Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj

Organizator (skupaj v hribe) ter vpisna knjiga

Natisni
ljubitelj gora15. 07. 2011 18:28:11
Na levi strani je v rubriki Skupaj v hribe, ko se vpiše turo sam postaneš organizator, sedaj pa me zanima, če si organizator tudi nosiš odgovornost, je tako ali ni?

Zanima me tudi, kaj je to vpisna knjiga, če prav zastopim, kupiš telefon z GPS-om in se prijaviš na ta portal in določi tvojo trenutno lokacijo.


všeč
lynx15. 07. 2011 19:27:00
Če te skrbi odgovornost, lahko zraven dodaš nedvoumno opozorilo, da je sodelovanje na lastno (odgovornost).

všeč
julius15. 07. 2011 20:00:38
Lynx.
Organizator vedno nosi vso odgovornost za vse kar bi se utegnilo zgoditi na taki turi. Na sodišču ne pomaga nobena telovadba z izgovorom, da gredo s teboj na lastno odgovornost.
Žal!!
všeč
ljubitelj gora15. 07. 2011 20:58:36
Potem predlagam takojšen odmik rubrike skupaj v hribe.

Sem za v nedeljo dal novi izlet, skupaj v hribe in, ko sem videl, da sem organizator sem takoj izbrisal izlet.





všeč
JusAvgustin15. 07. 2011 21:21:39
ali nisi bil ravno ti pobudnik te ideje?zmeden sedaj bi jo pa kar zbrisal.jezen kaj bodo pa drugi rekli na to? pa brez zamere. Sicer smo pa ljudje in se lahko vse zmenimo med sabo, načeloma. Tudi to kdo nosi odgovornost...

Lp
všeč
ljubitelj gora15. 07. 2011 21:31:33
Jaz hodim v hribe uživat, ker zelo rad hodim, tud v prostem času veliko prehodim, pretečem, nebi pa nekoga s seboj jemal, za katerega bi moral odgovrjat v primeru nesreče.
Še vedno je potem bolje se včlanit v PD, kjer je planinec zavarovan, še dodatno se lahko zavaruje drugje, ampak ljudje to stane, PD Matica organizira recimo izlete, za več si poglejte tu
http://www.pd-ljmatica.si/
cene so temu primerne, da bi pa tu nekomu zračunal, kot organizator je pa malo too much pa še kao delo na črno bi se štelo.
všeč
Rok15. 07. 2011 21:33:28
Rubrika skupaj v hribe je namenjena uporabnikom, da si lažje najdejo družbo za v gore. Načeloma je bilo mišljeno, da tisti ki ima namen iti v gore in išče družbo v rubriki "Skupaj v hribe" ustvari skupino. Preko obrazca opiše kam gre, kakšno družbo želi, kakšna znanja in izkušnje so potrebne ipd. Če se kdo želi pridružit, se nato prijavi v skupino.
Načeloma ni bilo mišljeno, da bi bil tisti, ki ustvari skupino kaj posebej odgovoren. Če je težava, da smo tej osebi podelili ime organizator lahko to tudi spremenimo.
Sicer nisem pravnik, vendar mislim da če se nekdo strinja s tem, da bo nekaj počel na lastno odgovornost, potem to počne na lastno odgovornost.

Pred časom je bilo nekaj predlogov glede elektronske vpisne knjige, elektronskih žigov... Zato smo dodali rubriko Vpisna knjiga.
Vpisno knjigo se uporablja tako, da ko prideš na vrh gore vzameš mobilni telefon in se na spletni strani http://www.hribi.net/eknjiga prijaviš. Če imaš na mobilnem telefonu vključen GPS sprejemnik se bodo ob prijavi posredovali tudi podatki o lokaciji in sistem bo samodejno ugotovil ime gore na kateri se nahajaš.
Na spletni strani se nato objavi lokacija (ime gore, širina/dolžina, višina).
Ker so posredovani podatki o lokaciji lahko tudi "dokaz", da smo res bili na vrhu gore, se lahko vpisna knjiga uporablja tudi kot zbiranje (elektronskih) žigov.

Trenutno je vpisna knjiga še v testni fazi, tako da so dobrodošla mnenja in dodatni predlogi. Bomo pa dodali tudi še podrobnejša navodila.
(+1)všeč
lynx15. 07. 2011 23:16:50
Ja, predlagam, da se "organizator" zamenja s "pobudnik" ali s čem bolj zabavnim.
všeč
Žiga2216. 07. 2011 01:13:32
Na strani piše nedvoumno "organizator" in jaz niti slučajno ne bi šel pisat tja noter da jaz "organiziram" izlet. Bi se že našel kakšen laik ki bi mislil da to organizirajo kakšni izkušeni vodniki, pa ni treba potem veliko več da imaš vraga.

Moralo bi biti napisano na način da je to nekako družba ki gre v hribe oz. v stilu "jaz se takrat pa takrat odpravljam tja in tja, če se *slučajno* znajdete ob istem času na istem mestu gremo lahko skupaj" velik nasmeh.
všeč
Žiga2216. 07. 2011 01:15:05
Aja, pa ravnokar sem videl da piše zraven "cena" in "število prostih mest". zmeden

Po teh dveh kriterijih bi lahko sklepal da bi moralo iti za neko konkretno organizacijo, ne pa samo pobudo.
všeč
Rok16. 07. 2011 02:14:14
Namen rubrike Skupaj v hribe je iskanje družbe.
Dovoljeno je iskanje družbe, tudi če organizirate piknik ali pa ste gorski vodnik ipd.
Zato je tudi možnost vpisa cene.
Vse podrobnosti pa naj bi se vpisale v polje "dodaten opis".
Poleg tega je možno dodajati komentarje in tako razčistiti morebitne nejasnosti.
všeč
tiyana16. 07. 2011 10:19:30
Tukaj ste pa res eni čudni tiči. Na drugem portalu imamo skupino. Skoraj vsak teden imamo razpisano kakšno turco. Pod razpisom piše, da vsak pohodnik hodi na lastno odgovornost. Vsi se zavedamo,da odgovarjamo vsak zase.Vsak pohodnik mora sam preceniti ali je sposben za turo ali ne. Tale rubrika bi morala biti namenjena ljubiteljem gora, ki radi hodijo v gore v družbi in ki se zavedajo, da je to samo druženje "formulašev" Hribi.net in da organizatorja ni....tukaj so samo predlagatelji. Plačljive ture tukaj ne bi smele kaj iskati. Lp
všeč
alpin16. 07. 2011 10:33:54
Zakja pa ne.?Če ima kdo željo povzpeti se na bolj zahteven vrh,greben,..vpiše željo pod to rubriko.Verjetno se bi našel kakšen Gorski vodnik ,ki bi proti plačilu varno in profesijonalno izpeljal podvig.
Če bi se jih prijavilo več ,bi se tura pocenila in vsi bi imeli korist in predvsem varen podvig.!!!
Tako je moje mišljenje.
Bi pa pohvalil portal Hribi.net oz Roka in Tadeja ,ki skrbita da je vedno kaj novega in sledita času in napredku.nasmeh
L.P.
všeč
tiyana16. 07. 2011 10:47:38
Gorski vodniki naj imajo svojo rubliko, tako ne bo vse pomešano in ne bo nobenih nejasnosti ... če bo kdo želel turo na takšen način,bo točno vedel kam se obrnit nasmeh
všeč
kolobar16. 07. 2011 11:07:42
Tiyana ima prav. Ture, ki jih ponujajo gorski vodniki se ne bi smele mešati s "spontanim" druženjem. Dejstvo je, da je "organizator" vedno odgovoren za udeležence, tudi če bi se ti pisno zavezali "na lastno odgovornost", pri čemer sploh ni pomembno ali gre za komercialno (plačljivo) turo ali ne. In pravno je "organizator" precej velikodušno definiran.
Za spontano druženje bi tisti, ki išče družbo, samo vpisal, kam je namenjen, potem pa se lahko s potencialnimi sopotniki dogovarja preko telefona ali zasebnih sporočil.
všeč
sandij7416. 07. 2011 11:53:38
Smo kot v Ameriki že.Jaz skupaj v hribe razumem kot to ,da nekdo išče družbo za preživet lep dan v hribih.Vse več se pojavljajo brezvezne debate.
všeč
kolobar16. 07. 2011 14:42:05
Debate so brezvezne, če se v njih pojavljajo brezvezni komentarji kot je zgornji.
Odgovornost organizatorjev pač nalaga organizatorjem dolžnost, da zagotavljajo varnost udeležencev in tako ščiti neizkušene pri dejavnostih, ki so lahko tvegane kot je npr. hoja po gorah. V tem najbrž ni nič slabega in ne vem, kaj ima to z Ameriko. Da bi se izognili odgovornosti organizatorja pri druženju v gorah, je prav, da to dvoje ločimo.
všeč
sandij7416. 07. 2011 14:48:57
Očitno ne ločiš kaj pomeni družba in kaj organizacija.
všeč
julius16. 07. 2011 15:53:31
Sandi74!
Kaj si mislil pod "organizacija"?
Organizacija veselice, izleta, pohoda...!
Organizacija OZN, RK, ZZB NOV....!
In kaj je zate družba? Trije prijatelji, ali?
"Kolobar" ima v vseh svojih trditvah preklemano prav.
Kaj praviš na sledečo hipotezo???
Organiziram izlet v hribe za svojo in prijateljevo družino. Prijateljev otrok se na tem izletu tako hudo poškoduje, da ima trajne posledice. Zavarovalnica za vse skupaj krivi mene kot "ORGANIZATORJA". Kako naj se izvlečem iz nastale situacije?
S Čeferinom?
všeč
kolobar16. 07. 2011 15:56:33
A se ti ne zdi, da ravno s tem, ko ločimo vabila gorskih vodnikov od iskanja družbe v gorah, ločimo družbo od organizacije.
Sicer pa ni pomembno, kaj jaz ločim in kaj ti razumeš. Pomembno je, kako organizatorja definira pravni sistem, ki ugotavlja njegovo odgovornost v primeru nesreče.
všeč
ljubitelj gora16. 07. 2011 18:51:01
Po novem je

Pobudnik
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki