Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
onsight / Zadnja sporočila

onsight - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
onsight17. 06. 2022 17:31:27
Je bil kdo po Kopiščarjevi. Berem, da se da vsa snežišča obiti razen enga. Kako pa je z njim? Se potrebuje cepin in dereze ali je bolj miroljubne narave in gre previdno brez tega?
onsight3. 07. 2019 14:11:38
Razmere na poti proti Visokemu Kaninu 3.7.2019
onsight16. 06. 2018 09:45:08
Od Okrešlja na sedlo sta dve snežišči, eno je pred vstopom v steno, drugo nižje, preden se začneš vzpenjati proti steni, obe sta z malce previdnosti neproblematični, niti nista veliki. Ostanek poti do vrha Brane kopen.
onsight2. 12. 2016 17:11:58
Pot na Kamniško sedlo z Okrešlja je povsem kopna. 2. 12. 2016
onsight2. 12. 2016 17:07:22
Danes, 2. 12. 2016 na Planjavi. Start pri slapu Rinka, čez Kamniško sedlo in na Planjavo. Do sedla povsem kopno, od sedla do vrha Planjave pa nekaj snežišč, ki pa ne delajo težav. Dereze so zaradi odjuge ostale v nahrbtniku, cepin pa je prišel prav.
onsight22. 08. 2016 19:10:50
Priporočilo, ki ga je napisala Sini, je vsaj meni (mislim pa, da tudi vsem normalnim uporabnikom tule) povsem razumljivo in ne potrebuje neumnih obešanj na besede in besedne zveze. Kar se pa tiče zavajanja...ne, v tistem pisanju ga ni nikjer. Ga je pa v stavku, da zahtevnost poti nima nikakršne povezave z izkušenostjo gornika. K sreči spet bo velika večina normalnih uporabnikov to ignorirala, tako kot verjetno spregledajo večino brezveznega pametovanja tistih, ki komaj čakajo, da kdo (ki ni v svetem krogu izbranih) napiše kakšno svojo izkušnjo in mnenje, pa da lahko planejo in z glupimi komentarji svinjajo po forumu. Pa ne toliko po forumu, svinjate in pljuvate po neškodljivih prispevkih samo in izključno zato, da lahko vidite svoje ime, izpisano poleg kupa bedarij, da se počutite živi in pomembni. Spet za večino normalnih uporabnikov pa ste le patetični, jim greste strašno na živce, najbolj "pomembno" pa je, da vsakomur, ki pride poiskat kakšno uporabno informacijo na ta forum, ponudite le kup nepotrebnega balasta in podjebavanja. Toliko o tem, kako je kakšna objava nepotrebna in povzroča zmedo. A tole tvoje, da lahko očitno gre kak neizkušen po zelo zahtevnem, neoznačenem brezpotju...a to je zate normalen nasvet, bedak neumen? Zahtevnost poti nima nikakršne povezave z izkušenostjo gornika. Poln kufer vas imam, naduvanci neumni. A se čudite, da se na forumu ponavljajo vedno ista imena...pri tolikih uporabnikih? Kdo pa še bo kaj napisal, če pa takoj vse popljuvate, pa če je kaj za popljuvati ali ne, samo da se začne še eno merjenje dolžine tiča.
No..zdaj pa administrator...končno nekdo, ki je nepomemben in ga lahko izključiš zaradi neprimernega obnašanja. Mater, se bom sekiral!
Pa taka fajn družba ste.
onsight8. 07. 2016 17:47:22
Hvala, KJ.nasmeh
onsight8. 07. 2016 15:14:48
Ima kdo informacijo glede snega na Kremžarjevi poti na Kočno? Je pot od Češke koče na Kočno po Kremžarjevi poti kopna?
onsight1. 02. 2016 18:30:32
Še zadnji poskus, da se vrnemo tja, kjer bi morali biti. Saj ne da me res zanima, ker ne grem gor...samo zaradi foruma bi prosil za odgovor: Je bil kdo zadnje dni na Brani in kakšne so razmere na poti? Hvala za odgovor.
onsight1. 02. 2016 17:23:52
A lahko prosim v imenu vseh uporabnikov, ki jim je kaj malo mar, kdo od vas ima daljšega, da tole merjenje moči, "pameti" prenesete na posebno temo in ne smetite vsepovsod? Da ne govorim o viharniku!! Hribi.net nimajo administratorja? Zakaj se dovoljuje takšno pisanje na forumu, katerega tematika je jasno določena? Vsi, ki zlorabljate družbena omrežja za vsiljevanje svoje vere ostalim...gonite se v p.m.
In isto velja za vse tiste, ki jim to dovolite. Pa ne mi srat o svobodi govora in verskega izražanja.
Kar zadeva pa "dolžino" o kateri tako žolčno diskutirate...naj povzamem, da vidim, če sem prav razumel tole vaše nakladanje...pozimi v hribe obvezno primerno obut, na eni nogi letni gojzar na drugi zimskega, ena noga ima derezo, druga ne, v levi roki (obvezno v levi) imamo cepin, v desni pa pohodno palico, poleg tega je dobro imeti v nahrbtniku še vsaj eden dodaten cepin za rezervo. Za cepine velja, da morajo biti iste firme in predvsem različne dolžine, da jih uporabljaš izmenjaje glede na naklonino ali razmere na poti. Če pa ti še kaj ni jasno, pa poglej na forum Hribi.net pod rubriko "Jebe lud zbunjenog" oz. pač pod katero koli temo, vsepovsod po pisalo vsaj dve-tri strani o tem, kako imajo vsi prav oz. nima nihče prav oz. kako pojdi na tečaj oz. kako te v bistvu nauči kilometrina in izkušnje. Če pa vse odpove, pa pošlji privat sporočilo viharniku in ga vprašaj, pa se ne boš rabil hoditi pozimi v hribe ubijati, si boš kar doma za ekranom žile prerezal..pa bo.
onsight25. 01. 2016 22:31:27
Danes sem bil na Ledinskem vrhu...nekaj utrinkov. Zimska oprema obvezna (itak) nasmeh.
onsight25. 01. 2016 22:24:14
Danes po Sestopni grapi v Križu, nato do sedla in na Ledinski vrh ter preko Savinjskega sedla nazaj na Okrešelj. Grapa je lepo zalita, se pa že poznajo visoke temperature, po mojem ne več dolgo tak luštna.
onsight19. 12. 2015 17:17:19
Danes na Mrzli gori. Tudi jaz sem si nataknil dereze pri drugi škrbini in praskal proti vrhu. Razgledi odlični, na vrhu sem bil sam. Pri sestopu sem srečal reševalce na vajah. Še vedno pa sestop z Okrešlja brez derez predstavlja pravi izziv...poledeneli odseki, ki ne dovoljujejo obvozov...bljak.
onsight11. 12. 2015 08:33:37
Se strinjam. Priporočam ali odsvetujem pa jaz raje nič in nikomur. Brez zimske opreme nikamor, uporaba je pa itak odvisna od posameznika. Sam sem jih uporabljal, na nekaterih mestih so bile skorajda malce odveč, spet na drugih delih sem bil vesel, da si jih nisem snel. Dol sem jih dajal samo na kopnih odsekih. Podlaga je kr raznolika...na enih mestih se mi je ugrezalo čez kolena, par metrov višje sem dobil v sneg samo zobe, tako je bil zbit in pomrznjen. Tako da...
Če boš šel pa potem naprej na Tursko goro, te čaka pa spet mešan teren, so pa snežne zaplate še bolj predelane, zbite in prečenje takšnih toboganov, kot je spodaj na sliki brez opreme je lahko zelo nevarno. Srečno.
onsight8. 12. 2015 18:48:51
Danes na Turski gori skozi žleb. Snega je malo, bolj za vzorec.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki