Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Maya Maya

Natisni
Zebdi18. 01. 2011 17:41:23
bionika, veš, tudi v kakšnem zaledenelem slapu te lahko fino stušira. In takrat je dobro imeti nepremočljivo jakno mežikanje
všeč
sodnick1. 02. 2011 17:18:29
po mailu sem od dveh kolegov dobil tole sporočilo. Mnenje o resničnosti dogodka in o vsem skupaj naj si vsak ustvari sam.

CITAT:
Zgodba mojega prijatelja. Pošiljam jo v vednost kaj se dogaja na našem trgu in zdi se

mi prav, da ljudje to zvedo...



Na Bledu je trgovina Maya Maya. Vse leto oglašujejo po radiu, da ČISTIJO ZALOGE !!!!

Kdor še ne ve, naj povem, da šivajo in delajo vse na KITAJSKEM !!!


S to trgovino imam totalno slabe izkušnje in ogromno slabih informacij tudi od drugih.

Jeseni sem kupil komplet hardshell+softshell. Vse se para, šivi so se odlepili, popravljajo

3-4 tedne ... Za komplet sem dal več kot 500 EUR!

Sem pa pred nekaj tedni, ko sem že drugič dobil jakno iz popravila, v vrečki, ki sem jo

dobil v trgovini, našel liste oz. cenike za letošnjo sezono. A ti listi so imeli eno posebnost -

očitno so bili namenjeni za interno uporabo, saj gre za neko Excel tabelo, kjer so vse

nabavne cene, transportni stroški, marže... Verjet ne moreš, kako nas nategujejo.

Nabavna cena za moji jakni je bila:
- Balam Jacket 40,52 EUR (prodajna 249 EUR)
- Alkamin Jacket 53,08 EUR (prodajna 347 EUR)

Glede na prodajno ceno obeh jaken imajo več kot 500% maržo!!!!!!!

Sem razmišljal še o rokavicah, ker imajo zdaj neko akcijo, a ko sem videl nabavne cene,

me je minilo. (nabavna 8,85 EUR, prodajna je bila pa več kot 60 EUR).

V trgovinah Maya Maya me ne vidijo nikoli več!

KONEC CITATA.
všeč
JusAvgustin1. 02. 2011 17:29:22
preklete barabe lopovske... ampak žal tako je, vse je delano na kitajskem, marže so pa itak astronomske. greš v trgovino z delovnimi oblačili pa si kupiš softshell za 40 evrov pa je, pa še hlače za 50 pa je. Ampak nekaterim je še vedno pomembno samo "ime". J***š ime, glavno, da te ne zebe!
všeč
šerpa1. 02. 2011 21:10:27
Imam eno tako "delavsko" softshelko za 40 EUR, na kero smo dal logote naše firme naredit, pa sem z njo veliko bolj zadovoljen kot pa z Nort Face-ovo za 150 EUR (v ful akciji). Tak pač dans je....derejo nas ko prašiče!!!
všeč
JusAvgustin1. 02. 2011 21:49:15
no, sej o tem govorim... ampak ko se tega zaveš si že "spucal" par jurjev za opremo...jezen
všeč
pikec12. 02. 2011 10:17:51
Haha, kaj so p....i. Jaz sem kupil softshell hlače v Šparu za 40 eur, pa so mi zelo v redu, škoda dajat 3x ali 4x več. Ne trgajo se šivi, pa še za smučat so idealne.

Saj nas nategujejo tudi drugje in to pošteno!!!! Tudi pri tehniki.
všeč
sporty2. 02. 2011 20:27:56
Kar glava me boli ko to berem. Kako se lahko spuščate na tako nizek nivo in blatite druge (da ne govorim o kletvicah, ki jih pišete). A nimate drugega dela, kot da svoje frustracije stresate na druge. Pojdite raje v naravo, ali pomagajte nekomu ki je v stiski ali pojdite s prijatelji na kavo in uživajte v pozitivnem klepetu, preberite kako dobro knjigo oz. počnite raje kaj bolj pametnega in koristnega. Zapomnite si tudi: kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.
Naslednje misli pa posvečam uredniku te strani: menim, da je bila prvotno ta stran zasnovana tako, da se lahko pohodniki in vsi ostali, ki so aktivni najdejo na teh straneh, si izmenjajo izkušnje o pohodih in drugih prireditvah. Očitno je postala brezplačna "trač" stran, za posameznike, ki si zdravijo svoj ranjen ego tako, da pljuvajo po drugih in seveda anonimno, ker se javno itak ne upajo izpostaviti. Če bi bili resna informativna spletna stran ne bi dopustili, da uporabniki pišejo tako negativne stvari.
Zapomnite si, da je življenje samo eno in treba ga je čim bolj uživati in spoštovati.
Vsem želim en lep pozdrav in bodite čim bolj pozitivni.
všeč
šerpa2. 02. 2011 21:36:53
Sporty a si na plačilni listi Maya Maya al si pa zgubil stik z realnostjo. Tudi ti s svojim postom nisi nikomur niti malo pomagal ali kaj koristnega naredil - pa si se vseeno odločil, da nas mal popljuvaš.

Če ti ni tega za brati, pač ne beri. In kar se tiče omenjene anonomnosti, me prav zanima pod katerim nickom drugače pišeš na tem forumu. Jaz recimo nimam potrebe po dodatnih nickih, ker za tem kar rečem tudi stojim. Ti pa imaš pod tem nikom samo tole objavo - torej?!?
všeč
Zebdi3. 02. 2011 08:28:46
sporty, veš kaj, če Mayi Mayi ni pod častjo prodajati takšne nekvalitetne robe, potem ni niti najmanjšega razloga, da bi se obremenjevali zaradi negativnih komentarjev. Se ti ne zdi zanimivo, da vsi pljuvamo čez Mayo, nihče pa recimo čez Karibu? Res je, da kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade - in Maya Maya si je s svojo politiko in kvaliteto skopala že kar konkretno grobnico. Upam le, da bo kmalu sedmina velik nasmeh
všeč
JusAvgustin3. 02. 2011 10:27:56
sporty je zmeden...zmeden, če te glava od tega boli pa ne berijezen, ti si zapomni: kdor drugemu jamo koplje je grobar...velik nasmeh, ali se zavedaš, da si EDINI, ki zagovarja to sranjeeek od Maya Maye?!
všeč
čilahim3. 02. 2011 17:12:54
Glede na vaše izjave imam z Mojomayo srečo.Vetrovko in termovelur sem kupil pred približno osmimi leti. Zelo v redu in kvalitetno narejeno a ne vrhunsko.Ker imam tudi Salevovo vetrovko in soft jakno lahko primerjam.Izgleda, da se je firma v gonji za čim večjim zaslužkom medtem izpridila.Na dolgi rok bo po vtisih,ki jih berem očitno propadla.Izrabiti zaupanje strank je kot metastaza,ki se širi,če jo ne zdravimo.Živimo v času ko nezadovoljen kupec hitro poišče podobne izkušnje na netu in tu smo.Škoda.Tudi Alpina veliko svojih trek čevljev,predvsem sintetičnih, izdeluje na Kitajskem,ter jim doda samo emblem in napis.Ni jim nerodno ,ko piše Made in China.Upam,da jih ne delajo otroci v planicah.Planika,ki dela tudi za Mendel pa dela v Turnišču v Prekmurju.Poglejte njihov pdf produktov, jaz sem zadovoljen in kot pohodnik zadovoljeen.
Maja maja!
všeč
sporty3. 02. 2011 20:11:27
Nisem se želela vmešavati v vaše "pametne" pogovore, ampak vam trem pa moram odgovoriti. Jaz nobenega ne zagovarjam. Ker me zanima psihologija človeka in njegove interakcije na forumih, ter če želim to raziskovati moram prebrati tudi forume. Kako pa drugače lahko kaj raziskuješ. Ni v moji naravi, da bi pljuvala po komerkoli, ker menim, da to ni prav. Na podlagi vaših odgovorov na moj komentar zgoraj, pa se lahko vidi, vaš odnos do drugih ljudi. Z zgornjim komentarjem sem želela samo povedati, da se raje posvetite svojemu partnerju, družini ali prijateljem, kot pa da čepite pred računalnikom in pišete bedarije. To je z moje strani vse in ne mislim več zapravljati časa na tem forumu, ker je moj čas predragocen.
všeč
šerpa3. 02. 2011 20:35:23
Če bi naredili po tvoje, potem bi tvoje veleumno raziskovalno delo propadlo...in ti ne bi imela kaj delati, nikomur kaj svetovati....in ostalo bi ti več časa za tvojega partnerja, družino ali prijatelje.

Edino kar še bom rekel na tole debato s tabo je to: malo preberi svoje poste in razmisli o njih. V isti sapi ko nam svetuješ kaj ne početi, sama počneš ravno to. In močno upam, da se boš držala vsaj zadnjega stavka v svojem postu. lp
všeč
IgorZlodej3. 02. 2011 20:55:00
Jaz pa mislim, da tudi najbolj zveneče znamke oblačil niso vredne prav nič, če jih ne uporabljaš, jih iztrošiš in uničiš, denar mora krožiti, če ne propade vse, ne samo Maya maya.
všeč
heinz3. 02. 2011 20:57:47
Sam, so pa te cene res mal hude (oz nateg...)
všeč
JusAvgustin3. 02. 2011 21:30:05
šerpa podpišem! 100%
všeč
viharnik3. 02. 2011 23:03:47
Ko vsi ocenjujemo današnje izdelke,vam moram tudi jaz zaupati nekaj opažanj ne le mene,ampak tudi tiste gornike,ki hodijo v gore vsaj že 15let.
Z gospodom Mirom sva se na Struški pogovarjala tudi o današnji instant kvaliteti opreme.Namreč veliko artiklov kar večine znamk peša v kvaliteti tam po l.2000.Tako sva ugotovila,da se današnji dragi čevlji strošijo že po dveh letih.Od tako opevanega Vibram podplata pa je le še senca tega.Vse drsi kot hudič,le morda lahke poletne od La Sportive ne,pač pa so se po odličnem oprijemu strošile(podplat gume)že po šestih daljših turah.Tudi moje Fit well se po enem poletju že dobo gulijo.Potem neki membranski soft shelli,ki so dragi kot žefran,pa te zebe v njih več kot pol leta.Da ne govorim o Ferino šotorih in podobno,ki jih zamaka kot luknjasta streha.pohodno smučarske palice se lomijo kot šibice(žveplenke).
Dejansko me zadnje čase ne privlači nobeden nakup več,ker kupiš le mačka v žaklju,če res ne veš kaj kupuješ.Sedaj se firme le bogatijo na račun površne in z neprimernimi slabimi materiali narejene izdelke.Opažam pa,da so specializirane firme,ki bdijo na majhnem asortimanu izdelkov,le tega optimalno razvijajo za težke pogoje uporabe.Mednje vsekakor sodi Mountain Hardwear,ki bo na našem trgu močno delal štrene otalim znamkam(Montura,Rab,Vaude,Mammut,Marmot,Patagonia,Love alpine),tako po ceni kot kvaliteti.Firme se bodo morale v prihodnje zamisliti nad ponujenim in ne samo gledati na sebe kot smo včasih dejali leva ruka-desni džep,ampak,če že ne zmorejo ponuditi kvalitete,naj vsaj primerno temu nastavijo ceno artikla,ki ga pošljejo v prodajo.
všeč
bionika4. 02. 2011 06:01:20
BRAVO VIHARNIK
to sem hotela končno slišati oz.prebrati tukaj na tem forumu,točno tako je kot si napisal ,ne morem trditi za ostale stvari ,zagotovo pa lahko potrdim kar se tekstila tiče ,že sami osnovni materiali so res bleda senca tega kar so bili 10 let nazaj in žal se bo treba ravno zaradi prodora kitajske in s tem umora evropskega zeeeeeeelo kvalitetnega trga tekstila sprijazniti da recimo jakne ne bomo mogli več nositi 10 let pa naj bo to Mamut al pa Breghaus al pa Maya
všeč
pipe4. 02. 2011 06:59:56
Prosim naj mi kdo pove kaj omarkacijah
barve in pomen le teh.Za rdečo-belo vem

hvala lepa in lp
všeč
kajla4. 02. 2011 08:39:28
Vesel sem, da sem našel tole temo o MayaMaya, da še sam izlijem svoj gnev.

MayaMaya tako lepo zveni, da me zmeraj zamika, da stopim noter, ko grem mimo trgovine. No, potem grem spet ven, kar je tam zelo malo izbire in zelo drago. Spominjam se, da sem pred leti iskal puhovko za v hribe, pa so imeli samo take, kot jih nosijo punce za v kavarno, da gledajo ledvice ven. So mi rekli, da imajo samo tisti model, res pa so imeli veliko barv.

Lani pa sem nasedel njihovi "akciji", ko so po pošti pošiljali eno nogavico, potem pa si, če se prav spomnim, za malenkostno doplačilo dobil drugo. Na ta način sem nabavil dva para nogavic velikosti 43.

Najprej sem uporabil ene in jih nato opral pri 60 stopinjah. To poćnem z vsemi športnimi oblačili, ki pridejo v stik s kožo. Po pranju je bila ena nogavica normalna, torej enaka kot pred pranjem, druga pa je postala velika cca 38. No, sem rekel, se pač zgodi, so nekaj zamešali z materiali.

Nato sem enak postopek ponovil z drugim parom nogavic in glej ga zlomka, rezultat je bil enak kot prvič. Nato sem obe mali nogavici vrgel stran, obe normalni pa uporabljam naprej in perem pri 60 stopinjah.

Le nekaj mi je žal (tako kot je zapisal Guliver), da pravzaprav ne vem, kateri nogavici sta se skrčili: tisti dve, ki sem ju dobil po pošti, ali tisti dve, ki sem ju nato kupil?

Pa lep pozdrav!
všeč
Stran:123456
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki