Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj

Pekoči podplati

Natisni
Toni-k25. 04. 2023 13:58:07
Pozdrav,,žena ima pohodne čevlje La Sportiva,s katerimi je zelo zadovoljna,zadnje čase pa jo po daljši hoji pečejo podplati.Je morda resitev v kakšnih vložkih,,nogavicah..Nogavice imava oba odlične, ,jaz s tem nimam težav
(+1)všeč
ropontika26. 04. 2023 05:50:43
Naj poskusi čimbolj razrahljati vezalke, sploh v sprednjem delu.
všeč
jprim26. 04. 2023 21:59:44
Toni-k imaš ZS.
Kar se tiče vezalk, če so preveč zategnjene, gre morda za drevenenje, pekoči podplati so nekaj drugega.
LP!
(+1)všeč
jaz*13. 07. 2023 09:43:56
Imam podobne težave z novimi pohodnimi čevlji Asolo Eldo Mid LTH GV, podplati me strašno pečejo in bolijo že po 2 urah hoje. Da bi rešila težavo sem zamenjala nogavice, zrahljala vezalke, zamenjala notranje vložke, itd..... pa nič ne pomaga.
Reklamirajo jih kot okreten lahek čevelj, zračen in vodoodporen. Imam pa z njimi take težave, kot že dolgo ne zmeden....
Dosedaj sem imela zelo dobre izkušnje s čevlji Asolo...
Sploh obstaja kakšna rešitev? Hvala.
všeč
Lukito14. 07. 2023 10:05:21
Ce imas sirso nogo in so cevlji ozki ni resitve in se ne o uhodilo in si kupi druge. Vse ostalo je izguba casa in denarja.
(+2)všeč
jaz*14. 07. 2023 13:12:27
Ni težava v tem, pa kljub temu hvala za nasvet. Tudi ta opcija pride še na vrsto nasmeh
všeč
Janezs15. 07. 2023 18:51:24
mene zanima koliko časa je ona navajena hodit naenkrat,5 -6-10 h. Vprašanje je tudi za kakšno podlago so namenjeni čevlji La Sportiva. Potrebno bo najti ustrezne nogavice. Pomaga tudi to, da se nogavice obrnejo. Potem je zunanja gladka stran na koži. Seveda potem gre leva nogavica na desno nogo desna nogavica, na levo. Lp. J. Nogavice naj bodo oprijete.
všeč
jprim16. 07. 2023 15:52:36
Pozdrav, vse težave, ki jih navajate s pekočimi podplati kljub dobre obutve so v ledvenem delu hrbtenice. Podatek iz prve roke.nasmehmežikanje
(+1)všeč
dprapr16. 07. 2023 18:43:38
Iz prve roke ti lahko povem, da sem tudi jaz pred časom naletel na podobne čevlje (scarpa). Z njimi sem opravil samo vzpon na Spodnji Rokav. Nazaj grede sem se skoraj že sezul. Nikoli jih nisem več obul. S pol cenejšimi pa hodim ure in ure brez problema.
(+1)všeč
jaz*17. 07. 2023 19:21:19
Hvala za komentarje.
Menim, da ni težava v ledvenem delu hrbtenice ker se mi to dogaja samo pri tem novejšem modelu Asolo obutve. Dosedanje izkušnje z 4 modeli istega proizvajalca so bile odlične.
Še to bi omenila, da se težave stopnujejo s višjimi temperaturami.
Ima kdo pododbne izkušnje s modelom Asolo Eldo MID LTH GV?
https://www.asolo.com/en/approach/1374-eldo-mid-lth-gv.html
všeč
jprim17. 07. 2023 19:40:24
@jaz*
Verjemi, kar sem zapisala. S pekočimi podplati sem se ubadala dolga leta, preiskusila veliko zadev, dokler mi ni fizioterapevkta iz Domžal razložila nekatere probleme, sedaj upoštevam njena navodila - težav ob upoštevanju nasvetov ni.
Ni težava v čevljih. Res, da mora čevelj ustrezati tvoji nogi, pa če izbereš najboljšo varianto, pa še vedno težava, je pomisliti na težave s hrbtenico.
LP!
všeč
turbo17. 07. 2023 20:10:14
Sam sem imel enake težave kot jaz*, pa v življenju hvala bogu nisem imel niti najmanjše težave s hrbtenico. V skoraj petdesetletni "gorniški karieri" sem imel samo enkrat in edinkrat tak problem, ki se ga ni dalo rešiti drugače, kot da sem se teh čevljev znebil. Kot uliti na nogo, udobni, kvalitetni, eden dražjih modelov Alpine (nekje leta 2004 je to bilo). Po uri, največ dveh, hoje, je podplat postal neznosno pekoč in boleč. Če sem se preobul v superge, je oboje izginilo v četrt ure in potem sem lahko v supergah hodil ves dan brez kakršnih koli težav. Menjal kar nekaj notranjih vložkov in nogavic, skoraj za tretjino cene čevljev se je nabralo stroškov, pa nobenega haska. Potem sem se nekega lepega dne odločil čevlje "podariti", dal sem jih na kontejner za smeti in četrt ure kasneje jih ni bilo več. Vsi prejšnji in kasnejši gojzarji, več deset, samo trenutno jih imam šest, ki jih izmenično uporabljam, so me kvečjemu malenkost ožulili na začetku, pa še to res redkokdaj. Če prej nisi imela podobnih težav, bo zelo verjetno edina rešitev drugi gojzarji.
(+5)všeč
gely24. 07. 2023 12:13:00
še jaz podam mnenje zaradi pekočih podplatov....pa še kako je odvisno od gojzarjev nasmehnasmeh

ko sem imela Hanwag gojzarje - k copati 10 let, samo menjavala sem v Šiški podplate - gumo. No so se mi skor razpadli in sem morala res po nove gojzarje in kupila od Kayland gojzarje. Komaj sem prišla dol iz Bašeljskega vrha - podplati so me nenormalno pekli. Grem v Kibubo in z računom zamenjam za Salewa, ker skoraj vsi tako hvalijo, sem si mislila možno, da bojo pa te dobre. Zgodilo se je isto, po 3 urah hoje so me začeli isto pečt podplati, tako, da sem šla v prodajo teh gojzarjev. Probala sem vsaj 5x in je bilo vedno isto. V Hanwag sem lahko hodila po 12 ur in še več, pa sploh nisem vedela, da imam kaj na nogi - tako, da je zelo, zelo odvisno kaj kupiš. Naj poudarim, da če bi imeli letne Hanwag, da bi seveda kupila to znamko, ampak jih ni bilo, imam jih pa za pozimi iz Anapurne, ker jih imajo samo še tam.

Tako, da ni nobena hrbtenica , ampak zelo odvisno kak gojzar kupiš nasmehnasmeh
(+2)všeč
Daaam24. 07. 2023 12:32:03
se strinjam s predhodniki -res je odvisno kaj "tvoji nogi" najbolj paše-Tukaj enostavno ni dobrih in slabih čevljev ampak samo mikrodetajli čevlja, ki ti bolj ustreza kot drug. Isto sem imel probleme s podplati- Kupil Lowe, Mamut pa La Sportiva in še ene xy- na koncu pristal na Salewi, ki jih sedaj menjam samo še po barvi nasmeh Srečno pri izbiri mežikanje
(+2)všeč
dprapr24. 07. 2023 14:03:03
Težave s hrbtenico večinoma reši kiropraktik! Če so težave v okviru njegovih obravnav. Mene je prav pomladil. Že osem let koristim te usluge. Ki jih moramo pri nas žal plačati. Ne dobimo napotnice za kiropraktika, ampak tablete proti bolečinam!?
Glede čevljev pa je tako, kot je zapisal Matija. Ni odvisno od cene, ampak od tega kaj “ti paše”.
(+1)všeč
jprim24. 07. 2023 15:01:48
Ja, kiropraktik, ...
Ta te lahko naredi tudi hromega, ... enim pač pomaga, drugim boljše ne tega, dokler nimaš slik MR.
LP!
všeč
nina424. 07. 2023 15:38:10
Dejavnikov je res lahko več. Meni so diagnosticirali Mortonov nevrom in ga dokaj uspešno blažim z vložki. A dejansko v nekaterih gojzarjih precej boljše "delujejo" kot v drugih. Predvsem se pozna, kadar vložkov dlje časa ne nosim (poletna in "nobel obuvala", kamor se jih ne da namestiti).
(+1)všeč
jprim24. 07. 2023 16:11:02
Pa lahko vsak razmišlja po svoje, ima prav, vendar sama še enkrat trdim, da so pekoči podplati povezani z ledvenim delom hrbtenice. Ob tem, ko se menjuje čevlje, razni vložki ... je vse skupaj potem od tega povezava z ledvenim delom, saj ob tem tudi stopaš drugače, spodnji del od gležnja se drugače vede, tega se sploh ne zavedaš.
Pa ne mislim več o tem komentirati, ker izumljate toplo vodo.mežikanje
LP!
všeč
dprapr24. 07. 2023 16:44:32
“Ja, kiropraktik, ...
Ta te lahko naredi tudi hromega, ... enim pač pomaga, drugim boljše ne tega, dokler nimaš slik MR.”

Brez slik itak ne moreš na obravnavo, razen če greš k pocaru.
Ja, tudi jaz sem imel slabo mnenje o njih. Zaradi nepoznavanja njihovega dela, zaradi strašenja,…
Ampak, na koncu mi je fizioterapevtka svetovala dobrega kiropraktika, ker mi ona ni mogla pomagati! Še zdaj sem ji hvaležen. Ker mi je pomagal tudi pri posledicah pareze obraza. Žal mi je samo, da nisem imel te možnosti v mladosti. Sedaj mladi to storitev množično uporabljajo. Sproti sanirajo zadeve. Zdravstvu pa samo plačujemo in plačujemo in čakamo…, in zdravniki na pregledih zelo neradi slišijo, če jim poveš o dobrih učinkih kiropraktike. Vsaj jaz imam takšne izkušnje.
Uh, me je zaneslo. Pa o čevljih se pogovarjamo. Najboljši nasvet za čevlje je, vrzi jih stran, če imaš z njimi težave. In ne kupuj čevljev, ki ti niso super na nogi že v trgovini.
všeč
Zlata124. 07. 2023 22:16:18
Na mojo nogo najbolj pase Salewa in nikoli nisem imela tezav z njimi. Kupim nove in na 3 pohodu ( prva dva kratka enourna za uhojanje) me po priblizno 8 urah zacnejo pect podplati.Sezujem cevlje,noge malo spocijem in zamenjam zokne z tankimi poletnimi.Tezava resena
(+2)všeč
jaz*30. 07. 2023 18:42:06
Hvala vsem skupaj nasmeh. Zadevo rešila na način, kot ga je predlagala Zlata1. TNX nasmehnasmehnasmeh
(+4)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki