Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco

Natisni
IgorZlodej19. 08. 2013 20:08:51
Iz Jezerske doline po dolini Belega potoka do bivakov Gorizia, zatem po gruščnati grapi do Zgornje škrbine Belega potoka. Tik za škrbino je začetek vzpona na drzni stolp Visoke Bele špice. Na ključnih mestih so urejena 4 sidrišča, ki pridejo prav ob sestopu za spust ob vrvi.
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco imenitna gora1
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco tale se pa ni nič bal2
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco najžlahtnejši vzpon nad dolino Belega potoka3
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco vzpon4
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco vzpon5
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco na vrhu6
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco bivaka Gorizia z vrha7
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco sestop8
Visoka Bela špica - Cima Alta di Riobianco sestop s spustom ob vrvi9
(+10)všeč
IgorZlodej2. 09. 2015 14:55:08
Za zaključek poletja sem se povzpel na Visoko Špico nad Belim potokom. Novega nič, vse na mestu, tudi sidrišča za spuste ob vrvi.
pod bivakom1
klasična2
3
4
ni da ni5
ob vrvi gre lažje6
spet na šodru7
(+9)všeč
julya5. 09. 2015 12:43:37
Bravo, mojster! Jaz zaenkrat to spico samo spostljivo gledam...zadrega
(+1)všeč
Macesna23. 09. 2015 15:59:20
Včeraj sva se po normalnem pristopu povzpela na strmi stolp Visoke bele špice nad dolino Belega potoka. Plezanja, ki se začne na škrbini, je za kakih 80 metrov, vendar je stena ves čas precej strma. Težave so se nama zdele okrog II, kdaj pa sva zatavala tudi v malo čez. Zelo zanimiv, kar kompleksen vzpon je na ta lepi vrh.
Na vrhu naju je pričakala megla. Ko sva bila dol, je bila seveda manj gosta. Sidrišča za abzajl so lepo urejena, tudi s svedrovci. Kljub temu sva plezala tudi v sestopu. Varovala sva se kakih 20 metrov.
Pri bivakih Gorizia so naju pričakale prijazne gamsje družine.
Visoka bela špica nad bivakoma Gorizia1
Strmi stolp Visoke bele špice in njen severni raz. Normalni pristop poteka s škrbine na desni strani - zadaj.2
Strme sivo-rjave južne stene Male lojtrice.3
Vzpon na Zgornjo škrbino Belega potoka - pogled nazaj, proti bivaku in Lojtricam. Vreme se kvari.4
Čez to steno vodi normalni pristop na vrh.5
Pogled navzgor.6
V spodnjem delu - iskanje prehodov.7
V spodnjem delu.8
Na vrhu megla.9
Sestop.10
Sestop - spodnji del.11
Motri.12
(+7)všeč
Maemi23. 09. 2015 19:43:24
Tole je pa želja, vedno večja, zelo lepa plezarija...morda nekoč nasmeh
(+1)všeč
IgorZlodej15. 12. 2015 20:45:45
Začetek je v bližini Viške glavice s poti Saškega kralja.

Sprva prečno v desno in v majhno grapo iz katere je prehod zavarovan z vrvjo, potem sem kmalu v grapi Trincea. Ves čas mi smer vzpona kažejo rdeče pike, ponekod je na sveže obrezano rušje. Kmalu sem pri prvem težjem mesu, spodaj šodrasto, višje krušljivo, v steni desno je nameščenih nekaj rink za varovanje. Ko ga preplezam, me na vrhu pozdravi sidrišče, grem naprej, težav ni, čeprav se je potrebno marsikje krepko prijeti za skalo in se potegniti čez. Tako pridem v Južno Krnico Visoke Bele špice, kjer je travnato, nad njo pa divji svet, le redkim viden in poznan. Trave so prav blagodejne in nekaj časa je pravi sprehod, a še enkrat je treba v grapo, ki pa ni posebej težavna, le na koncu grape se svet postavi bolj pokonci, dejansko je to najtežje mesto. Po krajši polici zlezem v levo in to skoraj po kolenih, potem pa prečno gor, kjer me čaka še kakih 200 metrov do Zgornje Škrbine Belega potoka. Na vrh tokrat ne grem.

Sledi kratek počitek, potem pa dol po skoraj kopnih pobočjih do bivakov Gorizia in po dolini Belega potoka nazaj na izhodišče.
v pomoč je nameščena vrv1
v pomoč so take rdeče pike vse do izteka grape2
lep tolmunček3
čvrsta skala4
šodrasto, vendar možnost varovanja5
na vrhu urejano sidrišče za spust ob vrvi ali pa za varovanje6
nadaljevanje ves čas po desni7
že preveč pik8
Južna krnica Visoke Bele špice, nadaljevanje po travah skrajno levo9
stene nad Južno krnico10
po drugi grapi naprej11
preplezana prečka v levo12
zaključni del z že vidno Zgornjo Škrbino Belega potoka13
še en pogled na Škrbino14
mimo bivakov Gorizia v dolino15
(+4)všeč
tones15. 12. 2015 20:52:00
Igor, kakšne pa so težave v tej smeri? Saj višje gori je pa treba iti po smeri normalnega pristopa, kajne?
(+1)všeč
lino15. 12. 2015 21:00:35
Igor: "Tako pridem v Južno Krnico Visoke Bele špice, kjer je travnato, nad njo pa divji svet, le redkim viden in poznan." Tu si povedal povzetek te ture. To je plezarija za sladokusce in pogumne. Čudovito!
všeč
IgorZlodej15. 12. 2015 21:23:24
Dve mesti II, prečka v levo mogoče II+, dostop do grape 1 ura, vzpon na škrbino še dodatni 2 uri, Z Zgorje Škrbine Belega potoka pa poteka na vrh normalni pristop.
všeč
Jovan Cukut16. 12. 2015 19:03:19
Vse kaže, da je urednik portala odstranil vse komentarje po zadnjem Igorjevem. Če je že moral odstraniti tisti, skopiran iz zasebne pošte, bi lahko vse druge pustil objavljene. Naj se vidi kdo je kdo, kot je že nekdo zapisal na tem portalu.

Sicer, ponavljam napisano, od urednika odstranjeno, na tem portalu se ne bom več 'duval', kot mi je očital Igor Zlodej in še kaj drugega poniževalno. Prijatelji, ki so povezani z mojo javno galerijo lahko še naprej spremljajo moje albume, če to želijo.
(+8)všeč
mailman16. 12. 2015 19:40:07
Meni se to ne dopade. Taki, kot si ti, bi morali ostati na portalu! Moje mnenje.
(+10)všeč
lino16. 12. 2015 20:16:19
Mailman, pridružujem se tvojemu mnenju. Igor in Jovan sta med najboljšimi fotokomentatorji na forumu. Če je bil kakšen spor pa vedno lahko pride do poravnave. Kdaj je nekaj napisano čez rob dobrega okusa pa odločata skrbnika strani Rok in Tadej. Vsak se pa lahko kdaj narobe odloči ali se zmoti in to je čisto človeško. Lp.
všeč
JusAvgustin16. 12. 2015 21:01:49
ZS pomeni zasebno sporočilo. In to da se javno objavlja ZS-je je podlo do konca. Pa ne glede kdo to naredi. Tega se enostavno NE počne! Vsebina ZS ni namenjena širši javnosti, ampak zgolj in samo naslovniku. Še nekdo poleg tebe in še koga je to naredil. Preziram take.

Juš
(+10)všeč
Jovan Cukut17. 12. 2015 08:22:34
Podrobno sporočilo zakaj na tem portalu ne bom več objavljal svojih hribovskih avantur, kot jim rad rečem.

Začelo se je z očitki dveh anonimnežev, '@penzionista', ' '@doline vrat', še koga in večkrat s strani Igorja Zlodeja. Zadnji mi tokrat spet očita, da pri svojih objavah ne napišem nobenega teksta, se v njih hvalim, 'duvam', za vsak kucelj odpiram novo temo. Ko mu z argumenti dokažem in pojasnim, da to ni res, nadaljuje še naprej s svojim poniževanjem, javno na tem portalu, očita mi samo hvalisanje in nič drugega, hkrati pa trdi, da mojih povezav ne odpira. Vse pa ve. Kakšno hvalisanje neki, v svojem poklicnem delu sem marsikaj naredil za dobrobit Slovenije, pred vsem v mostovnih in visokih gradnjah, pa se nisem javno hvalil in zakaj bi se s svojimi objavami iz sveta gora. Če je opis neke ture, sploh pa nove, podan v mojem stilu objavljanja, v slikah in komentarjih ter z vrisano smerjo, včasih malo čustveno obarvane, zakaj bi to bilo hvalisanje in 'duvanje', kot mi očita Zlodej. In se sprašujem, tako kot mnogi na tem portalu, zakaj je na njem toliko očitkov, zavisti in celo sovraštva do drugačnih. O tem sem že precej pisal in tudi javno priznal na tem portalu, da se vsi mi, ki objavljamo na njem, dokazujemo sami sebi in okolju v katerem živimo, priznali to ali ne. Ali ni to zadosti?

' ZS pomeni zasebno sporočilo. In to da se javno objavlja ZS-je je podlo do konca', je zapisal Juš. Dobro, Juš, naj bo podlo po tvoje in me lahko zaradi tega preziraš. Ne napišeš pa nič o početju tistega, ki me je spet potegnil za jezik, tokrat Igorja Zlodeja, s svojimi provokacijami in poniževanjem. Nisem jaz kriv, da jih je urednik portala izbrisal. Sem v afektu res priložil del njegovega zasebnega sporočila, katerega bi urednik portala lahko zbrisal in ne vsega drugega, 'da se vidi kdo je kdo', kot si enkrat sam zapisal na tem portalu. Tokrat iz njegovega zasebnega sporočila ga ne bom, precej hujšega, čeprav ne vidim razlike v poniževanju javno in po zasebni pošti. Sedaj se sprašujem, kakšen človek je ta Igor Zlodej, nekoč policist, ki naj bi se zavzemal za moralne vrednote in poštenost te družbe, resnico, človeško komunikacijo z ljudmi, javno in po zasebni pošti.

In še enkrat, Juš, ko mi očitaš podlost in me zaradi nje preziraš, čeprav vem, da se zasebne pošte ne sme spravljati v javnost, poišči si in preberi na spletu kateri gospod je pred mano nekoč nekoga namočil in zasebno pošto spravljal v javnost v zvezi F. Štibernika in predsednika PZS F. Ekarja. Je še vse napisano javno na spletu.

Bi še kaj napisal, ampak bodi dovolj. Ker me kdo lahko še toži. Bog dragi, točno tako, toži. 'Slovo je težko' (mišljeno s portala), mi je nekdo cinično pisal. Ni, zakaj pa, sem vesel, da ne bom več na njem sodeloval, bral podtikanj, provokacij, poniževanj, zavisti in sovraštva nekih anonimnežev in Igorja Zlodeja.
Da, tako je to, ko nisem vedel kaj me čaka v 'belem svetu', ko sem iz rojstne vasi kot otrok odhajal vanj, kot sem zapisal v enem od mojih zadnjih javnih albumov.

In upam, da ne bosta urednika portala izbrisala zgornjega sporočila, ker v njem nisem nikogar žalil in nič neresničnega napisal.



(+28)všeč
mailman17. 12. 2015 08:49:31
Nekaj, ampak samo nekaj "modelov" je na tem portalu, ki delajo grozno dobre ture!!! Če bodo ti po malem odšli, ja kaj bomo potem brali? Zapise z markiranih poti?mrk pogled Uveljavljam veto!jezen
(+10)všeč
ljubitelj. gora.17. 12. 2015 09:03:18
@mailman: Si že prepozen, večina so že odšli pred nekaj leti, sem pa se z njimi srečeval na turah. Predlagam, da se včlante na facebook in delite svoje izkušnje, ture s prijatelji, ki jim zaupate.
všeč
mukica17. 12. 2015 10:25:38
Se pridružujem Anji, kmalu ne bo kaj brati..le kup neumnosti eekeekmežikanjemežikanje
(+2)všeč
mosovnik17. 12. 2015 11:26:38
Jovan, škoda, velika škoda da si se odločil tako kot si se. Seveda, to je tvoja pravica!Vsekakor pa ti želim vse najboljše povsod kjerkoli boš "kolovratil", predvsem pa varen korak in srečen povratek iz tvojih tur ti iskreno želim.
Ampak, jaz bom pa še vedno "iskal" tvoje poste, mogoče pa si le premisliš.
(+7)všeč
legenda17. 12. 2015 12:13:18
Odziv na tvoj zadnji post je precejšen, zato si upam trditi, da nas je veliko, ki te bomo pogrešali na tem portalu. Jaz osebno, pa bom tako kot doslej, še naprej užival v tvojih prispevkih na spletnih albumih Picasa. Imam pa tudi upanje,da si boš premislil.
Pa lepe praznike ti želim in veliko lepih trenutkov v gorah še naprej.
(+4)všeč
Janez Seliškar17. 12. 2015 12:52:46
Ne sekiraj se za vsako "sapico", ki prileti okrog ušes. Jutri je nov dan, nove sanje, nova tura, nov album in novi komentarji.
(+5)všeč
MatejaP17. 12. 2015 14:07:50
Jovan včasih je potrebno prisluhnit tudi kakšni kritiki, mogoče ni bila mišljena, tako hudo kot jo vzameš ti. Jutri je še en dan, tako kot ti je napisal Janezmežikanje
(+1)všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki