Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Pillar / Zadnja sporočila

Pillar - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Pillar14. 04. 2024 21:48:58
Še moje mišljenje. Obstaja več različnih kondicij, in to sta tudi kondicija za kratko in dolgo hojo (seveda v hribe). Kratka hoja je dolga običajno okoli ene ure, nekje na bližnji hrib ali goro, dolga pa recimo tri ure ali več. Če vzdržuješ kondicijo za kratke ture, še ne pomeni, da te na "Triglav" ne bo pobralo. Torej, če imaš v planu dolgo turo (5 ur ali več), prehodi prej vsaj tri ture okoli treh ur (recimo eno na mesec), pa bo šlo precej lažje. Govorim seveda samo o urah vzpona, torej kar piše na rdečih tablicah.

Kar pa se hitrosti tiče, pa samo tole. Najboljši je lahko samo eden, vsi ostali smo nekje zadaj. Na katerem mestu smo, je prav vseeno, ker ne tekmujemo, ampak uživamo v naravi, razgledih in dobri družbi. Primerjaj se samo s sabo, seveda če imaš željo po napredku, drugače pa se s časi ne obremenjuj. V vsakem primeru prehitiš vse tiste, ki so doma na kavču.

Pa še ena modrost. Vrh je na polovici, cilj je doma na kavču. mežikanje
Pillar11. 06. 2021 10:17:51
Samo v info za bolj redne obiskovalce parkirišča na Ljubelju. Uradni list 36/2019 pravi, da je letna parkirnina za to parkirišče 20€. Predvidevam, da se to plača na občini Tržič.

Še povezava: https://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2019-01-1706
Pillar24. 03. 2020 13:21:48
Kaj naj bi pomenilo, da je pot zaprta? Mogoče to, da je društvo ne vzdržuje in ne poznajo stanja poti ali mogoče, da je po njej prepovedano hoditi. Ker če mislijo to drugo, naj dobro razmislijo še enkrat. Lahko mi svetujejo oz. odsvetujejo, za zapore in prepovedi imamo pa državo. Poleg tega nekoga, ki noče razumeti dobronamernega nasveta, naj ostane doma, ne bo ustavila nobena zapora, sploh pa ne s strani DRUŠTVA. Te zapore so, milo rečeno, brezvezne, moti pa me to jemanje pravice do prepovedi v svoje roke nekih (wannabe) pomembnežev.
Pillar13. 09. 2011 13:20:15
Noge so se odpočile, sanje (spomini) ostajajo. Če bi bila tura pol krajša, bi šel drug vikend še enkrat. Vsekakor jo zelo priporočam.

LP do naslednjič. U
Pillar31. 08. 2011 12:46:51
Tudi jaz moram pohvaliti sir iz tistih koncev in sicer iz planine Podkuk nad Tolminom. Izgleda ravno tako, kot na predzadnji sliki od Gite, ampak je iz kravjega mleka. Po ceni 10€/kg, staran, zelo dober, samo vožnja gor je dolga. Sicer pa, če bi bil bolj dostopen, bi bil dražji ali pa ne bi bil staran.

Se opravičujem zaradi smetenja, ampak se mi zdi, da dobre stvari premalokrat pohvalimo. Ko bom šel na Mangart, zagotovo poizkusim tudi njihov sir.
Pillar8. 07. 2010 14:09:22
Snega praktično ni več, kar ga je, se ga da zaobiti. Je pa zelo veliko drobirja, peska, manjših skal, zato je potrebno biti pri hoji in plezanju zelo previden. Vrh J. Kočne je pa ves napokan (in bo enkrat samo zgrmel v dolino), kar zahteva še dodatno previdnost.
Drugače je pa pot zelo lepa in zanimiva. Za Grintovec pa ne bi vedel, mi smo šli po isti poti nazaj. Srečno!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki