Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Dom na Lubniku
piotr     
11.1.2021
Hvala, resvelik nasmeh
pikica1     
11.1.2021
Super, psi so zakon velik nasmeh
ppegan     
11.1.2021
Ne glede na to, kako so psi zakon, morajo biti psi, ki so nevarni do okolice, pod nadzorom!!! Taki psi nikakor ne smejo biti spuščeni ali se prosto gibat naokoli. Če pa že so, morajo biti pod nadzorom, za kar poskrbi lastnik. Strinjam se, da je pes odraz lastnika, je pa pes tisti, ki ugrizne.
Ko je bila Nessy še majhna, stara tri mesece, nas je napadla agresivna nemška ovčarka (pse je že večkrat napadla, lastnik je bil tudi že prijavljen policiji). Glede na to, da imamo doma pse že celo moje življenje, sem v taki situaciji znala prav odreagirat, tako da do ugriza ni prišlo. Sem pa vseeno podala prijavo na policijo, kar bi morali storiti tudi v tem primeru. Če je pes 2x prijavljen, da je napadel psa ali človeka, se vpiše v register nevarnih psov, kar pomeni, da mora biti vedno pod nadzorom, na sprehodu pa obvezno na povodcu in z nagobčnikom. Ne vem, kako je postalo sprejemljivo, da pes prosto napada mimoidoče, lastnik pa v zvezi s tem nič ne ukrene. Ko vam bo en tak pes uklal psa ali bohnedaj vas ali vašega otroka, boste na situacijo verjetno gledali drugače.
VanSims     
11.1.2021
Bravo Polona! Končno en trezen zapis od kakega lastnika psa. Se popolnoma strinjam.

Nekateri pa nikoli ne bodo razumeli, da niso problem drugi ljudje (na katere naj bi bilo treba pse opozarjati), niti njihov pes ampak oni sami.
ana     
11.1.2021
Mene je bernski planšar ugriznil v stegno ko sem šla po lokalni cesti mimo osamljene hiše v škofjeloških hribih.Pes je bil odvezan in je prišel na cesto ter me zgrabil. Bila sem total šokirana, ker sem imela slušalke in bila z mislimi drugje, tako da sem ga opazila šele ko je bil že v meni, razparal mi je tudi hlačnico.

Lastnica je prišla na balkon hiše in ga odgnala nazaj na dvorišče, na moje seznanjenje glede ugriza pa je izdavila le: "A ja?"
Nič, a vam lahko kako pomagam, mater vsaj gazo in alkohol bi lahko prinesla, če sem ji že rekla, da me je njen pes ugriznil

Od takrat imam v žepu stalno sprej, in trikrat sem ga že tudi uporabila. Bi rekla, da pes res zavoha strah in gre nato nate.

Tako presneto žal mi je še danes, da takrat nisem prijavila in po možnosti še podala civilno tožbo, da bi jih udarilo po žepu. Bila pa sem enostavno preveč šokirana, ker sem brez pasjega ugriza živela 40 let življenja kljub mnogim bevskačem, ki so me že oblajali na hribovskih poteh.

A ja, in bolelo me je še skoraj pet mesecev tam, kjer je bil ugriz.
ppegan     
12.1.2021
Ana, res škoda, da je nisi prijavila, jaz bi jo zagotovo. Napadalni psi nikoli in nikakor ne bi smeli biti spuščeni! Verjamem, da je bil šok, še posebej če ga nisi prej opazila. Pa načeloma bernski planšarji ne veljajo kot napadalna pasma, tako da je bil v tvojem primeru zagotovo kriv lastnik, ki je psa spodbujal pri agresiji oz. se nanjo ni primerno odzval. In takega izuči samo takrat, kadar ga kaj udari po žepu. Upam pa, da si sedaj OK in da se zaradi tega ne bojiš vseh psov, ker večina jih je še vedno prijaznih in crkljivih nasmeh
@rekar     
12.1.2021
Ojoj koliko enih problemov zaradi enega kuža, ni problem pes, probleme delate vi sami pohodniki, kdor se psa boji naj se ga enostavno izogne in gre mimo njega kakor da ga ni, ne pa, da mahate s palicam in ga odganjate, takrat se pes čuti ogroženega, vsak pa čuva svoj teritorij, tako, da pamet v roke, žival jo nima.
ppegan     
12.1.2021
Rekar, ni res, problem je pes oz. njegov lastnik, ki bi takega psa moral imeti pod nadzorom. Pod nobenimi pogojem pes ne bi smel napasti človeka!!! Če ga, se smatra kot nevaren, zato je lastnika potrebno takoj prijavit. A sedaj bomo pa vsepovsod gledal, kje je kak pes in se zaradi psov izogibal potem, vasem, da nas ja ne bi napadel. Daj no, ne bodi smešen. Vidim, da o psih nimaš veliko pojma zavijanje z očmi
dprapr     
12.1.2021
Pa se zopet strinjam s Polono. nasmeh

Se sploh ne bojim psov in zato običajno nimam težav z njimi. Tudi nimam slabih izkušenj z njimi. Običajno jih lahko tudi pobožam ob srečanju, včasih me popackajo. Ampak to sodi zraven, če so še mladi.
Sem pa imel včeraj v gozdu bližnje srečanje z zelo napadalnim psom in s prijaznim lastnikom. Zelo me je motilo, da ga sploh ni mogel pomiriti. Še ko sem bil daleč vstran, je še vedno renčal in se zaganjal v moji smeri. Ne razumem, zakaj imajo ljudje pse, ki jih ne obvladajo. Se nič ne bojijo, da bo kdaj koga poškodoval?
Ne spoznam se veliko na pasme, mislim pa, da je bil pes rottweiler.
ppegan     
12.1.2021
Drago, tudi jaz se vedno znova čudim lastnikom, ki svojega psa niti na povodcu ne zmorejo obvladati eek
V eni od prihodnjih številk PV bo tema psi v gorah, med drugimi naj bi bile notri tudi moje izkušnje na to temo. Mislim, da bo kar zanimivo branje, predvsem pa bo marsikdo spoznal, zakaj je tako pomembno, da je pes 100% poslušen in ubogljiv, v gorah pa še toliko bolj. Jaz z mojima dvema nisem imela nikoli nobenih težav, ne v hribih ne v dolini. Res pa je, da sta vzgojeni tako, da ju lahko brez skrbi povsod vzamem s sabo nasmeh
turbo     
12.1.2021
"Res pa je, da sta vzgojeni tako, da ju lahko brez skrbi povsod vzamem s sabo" nasmeh

To je to, poleg "pospravljenega podstrešja". Nikjer nikoli težav, princeska je tudi najbolj hude pse (na prvi pogled) zlahka zmogla, v najslabšem primeru je šla ignorantsko mimo na nekaj večji oddaljenosti. Da ne govorim o muckih in kokoškah, ki so ji vedno v veselje. Ne bi si mislil, da se lahko pes in kokoš s takim zanimanjem ovohavata, no, tudi mačk se ni branila, prej oni nje. Običajno sva počakala, da so druge živali prišle k nama, nikoli nisva rinila vanje. Kokoši in kak muc so bile vedno znova presenečene, kako moja mrcina mirno stoji in čaka, maha z repkom, potem pa se pusti povohati in celo dotakniti s smrčkom ali kljunom. Niti enkrat samkrat mi je ni bilo potrebno povleči s povodcem (vedno je pripeta), ker bi se dalo slutiti, da hoče postati "nagajiva". Tudi otroci in njihovi starši so jo z veseljem mečkali, otrokom se je rade volje zleknila v naročje in uživala v cartanju. Vsekakor se kar se psov tiče vse začne in konča pri lastnici oziroma lastniku. Sam mrcine ne bom imel nikoli, ker bi jo scrkljal in bi ona mene "preko vode žejnega", že pri moji zverinici sem moral precej paziti, da sem ji pustil ostati pes. No, psička pravzaprav nasmeh
@rekar     
12.1.2021
@ppegan ti lahko pišeš pravljice za lahko noč, jaz pa še vedno trdim, da ste pohodniki večji problem od psov, pes nima pameti vi jo pa imate, dobro veš, da pes brani svoj teren, vi pa mislite, da ste vsemogoči in povsod lahko teptate zemljo, ej punca ne gre to tako
ppegan     
12.1.2021
Zato pa pes ima lastnika, ki ima namesto njega pamet ane mežikanje In če je lastnik tak, kot mora bit oz. kot piše Bojan, da ima pospravljeno podstrešje, potem je tudi pes prijazen in uravnovešen. Če se ne motim, gre v tem konkretnem primeru za markirano pot, torej pohodniki ne hodijo kar vsepovsod, kot ti trdiš, ampak tam, kjer jim je namenjeno. Če bi se skušali izogniti temu psu, bi pa dejansko hodili vsepovsod in ne tam, kjer jim je namenjeno. Kaj pol praviš, da je bolje? zavijanje z očmi
Res smešno, ko sam sebi kontriraš, pa se tega niti ne zavedaš velik nasmeh Pa verjetno niti psa nimaš. Kako potem lahko pišeš o nečem, o čemer pojma nimaš??? Po tvoji logiki bi se morali izogibati vseh hiš, kjer imajo pse, da nas pes slučajno ne ugrizne, ker slučajno brani svoj teren. Ne bodi smešen. To ne gre. Če imaš psa, ga imej pod nadzorom, če ne, je bolje, da ga nimaš. Po zakonu je vsak lastnik odgovoren za svojega psa, obenem pa mora poskrbet, da pes ne ogroža okolice. Če tega ne izpolnjuje, je prijava takega lastnika več kot na mestu.
skalar50     
12.1.2021
saj je tu gor med gorniki zanesljivo tudi kak inštruktor "pasje šole", ki bi znal na gornja pisanja zelo jasno odgovoriti ... verjetno sicer ne tu ampak v kaki drugi rubriki ... sam imam recimo že tretjega "šolanega" nemškega ovčarja ... kjer možno in zanj/zame varno tudi po hribih sva skupaj ... a obvezen povodec mimo ljudi in drugih živali ... v bistvu sila enostavno
primoza     
12.1.2021
Zadnji zapis je delo šolsko kulturnega lastnika. Zato je šolsko kulturen tudi njegov pes. To gre z roko v roki.
tinky     
12.1.2021
Tega psa v splošne pogovore.
Ljubica Š.     
12.1.2021
LUBNISKI pes BEKS je postal zelo popularen. Ampak kljub temu bo napadal naprej, saj se lastniku ne da dopovedati, da mora biti pod nadzorom. Očitno mu ni mar, da plačuje kazni, denar ni problem. Morda te vsebine vidi tudi kakšna inšpekcija, ki je pristojna.
nenap     
12.1.2021


Do kužkov moramo imeti spoštovanje, tako kot do ljudi, pa nam bo lepše velik nasmeh nasmeh mežikanje
Lp Nevenka
ločanka     
25.1.2021
Trenutne razmerenasmeh
Dom na Lubniku1
Dom na Lubniku2
Dom na Lubniku3
Stran: 1 2 3 ... 10 11 12       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki