Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj

Množične prireditve v gorah - v in ob planinskih kočah - mnenja

Natisni
triglavski21. 11. 2009 17:58:28
Vsi vemo, da je gorski ekosistem še posebej občutljiv, prav tako vsi vemo, da se ravno v nekaterih planinskih postojankah (večinoma na območju TNP) vsakoletno odvijajo različni množični spominski ali drugačni pohodi in prireditve, ki se praviloma končajo z množičnim veseljačenjem, nepotrebnim prekomernim obremenjevanjem okolja, ki je ponekod že zelo moteče in načeto. Pri tem so porajajo vprašanja kot so: "Je to potrebno, smiselno! Bi ne mogli kakšne prireditve opraviti tudi na za to bolj primernem mestu v dolini, bi bila s tem oškodovana PD, ki bi imela izpad dohodka na račun takih prireditev! Bi se temu sploh lahko odrekli!?


Pa poglejmo: Kaj je planinska koča

"PLANINSKE KOČE - RAZLAGE"
V Sloveniji imamo trenutno 169 planinskih koč, zavetišč in bivakov, ki jih upravlja 94 planinskih društev.

Osnovo za delovanje planinskih koč dajejo:

Statut Planinske zveze Slovenije
Zakon o gostinstvu in
Zakon o društvih
Statut Planinske zveze Slovenije, ki je bil sprejet na Skupščini PZS v Podpeči 21.05.2005, v svojem 61. členu navaja:

» Planinski objekti so planinske koče, planinska pota in drugi objekti, ki služijo planinski dejavnosti .«

Planinske koče so kot osnova množičnega planinstva družbeno pomembne. Obiskovalcem nudijo zavetje, prenočišče, hrano in pijačo ter so obveščevalna točka GRSS. Obiskovalcem dajejo potrebna obvestila in poslujejo po načelih dobrega gospodarjenja ter po predpisih in splošnih aktih člana PZS, če njihovo delovanje ni urejeno s posebnimi predpisi.«

Iz tega sledi, da je osnovna funkcija planinske koče to, da nudi obiskovalcem gora zlasti: zavetje, prenočišče, hrano in pijačo.

Nič takega torej kar sem navedel zgoraj. Problem je enostaven in hitro rešljiv.

všeč
lynx21. 11. 2009 18:04:03
Nič? Meni se bere kot da definicije to pokrijejo, ker je opredelitev večumna.
všeč
andrej76721. 11. 2009 18:06:35
Množične proslave in veseljačenja naj ostanejo v dolini - če pa ne gre drugače pa se naj predhodno pobirajo visoke takse ki bodo omejile takšne zadeve - denar pa naj se seveda koristno porabi v PD-jih.mežikanje
všeč
serajko21. 11. 2009 18:35:29
Tudi sam sem ljubitelj klasike. Mir, spoštljiv odnos do ostalih obiskovalcev. Kljub temu pa me enkrat letno ob kakšnem posebnem dogodku ne moti hrup ali "veselica" saj v osnovi to prinese kar nekaj sredstev. Predlagam pa , da precej pred zabavnim dnem obesijo odgovorni plakate s povabilom. Na ta način se bomo ljubitelji gora in miru odpravili v daljno okolico. Tako bo "volk cel in koza sita"Triglavski! V bistvu se pa s tvojim razmišljanjem strinjam. Veliko bolj me motijo nemapovedane žurke v višje ležečih postojankah,kjer ponavadi kar nekaj ljudi želi v miru prespati. tam pa bi morali oskrbniki malo bolj resno poskrbeti za upoštevanje hišnega reda.
všeč
lynx21. 11. 2009 19:16:44
Živali na žalost ne znajo brati.
všeč
viharnik21. 11. 2009 19:35:28
Se močno strinjam s Triglavskim!.Sedanji novodobni način življenja pa na žalost občasno prinaša v gore tudi zabav željne pivske veseljake,ki ne gredo tja iskati pravo poslanstvo gora.
všeč
mesetar22. 11. 2009 18:03:02
Ne bodite malenkostnicooljezikzavijanje z očmi
všeč
Gorazd G22. 11. 2009 19:27:01
Zelo sem hvaležen triglavskemu, da je odprl to temo in se z njegovim razmišljanjem popolnoma strinjam, mi pa stavek v statutu PZS, kjer piše: "Planinske koče so kot osnova množičnega planinstva družbeno pomembne." ni preveč všeč. Koliko množičnega planinstva si v gorah želimo? Bolje rečeno, koliko ga občutljivo gorsko okolje prenese? Ali so morda v zgornjem citatu skrite množične prireditve ob planinskih postojankah, ki jih nekatera planinska društva z veliko vnemo tudi izvajajo.

V nadaljevanju je sicer navedeno: "Obiskovalcem (planinske koče, opomba GG) nudijo zavetje, prenočišče, hrano in pijačo ter so obveščevalna točka GRSS itd", kar je vse lepo in prav.

Morda samo dva primera z letošnjega poletja:

1.Kredarica

PD, ki je lastnik Triglavskega doma je "država v državi" in dela po svoje. Tako pod Triglavom, kot pri Sedmerih, v Kamniški Bistrici in še kje. Vse pohvale je vredno, da se Prijatelji Triglava borijo in s svojim delom pomagajo čistiti naravo. Jaz sem seveda večni idealist, tudi naiven mladec se mi lahko reče, ki bi rad stvari spremenil v glavah ljudi. Predvsem pri vodilnih, tistih, ki imajo moč in lahko odločajo. In to čimprej. Skratka, da ne bi bilo treba gasiti (beri: pobirati smeti in čistiti prekomernih fekalij), temveč, da že zakurili ne bi (beri: da bi bila Kredarica (in še kakšna druga) normalna planinska postojanka, z običajno ponudbo, ne pa da se tam gor odvijajo množične prireditve, kjer je dovoljeno vse). Zelo preprosto je vse skupaj, samo nehati je treba s tem. Avgusta je bila tam gor velika ohcet z udeležbo podpredsednika PZS (generalni sekretar PZS je seveda napisal, da je bil tam gor v svojem imenu in ne v omenjeni funkciji), ob tem obletnica ansambla, nadalje koncert iz naših krajev in veseljačenje pozno v noč (o tem smo lahko brali po forumih), praznovanje ob velikem šmarnu, združenje veteranov je imelo svojo prireditev itd, itd ...
Spoštujem in cenim tako domačo glasbo - to sem napisal že velikokrat - na pamet znam vse Avsenikove in Slakove, pa še kakšne pesmi,spoštujem vero, cerkev in vse kar je povezano z njo, prav tako veterane vojne za Slovenijo (brez njih bi danes ne živeli v samostojni Sloveniji) ... Toda ali je res treba imeti vse te prireditve na Kredarici. Ali se bomo vsi mi (PZS, PD-Matica in ostali) zbudili šele, ko bo iz izvira Bistrice v Vratih tekla gnojnica??? Tega ne pišem zato, ker bi jaz imel rad v gorah mir in neokrnjeno naravo. Jaz bom že našel svoj mir. Preprosto menim, da takšne množične prireditve z vsemi posledicami za občutljivo visokogorsko okolje, ne sodijo na 2500 metrov. Tudi slab zgled, ki ga s tem dajejo PD-ji obiskovalcem gora, ki se jim bo to z leti zdela običajna ponudba, ni zanemarljiv. Ali je to res tako težko razumeti? Nič ni narobe z prijetnimi zvoki godca, ki za dobro razpoloženje ob večerih v planinski koči raztegne meh. Veselica, ki odmeva iz glasnih zvočnikov pa je nekaj popolnoma drugega. Le zakaj želimo imeti ljudje tudi v gorah ves dolinski kraval? In ja ... Ko bi živali znale govoriti ...

2. Roblek

Ko sem protestiral proti veselicam na Robleku in helikopterskem prevozu instrumentov, se mi je oglasil član PD-ja in napisal, da se kot gornik popolnoma strinja z menoj, vendar mora molčati, ker sicer za svoj odsek, ki ga vodi v PD-ju, ne bo dobil sredstev. Če je to tako, je ta organizacija gnila do temeljev! Če lahko samo jaz, ki sem osvobojen PZS-ja in PD-ja, pišem tako kot mislim, vsi ostali pa vidijo, da gre voz v napačno smer in da prekomerno onesnažujemo gorski svet, pa zaradi svojih interesov ne povzdignejo glasu, se nam zelo slabo piše.

http://www.gore-ljudje.net/novosti/37623/#19700101010000

To je objava, kjer mi je sedanji predsednik GK pri PZS lepo napisal, da na Robleku zagotovo ne upoštevajo pravil. Upam, da še vedno meni tako in da bo storil vse, da veselice drugo leto tam zgoraj ne bo. Vem, sem naiven ... Seveda fešta bo - verjetno še glasnejša!

Še to. Predsednik PZS me je s svojim izganjanjem gornikov tako razžalostil, da od letošnjega leta nisem več član naše planinske organizacije. Kasneje se je lotil še prestavljanja Aljaževega stolpa in popolnoma brez potrebe razjezil slovensko javnost. In seveda se je vmes pridno udeleževal množičnih pijank - tudi tiste na Kredarici, ko se po pripovedovanju utrujenih pohodnikov niti spati ni dalo. In to pozno v noč! Resni problemi pa ostajajo in nanje odgovorov ni.

V organizaciji, ki preganja poimenovanje svojih članov, se ukvarja z nepotrebnim prestavljanjem slovenskih nacionalnih simbolov in podpira veseljačenje po gorah, se jaz ne vidim več. Bližajo se volitve ... Če ne bo res velikega presenečenja bo staro vodstvo ostalo še nadaljnja štiri leta. In z njim vse kar se v gorah po mojem mnenju ne bi smelo dogajati. Tisti, ki mislijo drugače, so seveda v kali zatrti.


Za konec samo še izbrane besede Nejca Zaplotnika po preplezani Steni:

"Na Plemenicah se uležem na nahrbtnik in se izročim toplemu avgustovskemu soncu. Telo napolni prijetna utrujenost. Kako lepo je lenariti po trdem delu! Prišel sem se poslovit od gora, doma me čaka poziv. Potikal sem se po najlepši steni, kar sem jih kdaj videl. Med plezanjem me je prevzela čudovita lahkotnost, kakor brez teže sem se prijemal za triglavske oprimke. Posedal sem po policah in kar se nisem mogel ločiti od tople, bele stene ...

Na toplem soncu počasi zadremljem. Nenadoma me prebudi čuden trušč, na vrhu zopet igra godba. Kar nekam užaljen pobašem nahrbtnik. Kako drugače je bilo, ko sva pred leti s Tomažem ležala vrh hudičevega stebra in so s Prisojnika priplavali prijetni zvoki samotne trobente! Kaj res ljudje ne čutijo, da trušč ne spada v gore? Kako prevzetno igra 'pleh banda' ob Aljaževem stolpu; če bi prišla nevihta, bi pa zopet vse na zobe letelo po grebenu."

To je Nejc napisal v Planinskem vestniku leta 1975, ko mene še ni bilo na svetu. Ali je od takrat hrupa v gorah več ali manj, pa naj presodi vsak sam ...



všeč
Franc Š24. 11. 2009 09:55:15
Kot načelnik Gospodarske komisije pri PZS še vedno mislim tako kot sem zapisal.
In kdo lahko največ prispeva k uresničevanju tega kar podpira večina v anketi?
Tisti, ki se smatrate za osvobojene PZS in PD?
Realnost je na žalost drugačna: Če želimo naše zamisli uresničevati moramo postati aktivni člani društev in zveze. Če bomo pustili( se osvobodili), da bo v društvih prevladovala želja po veseljačenjih , zabavah in se namesto opozarjanje na to ob sprejemanju načrtov dela raje umaknili v samotna pohajkovanja, bomo lahko samo neproduktivno ugotavljali, da nikjer več ne najdemoo miru.
Vemo v katerih društvih oziroma kočah se to dogaja. Kaj, ko bi se včlanili v takšno društvo in na njihovih sestankih, kot aktivni član, opozarjali na to o čemer pišemo po spletu.
Prepričan sem da bi bil uspeh večji.
Sam se zato borim tako v PD kot na PZS
všeč
zippo24. 11. 2009 10:58:54
Tule se moram s Francem strinjati, čeprav tudi meni PZS in njena politika nikakor ne sede.

S samim odmikom od problema ta ne bo rešem še naslednjih 1000 let. Grajati zna vsak, ampak grajati se mora tam, kjer naj se kaj spremeni, to je v samem leglu težav.

Neko brezvezno tuljenje v veter z vrha Triglava (ali pa po forumih) nima nobenega uporabnega efekta, tazen razmajane tipkovnice...
všeč
spetovar24. 11. 2009 11:45:25
No, če se že izmenjujejo mnenja: Jaz osebno sem proti temu, da višje ležeči kraji ne postanejo nek odmik iz mest, kjer se pa lahko počne vse kar se počne v dolini. Pobiranje večjih taks in več denarja ne bo rešilo problema, da je narava s takšnim načinom razmišljanja veliko bolj obremenjena. Saj se v hribih vedno srečujemo s ljudmi (pa nočem nekaj blatit), ki so premožnejši imajo najboljšo opremo, vendar nečesar denar ne more kupiti: spoštovanja narave. Si predstavljate, kaj bi bilo, če bi Francozi uresničili plan pred prvo svetovno vojno: železnica na vrh Mont Blanca ?? V marsikateri človeški naravi je načelo "po liniji najmanjšega odpora". In roko na srce, premožnejši si to lahko privoščijo (helikopterski prevoz do ne vem kam in iz napačnih razlogov - samo da lahko reče, da je bil gor). Ampak kaj lahko naredimo ? Nekaj vendar mora biti. Čeprav menim, da situacija ni lahko rešljiva, saj se konec koncev vse skupaj konča pri denarju. Večje kazni vredu. Ampak mnogi tisti ki najbolj obremenjujejo naravo s tem nimajo problemov. Če samo za primerjavo pogledamo stanje na Slovenskih cestah, kjer imamo po Europskih standardih zelo visoke kazni, se še vedno pobijajo na cestah. Pa če bodo kazni še trikrat višje se bomo še vedno. Sistem kaznovanja očitno ne deluje, sploh pa ni pravičen. Ne rečem, da sem sam brez napak in ti pomotoma pade kakšen papirček iz nahrbtnika, ampak vedno ko grem v gore, pritovotrim v dolino ogromno odpadkov, ki jih naberem spotoma. Si pa ne predstavljam, da če ti pade kak papirček, da te kakšen redar udrapi za 500€. Torej še enkrat: kaj lahko sploh naredimo? Zapreti gor ne moremo. Politika ne deluje, kazni tudi ne. Isto kot pri prometu, se mora v ljudjeh samih nekaj primakniti, da se zavedajo. Čimboljša obveščenost je koristna, spet preveč ni dobro, saj bo vsak ko bo videl 10 znakov, da naj odnese smeti v dolino, bo 11 spregledal. Oprostite, če sem pesimist, vendar je stvar zaskrbljujoča. Zelo rad bi podal kak predlog, ki bi to rešil, vendar na žalost drugega, kot to, da vsakega posebej, ki ga vidim prijazno opozorim na to, ne znam. Pa lep pozdrav!
všeč
peter224. 11. 2009 12:27:47
Koče so zdaleč prerasle okvir svojega poslanstva. Postale so mali hoteli. Daleč od najbolj osnovne ponudbe, ki je dovolj, da nam olajša turo.
Kavo s smetano, mlekom, kratko, podaljšano, z vodo... Pivo Laško ali Union? Pa palačinke, pecivo, itd... V kotu pa se iz zvočnika sliši kako lepo je na hrvaškem morju ...
Letos sem izkoristil gostoljubje planinskih koč vsega trikrat. Pa še to za tisti čaj, ki te ogreje. Ko potem poslušam, kaj vse si zmišljujejo nekateri postanem slabe volje in se poberem ven.
Mislim, da je dovolj možnosti, da si zabave željni naredijo žurko v dolini. Če v hribih ni miru, potem to niso več hribi. In če nekdo misli, da je treba galamit v hribih, potem le ta ni pravi planinec.
Na koncu je vsa bogata ponudba vzrok za vse več smeti, ki jih srečujemo v hribih.
Lp Peter Strgar
všeč
Kobra 124. 11. 2009 12:48:27
Se strinjam z vsemi napisanimi kritikami!
Ne hoteli, nekatere koče (s tem mislim predvesm Kredarico) so poslate že skoraj beznice, kjer pravi planinci hitimo le mimo, naprej do Staničeve, kjer je ostalo vsaj nekaj gorniškega duha.
všeč
Gorazd G24. 11. 2009 13:40:50
Če je PZS dovolj močna bo v teh društvih naredila red, če pa ne, jim pa tudi moje pisanje po forumih ali opozarjanje na to kot aktiven član katerega od takšnih PD-jev ne bo pomagalo.

Franci Š je napisal: "Sam se zato borim tako v PD kot na PZS.

Lepo, da se borite. In kakšni so rezultati zadnjih let? Veseljačenj pri planinskih postojankah, ki jim (z vami na čelu) velika večina nasprotuje, je vedno več. Več kot očitno je, da lahko oba samo nemočno opazujeva dogajanje - vi kot predsednik GK pri PZS, jaz pa kot navaden hribovc. Če vi s pomočjo odgovorne funkcije nimate moči (željo očitno imate), da bi stvari spremenili in lahko kvečjemu (tako kot jaz) po forumih izražate nestrinjanje s takšnimi prireditvami, je v tej organizaciji po mojem mnenju nekaj hudo narobe.
všeč
tol24. 11. 2009 15:26:16
všeč
Franc Š24. 11. 2009 18:41:34
Gorazd, ne PZS ni dovolj močna, saj PD amostojno gospodarijo s kočami. Sredstva, ki so v PZS namenjena za sofinanciranje investicij v koče pa so zelo majna. Kljub temu je bilo letos na UO PZS sprejeto pomebno stališče, da se tista društva, ki ne spoštujejejo priporočil PZS o najvišjih cenah, izločijo pri razdelljevanju sredstev. Upam da bomo ta kriterij raširili tudi na tiste ki ne spoštujejo planinske tradicije in koče spreminjajo v gostilne oziroma hotele. Takim bo potrebno odvzeti status planinske postojanke in zahtevati tudi poostren nadzor inšpekcijskih služb.
Torej vsi, ki vam ni všeč delovanje Triglavskega doma , Koče pri 7. Jezerih ... včlanite se v PD Ljubljana Matica, in tam pomagajte uresničevati to za kar se na forumih zavzemamo.
všeč
triglavski24. 11. 2009 22:12:35
PPZS je lani sprejelo nekakšen sklep, pozneje se je izgovarjalo, da je bil le nekakšen predlog oz. navodilo, da se od organov PZS navzven ne sme uporabljati izraza gornik in gorništvo. Po burni reakciji članstva je potem to zavrglo. Če bi PPZS izdali navodilo, da se v planinskih postojankah ne sme sprejemati rezervacij za množične prireditve, bi v trenutku rešili problem. Seveda pa je potrebno predtem sklicati predstavnike teh "spornih PD-jev" in se pametno pogovoriti, prepričan sem, da bi bile te koče v teh dneh, ko se odvijajo te množične prireditve ravno tako polne, pa še obiskovalci bi bili bolj prijazno sprejeti. Predvsem pa mora oskrbnik in osebje zagotoviti spoštovanje hišnega reda v planinski postojanki, da ne govorimo o zakonu o omejevanje porabe alkohola, kjer ni nikakršne kontrole, skratka PZS bi že lahko naredila red, če bi se tem problemom dovolj posvetila, ampak očitno tega interesa sploh ni, gnilo pa je marsikaj to pa. Določanje najvišjih cen določenih pijač in enolončnic, lepo vas prosim, kdo pa še to spoštuje, in to naj bi bilo merilo, kdo bo kaj dobil ali izgubil, že dolgo je uveljavljen sistem povpraševanja in ponudbe, GK ima sto in en drug problem, ampak...
Glede članstva v PD LJ-matica pa je moje mnenje, da 90 % vseh, ki so tam včlanjeni imajo s tem PD le toliko stika, kolikor ga porabijo, da kupijo znamkico na enem od prodajnih mest, tako, da...

všeč
julius24. 11. 2009 23:35:07
Ja, ja!
Močno se strinjam, da vse sorte cirkusi niti pod razno ne sodijo v hribe. Ker pa se v naši rajsko mili deželi nič, ampak res ni ne zgodi slučajno pa začnimo pri morali, ki pa je itak ni ostalo skoraj nič.
Triglavski hudičevo dobro ve, da tudi njegovo drušrvo dela kar hoče, ker so PRAVNA OSEBA. In tu je glavni hakl tega prolema. GK pri PZS se lahko po zobeh vozi od Bovca do Ljubljane in nazaj, pa ne more nič, ker so društva pravne osebe. Denar za investicije pridobivajo kakor vedo in znajo. Koliko zaslužijo sami pa ve samo ljubi bog. No s cenami nas pa itak dobro odirajo.
Franc Š bi pa že moral vedeti, da jim status planinske postojanke ne bo odvzel nihče. Bodo že poskrbeli, da bodo PZS vodili samo preverjeni kadri.
Me pa seveda zelo zanima kako so se v Bovcu lotili dela in od kdaj je tam situacija glede točenja alkohola v planinskih postojankah boljša kot na Kredarici.
Kar se mene tiče pa za ves ta cirkus krivim politiko, vseh farb, ker so s svojim "DOBRIM VZGLEDOM" naredili vse kar je možno, da se ti problemi samo še potencirajo. Aja, tudi na RKC ne smem pozabiti, ker njihov zled ni nič boljši.
Kar spomnite se na vse maše, procesije, politične mitinge, razne vrhove na vrhu. Ste pozabili kako so te "IMENITNEŽE" vlačili s helikopterji na naše očace, pa inštrumente za pleh muziko itd.
No tudi taki mitingi kot so masovni pogodi 100 teh 100 onih in na koncu 100 žensk.
Kaj praviš Triglavski za letošnji pohod 100 žensk.
"IZKUŠEN" novinar, pa par policajev iz gorske enote Milice (eden je bil včasih Planinski vodnik),ostali so pa samo policaji.Kako lepo vreme je bilo prvi dan pohoda na Triglav si lahko ogledaš na cesti v Krnico. Če mene vprašaš so tisti dan opustili vse varnostne faktorje in s tem ogrozili zdravje in življenja udeleženk. Pa tudi o ostalih dogodkih, ki so se odvijali tisti dan, so marsikaj povedale. Če bi to dejanje izvedli GV ali VPZS, bi pristali na sodišču. V tem primeru pa so vse pometli pod preprogo. Kako že pravi pregovor, da "Vrana, vrani ne..." Me res zanima kaj boš povedal, glede na to, da si njihov.
Seveda pa ta problem ni samo okoli Triglava. Ko se potikaš po brezpotjih nad Kamniško Bistrici, lahko slišiš zvoke veselice do samih vrhov. Tam pa za to ni kriva Matica, ampak privatni lokal. Me prav zanima, če bo kaj boljše, ko botam regijski park.
Na spletni strani PZS sem poiskal pravilnike o planinskih kočah. Skoraj vse o čemer piše Triglavski je v njih prepovedano ali pa omejeno na minimum, zato je popolnoma jasno, da vso krivdo za nastalo situacijo nosijo upravljalci koč
Zato je zakjuček lahko samo tak, da moramo vsi ki se zavedamo svoje odgovornosti s svojim zgledom in prepričevanjem, narediti vse, da se ti cirkusi zmanjšajo na minimum, pa ne glede na to kdo je idejni vodja in kakšne barve je.

všeč
prokofjev25. 11. 2009 09:38:02
Amen, Julius.

Od otresanja na forumu ne bo planinstvo prav nič pridobilo. Triglavski je pač uvidel da mu je edino to še preostalo, virtualnih podpornikov sicer ima veliko a ko bo treba stopit naprej, ne bo imel nikogar. Triglavski, problem je namreč v tebi samem, zato ker imaš ti mnenje o vsem in vsakomer, obenem pa se distancitaš od vsega:

• Trobiš svoje »resnice« o PZS – čeprav nisi njihov in si se jim javno odrekel
• Si policaj – pa nimaš mnenja o nepravilnostih (svojih kolegov) pri vodenju v gore
• Javno govoriš v imenu Bovčanov in jim vsiljuješ svoja prepričanja – čeprav jih kot Pohorc sploh ne razumeš
• Hodiš se fotografirat v hribe s politiki – čeprav trdiš da te politika ne zanima
• Očitaš Matici in drugim kapitalistični odnos – v koče na svojem terenu pa očitno ne zahajaš ali pa se samo delaš slepega
• Hočeš vsakomur od nas soliti pamet – čeprav imaš svojo le na jeziku in ne v glavi
všeč
janav25. 11. 2009 10:36:35
Res ste močno ekološko osveščeni, kar me zelo veseli...če ste vsaj pol toliko takšni tudi v dolini se nam za prihodnost ni treba bati. Sama očitno ne sodim v vaš krog...ker tako rada zaplešem in zavriskam na Robleku ob prelepi Avsenikovi glasbi, ki opeva lepoto gora in Slovenije nasploh , ko je 1x letno veselica za tistih nekaj ur.
Sama si močno želim, da bo ta veselica ostala, ker toliko veselih obrazov s pozitivno energijo ne srečam nikjer drugje.
všeč
lynx25. 11. 2009 10:46:18
Toliko pozitivcev in se nobenemu ni dalo nesti gor harmonike?jezik

prokofjev, z ad hominem napadi tudi ne bomo nič pridobili.
všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki