Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Oprema

Natisni
SamoK5. 01. 2021 19:58:09
Imel sem jih dve sezoni, ker si po prvi nisem hotel priznati, da sem se zmotil, ko sem bil tako navdušen nad tehnološko inovativnostjo.
Potem sem jih zamenjal za klasične in odtlej spet uživam v smuki, namesto da bi se trudil z odkrivanjem vseh inovativnih nerodnosti. (Res pa je, da so pri poznejših modelih vsaj dve od teh nerodnosti popravili.)
(Recimo, preizkus uporabnosti vezi: kako enostavno si zapneš smučko, potem ko se ti sname v pol metra globokem snegu?)
(+2)všeč
Janez525. 01. 2021 20:35:22
Jaz tudi nisem ravno nek super turni smučar imam pa za sabo nekaj sezon smuke bolj po sredogorju in več spomladanske smuke po predelanem snegu kot pa smuke po pršiču. Sam imam vezi Fritchie in K2 wayback smuči. Ta kombinacija je bolj vsestranska za različne turne smuke primerna pa je tudi za vožnjo po urejenih smučiščih. Priporočam ti, da obiščeš strani raznih proizvajalcev smuči kjer imajo vprašalnike kakšne želje imaš glede smučanja in ti ponudijo izbor smuči. Izbor glede na tvojo težo/višino znanje smučanja namen uporabe itd. Dokaj velik izbor in opise opreme imaš na tejle povezavi:
https://www.sport-conrad.com/en/ski-touring/
Izbira opreme je zadnje čase postala prava znanost in nekateri imajo različne smučarske komplete za različne snežne razmere. Za začetek se po moje splača nabavit nek splošen komplet. Prve turne smuči, ki sem jih nabavil so mi bile predolge in preozke. Za široke spomladanske flanke so bile OK. V novem snegu in kjer so bili potrebni krajši zavoji pa sem imel težave. Je pa tudi res, da sem dokaj povprečen smučar in tudi zelo velike moči v nogah nisem imel. Torej za konec splača se ti kar orng pobrskat po spletu, čeprav imaš v začetku občutek, da si še bolj zmeden in še manj veš kaj je OK ampak se ti nakoncu le izkristalizira kaj sploh od svoje turne smuke pričakuješ. Mogoče se ti tudi izplača za kakšen vikend določeno opremo izposodit in videti kako ti ustreza. Veliko veselja pri izbiranju.
(+3)všeč
Kleemen5. 01. 2021 22:06:20
https://www.decathlon.si/podlozena-jakna-trek-100-id_8573829.html

https://www.decathlon.si/pulover-iz-flisa-mh500-id_965282.html

To dvoje sprobam pa vidim, če je ok glede na ceno in kvaliteto. nasmeh

Na strani od Decathlona piše, da imajo garancijo na zadovoljstvo. To pomeni da se lahko izdelek uporablja 30 dni in potem vrne kljub temu, da je bil že uporabljen? V primeru, da seveda ne bi bil zadovoljen.
všeč
sla6. 01. 2021 07:45:22
SamoK - tudi jaz sem imela prej Fritchijeve vezi, sedaj pa imam Dynafitove na pine in ni primerjave z udobnostjo in lahkotnostjo. Če so se vezi odpele, jih nisi imel pravilno zapete - pri hoji jih imaš zaklenjene pri smučanju odklenjene.

Sicer pa za enega povprečnega rekreativnega turnega smučarja so primerne malo mehkejše in rahlo širše smuči, pa fino je, da so čim lažje, da se po nepotrebnem ne matraš v klanec. Sodobne smuči so pa itak tako izdelane, da so za smučati tudi super.

Večja znanost je dobiti primerne pancarje, kjer pa res lahko izgubiš živce, ker nič ne sede na obliko noge....
(+1)všeč
dprapr6. 01. 2021 07:58:28
Pancerje res ni lahko izbrati. Vzeti si je treba več časa za pomerjanje kot za čevlje.
S temi sem zadovoljen.
https://www.iglusport.si/sideral-2-0-18
(+1)všeč
Dr.ejči6. 01. 2021 10:15:49
Točno tako, Klemen...kot sem napisal, vsak mora zase ugotovit, kaj mu paše...z bundo boš sigurno zadovoljen, le da sem ti jaz predlagal malenkost toplejšo/debelejšo, lovsko rjave barve mežikanje, ker si pač tak cenovni razred navedel...sicer pa se sam oblačim na podoben način, torej, spodaj volnena majica (toplo priporočam), čez tanek velur (le v stilu jopice, s kapuco) ali brezrokavnik, na vrhu pa bunda...(pri bundi še to, ne si kupovat "na knap", kar ima srčno rad predvsem nejnežji spolvelik nasmeh, ampak "na komot")...špekuliram, da si bolj začetnik (glede na vprašanja in "ne"izkušnje nasmeh)?...je pa tako, da pozimi nikoli nimaš preveč oblačil s seboj...ker na vrhu nisem narejen na "stop&go", ampak bolj na "pit stop" velik nasmeh, velikokrat opazujem ljudi s premalo oblačil in že velikokrat sem koga rešil s posojo mežikanje...
...čimvečkratno nošnjo, ti želim.nasmeh
(+2)všeč
Stran:123...131415
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki