Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Prednjega Robičja (1941 m), vidi Mala Mojstrovka (2332 m)?
Glasuj
Gorovja / Stubajske Alpe / Habicht

Habicht

Država: Avstrija
Višina: 3277 m
Širina/Dolžina: 47,04389°N 11,28964°E
Vrsta: vrh
Vremenska napoved:
Sr
Če
Pe
So
Ne
Ogledov: 173
Priljubljenost: 5% (2752. mesto)
Število slik: 8
Število poti: 2
Število GPS sledi: 0
Opis gore:
Habicht (slovensko "kragulj") je plečata in mogočna gora, ki se visoko dviga nad Stubajsko in Obertalsko dolino; spričo nekoliko izolirane lege (gre za najvišji vrh v Stubajskih Alpah, ki se ne nahaja v skupini Hochstubai ali Alpeinskem pogorju) je od daleč razpoznaven, ustrezno izjemen pa je tudi razgled, ki ga ponuja vrh. Pred razvojem merilnih naprav je bil zaradi zaradi izpostavljenosti in mogočnosti, ki jo kaže obiskovalcem Innsbrucka in okolice, pogosto predpostavljen kot najvišja gora Tirolske. Čeprav po višini za skoraj za petsto metrov zaostaja za Wildspitze in je več kot 200 m nižji od najvišjega vrha Stubajskih Alp, Zuckerhütla, pa Habicht ohranja pomembno vlogo v razvoju lokalnega turizma in je med najbolj priljubljenimi tritisočaki v širši okolici.

Razgled z vrha je izjemen. Zaradi višine in izpostavljene lege je Habicht vodilno razgledišče po Stubajskih Alpah, ki jih lahko skoraj v celoti zaobjamemo s pogledom, prav tako pa tudi ledeniška prostranstva Ötztalskih Alp, Ortlerjeve skupine in vršace Zillertalskih Alp; globoko pod nami so Stubajska dolina, Obertalska dolina in porečje Oberbergbacha, pogled pa seže vse do Innsbrucka in pogorja Karwendel nad njim. Morda najlepši so pogledi proti drznima in všečnima Tribulaunoma; najmikavnejši pogled nanju je od prijetnega jezera Alfaier, ki se nahaja malo pod potjo na Habicht.
Gore v okolici km:
Spletne kamere v okolici km:
Dodaj v: facebook twitter reddit
Slike:
Habicht Habicht Habicht Habicht Habicht Habicht Habicht Habicht
PotiČasZahtevnost
Gschnitz - Habicht (običajna pot mimo Innsbrucker Hütte (Gschnitz))5 h 30 minzelo zahtevna označena pot
Parkirišče pri gostišču Feuerstein - Habicht (običajna pot mimo Innsbrucker Hütte (Feuerstein))5 h 15 minzelo zahtevna označena pot
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki