Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
stargojzar / Zadnja sporočila

stargojzar - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
stargojzar25. 07. 2019 17:47:12
Climber, ce ze hoces informacije ti povem moje izkusnje iz smeri: Ko sem v navezi plezal kot prvi sem zasel v kamine (III). V enem ozkem sem se z ruzakom zagozdil in bi se lahko zadeva slabo koncala ce mi ne bi ena druga naveza vrgla vrv od zgoraj. Ce je v Slovenski grapi se sneg, ti priporocam cepin.
stargojzar15. 08. 2014 17:04:02
Planinec je genericno ime za pohodnike v hribe in ni nikakrsna definicija kdo je kdo po zmogljivostih ali znanju. Vsak gornik ali alpinist mora najprej cez planinski svet da pride da ta skalnatega, pa ni zato nikakrsen kameleon
stargojzar15. 08. 2014 16:47:43
veja5
Kot vidim si v Boliviji.
Ce boste sli v Cochabambo, pa se oglasite na Univerzi San Simon. Jaz tam delam.
Le za inzinirja Rado Rubesa morate povprasati.

Za namecek pa imamo tukaj enega pettisocaka za obiskati.

Srecno hojo vsem slovenskim planincem.

Telefon v Cochabambi: 4483642 (klicite iz katerekoli govorilnice VIVA ali ENTEL, da ne bo mednarodni klic z vasega mobilcka)
stargojzar6. 03. 2014 13:42:53
Ha,ha,ha!

Zgleda da so se januarja L.G. in JA srecala v Y na Begunjscici.:http://www.hribi.net/slike/biggrin.gif Res zgodivinsko srecanje. Jus, ki zvesto in kriticno (bolj jesihno) sledi vsemu kar L.G. pise na forumu in L.G., ki ga Jusevo zbadanje prav nic ne moti. Fant je pac nabit s kondicijo in ne dvomim, da bi zmogel tudi 2x zimski triglav, ce to ne bi bila preprosta neumnost.
stargojzar13. 12. 2013 17:02:42
Hopsa amuk! Pa imaš tukaj predlogov za lepe turce za pol zime.

Jaz bi rad samo komentiral. Če sta res začetnika in bi rada to zimo hodila po hribih, potem si pa kar gamaše nabavita, ker snega zagotovo bo. Saj niso tako drage.

Kar se Snežnika tiče, jaz sem bil večkrat pozimi gor in je zadnja strmina pred kočo ponavadi poledenela in nevarna za zdrs. Vedno sem bil brez derez, pa bi bil tam vesel vsaj ta verigastih.

Pa megla ni za se hecat pozimi, ko je vse belo. Vse se ti zdi enako in se lahko hitro izgubiš. En prijatelj je v megli in snegu bivakiral na Voglu in to 10 metrov od stolpa od sedežnice. V megli ga pač ni videl in se je pravilno odločil za bivak rajši, kot da kam zablodi. Kar vidiš kot oblak iz doline, je prav lahko megla v višjih legah.

Po par lepih turcah vas bo verjetno to za vedno prijelo, pa tudi ne bosta več začetnika in tudi opremo bosta ze imela.

Pa srečno hojo in obilo užitkov!:velik nasmehnasmeh
stargojzar8. 08. 2013 16:27:26
Napoved za soboto ni niti prevec slaba, seveda, ce si pred poldnevom nekje pod streho. Pocakas da se zvedri in jo mahnes na vrh. Moznost oprane atmosfere in lepih razgledov. Ce hoces zadeti na loteriji moras pac kupiti srecko. Prespis tam gori in nedelja bo pa zihr fajn.
stargojzar2. 08. 2012 14:30:49
Ljubitelj gora, to ti pisem iz Bolivije, kjer sedaj zivim v Andih. V mladih letih sem bil clan aao iz Ljubljane. Z njimi sem opravil alpinisticno solo. Najprej na Turncu in poten 2x v Paklenico. Ker te ze nekaj let sledim na tem portalu vem da si s kmetov doma in verjetno ne zivis v Ljubljani, tako da ne vem ce bos imel casa za alpinisticno solo. Ce pa se uspes prikljuciti, te bojo naucili dinamicno varovanje, vrvne tehnike, plezanje z dvojno vrvjo, poci, kamini, sidrisca, pravilen stant, itd. Bos tudi spoznal nove prijatelje. Ta izkuseni plezalci imajo ponavadi fixno navezo, pa vseeno vcasih tivaris fali in te vzamejo s seboj na kaksen vzpon. Moras biti aktiven in v zacetku iskati nekoga, ki te bo "vlekel" po kaksni smeri, potem ko bos obvladal zadevo pa bos verjetno ze imel enega ali dva - pripravnika - soplezalca, in bo zadeva stekla.
Smeri za zacetnike: Raz in kamini male mojstrovke, Kranjska Rinka, Slovenska in Nemska v Triglavu, Hornova v Jalovcu, raz Stenarja, Virensova v Koglu (na zacetku sezone) in za prvi maj v Paklenico (vsaj tako je bilo v mojih casih).

Ne bodi sramezljiv in poisci a.o., ki te je pripravljen sprejeti. Starost ne bi smela biti omejitev, ker to disi na diskriminacijo in ta je kazniva.
Srecno!
stargojzar30. 07. 2012 15:44:39
Jaz sem jo lezu pred enimi 30 leti. Stanti so tam kjer morajo biti in cisto udobni. Enih 5 metrov spolzkega kamina je edina nevsecnost v smeri. Srecno!
stargojzar10. 07. 2012 20:35:02
You will not hike 9 hours. Only 4 hours up (if u are very slow) and about 3 hours down.

And down the hill all saints helps, but up the hill is nobody to help. Don't worry you can do it, especialy if you are early bird.nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki