Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Resevna

Natisni
izigov22. 11. 2009 20:13:39
Danes sva krenila na lepo jesensko kratko turo - na Resevno.
Izhodišče je bilo malo pred Jakobom, pot pa sva nadaljevala skozi naselje Šibenik do vrha.
Koča odprta - prijazno osebje
Utrinke s poti pa lahko pogledate na slikah.
Lp s Koroške
Resevna ob poti1
Resevna pogled proti vrhu Resevne2
Resevna ostanki gradu3
Resevna kapelica4
Resevna hiša ob poti5
Resevna pot6
Resevna steza pod listjem7
Resevna hiša ob poti8
Resevna proti vzhodu9
Resevna križ ob poti10
Resevna proti Celju11
Resevna bivak12
Resevna koča na Resevni13
Resevna Razgledni stolp14
všeč
hozi23. 11. 2009 09:49:26
lepi posnetkinasmeh
(+1)všeč
marchy6. 12. 2010 20:16:30
Sem bil včeraj na Resevni, res enkraten dan za izlet in fotografiranje. Sem si napolnil "baterije" za celi mesec. Ostalo pa naj povejo fotografije.
Kažipot v Šentjurju1
Pot na Resevno2
Ob poti3
Zimska idila4
Pot na Resevno5
Močnikova domačija6
Pot na Resevno7
Igra narave8
Pot na Resevno9
Planinski dom na Resevni10
Razgledni stolp11
Razgled s stolpa (Boč in Donačka g.)12
Svetina13
Rifnik14
Planinski dom na Resevni15
Pogled na Resevno iz Šentjurja16
všeč
Kokta22. 01. 2012 21:03:26
21.1.2012 Prelep izlet po Šentjurskih gozdovih. Vreme sončno. Dejansko zgleda pot na Resevno kot da smo jeseni nasmeh.
Pot na Resevno 21.1.20121
Ob poti..2
Dom na Resevni3
Stolp4
Pogled z vrha stolpa proti Boču in Donački gori5
Ob poti6
(+1)všeč
lanževica22. 04. 2012 18:57:12
Nekaj utrinkov s poti na Resevno
to bo borovnic letos1
razgled s stolpa2
razgled s stolpa3
razgled s stolpa4
všeč
garmont24. 02. 2013 18:34:00
Pa še Resevna v zimski preobleki...včeraj.mežikanje
1
Strmo navzgor po belini2
3
Stalno odprt dom4
Naš včerajšnji najmlajši hribovc se vzpenja na stolp5
(+3)všeč
repika1. 05. 2013 19:56:31
Danes zjutraj družinsko potepanje na Resevno, ki je pokala od obiskovalcev; naj živi 1. maj praznik dela. Nato pa še na Rifnik. Bilo je lepo popoldne.
jutro na Resevni1
2
3
razvaline na Rifniku4
ostanki cerkve5
(+1)všeč
bruny1. 12. 2013 20:28:08
Hrib Resevna je seveda nekje ,,zaščitni znak,, Šenjurja in okolice. Vseeno odločitev za staro dobro izhodišče, prežeto z več stoletno železarsko/jeklarsko tradicijo Štore. Iz Štor vodi označena planinska pot na Resevno, ki pa po videnem ni preveč obiskana s strani hoje in teka željnih. Je pa pot ravno prav shojena, da ji z lahkoto slediš, erozij ni in markacije nekatere tudi s ,,patino,, nekaj desetletij za korektno označitev. Pot poteka tudi ob strugi hudourniškega potoka Krajnčica, ki je bil zgledno vodnat.

mežikanjeSestop opravljen dokaj rutinirano(pot sem v glavnem poznal) v smeri Celja preko vasi v zaledju, ki živijo svoje življenje, Alminega doma na Svetini, kapelice vklesane v steno ,,pri Mariji,, pod Srebotnikom in starega celjskega gradu. Na višjih delih tudi nekaj snega, bolj v sledovih in nekje prijeten dan , ki je nihal med jesenskim vtisom in že nekoliko zimskim pridihom. Danes čas ni bil pomemben, bilo je tudi nekaj prijetnih klepetov z domačini ob trasi in hoje željnimi na sami trasi. Pogovor z ljudmi ob in na poti je vedno ,,dodani drobec,, in bolj temeljito spoznanje oziroma spoznava s potjo in točkami ob njej. Oblika na zapisu nekje ,,V,, ki pa je imel krak iz Štor nekoliko krajši in bolj oster, medtem ko proti Celju daljši in bolj lahkoten.

Trasa...Resevna medŠtorami in Celjem, 01.12.2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
(+2)všeč
bruny29. 01. 2014 23:09:46
Povezava Štor in Šentjurja v pohodniško večerno/nočni mini-Aturi…nekje naselja z bogato tradicijo težke industrije in mesta bratov Ipavcev…Prva asociacija seveda Resevna. Pristop eko-loški z vlakom iz Poljčan v Štore, ja bila je že tema ampak belina novozapadlega snega je nekaj po osemnajsti uri izpisovala nova pričakovanja višje v svetu med Štorami in Šentjurjem…bi rekel končno po bolj ,, jesenski,, decembrsko/januarski zimi. Start na železniški postaji Štore, staro in večkrat preverjeno izhodišče v zadnjih mesecih…prva prava točka, kjer se nekje ob Voglajni odpre bližnji svet Savinje, Save...ampak danes izključno nad Voglajno in njenih hudourniških pritokih.

Ob Voglajni proti vzhodu, nekje nad vodo v prijetnem zavetju gozda, travniško/pašniških poti in ceste do ožjega naselja Prožinska vas. Dvakrat že hodil tukaj ampak v nočnem času danes prvič in pravijo noč ima svojo moč…orientacija kljub temu nezahtevna ampak nekaj pozornosti ob prijetnem klepetu je bilo potrebne in po dveh, treh nadaljevanjih poti v levo, kamor je vodila končno po padajočem kolovozu do hudourniškega potoka - Curgelj pot. Ob njem nadaljevanje, nekaj zanimivih bolj ali manj naravnih orientacijskih točk v delno pomoč in naselje Kranjčica sva kmalu dosegla. Sneg je bil, ni bilo problemov, temperatura pod lediščem – okoli deset minusa je stiskalo in potrebno je bilo na novo ,,vsekati pot,, gazi ni bilo, vetra za vzorec ,,nekih tu in tam,, rahlo severnih in vzhodnih smeri, podlaga mehka, naravni balzam za gležnje, kolena in ostale kosti, mišice, vezi…korak je deloval v glavnem zanesljivo. Stik s cesto na Resevno iz Šentjurja pri Špelajeku po kateri sva nadaljevala v smeri bolj jugo/zahodnih delov naselja Kranjčica. Med potjo sva se odločila za zahodni pristop na Resevno iz smeri Resja nad Štorami, Svetine…oziroma celjskega hribovja, da aktivnost v hladnem zimskem večeru vseeno razširiva vse do naselja Vodruž in stopiva na vrh od Plevnika in nekako Resevno v nadaljevanju obkroživa.

Dovolj je bilo zahodne linije v Vodružu in od Plevnika vzpon na Resevno. Strm pristop, ki pa je bil od rekreacije željnih popoldan shojen, srečala nisva več nikogar. Ta svet je dokaj bogat z borovnicami, seveda v bolj primernem letnem času, danes je bil s snegom. Svetloba dobra, naravna, dodatna ni bila potrebna in najprej srečanje z razglednim stolpom…sodoben je, kolega se je povzpel nanj, medtem opravil sam vpis v planinsko knjigo in pohitel za njim na vrh , ja, da sva bila tukaj. Ob planinskem domu, ki je praktično neposredno pod stolpom sestop in smer je bila seveda znana - Šentjur in čas tudi 21:34 – odhod vlaka. Sestop v gozdu, dovozni cesti, nekaj asfalta in v zadnjem delu ob domačijah, hišah ob pojemajočih lučeh v toplih domovih predvsem Šibenika, predvidevam ob poti…Šentjur, ker sva sestopila res hitro je bil še ravno čas za skok. nekoliko višje v stari/zgodovinski del Šentjurja do hiše bratov Ipavcev, cerkve Sv. Jurija… in potem seveda z vlakom v Poljčane domov.

Prijetno, sneženo, delno tudi ledeno, mraz je stiskal, tudi odgaziti je bilo potrebno nekaj konkretnih odsekov poti predvsem ob potoku Curgelj. Kilometrov ne preveč, nekaj pod 15. Povezava Štor in Šentjurja preko Resevne…Ja prav fino v pred,pred zadnjem januarskem večeru leta 2014, devetindvajsetega januarja je bilo.
Trasa:Resevna med Štorami in Šentjurjem/večerna, 29.01.2014
(+1)všeč
bos11. 03. 2014 08:59:27
Sončno nedeljo smo izkoristili za obisk Resevne in Rifnika.
vzpon po cesti, zadaj Resevna1
pomlad je tu2
prvi počitek3
ker je tu čez zelo težko4
se je potrebno nato okrepčati5
vijolični travnik6
tik pred domom se nahaja Planinsko zavetišče na Resevni7
pa pojdimo na stolp8
na vrhu stolpa je vedno zanimivo, čeprav pogled ni segal do najvišjih vrhov9
danes desno10
tudi tu se najde kar nekaj podrtih dreves11
pogled proti Rifniku12
ostanek cerkve na Rifniku13
v eni od stavb je vzorno urejena zgodovina Rifnika in njegove okolice14
prikaz naselbine15
pogled proti gradu Rifnik16
v tej stavbi se je nahajala cisterna za vodo17
ostanki hiš18
grad Rifnik19
grad Rifnik20
všeč
bruny28. 12. 2014 00:52:36
Na Resevno nad jeklarskimi Štorami v soboto,27.12.2014 večerna pohodniška aktivnost...Vzhodni del Celjskega hribovja in tudi nekaj Voglajnskega gričevja. Resevna nekje osnovni vrh. Kolega in sosed Vinko se je z veseljem pridružil. Dodala, seveda za krožno izpeljavo: Kompole/Sv.Lovrenc, Turn, Mrzlo planino, Javornik, Slemene, Resje nad Štorami, Krajnčico…Kar konkretna, seveda enostavna delno grebenska zadeva...

mežikanjeRahlo sneženje in delno megleno v pasovih poti, zelo hladno je bilo. Orientacija srednje zahtevna, poti delno blatne in delno poledenele. Med Turnom in Resjem nekaj neznank predvsem območje Javornika in Slemen, ki sva jih uspešno sprotno reševala. Megla je bila delno problem in rahlo sneženje, ki se je krepilo od zahoda, naju je dohitevalo. Tipično nizanje bolj in manj pomembnih vrhov in kot. Kar nekaj jih je...Iz razglednika na Resevni nekaj razgledov je kljub temu bilo v hladnem vetru/sneženju. Pred odhodoma je bila opcija sestop v Šentjur ampak ob potoku Curgelj v Štore je pot veliko bolj zanimiva in še nekaj višinskih metrov sva pridobila in jo korektno krožno preko Prožinske vasi, Opoke in Drage v Štore zaključila. Na izhodišče v Štore in povratek nazaj v Poljčane z vlakom. Pot in vlak skupaj 5 ur in nekaj minut. Ja, tudi logistično enkratno in enostavno - ,, mežikanjedremaš lepo tja in nazaj,,. Lepo, prijetno je bilo kljub mrazu in sneženju ki je vse bolj pritiskal(o) ob zaključku in se krepilo...Za zadnji sobotni večer v letu 2014 relativno kratka aktivnost ampak nasmehprava. Trasa:Nad jeklarskimi Štorami, preko Turna, Resja, Resevne in še kaj...,,Steel,, krožna,27.12.2014.Lp
Resevna, tudi najvišja točka poti...1
...Resje nad Štorami, manj znan vrh med Resevno in Svetino...2
...Turn, Šentjanž nad Štorami. Tri glavne točke, slike iz Novembra 2013.3
(+1)všeč
bruny4. 01. 2015 00:23:47
Po tednu dni povratek v svet vzhodnega Celjskega hribovja. Tokrat linija Šentjur - Štore. Popoldanska, ki je hitro padla v večerno. Kolega in sosed Vinko zraven. Trije vrhovi v osnovni liniji - Rifnik, Resevna in ob zaključku še lokalni hribček nad Prožinsko vasjo...Špančev hrib, že bolj oziroma praktično del Voglajnskega gričevja.
Sneg, ki je zapadel pred tednom dni še leži. Odjuga ga še ni bistveno načela. Ne bom govoril in pisal o zimskih razmerah, januar je in zima tudi nekje je, snega do 20 cm in nadmorska višina pod 700 metri.
Na Rifniku, sva bila drugič, na Resevni že večkrat medtem ko na Špančevem hribu oba v prvo. Ni zahteven, po cesti in vrh nekaj deset metrov nad cesto. Višine je skromne, 347 metrov odmeri, ampak tudi to je del slovenskega prostora neposredno nad levim bregom Voglajne. Kot običajno v to območje, do Šentjurja z vlakom iz Poljčan in povratek iz Štor enako.
Srečala nikogar na širših povezovalnih poteh, razen pod Rifnikom nekaj lokalnih obiskovalcev in pod Resevno mlajši par. Kilometrov nekaj, višinskih metrov tudi, morda še najbolj lep del ob potoku Curgelj ponovno v prijetni še dokaj severni snežni kulisi ob sestopu v Štore, ki vedno navduši...
Trasa poti:Šentjur - Štore/Rifmik - Resevna - Špančev hrib,03.01.2015Lp

(+2)všeč
bruny11. 03. 2016 16:10:34
Po nekaj več kot letu dni včeraj v četrtek 10.03.2016 pohodniška aktivnost na Resevno v večerni izvedbi. Med železniškima postajama Štore in Šentjur je bilo ducat kilometrov in nekaj pod šeststo višinskimi metri. Dve uri in pol osnovne aktivnosti. Večerni razgledi iz razglednega stolpa na Resevni ob jasnem vremenu odlični. Sestop opravila s kolegom po planinski poti v Šentjur preko naselja Kranjčica. Uradnega opisa pot čez Kranjčico na tem portalu še nima. Poti so bile ob pozni uri že samotne. Razmočena in delno blatna trasa, nekaj vetra je bilo ob prijetni temperaturi...Pešpoti/Štore - Resevna - Šentjur, 10.03.2016 in Strava/Resevna med Štorami in Šentjurjem, 10.03.2016 Lep pozdrav
všeč
marchy15. 01. 2017 22:01:43
Nekaj utrinkov iz današnjega potepanja po Resevni.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
(+2)všeč
jasminka10. 12. 2017 19:19:21
Danas preko Rifnika na Resevnu! nasmeh
Prema starom gradu1
Stari grad Rifnik2
3
Na Rifniku4
Pogled na Resevnu5
Pogled na Rifnik6
7
Pogled sa razglednog stupa na Resevni8
Pogled sa razglednog stupa na Resevni9
Razgledni stup10
(+5)všeč
modrook1222. 04. 2018 20:06:46
Danes prvič na Resevni. štartamo iz Šibenika. pot je prijetna. Vreme krasno, lepi razgledi. V domu prijazno osebje. Otroka sta uživala na pohodu. pot lepo markirana .Vračamo se po isti poti do avto. Lep pozdrav do nslednjičmežikanje
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
všeč
zlatica14. 02. 2019 17:59:42
Še nikoli me ni pot zanesla na Resevno. Ne vem kaj me je letos spodbudilo, da bi bil čas, da grem pogledat tudi na ta konec Slovenije. Tako sva se včeraj namenila z možem na ta hrib iz Jakoba pri Šenjurju. Pot, ki je bila včasih makadamska, je v določenem delu zdaj asfaltna, kar nama sicer ni bilo najbolj všeč za hojo, ampak sčasoma sva pozabila na to ob pogledih na pobočja naokrog. Vreme je bilo dopoldan dokaj sončno in nama je nudilo lepe razglede tudi s stolpa nad planinskim domom na vse strani. Zdaj je narava še precej pusta, prepričana sem, da ko pomladi ozeleni, postane obisk Resevne še toliko bolj privlačen. Razgledna ploščad na vrhu stolpa je kar skromno označena z vrhovi, ki so na ogled, zato sem imela nekaj dela z ugotavljanjem, kateri vrh je kateri, tako da bom vesela, če me kdo popravi, v kolikor sem se zmotila.
na začetku poti1
naselje Sotensko nad Kalobjem2
mirno, a budno spremlja dogajanje3
lovska opazovalnica4
tam nekje zgoraj je Resevna5
grad Rifnik od daleč6
grad Rifnik (Reicheneck) približan7
kozlički pri hiši ob poti8
utrujena kapela ob poti9
odcep za strmi del poti10
na poti11
kot bršljanova zadrga na bukvi12
še malo do parkinga pod Resevno13
partizanski spomenik ob poti14
KSA, spodaj Celjski grad15
celjski grad v ospredju16
Dom na Resevni17
posrečen detajl pred kočo18
nova hišica na Resevni, imenovana Resevničanka19
na razglednem stolpu20
Grad Rifnik z razglednega stolpa21
Boč22
Kum23
Ojstrica s KSA24
Raduha25
Uršlja gora26
celjska kotlina, zadaj Peca27
28
Ojstrica -KSA29
Uršlja gora v ozadju30
v planinskem domu31
sveža studenčnica ob poti32
spomladanska resa - od tod ime Resevna33
še en pogled na grad Rifnik ob povratku34
približan pogled35
ob povratku36
(+3)všeč
bruny16. 02. 2019 21:04:51
Resevna med Štorami in Šentjurjem. Popoldanska aktivnost, ki je ob zaključku/sestopu ,,padla,, v večerno. Zaključni vzpon na vrh iz smeri Vodruž. Različne podlage in v nekaterih ne prevetrenih delih še pomrznjeno...Med peronoma v Štorah in Šentjurju točno ducat kilometrov. mežikanjePrijetno je bilo v vzhodnem delu Celjskega hribovja...
Strava/Resevna med Štorami - Šentjurjem,16.02.2019
Svet med Štorami - Resevno in Šentjurjem...1
...Železniška postaja Štore, peron št. 2...2
...most v naselju Opoka...3
...Pot travniška...4
...ob hudourniškem potoku Curgelj...5
...križ ob poti...6
...pogled nazaj na naselje Kranjčica... 7
...tudi nekaj asfalta, vzpon za Vodruž...8
...Zaključni vzpon na Resevno iz smeri Vodruž...9
...stolp na Resevni/luna je bila ,,močna,, danes10
(+2)všeč
bagi6. 05. 2021 12:28:41
Na Resevni še nisva bila, zato sva se ponovno odpravila v te kraje. Zaradi malo daljše vožnje in lepega vremena sva želela čim bolj izkoristiti dan. Tako je nastala krožna varianta, v katero sva vključila še obisk Rifnika. Kljub dežju dan prej so bile gozdne poti večinoma suhe zaradi dobre podlage. Pomlad se je razbohotila v vsej svoji veličini in posebej lepa je ozelenela bukev in borovničevje. Lepi kraji nasmeh.

Koordinate izhodišča : 46.219303, 15.336755
Parkirala sva ob železnici v Prožinski vasi blizu Štor1
Jutranja Voglajna2
Zavila sva v smeri Svetine3
Uradni naziv … zavetišče za konje4
Kompole s cerkvijo Sv. Lovrenca5
Dobra ideja :)6
Cesta nama je zaradi mokrih trav čisto ustrezala :)7
Tukaj pa sva morala zaviti čez mokre travnike8
Sonce je hitro dvignilo temperaturo, še bolj soparo9
Lepo urejen čebelji vikend10
Prijazen pozdrav mimoidočim :)11
Vas Javornik, bližnjo Svetino sva tokrat izpustila12
Razpotje na koncu vasi. Zavijeva v smeri Resevne13
Ja, tudi bambus je doma v teh krajih. Odkrile so ga celo pande :)14
Na hitro je vse ozelenelo, posebej lepa sta bukev in borovničevje15
Še malo, prvomajsko godbo že slišiva :)16
Na prazničen dan je bilo pri koči kar veliko obiska17
Na vrhu stolpa na Resevni, zelo podobnega tistemu na Rašici18
Povsem blizu doma je lepo urejena učna pot19
Počitek na učni poti. Ker ni strežbe, ni gužve :)20
Na Rifnik sva šla naokoli po Gaberškovi poti21
Ta visoki je Rifnik22
Nadaljujeva, nikjer nikogar23
Ti kraji so precej pozabljeni24
Tudi tukaj že dolgo ni nikogar doma25
Še ena prastara domačija26
Sva že blizu Rifnika. Tudi rumene table so delo planinskega društva27
Pozer … nepremično se je nastavljal škljocanju fotoaparatov :)28
Ni vikend, turistična točka je …29
Arheološki Rifnik …30
… z odličnim razglediščem v bližini31
Grad Rifnik32
Šentjur pri Celju33
Precej so nama omejevali hitrost :)34
Pogled nazaj35
Lično izdelan toplar36
Hodila sva skozi nama neznane kraje37
Zaradi obilice sopare sva se približno takole vlekla :)38
Tik pred zaključkom najine krožne variante39
Še čez most in za danes bo dovolj40
GPS sled prehojene poti. Naneslo je 25 km in 1300 višincev41
(+8)všeč
vespuci6. 05. 2021 16:31:46
Bagi Prožinska vasnasmehnasmeh
(+3)všeč
garmont21. 01. 2023 14:41:58
Dom na Resevni v novi preobleki.nasmeh
1
(+3)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki