Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
puma / Zadnja sporočila

puma - Zadnja sporočila

Začete teme:
puma3. 10. 2011 22:43:42
Torej, prebrskala sem vse teme v splošnih pogovorih in nisem odkrila nobene, ki bi govorila o tej zadregi nasmeh
Ta moj problem (pa verjetno še od koga) je hudo nadležen in iščem nasvet kako bi se ga dalo rešiti, no ali pa vsaj omiliti. Zelo rada hodim v hribe, pa moram žal vedno iskati poti, ki so lahke, neizpostavljene...rada pa bi se podala tudi na kakšno težjo pot, prilezla na kakšen vrh, ki mi je zaenkrat nedosegljivmrk pogled
Padla je že ideja, da naj se vpišem na kakšen tečaj npr. športnega plezanja, da se privadim na višine, varovanja...
Res bi potrebovala kakšno idejo, nasvet, morda je že kdo od vas premostil to reč.
Komentarji:
puma6. 10. 2015 15:05:54
Razlika med puhom in polnili iz umetnih vlaken je tudi v tem, da puh bistveno manj greje, če je namočen. Puhovke iz um.vlaken se v tem pogledu veliko boljše obnesejo.
Jaz imam pozimi za v hribe dolgo aktivno majico in softshell. Ko se gibaš te tako ali tako ne zebe, prej nasprotno. Kar se tiče švicanja - jaz vedno zašvicam, če ne drugače na hrbtu zaradi dodatnega gretja - nahrbnika. Puhovka pa je vedno v nahrbtniku, ker je nepogrešljiva na vrhu oz. kjerkoli se ustavljaš, saj se zelo hitro ohladiš. Jaz ti predlagam kupit tako, da jo boš lahko pozimi vedno nosil v nahrbniku. Pomembnejši se mi zdi kvaliteten softshel, tak ki dobro odvaja vlago.
Predlog:
http://www.gornik.si/puhovka-simond-light-down-p-1056.html

Imajo pa tudi tako iz um.vlaken, ki je precej cenejša.
puma19. 08. 2015 21:44:27
Gorolazka, ali mi lahko na ZS pošlješ ime trgovine?
Hvala!
puma19. 08. 2015 21:43:11
ms primoz je, sicer na sarkastičen način, povedal čisto resnico. Glavo ima pa vsak samo svojo nasmeh
puma14. 01. 2015 18:56:00
S Karibujem sigurno ne boš falil.
puma26. 09. 2014 18:53:25
OK, hvala nasmeh
puma26. 09. 2014 18:06:42
Živijo!
Ali mogoče kdo ve, če je napoti s s Planine Blato proti Koči pri Triglavskih jezerih sneg?
puma2. 02. 2014 17:39:47
Tudi popoldne se je pri mostu čez Savo v Tacnu slišalo močno pokanje, ki me je odvrnilo od obiska Šmarne Gore. Zadovoljiti se je bilo treba s sprehodom po Brodu.

Pa je tudi to lepo, samo da si zunaj nasmeh kapuco na glavo, pa gremo!
puma18. 12. 2013 17:59:15
Jaz bi ti za začetek priporočila Slovensko pot na Ledine, Kamniško sedlo iz Logarske doline in sotesko Pekel pri Borovnici. Poti so sicer zahtevne označene poti, na vseh pa najdeš "železne vložke". Poti mislim, da so za začetek povsem ustrezne.

Obstajata tudi plezalni poti na Raduho in Peco, ki sta ti verjetno bližje, samo po njih še nisem hodila, tako da ti ne vem povedati ali so primerne za bolj kot ne začetnika. Sigurno pa ti bo kdo na forumu znal povedati.

Vse poti imaš opisane na www.hribi.net, tako da lahko iz opisov in fotk tudi sam presodiš ali bi ti ustrezale.

Do poletja pa imaš še dovolj časa, da se kondicijsko pripraviš, kupiš kakšen vodnik, zemljevid in naštudiraš zadeve.

Pa varen korak in veliko lepih doživetij v gorah nasmeh
puma13. 06. 2013 20:22:41
Živjo!
Mogoče kdo ve ali je na poti od Javorja na Črno prst še kaj snega? V kakšem stanju je makadamska cesta? Me mika za nedeljo nasmeh
puma24. 08. 2012 15:01:28
Jaz sem šla dve leti nazaj do slapa Savice in do koče pri izviru Soče v gladiatorkah - brez problema. Je pa res, da imajo le-ti zadaj zadrgo, tako da se ti noge ne vozijo sem in tja, pa tudi podplat imajo boljši in ne drsi. So kljub temu odprti poletni čevlji. nasmeh
Mislim da do slapa Savice ni prenevarno niti v japonkah, več ali manj hodiš po stopnicah (do izvira Soče pa ni priporočljivo ker je treba tudi po zlizanih skalah).
puma24. 08. 2012 09:14:20
@GITA zelo simpatično opisano doživetje velik nasmeh
Pri najstnikih pa je menda že tako, da je treba počakat, da sami pridejo do tebe nasmeh
puma9. 08. 2012 09:35:56
Tudi z moje strani čestitke za prehojeno SPP nasmeh
Kar se mene tiče občudovanja vredno, ker so nekateri vrhovi kar hudi mežikanje
puma6. 08. 2012 19:26:03
Odlično! Krasni opisi, fotke in tko kot Irina, ti tudi jaz pomalem zavidam!
Zgleda resnični Gran Paradiso mežikanje

Pričakujemo lahko torej še opise iz Francije nasmeh
puma1. 08. 2012 18:55:07
Danes težko čakan obisk Ledinskega vrha. Jutranji štart ob 7 od parkirišča (oh, sem falila in parkirala pred Gorskim centrom Dava Karničarja), pa nič zato, kako minuto hoje več zato. Kar hladno jezersko jutro me je pričakalo, ampak do tovorne žičnice se telo ravno prav ogreje nasmeh.
Do Ledin po lovski, ki je za začetku poti označena kot lahka (OMG kakšna je potem zahtevna po takšni klasifikaciji). Če jo primerjam s potjo čez Komarčo slednja ni dosti težja, pa je zahtevna pot.
No, kakorkoli že, pot je zavarovana kjer je to potrebno, zgleda da pred kratkim popravljena, zgornji 2 zajli sta novi, jim pa očitno voda sem pa tja pot deloma odnese. Ker je pot speljana po S pobočjih na poti nobene vročine.
Povsem druga scena pa od Ledin proti Ledinskemu vrhu. Cel čas sonce, ampak ker je bila ura še kar zgodnja ni motilo.Pot naprej zelo zelo lepa, edino težje mesto lepo varovano z zajlo, razgledi na sami poti, na vrhu pa sploh, pa čudoviti nasmeh. Rinke in Skuta sta kot na dlani nasmeh
Ob povratku na Ledinah naletim na nuno v vsej svoji opravi, napotila se je v smeri proti Češki koči (pa menda ja ni s krilom in v nizkih gojzarjih rinla skozi žrelo eek).
Spust od Ledin mestoma kar zoprn zaradi grušča na skalah, sicer pa delno po lovski potem pa kar direktno do avta (odcep za Gorniški center Dava Karničarja je označen, luštna pot pa v celoti markirana).
Čudovit dan preživet v gorah nasmeh
puma1. 08. 2012 18:38:03
Danes preverjeno, najprej je parkirišče, šele potem je znak,da je naprej proti tovorni žičnici prepovedana vožnja (fotka 3 uporabnika marko1).
Pred tem res velikim in urejenim parkiriščem je ob cesti znak prepovedano ustavljanje in parkiranje (pri travniku), čeprav je bilo danes okoli 14.00 tam polno avtomobilov, zjutraj pa tudi pri spodnji postaji tovorne žičnice.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki