Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Gonžarjeva peč
primoza     
10.6.2013
Tudi nam, ki smo od dlje, je tu kar zanimivo, čeprav so bile pri tem obisku skale žal sluzaste od padavin, razen raza na fotografiji. Pokrajina tam okrog je res lepa.
primoza     
7.9.2014
Danes smo bili na športnem dnevu in sicer smo najprej poskusili najti plezališče Slomnik, ker pa sem imel napačne GPS koordinate s geopedije (plezališča), so nas pripeljale po zanimiv zaraščeni strmini prav na vrh Velikega Slomnika. Vmes smo si ogledali še zanimivo razgledišče Libojsko steno in se po drugi zaraščeni strmini spustili nazaj do doline. Nadaljevali smo v Kotečniku, kjer so bile smeri večinoma mokre in so nudile "jamsko" plezarijo. Od tam smo se napotili še na Gonžarjevo peč in na hitro splezali čez ferrato, blatni gojzarji so zahtevali v spodji plati malo več truda. Po vzponu smo nadaljevali še do doma na Košenjaku, ter se nabirajoč gobe (lisičke, navadne in rjave, jurčki ter kostanjevke) povzpeli do vrha. Vmes smo naleteli še na izredno debele borovnice in se jih seveda najedli. Nekaj je bilo tudi malin. Opazili smo, da se je dan skrajšal in smo Žavcarjev vrh pustili za drugič.
Gonžarjeva peč Po goščavi na Veliki Slomnik1
Gonžarjeva peč Na Velikem Slomniku2
Gonžarjeva peč Le zakaj je letos tako veliko vlagomerov?3
Gonžarjeva peč Libojska stena4
Gonžarjeva peč Mokre plate v Kotečniku5
Gonžarjeva peč Na vrhu previsne mokre šestke6
Gonžarjeva peč Pot do Gonžarjeva peči7
Gonžarjeva peč Na vstopu8
Gonžarjeva peč V spodnji plati9
Gonžarjeva peč V spodnji plati10
Gonžarjeva peč Na lažjem delu11
Gonžarjeva peč Netresk12
Gonžarjeva peč Na gornji stopnji13
Gonžarjeva peč Na gornji stopnji14
Gonžarjeva peč Na gornji stopnji15
Gonžarjeva peč Na izstopu16
Gonžarjeva peč Popoldne na Košenjaku17
Gonžarjeva peč Gob je zdaj na Košenjaku kar veliko18
Gonžarjeva peč Borovnice19
Gonžarjeva peč Na vrhu Košenjaka20
Zebdi     
7.9.2014
A je na sliki št. 6 slučajno Mamut v sektorju Oboki? mežikanje

Drugače je v teh razmerah najbolj priporočljiva izbira sektor Trapez, ki se nekako najhitreje posuši mežikanje
primoza     
8.9.2014
Je, za Trapez so tudi rekli, da je mokro, to je, oz. da bo suho popoldne. Očitno je na Štajerskem kar nalivalo.
joža x     
8.9.2014
Ubogi otroci.velik nasmeh
Keko     
8.9.2014
Zakaj ubogi?
Za ta otroka je to mala malica.
primoza     
8.9.2014
Mislim, da se je Joža malo pošalil. Definitivno pa sem sam najbolj zadihan po prvih platah. Mali se še malo zadiha, vmes na vrhu plat pogode, to je bilo pa kar strmo, trinajstletnica pa ostane hladna. Vsekakor so izdelovalci te ferrate poskrbeli za lep športni objekt, pa še skale ni bilo škoda. Takih zaraščenih skal je po Sloveniji še nekaj in tam res ne bi bilo nič narobe speljati kake ferrate.
primoza     
1.11.2014
Po včerajšnji dirki na Krn http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=10009&id=4984 smo danes malo bolj turistično preživeli lep jesenski dan na Štajerskem. Tako smo najprej šli na prijetno toplo in suho Gonžarjevo peč, nadaljevali izlet po Koroškem, mimogrede obiskali še opusteli Žavčarjev vrh, se ustavili na vedno prijetnem Lentu, se nato ustavili za nekaj štajerskih jabolk na Vrholah in tako zaključili to ekskurzijo po vzhodni Sloveniji.
Gonžarjeva peč Prijeten jesenski dan pod Gonžarjevo pečjo1
Gonžarjeva peč Mali kvifta v začetnem delu2
Gonžarjeva peč V vrhnjem delu3
Gonžarjeva peč V vrhnjem delu4
Gonžarjeva peč Na vrhu plezalne poti5
Gonžarjeva peč Čudno osamljeni Žavcarjev vrh - ali še sodi v razširjeno SPP?6
Gonžarjeva peč Lent turistično7
Gonžarjeva peč Lent turistično8
primoza     
1.11.2014
Morda je ta objava tudi ponujena alternativa - kot razmislek o trenutnem obisku ferate Češka koča. Definitivno južna lega pretehta, do jeseni se take poti tudi najbolj otresejo morebitnega zapadnega kamenja, ki ga bo nato pripravila bližajoča se zima. Seveda pa tudi ta pot ni igrišče, čeprav se jo da obiskati tudi v kroksicah, sandalih ipd. Nam je včeč, ker ni speljana posiljeno (kot npr. ferata na Cjajnik), ni razvrednotila kakega plezalno pomembnega dela skalovja, in nudi prijetno četrurno razmigavanje. Vmes je še zanimiva okolica, da otroci ne spoznavajo samo skalovja Gorenjske - Vinska gora je vredna obiska tudi brez ferate.
primoza     
11.4.2015
Danes je bilo v Vojniku državno prvenstvo osnovnih šol v športnem plezanju, ki sicer ni bogve kako dobro organizirano, a kot je dejala naša štirinajstletnica biti organizator ni lahka naloga. Predvsem je problem tega prvenstva le dve kategoriji učencev in ena smer. Kljub temu je tekma minila tekoče, tako da je na koncu ostal čas še za razplezanje na ferrati Gonžarjeva peč. Varovala so v dobrem stanju, zaradi vetra pa tudi še ni prevroče. Nazaj grede pa smo srečali še lepega modrasa, ki se je prav tako razveselil toplega, lepega vremena.
Gonžarjeva peč Vojniški hrib1
Gonžarjeva peč Kategorija starejših učenk2
Gonžarjeva peč Proti Gonžarjevi peči3
Gonžarjeva peč Najmlajši4
Gonžarjeva peč Simpatična gornja stopnja5
Gonžarjeva peč Modrasu se je zelo mudilo6
klemen73     
23.8.2015
Danes opravil še tretjo od najtežjih "slovenskih feratt".

Zahtevnost Gonžarjeve peči me je sicer malo presenetila, glede na to, da ima tudi Češka koča en E prehod, Lisca pa tudi en D/E.
Treba bo vse tri feratte ponovno prekategorizirat, ker po težavnosti bi bila zadeva sledeča:
1. Gonžarjeva peč (E)
2. Lisca (D/E)
3. Češka koča (D/E)
cool
primoza     
1.11.2015
Kam po teku čez hribe. Kam drugam, kot v plezalni center Ljubljana, kjer se pokaže neverjetna sposobnost regeneracije mladine.
http://www.naspspa.org/AcuCustom/Sitename/Documents/DocumentItem/992.pdf
Tako so padale smeri do 7b na pogled, le + manj kot običajno. Mali je imel malo več težav, očitno bo treba za tek poiskati kaj boljšega kot Alpina Joy mid, ki so manj primerne za večje hitrosti. Nadaljevali smo bolj prvo novembrsko, vendar pa smo se mimogrede ustavili še na prijetno topli, drugi najtežji ferati v Sloveniji, Gožnarjevi peči. Varovala so brezhibna, zaradi prisojne lege pa so zadostovali kratki rokavi. Tako se je zaključil običajni športni vikend.
Gonžarjeva peč Na strehi PCL1
Gonžarjeva peč Vsak preživlja jesen pod Gožnarjevo pečjo na svoj način2
Gonžarjeva peč Jesen pod Gožnarjevo pečjo3
Gonžarjeva peč Fotr slika, mladina pleza4
Gonžarjeva peč Poplava digitalnih aparatov5
Gonžarjeva peč Štirinajstletnica na plati6
Gonžarjeva peč Zadnji gre fotr7
Gonžarjeva peč Lažji srednji del8
Gonžarjeva peč Gornja stopnja9
Gonžarjeva peč Gornja stopnja10
Gonžarjeva peč Feratarji od daleč11
UROS1     
15.5.2016
Gonžarca ja zakon ! Imam pa eno vprašanje : sedaj nazadnje, ko sem jo preplezal 5x gor in 5x dol sem dobil tako hude žulje na rokah - tudi zaradi tega nisem več nadaljeval.... Zanimajo me izkušnje vas uporabnikov tega profila. Ali obstaja kaj, kar bi plezalca zaščitilo pred žulji. Imel sem tudi kolesarske brez prstne rokavice, nato uporabil tudi Campove usnjene rokavice - ne pomaga nič...jezen

Sem pa videl v vpisni knjigi, da en heroj ( lahko mu tako rečem ) preplezal kar 11x zapored, vsaj tako piše. Se pa res sprašujem kako mu je to uspelo in kakšne roke je imel po tem podvigu, drugače pa BRAVO in kapo dol. Moj rekord je zaenkrat 5x gor in dol.

Zelo bi vam bil hvaležen za vsako koristno informacijo, če je kaj na tem svetu, kar bi me obvarovalo pred tako hudimi žulji.... Pa lep vikend še naprej vam vsem želim. Uroš
Gonžarjeva peč1
Gonžarjeva peč2
Gonžarjeva peč3
palček plezalček     
15.5.2016
Uros1, žuljem se boš izognil, če boš plezal po skali in jeklenico uporabljal za varovanje.
primoza     
15.5.2016
Alternativa plezanja po platah na SV komplet namesto na plezalno vrv, ki je veliko bolj dinamična so seveda takele rokavice: http://www.hribi.net/slika.asp?razmerekomentar=281884
primoza     
15.5.2016
Čeprav gre tudi brez, če ima človek malo bolj utrjene dlani:
http://www.hribi.net/slika.asp?razmerekomentar=152903
UROS1     
15.5.2016
Ja, to bom prihodnje poskusil : plezanje in oprijemanje samo v skali, ter uporaba jeklenice samo za varovanje. Nisem pa prepričan, da se bo to dalo v celoti prosto splezati brez oprijemanja na jeklenico. Bom poskusil prihodnje. Dober nasvet oz. ideja.

Primoza : kolikokrat zapored pa ste preplezali to ferato gor in dol. Za kakšen vzon in spust 1x ali 2x res še ne dobiš žuljev.

Ima kdo izkušnje s tistimi brez prstnimi rokavicami Mamut iz Iglu športa ? Res pomagajo ?
Se bojim, da nič kaj bolj kot ostale rokavice...
primoza     
15.5.2016
Tamala spleza par sto metrov v plastiki tem okrog sedemke čez vikend, pa ma še kar dobre roke. Namreč plastika je podobno agresivna kot zajle, res pa da je tisto ferato plezati nekaj takega kot kako 5a v plezalnem centru.
palček plezalček     
15.5.2016
Ni bistvo v težavnosti plezanja, ampak v tem, da roke po jeklenici drsijo in se ustvarjajo žulji.
Da se komot splezat samo po skali v Gonžarjevi, a ni zgolj 5a, bo malce težje. Mogoče bolje iti s soplezalcem in se varovati z vrvjo. (manjši faktor padca ob zdrsu).
primoza     
15.5.2016
Seveda se je bolje varovati z vrvjo. In seveda je malo več kot 5a. Ampak če plezaš z varovanjem, a ni pa malo dolgčas to početi ob zajloi? To je podobno, kot če ne bi uporabljal svedrovcev v navrtanih smereh in podobno. Sicer pa zdaj obstajajo že prižeme, ki te dodatno varujejo poleg SV kompleta.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki