Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Napad jastreba

Natisni
75'er24. 05. 2015 15:38:05
Ptički se znajo razburiti, če se približaš njihovem gnezdu. Mogoče je tu vzrok?
všeč
dragon24. 05. 2015 15:44:26
Pred dnevi sem gledal dokumentarec o tem kako so divje živali za katere je bilo značilno, da se izogibajo človeku, vedno bolj napadalne in neboječe do človeka. Predvsem je bilo govora o živalih, ki živijo v zda (pume, kojoti...), za katere prej ni bilo zabeleženo, da bi napadle človeka, zadnja leta pa so ti napadi vse pogostejši in tudi precej smrtonosni. Očitno živali izgubljajo strah napram človeku. Meni se je pred kratkim zgodilo, da mi je na ramo priletela sinička in mi potem skakala iz roke na roko kot kaka udomačena papiga, večkrat odletela in se potem tudi vrnilazmeden
všeč
Misantrof24. 05. 2015 16:07:23
Včeraj med tekom je v grmovju ob cesti močno zašuštelo, ves prestrašen sem pospešil in ugledal kosa, ki se je ravno pripravljal na napad. Še sreča da sem bolj urnega koraka in sem mu uspel uteči.
(+2)všeč
LauraF24. 05. 2015 16:10:00
Kanja menda res ne napade. Zato vsekakor menim, da ni bila Kanja ampak da je bil mlad Kragulj. Svetlo rjave barve sta lahko oba. Za razliko od Kanje, Kragulj pri obrambi gnezda napade tudi človeka. (Vir: http://www.gnezdilnice.si/index.php?path=kragulj)
Mene se je lotil cik-cak oz. levo-desno, z napadi od zadaj iz visokih dreves.
Dokler me ni začel preletavati se nisem zavedala, da sem v bližini gnezda. Gnezda nisem videla, niti slutila nisem da je tam in še vedno ne vem na katero drevo ga je skril, ker me je preganjal vsaj 600 m.
Motokrosistom (pri Šentvidu pri Stični) bo zagotovo še povzročil nekaj nevšečnosti, saj se je udomačil na njihovem terenu.
všeč
robinjo24. 05. 2015 19:40:43
Ker se rekreiram na gozdni poti, nad katero vsakoletno gnezdi kanja lahko povem, da me par sto metrov od gnezda opozarja z glasom, nato pa se spusti proti meni. Ko glavo obrnem proti njej odleti. Po 200, 300 metrih se naveliča. Pametnejši odneha.
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki