 2011 16:05:16
Super si speljal in bil nagrajen z vzhodom. Kako je s snegom do Kredarice.
kako gre od Kredarice v steni in po grebenu. Opremljen? Lp Vik
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki