Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Skupaj v hribe

Natisni
Mate0716. 07. 2010 14:05:00
Misliš, da si želim sploh s seboj vlačit mestne ljudi, NE, najraje grem sam....in ja provociram vas.
Nekaj je pisat na forum, drugo pa je storit dejanje in en morem vrjet, da resni jemljete moje vodenje.
Ste drugi začel spravljat na slabo luč ta forum, vprašam za razmerje na Krnu in se potem najdejo osebki, ki začnejo komentirat o pravopisnih napakah.jezik
všeč
Mate0716. 07. 2010 14:11:31
...mejte se fajn, bo treba pozabit na forum, ker takle ne bomo prišli nikamor.
všeč
JusAvgustin16. 07. 2010 14:26:09
mate07, poslušaj. Poslal sem ti že dve ZS, pa niti na eno nisi odpisal. Predalagal sem ti spoznavno turo, pa nič. Glede na to da si napisal da si želiš z nekom hodit tam kjer še nisi bil sem pričakoval vsaj to da mi boš odgovoril na ZS. Ne provociraj ljudi na forumu, ker niso vsi potrpežljivi(beri:niste krav skupaj pasli)tako kot smo nekateri. Ne omenjaj vodenja po hribih, če ne misliš resno. Sicer ti je pa Gorazd že lepo napisal... Na tvojem mestu bi se malo umiril, mogoče ti je pa samo dolgčas, mogoče je pa vročina res prehuda in se nam že počasi vsem meša. Sicer pa na to temo na forumu: lansko leto sem spoznal preko hribi.net dva sijajna prijatelja s katerimi hodimo skupaj, če se le da. Opravili smo kar nekaj zimskih vzponov in preplezali kar nekaj slapov, torej obstajajo ljudje s katerimi se spoznaš in nato skupaj hodiš v hribe..., ne pa ljudem ulivat lažnega upanja.

Lpp, Juš Avguštin
všeč
Mate0716. 07. 2010 15:59:03
Brezveze se kregamo, brezveze se delamo pametni, ...., če se bom odločil za skupinsko gorništvo ti bi že poslal ZS.
všeč
turbo16. 07. 2010 16:44:31
.5. (pet) strani pisanja, pregovarjanja, dogovarjanja, svarjenja, opozarjanja, teženja, pametovanja, in še in še.
Hvala božanstvom vseh religij, da ko sem jaz začel s planinstvom tam nekje okoli leta 1975, ni bilo ne interneta ne ostale elektronske navlake. Na začetku je bilo tudi takole: stric, kateri je pa tisti hrib ? Ali pa tudi od kakega strica meni: smrkavec, kako pa hodiš ? Ne proži kamenja in ne deri se kot jesihar !!! In tako sem vse slabosti zahajanja v gore preizskuil na lastni koži. In to ne enkrat. Hvala ne vem komu, da se je vse dobro izteklo, kajti največ sem se naučil in odnesel iz lastnih neumnosti.
Danes pa človek prižge TV ali PC, vidi lepo goro in kako fejst bejbo, ki se po feratti vzpenja nanjo in si misli: jaz bi tudi ! In začne na forumih postavljati vprašanja, zaradi katerih nekatere, ki so bili v gorah več kot enkrat, milo rečeno, zaboli glava. Pa poizkusiš pomagati, svetovati, iz lastnih izkušenj, ponudiš informacije dobesedno iz prve roke . . . . in na koncu ugotoviš, da je spet nekdo imel preveč domišljije in preveč časa. Pa nič ne de, ko tole tipkam imam v sobi 23 stopinj in me prav nič ne kuha mežikanje. Mislim, da bo najboljši odgovor na naslednja vprašanja, kako izgleda ta ali ona pot sledeči: IDI PA VIDI jezen
*******************************************
25.11.2009 Mate07
Tudi jaz iščem kakšnega sopotnika za drugo leto. Letos, kot ZAČETNIK sem naredil 8000 metrov višinske, prehodil 40 km v eno smer, več ali manj sem šel po isti poti gor in dol. Dosegel sem 10 ciljev.
Naslednje leto bom vsekakor šel na zahtevne poti, ampak nebi rad šel sam.
Na AC grem v Ljubljani-Podutik
*******************************************
15.07.2010 Mate07
Če si kdo želi it na Triglav mi lahko piše na ZS, sedaj poznam pot, oprema dobri gojazarji pa dovolj kondicije. Palice zaželjene.
BREZPLAČNO, ne pa tako, kot PD Matica k zahteva za vodenje 40 evrov al kok že.
Predlagam naslednje in bom tudi zahteval, da se na hribi.net naredi tak kotiček k bi samo organiziral pohodn nekam v gore, recimo Kanjavec dne tega pa tega, izhodišče tam pa tam, lahko se tud bi skupaj pelal iz LJ....
Drugače jaz grem skoraj vsako Nedeljo v gore, če je le lepo vreme, izogibam se dnevom z slabo napovedjo vremena.
*******************************************
16.97.2010 Mate07
Brezveze se kregamo, brezveze se delamo pametni, ...., če se bom odločil za skupinsko gorništvo ti bi že poslal ZS.
*******************************************
všeč
JusAvgustin16. 07. 2010 17:02:16
ja turbo imaš prav,"mulc" je vse skupaj lepo nategnil... sedaj se pa kje reži, kot pečen maček. velik nasmeh
pa brez zamere...jezik
všeč
heinz16. 07. 2010 18:10:44
Prepričan sem, da Mate po večini s tem kar napiše misli resno, čeprav kasneje isto zanika v smislu "sem se samo šalil.."
Jasno je Mate, da si na forumu (po moji presoji) vseeno zaželjen, a prosim(o) te, nikar ne precenjuj svojih zmožnosti, saj se ti v gorah nad katerimi si tako navdušen (kar je seveda v redu) to lahko hudo maščuje..
Bog ne daj!
Srečno!
všeč
Mate0716. 07. 2010 22:16:17
@turbo

Se hočeš sedaj pohvalit, da si že 35 let gornik, malo se zamisli, jaz sem 2 leti.
Hočeš bit pameten, ker si v tem poslu že toliko let, ni ti všeč, da ti nek "mulo" soli pamet, češ da bodi tiho nimaš pojma, jaz sem že 35 let v tem poslu in marsikaj vem o gorništvu.
Sorry sam pametnjakoviče res ne mislim poslušat, kako bi pisal 100 stavkov, kaj vse potrebuješ za na Triglav, medtem pa Hrvati veselo hodijo gor samo z "dobrimi" gojzarji in brez ostale opreme. Pa da se ne bomo spet prerekal, je to čist na vsaki gori s temi tujci.
Čelada pa pride drugi teden za zahtevne ture.
všeč
Kozorog16. 07. 2010 23:24:22
Mate07.. vsaka zvezda, ki hitro vsklije tudi hitro zatone... naj ti bodo gore naklonjene in še dogo hodi po poteh ki so tebi ljube... živi čim dlje in ne izzivaj usode, ker se zaradi podcenjevanje narave in okolice lahko kajhitro maščuje "prepametnim"...
všeč
Wine16. 07. 2010 23:34:26
ovo je cirkus...velik nasmeh
no sikiriki,fantje!mežikanje
všeč
Wine16. 07. 2010 23:40:34
>medtem pa Hrvati veselo hodijo gor samo z "dobrimi" gojzarji in brez ostale opreme.>
bratja Hrvati,cccc jezik
si pozabil Mađare, Čehe, Poljake in ostale tujce velik nasmeh
všeč
kaveljc16. 07. 2010 23:40:34
Pa ne vem zakaj bi se ukvarjali s prepotentnimi nedonošenčki (kot je mate07), ki so prvič dosegli Triglav par dni nazaj in zato mislijo, da so popili in pojedli vso slavo in znanost tega sveta. Če ne dojame, da mu lahko na glavo sproži kamen bodisi žival ali drug gornik, bo to dojel, ko mu bo prvič priletel v glavo ali pa frčal mimo glave. Ko bo to dojel, bo še na sprehodu v Tivoliju nosil čelado... eni so pa res nedonošeni... pa brez zamere...
všeč
Mate0717. 07. 2010 00:00:53
spredaj Hrvati, zadaj Mađari, čehi pa po luft letijovelik nasmeh
všeč
Zalas17. 07. 2010 02:16:53
Mate07 že nekaj časa hodim v hribe a še nisem pripravljen na Triglav. Svaka ti čast, če si ti na to pripravljen v dveh letih! Sam vem da je bilo zame dovolj premagati iz 300m nadmorske višine na 500m nadmorske višine malo bolj prepadno steno, po možnosti tudi krošlivo! Tam sem se pri 15 letih vprašal a naj grem naprej ali naj grem nazaj! Ko sem pogledal v globel za mano sem skoraj omedlel, ker sem bil na koncu z močmi. Vendar sem vedel da nazaj ni več poti zato sem šel naprej a z usranimi gatami in sem si dejal da nikoli več ne izovem take situacije. Ti povem da me je strah iti na Triglav samo zaradi te situacije. Zato sem zadovoljen že z sredogorjem.
všeč
Zebdi17. 07. 2010 09:04:17
"Sorry sam pametnjakoviče res ne mislim poslušat, kako bi pisal 100 stavkov, kaj vse potrebuješ za na Triglav, medtem pa Hrvati veselo hodijo gor samo z "dobrimi" gojzarji in brez ostale opreme."

JAO. Mate07, meni osebno je vseeno, kje in kako hodiš ter s kakšno opremo. Si pač prepričan, da si v dveh letih osvojil vso pamet tega sveta; takšnjih je bilo že mnogo, marsikomu izmed njih pa tudi "ni zneslo", če se lahko tako izrazim. Letošnja zima je bila lep primer - 7 mrtvih. Dokler se gre samo za tebe, vse lepo in prav (pa pustimo zdaj GRS ob strani). Lahko pa bi pokazal malo več odgovornosti pri svetovanju ostalim. Kaj se bo zgodilo, če se bo nekdo po tvojem nasvetu odpravil recimo na Škrlatico in ga bo tik pod vrhom doletel vremenski preobrat - dež in ohladitev na 5°C, vse kar bo imel s seboj, pa bosta 2 litra vode? Kot sem že rekel, popolnoma mi je vseeno, kaj počneš s sabo, ampak ne spravljaj pa ostalih v nevarnost s svojimi "nasveti".
všeč
Mate0717. 07. 2010 09:10:49
Jaz na vašem mestu nebi drugemu jamo kopal.
Jaz tega nikol ne počnem, da bi drugemu jamo kopal, ker sam potem v anjo padeš.

Na zimske ture ne hodim, zaradi opreme in nezanimanje za take ture.
všeč
turbo17. 07. 2010 12:09:46
**Mate07 za Turbo:**
Se hočeš sedaj pohvalit, da si že 35 let gornik, malo se zamisli, jaz sem 2 leti.
Hočeš bit pameten, ker si v tem poslu že toliko let, ni ti všeč, da ti nek "mulo" soli pamet, češ da bodi tiho nimaš pojma, jaz sem že 35 let v tem poslu in marsikaj vem o gorništvu.
*****************
Mate07, če greš na začetek, boš videl, da jaz nisem nikogar nič spraševal. Če greš od začetka do konca, boš videl, da nisem nikjer zapisal "moraš". Temveč samo svetujem ali predlagam. In nikjer, prav nikjer, nisem napisal kakšne ture sem in jih delam. Tako, da hvale ni bilo nobene. Tistih 35 let sem omenil predvsem zato, da se ve da ne pišem na pamet, temveč zato, ker imam nekaj kilometrine. In s tem nekaj izkušenj. Če se pa sedaj malce pohvalim, ja, kar nekaj sem postoril lepega v gorah. Največ zahtevnega brezpotja, nekaj lažjih smeri do IV.stopnje, pa tudi precej zahteven ledeni slap je za menoj. In če nekje preberem, da nekoga nekaj zanima in to stvar (pot, oprema, itd.) poznam, napišem kaj vem o tem. Iz prve roke. Kot informacijo in ne kot navodilo, kako in kaj je potrebno storiti.
In še dandanes, po vseh teh 35 letih, imam na vsaki turi v nahrbtniku zagotovo kar nekaj kosev opreme, katero bi jo zlahka pstil v dolini. Pa je ne, ker če mi bo samo 1x prišla prav, bo vsa ta nošnja povsem upravičena.
************************
Izve konteksta:
mulc mi na cesti reče: gospod, koliko je ura ? Pogledam na uro in odgovorim: pol enajstih. Mulc pa meni: kaj je stari, kaj si pa važen, če imaš uro, a je to kaj takega, če imaš uro ?!
Pa samo odgovoril sem mu zmeden
***************************
všeč
zippo17. 07. 2010 12:45:31
Pustite mulčka zelenega, naj veselo solira po forumu in mu sploh ne odgovarjajte. Saj je kot popolnoma asocialen tip itak navajen biti sam tako v hribih kot v gozdu pri štetju jurčkov.
Upam da bo kmalu kaj dežja, da bodo pognali...
všeč
Zalas17. 07. 2010 23:15:45
Tole pa podpišem kje so jurčki!!!!!!!!!!!!!1
všeč
ljubitelj gora18. 07. 2010 00:23:51
Ne morem mimo te teme, da nebi tudi jaz nekaj napisal.
Moram reči, da ste bedaki, da se vam zljubi ukvarjat s takimi gosti na tem forumu. Se sploh zavedate, kdo vas bo bral, NOBEN !!!
všeč
Stran:1234567...212223
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki