Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Iščem hrib za neizkušene

Iščem hrib za neizkušene

Natisni
amuk10. 12. 2013 20:55:19
Lep pozdrav!

S punco bi šla rada v soboto v hribe. Nihče od naju dveh ni izkušen planinec, zato bi vas vprašal, ali morda poznate kakšen primeren hrib? Želje so, vendar niso obvezujoče. Lepo bi bilo, da je hrib ne več kot uro oddaljen od ljubljane, da je hoje za od uro in pol do tri ure, da je pot uhojena, saj nihče nimava derez ali gamaš, pa da je na vrhu čudovit razgled nasmeh. Obstaja kakšna takšna tura? Oba sva mlada in rekreativna športnika.

Hvala za kakeršnokoli pomoč! Lp, a
(+1)všeč
smatjaz11. 12. 2013 18:07:17
Evo ena super turca, z izhodiščem pri hotelu na Prvinah in cca 45 min sproščujoče hoje do doma na Čemšeniške planine. Pa še od avtocestnega odcepa za Izlake na vrhu trojan dosti blizu izhodišče. http://www.hribi.net/izlet/prvine_crni_vrh_cemseniska_planina_/25/763/1374 mežikanje
lp Matjaž
(+2)všeč
Ruzowski11. 12. 2013 19:20:52
nanos...čaven....kucelj...lepo dostopno, trenutno brez snega, čudoviti razgledi...
(+2)všeč
megla13. 12. 2013 13:35:49
Blegoš......Črni kal-Blegoš po direktni,nazaj pa mimo koče po cesti.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
(+1)všeč
jedriličar13. 12. 2013 13:45:16
Snežnik iz Sviščaki, snega je le za vzorec (vidi kamero pred kočom), koča je ob lepem vremenu sigurno odprta, hoja pa je čist laka ... mežikanje
http://www.hribi.net/izlet/sviscaki_sneznik_pes_pot/26/127/952
Lp in lep vikend želim ....
(+1)všeč
stargojzar13. 12. 2013 17:02:42
Hopsa amuk! Pa imaš tukaj predlogov za lepe turce za pol zime.

Jaz bi rad samo komentiral. Če sta res začetnika in bi rada to zimo hodila po hribih, potem si pa kar gamaše nabavita, ker snega zagotovo bo. Saj niso tako drage.

Kar se Snežnika tiče, jaz sem bil večkrat pozimi gor in je zadnja strmina pred kočo ponavadi poledenela in nevarna za zdrs. Vedno sem bil brez derez, pa bi bil tam vesel vsaj ta verigastih.

Pa megla ni za se hecat pozimi, ko je vse belo. Vse se ti zdi enako in se lahko hitro izgubiš. En prijatelj je v megli in snegu bivakiral na Voglu in to 10 metrov od stolpa od sedežnice. V megli ga pač ni videl in se je pravilno odločil za bivak rajši, kot da kam zablodi. Kar vidiš kot oblak iz doline, je prav lahko megla v višjih legah.

Po par lepih turcah vas bo verjetno to za vedno prijelo, pa tudi ne bosta več začetnika in tudi opremo bosta ze imela.

Pa srečno hojo in obilo užitkov!:velik nasmehnasmeh
(+4)všeč
viharnik13. 12. 2013 21:26:14
Izkušenost gornika je relativen pojem in kot tak nikdar nima garancije za 100% varno turo zaradi nepredvidenih okoliščin, tako vremena, plazov, kakor tudi lastnih hib, zdravja, trenutne nezbranosti itd.Seveda, če znamo upoštevati več faktorjev, ki se pojavijo na turi, se nevšečnosti na turi z lastno pripravljenostjo s tem zreducirajo na minimum oz manjšo možnost tveganja.
Končno pa je najbolj pomembno, da se obiskovalec gora zaveda svojih z leti pridobljenih znanj, občutkov, jih zna pravilno ovrednotiti in tudi postaviti s primerno lučjo v gorsko turo ter predvsem, da zna oceniti kje so njegove zmogljive, varne meje.Tura bo edino lepa, če bo gornik imel stvari pod kontrolo in bo vedel kako se vzponu služi.
Lepih tur v okolici Ljubljane je v Polhograjcih kar nekaj in vse so večinoma že dobro opisane in predstavljene.Tudi sredogorje Julijcev je pozimi dobro shojeno kot je Blegoš, Porezen, Ratitovec, vrhovi nad Soriško pl., Pokljuka itd.Tudi sredogorje Karavank je lepo dostopno, tudi vrhovi le teh v stabilnih razmerah pa hribi v okolici Tuhinjske doline, Kranjskega raka, Jezerskega, Trnovski gozd...
(+1)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki