Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Parkiranje Ravenska Kočna in kazen

Natisni
Climber9120. 08. 2022 13:35:03
Dokler ljudje v kočah vseeno puščajo svoj denar, bo pač tako. Saj pokajo po šivih povsod. Tako da pri nas je tako, da so občinarji zadovoljni, gostinci v kočah pa glede na navite cene očitno še bolj.
(+2)všeč
ljubitelj gora20. 08. 2022 13:35:26
Tu se vidi, da bi sam kasiral za prazen nič dela, razen če je to začetek investicije in bodo postopoma urejal ceste, parkirišča....kam bodo vsa ta vozila dal če se pol prometa zmanjša čez zapornico, kje bodo parkiral, ob cesti in po gozdnih poteh.....kar sem videl so pred zapornico naredil nekaj parkirišč, vrjetno za 30 avtov+
(+2)všeč
darinka420. 08. 2022 14:00:21
Se strinjam z Bojanom. Marsikoga zapornica odvrne. Pri nas mislim. Pa tudi , kar sem videla v dolini Vrat pred leti, imam še sedaj pred očmi, ko je un s TNP zvečer ob 22 uri hodil od vozila do vozila in posvetil v vsak avto. Slučajno sem sedela v vozilu, ker sem prišla pozno s ture. Ravno pri sosednjem vozilu so bili trije noter in ne bom pozabila je enega vlekel ven iz avta. Takšen odnos , da kar gledaš. Tudi meni je vse presvetil, me zalovil spat v bajto, tako je rekel. Ampak nisem šla Le grenak priokus dobiš ob takem ravnanju čuvaja TNP. Saj baje ne smeš prespat v vozilu . Ampak jaz sem vseeno. Hočem samo reči , da s takim res grdim pristopom , ne rešijo ničesar. Zdej ne vem, če še hodijo. Itak nisem bila tam že nekaj let. Niti me ne vleče tja.
(+6)všeč
ljubitelj gora20. 08. 2022 14:22:24
Znajo težit za čisto male skoraj nepomembne malenkosti, medtem ko se gozd ropa (poleg bolnih dreves se poseka tud zdrava) in uničuje z novim vlakami al pa kar med požaganimi štori gre s težkim traktorjem in naredi kolesnice za 10 letno+ škodo. Da ne omenjam odložen les k ga privleče dol in porine na kup(če bi sam bolna drevesa posekal, ampak še zdrava, pride večji kup), da je še tist podrastje 10-20m stran poškodvano......Zgleda da za žičnico še niso slišal, če jim je že toliko mar do narave. In pol men TNP nadzornik piše nek opozoril, ker sem avto parkiral bočno ob cesti na nekdanjem parkirišču....Najlažje se je spravljat na planince, turiste in potem taka štala, ko en ali več ljudi gre srat za smreko. Lani sem našel samo eno plastenko (padla nekomu iz nahrbtnika, polna vode) nad pl.Kuhnijo drugje smeti ni k se vračam tolk pozno. Zgleda kot da eni namerno zasmetijo, da fotografirajo in pošljejo novinarjem, vse z namenom.
(+2)všeč
pohodnik5520. 08. 2022 14:23:07
Še jaz bi nekaj dodal na ta vaše komentarje. Mislim, da so na Jezerskem to kar so naredili naredili povsem upravičeno in POŠTENO. Sam sem večkrat doživel, ko sem se peš vračal iz ture in so mimo mene vozili vozniki brez zmanjšane hitrosti(skrajno brezobrazno), da se nadihaš prahu in jim ni malo mar za druge in za ljudi, ki živijo tam. Vsakemu je dana možnost, da koristi brezplačni parking slabe pol ure hoje prej ki je pred zapornico. Sam nisem nikoli parkiral na "koncu" saj mi je prav pasalo, da se do začetka vzpenjanja malo ogrejem. Pa saj hodimo v hribe v prostem času in ni treba, da se skoraj na vrh pripelješ z avtom. Kakšni "hribovci"pa ste, ko vam je pol ure hoje odveč? Pa lep gorniški pozdrav. Tone.
(+1)všeč
ljubitelj gora20. 08. 2022 14:28:10
Saj maš planinsko pot v bližini tam z avtom ne moreš tako da ti tudi noben ne more prašit.
(+4)všeč
Climber9120. 08. 2022 14:38:12
A misliš, da tisti ki bo zdaj plačal 10€ ne bo nesramno in hitro vozil mimo, da se boš ti nadihal prahu?
Če se peljem do parkirišča v Ravenski to ni skoraj vrh. Niti se ne gre za to, da je to težko prehodit, ampak za princip. Postavitev rampe in nabijanje cene ne reši ničesar. Ok malo manj prometa bo, ampak jaz sem bil letos gor 4x v Juniju/Juliju in nikoli ni bil parking nabito poln, celo presenečen sem bil. Avgusta je pa itak dren povsod.
(+5)všeč
ljubitelj gora20. 08. 2022 14:51:36
Ne rabiš hodit po cesti za avte, saj je "zelena" pot na sliki planinska, kjer se z avtom ne da.
1
(+1)všeč
dprapr20. 08. 2022 15:33:56
Zanimivo, kako vas motijo plačljiva parkirišča pod hribi. Tista ob obali ali v mestih pa nihče ne omenja. Pa vam tam že leta kasirajo na polno. Samo pod hribi bi vas morali sprejeti z nasmehom in zastonj parkiriščem. O čem podobnem pa na prej navedenih lokacijah ne razmišljate.
Sem pa mnenja, da bi lahko (morda še bodo) do teh plačljivih parkirišč uredili brezprašno cestišče, prijazno za pešce in kolesarje, uredili še kakšen premični wc in kakšno klopco in kdaj zamižali na eno oko, če kdo prenoči v avtu. V Italiji so pri tem res bolj prizanesljivi.
(+1)všeč
palček plezalček20. 08. 2022 16:41:44
Večkrat si izpostavil, da se na hribi.net ne govori o plačljivih parkiriščih v mestih. Morda zato, ker je forum namenjen hribom. A če je potreba, da se kako reče o parkiranju v mestih, z lahkoto povem, da stanujem v mestu, ne uporabljam javnih prevoznih sredstev in le izjemoma plačam parkirišče. V mestih se najdejo čisto uradna parkirna mesta, ki jih ni potrebno plačati - nekatera so namenjena kratkotrajnemu parkiranju, druga časovno niso omejena. Včasih te sicer popade bes, ko večkrat zakrožiš po ulicah, preden najdeš parkirišče, včasih parkiraš malo dlje stran in greš peš. Seveda se zgodi tudi, da imaš nujen opravek ter plačaš ne zgolj najcenejšega parkiranja, ki je urejeno ob cestah, ampak zapelješ celo v parkirno hišo. V povprečju porabim letno za parkirnine na izhodiščih v Sloveniji 10x toliko kot za parkiranje v mestu, a preživim v mestu 90% časa. Moram iskreno priznati, da imam srečo in mi za službeni čas parkirišča ni treba plačevati, a vseeno je razmerje malce nenavadno, se ti ne zdi?
(+9)všeč
dprapr20. 08. 2022 17:14:30
Tu se komentira marsikaj, kar nima povezave s hribi. nasmeh Zadnja leta sploh.
Sem večkrat izpostavil različni odnos do plačljivega parkiranja v mestih in na izhodiščih za hribe, pa še bom. Ker se mi ne zdi pošteno, da se venomer kritizira domačine pod hribi. Me pa seveda moti, ker je že skoraj povsod plačljivo. Ampak zakaj bi moralo biti samo pod hribi zastonj? Uvedite zastonj parkiranje med tednom v mestih in za konec tedna pod hribi. Pa da vidimo, kaj bo iz tega.
Sem pa imel seveda v mislih tiste, ki ne stanujejo v mestu in nimajo zastonj parkinga v času službe. Živijo pa morda v Mojstrani, v Bohinju, na Jezerskem,… Ni pošteno do njih, da bi pri njih vsi parkirali zastonj, oni bi pa morali ob obisku mesta ali obale plačevati.
(+2)všeč
pohodnik5520. 08. 2022 17:49:13
Ne vem če je "ljubitelj gora" že kdaj šel po tej poti , za katero trdi da tam pa ni prahu in prometa. Res je , ni "prometa"in pot je v tako slabem stanju, da si zjutraj od rose moker do kolen, popoldan ali pa zvečer pa najeden od mrčesa, pa tudi s kolesom se tam ne da. Kako je tisti domačin, ki ima tam kmetijo zadovoljen z dnevnim požiranjem prahu, si pa vsak razumen človek lahko misli in pravim da so še dolgo zdržali. Pa lep gorniški pozdrav vsem. LP Tone.
(+3)všeč
palček plezalček20. 08. 2022 17:59:41
Tisti iz Mojstrane ipd., morajo v mestu ravno tako plačati oz. ne plačati, kot moram sama. Nimam nobenih posebnih privilegijev, medtem ko imajo stanujoči v vasicah ali krajih pod hribi mnogokrat brezplačen dostop do parkirišča na izhodišču in parkiranje. Tako je npr. na Blatu, na Jezerskem itd. Nisem opazila, da bi v mestih imeli stanovalci karkoli zastonj. Še več, tisti, ki niso kupili ali niso imeli možnosti kupiti parkirnega mesta ali garaže, morajo plačevati parkiranje ob cesti v svojem okolišu in to letno plačilo ne velja za parkiranje kjerkoli v občini, ampak samo na njihovi ali morda še sosednji ulici. Torej, ko se peljem v center in želim parkirati, veljajo zame ista pravila kot za Jezerjana ali Bohinjca, ki se bo pripeljal v Ljubljano in želel parkirati. Ko pridem jaz k njim, zame njihove bonitete ne držijo.
In da ne bo narobe razumljeno, nič nimam proti dejstvu, da imajo ugodnosti, zdi pa se mi malo (v bistvu precej) neumno preplačevati astronomske parkirnine na izhodiščih, zaradi katerih se stanje ne izboljšuje, ampak se denar porablja za kdo ve kaj. In še, če greš plezat v Trikot, je jasno, da raje reskiram plačilo kazni in parkiram pri žičnici, kot da bi vso kramo nosila pol ure dlje, pa še iz varnostnih razlogov je to bolj smotrno. Če greš na špancir, ki ni predolg, je morebiti vseeno, če se sprehajaš še nekaj dlje po (beli cesti) dolini.
(+10)všeč
Trobec20. 08. 2022 18:59:38
dprapr, seveda, zakon je univerzalen, velja za celo državo, brez izjem. Saj sem napisal "zakon glede parkiranja" ne "zakon glede parkiranja v hribih" cool
(+2)všeč
dprapr20. 08. 2022 20:31:43
“Nisem opazila, da bi v mestih imeli stanovalci karkoli zastonj.”
Prav tako kot domačini v izhodiščih imajo privilegij odpiranja zapornic in posledično zastonj parkiranje.
Do Trikota z Jezerske strani pa res ni daleč. Smo že pristopali tudi iz Logarske. nasmeh
(+2)všeč
Daaam20. 08. 2022 21:18:16
Jaz tukaj dam samo en velik palec gor na razmišljanje od "palček plezalček". Res je Drago, tudi v mestih so plačljiva parkirišča ampak imaš vedno tudi ugodne alternative. Za hribe so si pa naši župani očitno odločili da nas bojo obrili do nagega. Oprosti, ampak res mi gre na "tisti organ" ko zapišejo v brošuro da v duhu umirjanja in reševanja problematike uvajajo parkirnino, v praksi pa postavijo parkomat ali rampo. To ni to! in ne govorite o raznih avtobusih ipd k normalnemu planincu čisto nič ne koristijo -preberite kaj ponujajo na Jezerskem -za kozlat.. Pod resno mislim da niti v osnovi nimajo namena ponuditi pametnih alternativnih prevozov, ampak jih samo ponujajo toliko da si operejo roke in par "dnevnih tujih" turistov je maksimalno srečnih ker so prihranili 5 EUR. A se sploh zavedamo, da se dejansko za vsako alpsko dolino, izhodišče, prelaz, karkoli ki ima za vikend malo več obiska obeta plačevanje ne vem kakšnih cestnin in parkirnin po možnosti na "prašnem parkirišču pod smreko" in potem se če kur.ijo da ljudje lulajo v gozdu. A da bi pa en normaln sekret (to ni zapuščen, posran in pokozlan dixi v katerega ne stopim pa četudi mi kdo nasloni pištolo na glavo) postavili to pa ne. In bog ne daj da bi šli korak proti nam stalnim obiskovalcem naših gora in nam ponudili pametno alternativo. V ZDA, ki jo kao tako sovražimo imajo 63 nacionalnih parkov - vstopnina na avto v en park je do 30 usd ampak pazi to- celoletna karta za vse parke, neomjeno obiskov za #dva lastnika kartice " stane 80 usd- nobenih dodatnih parkirnin in butastih "okoljski dajatev"- Preverjeno dvakrat- in tudi rangerji niso tam da te preganjajo -ampak da ti pomagajo. Niti nisem tako hudo "ekonomsko šibek" ampak me hudičevo jezi ko me lupijo. Velikokrat sem bil v Ravenski kočni, seveda še kdaj bom ampak za vsak obisk bom premislil. In do sedaj smo na Jezerskem vedno kakšen evro še pustili pri lokalcih za v bodoče pa nisem več ziher.Ttako kot sem ugotovil da se brez Bohinjskega konca da tudi živet- kar si 20 let nazaj nisem prestavljal. Župan Kranjske gore ravno danes tuli " Vršič bi moral bit plačljiv" to je kaos-Dolina Vrat vemo da bo kmalu samo še za turiste, ki enkrat pridejo in si privoščijo, vsi norijo da to ne gre nikamor po drugi strani pa STA PZS TNP in podobne institucije promovirajo Slovenijo kot trajnostno destinacijo! My ass!!!! Če vam je toliko do okolja, pojdite na sejme plačajte oh in sploh revijam in "vplivnežem"in povejte" Ne hodite k nam k ker imamo kaos!" 3 km ceste na Vršič so obnavljal eno leto- sramota, okoli večine visokogorskih koč smrdi k v greznici k ne znajo skretov zrihtat prodajajo ti topu pir v pločevinki po 5 EUr in pravijo da morš bit srečn saj si ja v koči!!! WTF. V Bc-u čakaš za kruh in mleko v Merkatorju po pol ure in na koncu nam bodo svetovali kot pred korono-Pridete izven sezone!! Seveda bomo prišli, pa prav potrudil se bom da ti ne bo v občinsko malho padel kakšen dodaten evro. Se opravičujem za cel zapis če je do koga žaljiv, ampak enostavno mi res ne diši smer v katero se vse skupaj premika, in še enkrat! Nisem škrt kot Žid in ni mi problema tudi kaj prispevat "za trajnostno destinacijo" ampak naj bo to v duhu kot bi morali vsi turistični delavci delovati . "obiskovalec/turist mora it domov vesel in brez denarja ne pa razkurjen in z polnim tošlnom"
(+12)všeč
n3jc20. 08. 2022 21:42:13
dprapr, ne drzi.

V Ljubljani domacini nimajo nobenih privilegijev pri parkiranju v primerjavi z obiskovalci od zunaj. Zivim v LJ in nisem delezen nobenih privilegijev ali popustov pri parkiranju ... razen seveda tega, da se lahko v mesto zapeljem s kolesom.

Se to - v okolici UKC je do letos bila parkirnina 0,8 EUR/uro - nekajurni obisk te je z avtom stal podobno kot s trolo in z avtom je bilo neskoncno udobneje. nasmeh
Letos so dvignili na 1,20/uro, hitro smo si izracunali da je naenkrat trola bistveno cenejsa in ob vsesplosnih podrazitvah tudi drugje je zdaj zabave z avtom v centru konec.

Na zalost je tako, da imajo visoke parkirnine pri omejenem stevilu zazelenih parkirnih mest funkcijo nosenja dobicka in odvracanja obenem in pri obojnem so hkrati uspesne, kar je navidezno paradoksalno, ampak to pac izvira iz prevelikega povprasevanja napram ponudbi. Da bo v mestu prislo do visanja parkirnin je bilo samo vprasanje casa in tako zdaj pac je in to bo pomoje delovalo tudi na planinskih izhodiscih. No, vsaj zame bo (nenazadnje so me parkirnine odvrnile od bohinjskih parkirisc ze zdavnaj). Za tiste, ki jih pa tak sistem prevec "stisne", pa seveda ni dobro ... mrk pogled
(+6)všeč
arta21. 08. 2022 15:22:59
doma sem na vzhodu Slovenije in porabim za vožnjo do Ravenske Kočne 2 uri in pol. Omejitev 100 vozil razumem, pač ne bom hodila v tiste konce, ki jih sicer obiščem večkrat letno, saj bo parking zelo verjetno poln, preden pridem do tja. Zelo pa me moti naslednje:

1.da je parkiranje plačljivo tudi v npr. jesenskih in zimskih mesecih, ko je obiska tam malo

2.da se parkirnina zaračunava za vsak dan, torej če morda prespiš na Češki koči ali na Ledinah je to že 20 EUR in je to za upokojenski žep že konkreten znesek (stroška za bencin namenoma nisem omenila!!)
(+6)všeč
hočo21. 08. 2022 18:18:47
Samo še čakam da začnejo kasirat v Preddvoru pa Bašlju, pa zamenjam šport...zmeden
(+3)všeč
darinka421. 08. 2022 18:28:03
Zdaj se govori za Kamp turo . Gradiško turo. Tudi tam župan razmišlja o parkirnini. Če bodo svetniki za bo plačljivo parkirišče. Zgledi vlečejo ....
(+3)všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki