Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Resevna
22.11.2009 - izigov
Danes sva krenila na lepo jesensko kratko turo - na Resevno.
Izhodišče je bilo malo pred Jakobom, pot pa sva nadaljevala skozi naselje Šibenik do vrha.
Koča odprta - prijazno osebje
Utrinke s poti pa lahko pogledate na slikah.
Lp s Koroške
Resevna ob poti1
Resevna pogled proti vrhu Resevne2
Resevna ostanki gradu3
Resevna kapelica4
Resevna hiša ob poti5
Resevna pot6
Resevna steza pod listjem7
Resevna hiša ob poti8
Resevna proti vzhodu9
Resevna križ ob poti10
Resevna proti Celju11
Resevna bivak12
Resevna koča na Resevni13
Resevna Razgledni stolp14
hozi     
23.11.2009
lepi posnetkinasmeh
marchy     
6.12.2010
Sem bil včeraj na Resevni, res enkraten dan za izlet in fotografiranje. Sem si napolnil "baterije" za celi mesec. Ostalo pa naj povejo fotografije.
Resevna Kažipot v Šentjurju1
Resevna Pot na Resevno2
Resevna Ob poti3
Resevna Zimska idila4
Resevna Pot na Resevno5
Resevna Močnikova domačija6
Resevna Pot na Resevno7
Resevna Igra narave8
Resevna Pot na Resevno9
Resevna Planinski dom na Resevni10
Resevna Razgledni stolp11
Resevna Razgled s stolpa (Boč in Donačka g.)12
Resevna Svetina13
Resevna Rifnik14
Resevna Planinski dom na Resevni15
Resevna Pogled na Resevno iz Šentjurja16
Kokta     
22.1.2012
21.1.2012 Prelep izlet po Šentjurskih gozdovih. Vreme sončno. Dejansko zgleda pot na Resevno kot da smo jeseni nasmeh.
Resevna Pot na Resevno 21.1.20121
Resevna Ob poti..2
Resevna Dom na Resevni3
Resevna Stolp4
Resevna Pogled z vrha stolpa proti Boču in Donački gori5
Resevna Ob poti6
lanževica     
22.4.2012
Nekaj utrinkov s poti na Resevno
Resevna to bo borovnic letos1
Resevna razgled s stolpa2
Resevna razgled s stolpa3
Resevna razgled s stolpa4
primoza     
9.6.2012
Danes smo obiskali ta zanimiv hribček nad Šentjurjem. Na vrh smo se podali skozi zaselek Šibenik. Borovnice so že dozorele, tudi jagod je nekaj. Pot je zelo skrbno urejena, označenost je zgledna. Pri razglednem stolpu je spet nekdo ukradel žig, dobi se ga v koči.
Resevna Izhodišče vzpona1
Resevna Pogled proti vrhu Resevne2
Resevna Zanimivo skalovje ob poti3
Resevna Zgledno označena pot4
Resevna Urejen izvir5
Resevna Razgledni stolp6
garmont     
24.2.2013
Pa še Resevna v zimski preobleki...včeraj.mežikanje
Resevna1
Resevna Strmo navzgor po belini2
Resevna3
Resevna Stalno odprt dom4
Resevna Naš včerajšnji najmlajši hribovc se vzpenja na stolp5
repika     
1.5.2013
Danes zjutraj družinsko potepanje na Resevno, ki je pokala od obiskovalcev; naj živi 1. maj praznik dela. Nato pa še na Rifnik. Bilo je lepo popoldne.
Resevna jutro na Resevni1
Resevna2
Resevna3
Resevna razvaline na Rifniku4
Resevna ostanki cerkve5
bruny     
1.12.2013
Hrib Resevna je seveda nekje ,,zaščitni znak,, Šenjurja in okolice. Vseeno odločitev za staro dobro izhodišče, prežeto z več stoletno železarsko/jeklarsko tradicijo Štore. Iz Štor vodi označena planinska pot na Resevno, ki pa po videnem ni preveč obiskana s strani hoje in teka željnih. Je pa pot ravno prav shojena, da ji z lahkoto slediš, erozij ni in markacije nekatere tudi s ,,patino,, nekaj desetletij za korektno označitev. Pot poteka tudi ob strugi hudourniškega potoka Krajnčica, ki je bil zgledno vodnat.

mežikanjeSestop opravljen dokaj rutinirano(pot sem v glavnem poznal) v smeri Celja preko vasi v zaledju, ki živijo svoje življenje, Alminega doma na Svetini, kapelice vklesane v steno ,,pri Mariji,, pod Srebotnikom in starega celjskega gradu. Na višjih delih tudi nekaj snega, bolj v sledovih in nekje prijeten dan , ki je nihal med jesenskim vtisom in že nekoliko zimskim pridihom. Danes čas ni bil pomemben, bilo je tudi nekaj prijetnih klepetov z domačini ob trasi in hoje željnimi na sami trasi. Pogovor z ljudmi ob in na poti je vedno ,,dodani drobec,, in bolj temeljito spoznanje oziroma spoznava s potjo in točkami ob njej. Oblika na zapisu nekje ,,V,, ki pa je imel krak iz Štor nekoliko krajši in bolj oster, medtem ko proti Celju daljši in bolj lahkoten.

Trasa...Resevna medŠtorami in Celjem, 01.12.2013
Resevna1
Resevna2
Resevna3
Resevna4
Resevna5
Resevna6
Resevna7
Resevna8
Resevna9
Resevna10
Resevna11
Resevna12
Resevna13
Resevna14
Resevna15
Resevna16
Resevna17
Resevna18
Resevna19
Resevna20
Resevna21
Resevna22
Resevna23
Resevna24
Resevna25
bruny     
29.1.2014
Povezava Štor in Šentjurja v pohodniško večerno/nočni mini-Aturi…nekje naselja z bogato tradicijo težke industrije in mesta bratov Ipavcev…Prva asociacija seveda Resevna. Pristop eko-loški z vlakom iz Poljčan v Štore, ja bila je že tema ampak belina novozapadlega snega je nekaj po osemnajsti uri izpisovala nova pričakovanja višje v svetu med Štorami in Šentjurjem…bi rekel končno po bolj ,, jesenski,, decembrsko/januarski zimi. Start na železniški postaji Štore, staro in večkrat preverjeno izhodišče v zadnjih mesecih…prva prava točka, kjer se nekje ob Voglajni odpre bližnji svet Savinje, Save...ampak danes izključno nad Voglajno in njenih hudourniških pritokih.

Ob Voglajni proti vzhodu, nekje nad vodo v prijetnem zavetju gozda, travniško/pašniških poti in ceste do ožjega naselja Prožinska vas. Dvakrat že hodil tukaj ampak v nočnem času danes prvič in pravijo noč ima svojo moč…orientacija kljub temu nezahtevna ampak nekaj pozornosti ob prijetnem klepetu je bilo potrebne in po dveh, treh nadaljevanjih poti v levo, kamor je vodila končno po padajočem kolovozu do hudourniškega potoka - Curgelj pot. Ob njem nadaljevanje, nekaj zanimivih bolj ali manj naravnih orientacijskih točk v delno pomoč in naselje Kranjčica sva kmalu dosegla. Sneg je bil, ni bilo problemov, temperatura pod lediščem – okoli deset minusa je stiskalo in potrebno je bilo na novo ,,vsekati pot,, gazi ni bilo, vetra za vzorec ,,nekih tu in tam,, rahlo severnih in vzhodnih smeri, podlaga mehka, naravni balzam za gležnje, kolena in ostale kosti, mišice, vezi…korak je deloval v glavnem zanesljivo. Stik s cesto na Resevno iz Šentjurja pri Špelajeku po kateri sva nadaljevala v smeri bolj jugo/zahodnih delov naselja Kranjčica. Med potjo sva se odločila za zahodni pristop na Resevno iz smeri Resja nad Štorami, Svetine…oziroma celjskega hribovja, da aktivnost v hladnem zimskem večeru vseeno razširiva vse do naselja Vodruž in stopiva na vrh od Plevnika in nekako Resevno v nadaljevanju obkroživa.

Dovolj je bilo zahodne linije v Vodružu in od Plevnika vzpon na Resevno. Strm pristop, ki pa je bil od rekreacije željnih popoldan shojen, srečala nisva več nikogar. Ta svet je dokaj bogat z borovnicami, seveda v bolj primernem letnem času, danes je bil s snegom. Svetloba dobra, naravna, dodatna ni bila potrebna in najprej srečanje z razglednim stolpom…sodoben je, kolega se je povzpel nanj, medtem opravil sam vpis v planinsko knjigo in pohitel za njim na vrh , ja, da sva bila tukaj. Ob planinskem domu, ki je praktično neposredno pod stolpom sestop in smer je bila seveda znana - Šentjur in čas tudi 21:34 – odhod vlaka. Sestop v gozdu, dovozni cesti, nekaj asfalta in v zadnjem delu ob domačijah, hišah ob pojemajočih lučeh v toplih domovih predvsem Šibenika, predvidevam ob poti…Šentjur, ker sva sestopila res hitro je bil še ravno čas za skok. nekoliko višje v stari/zgodovinski del Šentjurja do hiše bratov Ipavcev, cerkve Sv. Jurija… in potem seveda z vlakom v Poljčane domov.

Prijetno, sneženo, delno tudi ledeno, mraz je stiskal, tudi odgaziti je bilo potrebno nekaj konkretnih odsekov poti predvsem ob potoku Curgelj. Kilometrov ne preveč, nekaj pod 15. Povezava Štor in Šentjurja preko Resevne…Ja prav fino v pred,pred zadnjem januarskem večeru leta 2014, devetindvajsetega januarja je bilo.
Trasa:Resevna med Štorami in Šentjurjem/večerna, 29.01.2014
bos     
11.3.2014
Sončno nedeljo smo izkoristili za obisk Resevne in Rifnika.
Resevna vzpon po cesti, zadaj Resevna1
Resevna pomlad je tu2
Resevna prvi počitek3
Resevna ker je tu čez zelo težko4
Resevna se je potrebno nato okrepčati5
Resevna vijolični travnik6
Resevna tik pred domom se nahaja Planinsko zavetišče na Resevni7
Resevna pa pojdimo na stolp8
Resevna na vrhu stolpa je vedno zanimivo, čeprav pogled ni segal do najvišjih vrhov9
Resevna danes desno10
Resevna tudi tu se najde kar nekaj podrtih dreves11
Resevna pogled proti Rifniku12
Resevna ostanek cerkve na Rifniku13
Resevna v eni od stavb je vzorno urejena zgodovina Rifnika in njegove okolice14
Resevna prikaz naselbine15
Resevna pogled proti gradu Rifnik16
Resevna v tej stavbi se je nahajala cisterna za vodo17
Resevna ostanki hiš18
Resevna grad Rifnik19
Resevna grad Rifnik20
primoza     
25.6.2014
Današnji dolgočasen dan smo dolgo kolebali, ali bi se podali na pot ali ne. Ker pa imamo namen zaključiti tretjo SPP naslednje leto, smo šli obiskati dve točki razširjene poti. Najprej smo šli na Resevno iz naselja z dalmatinskim imenom Šibenik. Pot navzgor je bila kar dobra, rastejo lisiščke, borovnice in maline pa se lahko je tudi v dežju. Nato smo šli še na Lisco iz Razbor. Tu zaradi bolj peščene podlage gob praktično ni, očitno jih je zamorila suša. Na obeh koncih je bilo megleno in vlažno, kot v nekakšnem tropskem deževnem gozdu. Tako si lahko gobarji v nekaj dneh že nadejamo eksplozije raznih gob.
Resevna Razgledni stolp na Resevni1
Resevna Borovnice in maline ob poti2
Resevna Deževni gozd na Lisci3
bruny     
28.12.2014
Na Resevno nad jeklarskimi Štorami v soboto,27.12.2014 večerna pohodniška aktivnost...Vzhodni del Celjskega hribovja in tudi nekaj Voglajnskega gričevja. Resevna nekje osnovni vrh. Kolega in sosed Vinko se je z veseljem pridružil. Dodala, seveda za krožno izpeljavo: Kompole/Sv.Lovrenc, Turn, Mrzlo planino, Javornik, Slemene, Resje nad Štorami, Krajnčico…Kar konkretna, seveda enostavna delno grebenska zadeva...

mežikanjeRahlo sneženje in delno megleno v pasovih poti, zelo hladno je bilo. Orientacija srednje zahtevna, poti delno blatne in delno poledenele. Med Turnom in Resjem nekaj neznank predvsem območje Javornika in Slemen, ki sva jih uspešno sprotno reševala. Megla je bila delno problem in rahlo sneženje, ki se je krepilo od zahoda, naju je dohitevalo. Tipično nizanje bolj in manj pomembnih vrhov in kot. Kar nekaj jih je...Iz razglednika na Resevni nekaj razgledov je kljub temu bilo v hladnem vetru/sneženju. Pred odhodoma je bila opcija sestop v Šentjur ampak ob potoku Curgelj v Štore je pot veliko bolj zanimiva in še nekaj višinskih metrov sva pridobila in jo korektno krožno preko Prožinske vasi, Opoke in Drage v Štore zaključila. Na izhodišče v Štore in povratek nazaj v Poljčane z vlakom. Pot in vlak skupaj 5 ur in nekaj minut. Ja, tudi logistično enkratno in enostavno - ,, mežikanjedremaš lepo tja in nazaj,,. Lepo, prijetno je bilo kljub mrazu in sneženju ki je vse bolj pritiskal(o) ob zaključku in se krepilo...Za zadnji sobotni večer v letu 2014 relativno kratka aktivnost ampak nasmehprava. Trasa:Nad jeklarskimi Štorami, preko Turna, Resja, Resevne in še kaj...,,Steel,, krožna,27.12.2014.Lp
Resevna Resevna, tudi najvišja točka poti...1
Resevna ...Resje nad Štorami, manj znan vrh med Resevno in Svetino...2
Resevna ...Turn, Šentjanž nad Štorami. Tri glavne točke, slike iz Novembra 2013.3
bruny     
4.1.2015
Po tednu dni povratek v svet vzhodnega Celjskega hribovja. Tokrat linija Šentjur - Štore. Popoldanska, ki je hitro padla v večerno. Kolega in sosed Vinko zraven. Trije vrhovi v osnovni liniji - Rifnik, Resevna in ob zaključku še lokalni hribček nad Prožinsko vasjo...Špančev hrib, že bolj oziroma praktično del Voglajnskega gričevja.
Sneg, ki je zapadel pred tednom dni še leži. Odjuga ga še ni bistveno načela. Ne bom govoril in pisal o zimskih razmerah, januar je in zima tudi nekje je, snega do 20 cm in nadmorska višina pod 700 metri.
Na Rifniku, sva bila drugič, na Resevni že večkrat medtem ko na Špančevem hribu oba v prvo. Ni zahteven, po cesti in vrh nekaj deset metrov nad cesto. Višine je skromne, 347 metrov odmeri, ampak tudi to je del slovenskega prostora neposredno nad levim bregom Voglajne. Kot običajno v to območje, do Šentjurja z vlakom iz Poljčan in povratek iz Štor enako.
Srečala nikogar na širših povezovalnih poteh, razen pod Rifnikom nekaj lokalnih obiskovalcev in pod Resevno mlajši par. Kilometrov nekaj, višinskih metrov tudi, morda še najbolj lep del ob potoku Curgelj ponovno v prijetni še dokaj severni snežni kulisi ob sestopu v Štore, ki vedno navduši...
Trasa poti:Šentjur - Štore/Rifmik - Resevna - Špančev hrib,03.01.2015Lp

bruny     
11.3.2016
Po nekaj več kot letu dni včeraj v četrtek 10.03.2016 pohodniška aktivnost na Resevno v večerni izvedbi. Med železniškima postajama Štore in Šentjur je bilo ducat kilometrov in nekaj pod šeststo višinskimi metri. Dve uri in pol osnovne aktivnosti. Večerni razgledi iz razglednega stolpa na Resevni ob jasnem vremenu odlični. Sestop opravila s kolegom po planinski poti v Šentjur preko naselja Kranjčica. Uradnega opisa pot čez Kranjčico na tem portalu še nima. Poti so bile ob pozni uri že samotne. Razmočena in delno blatna trasa, nekaj vetra je bilo ob prijetni temperaturi...Pešpoti/Štore - Resevna - Šentjur, 10.03.2016 in Strava/Resevna med Štorami in Šentjurjem, 10.03.2016 Lep pozdrav
marchy     
15.1.2017
Nekaj utrinkov iz današnjega potepanja po Resevni.
Resevna1
Resevna2
Resevna3
Resevna4
Resevna5
Resevna6
Resevna7
Resevna8
Resevna9
Resevna10
Resevna11
Resevna12
Resevna13
Resevna14
Resevna15
Resevna16
Resevna17
Resevna18
Resevna19
Resevna20
Resevna21
Resevna22
Resevna23
Resevna24
jasminka     
10.12.2017
Danas preko Rifnika na Resevnu! nasmeh
Resevna Prema starom gradu1
Resevna Stari grad Rifnik2
Resevna3
Resevna Na Rifniku4
Resevna Pogled na Resevnu5
Resevna Pogled na Rifnik6
Resevna7
Resevna Pogled sa razglednog stupa na Resevni8
Resevna Pogled sa razglednog stupa na Resevni9
Resevna Razgledni stup10
modrook12     
22.4.2018
Danes prvič na Resevni. štartamo iz Šibenika. pot je prijetna. Vreme krasno, lepi razgledi. V domu prijazno osebje. Otroka sta uživala na pohodu. pot lepo markirana .Vračamo se po isti poti do avto. Lep pozdrav do nslednjičmežikanje
Resevna1
Resevna2
Resevna3
Resevna4
Resevna5
Resevna6
Resevna7
Resevna8
Resevna9
Resevna10
Resevna11
Resevna12
Resevna13
Resevna14
Resevna15
Resevna16
zlatica     
14.2.2019
Še nikoli me ni pot zanesla na Resevno. Ne vem kaj me je letos spodbudilo, da bi bil čas, da grem pogledat tudi na ta konec Slovenije. Tako sva se včeraj namenila z možem na ta hrib iz Jakoba pri Šenjurju. Pot, ki je bila včasih makadamska, je v določenem delu zdaj asfaltna, kar nama sicer ni bilo najbolj všeč za hojo, ampak sčasoma sva pozabila na to ob pogledih na pobočja naokrog. Vreme je bilo dopoldan dokaj sončno in nama je nudilo lepe razglede tudi s stolpa nad planinskim domom na vse strani. Zdaj je narava še precej pusta, prepričana sem, da ko pomladi ozeleni, postane obisk Resevne še toliko bolj privlačen. Razgledna ploščad na vrhu stolpa je kar skromno označena z vrhovi, ki so na ogled, zato sem imela nekaj dela z ugotavljanjem, kateri vrh je kateri, tako da bom vesela, če me kdo popravi, v kolikor sem se zmotila.
Resevna na začetku poti1
Resevna naselje Sotensko nad Kalobjem2
Resevna mirno, a budno spremlja dogajanje3
Resevna lovska opazovalnica4
Resevna tam nekje zgoraj je Resevna5
Resevna grad Rifnik od daleč6
Resevna grad Rifnik (Reicheneck) približan7
Resevna kozlički pri hiši ob poti8
Resevna utrujena kapela ob poti9
Resevna odcep za strmi del poti10
Resevna na poti11
Resevna kot bršljanova zadrga na bukvi12
Resevna še malo do parkinga pod Resevno13
Resevna partizanski spomenik ob poti14
Resevna KSA, spodaj Celjski grad15
Resevna celjski grad v ospredju16
Resevna Dom na Resevni17
Resevna posrečen detajl pred kočo18
Resevna nova hišica na Resevni, imenovana Resevničanka19
Resevna na razglednem stolpu20
Resevna Grad Rifnik z razglednega stolpa21
Resevna Boč22
Resevna Kum23
Resevna Ojstrica s KSA24
Resevna Raduha25
Resevna Uršlja gora26
Resevna celjska kotlina, zadaj Peca27
Resevna28
Resevna Ojstrica -KSA29
Resevna Uršlja gora v ozadju30
Resevna v planinskem domu31
Resevna sveža studenčnica ob poti32
Resevna spomladanska resa - od tod ime Resevna33
Resevna še en pogled na grad Rifnik ob povratku34
Resevna približan pogled35
Resevna ob povratku36
bruny     
16.2.2019
Resevna med Štorami in Šentjurjem. Popoldanska aktivnost, ki je ob zaključku/sestopu ,,padla,, v večerno. Zaključni vzpon na vrh iz smeri Vodruž. Različne podlage in v nekaterih ne prevetrenih delih še pomrznjeno...Med peronoma v Štorah in Šentjurju točno ducat kilometrov. mežikanjePrijetno je bilo v vzhodnem delu Celjskega hribovja...
Strava/Resevna med Štorami - Šentjurjem,16.02.2019
Resevna Svet med Štorami - Resevno in Šentjurjem...1
Resevna ...Železniška postaja Štore, peron št. 2...2
Resevna ...most v naselju Opoka...3
Resevna ...Pot travniška...4
Resevna ...ob hudourniškem potoku Curgelj...5
Resevna ...križ ob poti...6
Resevna ...pogled nazaj na naselje Kranjčica... 7
Resevna ...tudi nekaj asfalta, vzpon za Vodruž...8
Resevna ...Zaključni vzpon na Resevno iz smeri Vodruž...9
Resevna ...stolp na Resevni/luna je bila ,,močna,, danes10
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki