Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Levstikov pohod od Litije do Čateža

Natisni
pohodnica5315. 11. 2010 15:23:30
LP; ja, letos vreme ni bilo najboljše in nas je tako prikrajšalo za marsikak sicer lep razgled med potjo; vzdušje enkratno kot vedno na tem pohodu; le organizacija avtobusnih prevozov je malce zatajila, saj smo čakali v vrsti kar dobro uro za prevoz nazaj v Litijo, zaradi te zamude pa potem še vlak; je pa sam pohod res zelo prijetno doživetje, ki me vsakič znova preseneti in prevzame.
na startu1
kolona2
proti šmartnem3
cilj4
(+1)všeč
Irina12. 11. 2011 19:50:18
Dobra organizacija, prijetno vzdušje, veseli pohodniki, tudi sončka smo bili deležni. Kaj bi si želeli lepšega?
Letos smo se za spremembo podali po južni trasi. Mogoče je še bolj zanimiva od Levstikove severne.
Obe trasi so dopolnili z ličnimi tablami, na katerih so kratki zapisi iz življenja prvega popotnika, pa zemljevidom, da vemo kje se nahajamo in smeškoti, ki premagujejo kilometre skupaj s pohodniki.
Prijava in nato hajdi na pot.....1
Pohodniki so bili zanimivi tudi za kosmate in repate2
Buče so se še vedno smejale z nekaterih oken3
Priporočili smo se tudi Bogecu4
Table,ki so nas spremljale na celotni trasi in nas na prijeten način seznanjale s popotovanjem prvega pohodnika5
Prvi smeško že izven Litije in držal se je bolj kislo6
ja, tu nekje smo in še daleč je do cilja7
Jesenski utrinek8
Pri tej hiši vsako leto zavihra slovenska zastava9
Kako lep toplar .... in v dobri kondiciji10
Domačini spoštujejo vse kar so nam predniki zapustili11
Še oblast je bila danes dobre volje12
Še ena stara lepotica13
Prijeten pogled po dolenjskih gričih14
Dediščina naših prednikov15
Detajl na seniku16
in še eden17
Prelepi razgledi18
Sušilnica sadja, ki so jo skrbno obnovili19
Čarovnice so lahko tudi čedne20
Smeškoti so navdušeni in mi z njim21
Cilj že vidimo22
Prismejali smo se na cilj .... vidimo se prihodnje leto.23
(+5)všeč
Hribovc8813. 11. 2011 16:58:46
Na prečudovito, s soncem obsijano Martinovo soboto, se nas je 250 planincev oz. pohodnikov (5 avtobusov) PD Mislinja in PD Slovenj Gradec, udeležilo 25., jubilejnega popotovanja po Levstikovi poti. Vreme nam je odlično služilo, sprva je bilo bolj oblačno, a se je sonce kajkmalu prebilo skozi oblake. Sicer pa je popotovanje od Litije do Čateža ob svoji 25-letnici gostilo rekordnih 25.000 ljubiteljev Levstikove poti. Na cilju nas je pozdravil častni govornik Tone Partljič, ki je poudaril, da smo Slovenci narod pohodnikov!
(+4)všeč
Irina11. 11. 2012 19:40:51
In smo se zopet podali na popotovanje od Litije do Čateža. Vreme nam je bilo naklonjeno, barve narave veličastne.
Letos nas je bilo veliko manj. Premnoge smo pogrešali. Ostali so doma in reševali tisto, kar jim povodenj ni vzela.
Prvi smeško se je držal bolj kislo ..... mi veselo.1
Bukve so se odele v prečudovite jesenske barve2
3
Letos so me pritegnile muce4
5
6
In zopet jesenske barve7
Širok nasmeh, njegov in naš .... tik pred ciljem8
In naš vsakoletni cilj9
(+8)všeč
klavdy612. 11. 2012 13:01:43
Bilo je lepo, le prijavnina je bila nekoliko previsoka.
(+2)všeč
Hribovc8812. 11. 2012 17:18:54
Prijavnina je naravnost oderuškaeekmrk pogledjezenzavijanje z očmi
všeč
Hribovc8812. 11. 2012 22:09:31
Na samem štartu se je potrebno iti malce psihologa, je treba precenit, kdo je tak, ko ti bo prpopu tist klinčev štempl brez, da bi zahteval oderuških 6 ojrov, no v Litiji ni bilo sreče, je bilo pa zato več sreče v Šmartnemjezikmežikanje Jim bom že dav 6 ojrov, sj pa nismo rokfelerjivelik nasmehnasmeh, pa tud če bi bil, ko jih iz principa ne bi daljezik

Moram pa pohvaliti letošnjo novost, to je podaljšana pot do Šentlovrenca, pot je zelo dobro označena in slikovita, se splača iti tisto dobro uro peš v dolino, kot pa gor tri ure čakati na avtobus za Litijo. Moram pa reči, da se pot iz Čateža v Šentlovrenc kar vleče, ni tako blizu kot trdijo domačini, namreč vsak je rekel, da je 4-5 kilometrov do Šentlovrenca, ko sem spraševal koliko je še. Sem pa v Šentlovrenc prispel ravno ob 16:02, tako, da sem ravno zgrešil vlak iz Novega mesta, potem sem si pa mislil, no sedaj sem pa še cug zamudil, kaj pa sedaj, potem sem se pa spomnil, da gre ob 16:32 še eden. Sem bil pa na tej poti iz Čateža oz. Razbor do Šentlovrenca, vseskozi sam, nobenega pohodnika ni bilo ne pred menoj, ne za menoj, verjetno veliko pohodnikov še ni vedelo za to letošnjo podaljšano varianto, tako si jaz razlagam, res je pa tudi, da se jih je kar veliko tudi napilo na samem cilju, saj vendar vemo, da je to takšen taprav SLOVENSKI pohodvelik nasmehnasmehzavijanje z očmijezik

Lahko noč in lep pozdrav.
všeč
Irina12. 11. 2012 22:58:23
Res, prijavnina ni "tringlt", ampak, če razmislimo, gotovo vsak med nami zapravi na mesec vsaj € 15,00 za katere gotovo ne bi znal povedati kam so izpuhteli.

Priprava tako množične prireditve ima svoj stroškovnik. Žal nas je bilo letos, zaradi vodne ujme, samo 16.000 tisoč, lani 25.000 tisoč.
Prijavnina se porabi za organizacijo popotovanja, zagotovljeno brezplačno zdravstveno pomoč, v nuji brezplačen prevoz pohodnika s kateregakoli dela trase, priprava brošur, majic, varnostno službo, prometno ureditev, dodatne storitve SŽ , komunalne storitve, brezplačen topli napitek v neomejeni količini, vzdrževanje poti in oznak, letos so dodali tudi nove in traso podaljšali, ja to kar nekaj nanese.

Kljub tako velikemu številu udeležencev se ni nikoli pripetila nobena nezgoda in nihče ni ostal na trasi. Tudi tisti posamezniki, ki omagajo ob preveč gorečem čaščenju Martina ne ostanejo prepuščeni sami sebi. Domačini jih prenočijo in drug dan "dostavijo" nazaj do Litije.

Prireditev je odprta in vsakdo se lahko poda na popotovanje brez plačila prijavnine, a mu je kljub temu vse na voljo. In to je velika prednost, ki omogoča tudi tistim, ki si ne morejo privoščiti tega izdatka, da so vseeno del tega dogodka. A, komur je do tistega štemlja, bo plačal ali pa ga nafehtal.

Osebno rada plačam prijavnino, ker denar ostaja doma in imam občutek, da z njim dobro gospodarijo.
In kaj je lahko lepšega od tega, da se poklonimo naravi, ljudem, ki jih na tej poti srečamo, okušamo domače dobrote, se družimo, si vzamemo čas zase in za svoje najdražje. S tovrstnimi prireditvami ohranjamo naše podeželje. Zakaj jim nebi privoščili tudi nekaj zaslužka?
(+4)všeč
Kozorog12. 11. 2012 23:15:21
@irina se strinjam s teboj.
@Hribovc88…pa saj je mene sram, ko tole berem, se čudim, da tebe ni…da iščeš načine, da se izogneš plačilu 6 Eur prijavnine….Sam osebno še nisem bil na tem pohodu, sem pa šel pogledat na internetno stran Levstikove poti 2012 in prebral sledeče: vsak udeleženec dobi za teh 6 ojrov:

- Novo knjigo Levstikove poti (letošnja rdeča nit knjige je »kolesarjenje in kolesarske poti na območju Levstikove poti – prek 50 strani)

- Dnevnik za spominske žige

- Zemljevid poti

- …in kot sem razbral tudi majico po pošti.

Pot ima dve trasi – južno (21,5 km) in severno (22 km). Pomeni, da je treba kot prvič pripraviti cca. 44 km poti, jih pregledati, po potrebi očistiti, označiti, priskrbeti redarje, kompletno organizacijo, da ne govorim o tisku knjige, zemljevidu itd….skratka, res ne razumem, kako lahko nekdo pričakuje, da bo dandanašnji vse to prostovoljno, zastonj, še kaj bi morali plačati vsakemu ki pride in mu dati kak pirček zastonj, ali kako???

Edino kar bi lahko organizatorji pomislili, bi bil morda kak popust za družine….če pride na pohod recimo pet-članska družina (verjamem, da jih sicer ni veliko, ali pa sploh ne), pa resnično 30 Eur ni več poceni….za individualne pohodnike pa…bodite veseli, tisti, ki vam udeležba na takih pohodih ustreza, da je še kdo pripravljen take stvari organizirat (verjamem, da so v veliki večini prostovoljci). Pa srečno!
(+5)všeč
Hribovc8812. 11. 2012 23:27:59
Vse lepo in prav, se strinjam tako z Irino kot s Kozorogom. Da ne bo pomote, jaz nisem zahteval ne knjige, ne kartončka, ne majice, kartonček pa tako ali tako že imam, gre se za princip, namreč jaz sem uni tam na štantu lepo rekel, da želim le štempl, pa se je le cinično nasmejala, češ kaj ti ni jasno. Pač SLOVENSKA ozkost oz. omejenost ne pozna nobenih meja. Brezveze se sekirat in boriti kot DonKihot z mlini na veter, v glavnem jaz štempl oz. vse 4 štemple imam pa priznanje za trikrat prehojeno pot tudijezikmežikanje
(+1)všeč
gorski svizec13. 11. 2012 08:10:08
Tudi jaz mislim, da je prijavnina predraga in da organizatorji zelo lepo služijo. Omenil bi samo ljubljanski pohod ob žici kjer ni nobene prijavnine, pa je tudi poskrbljeno za vse tisto kar sta naštela Kozorg in Irina.
(+1)všeč
kolosej13. 11. 2012 09:44:39
Prijavnina je letos znašala 4 EUR, avtobusni prevoz iz Čateža v Litijo je znašal 6 EUR (karto se da kupiti tudi ob vstopu na bus), torej vse skupaj 10 EUR. Kaj se je dobilo ob plačilu prijavnine je opisal Kozorog. Nihče ni kontroliral ali si prijavnino plačal ali ne, vsak se je odločil sam. Majic je bilo na štartu v Litiji ob pol devetih zjutraj še veliko.
Pohodnikov nas je bilo letos okoli 8.000

Opcija je, da ne plačaš prijavnine in te nekdo pride iskat v Čatež, oz. se vrneš peš, v tem primeru ne plačaš nič!?!? Vendar pa na ta način čez nekaj let mogoče ne bo več organiziranega pohoda in bo vsak lahko hodil sam - zastonj!

Nasvidenje čez 1 leto.
(+5)všeč
Hribovc8813. 11. 2012 10:50:20
No ja, da ti pa za štempl hočejo vzet 6 ojrov, to jih je pa lahk sram. 6 ojrov bom dal pa takrat, ko bo ta kartonček čisto poln, se pravi čez 15 let, do takrat se naj pa obrišejo pod nosomvelik nasmehjezik
všeč
korl13. 11. 2012 12:08:09
Ma daj no Hribovc zdaj delat magisterij iz teh 6 ojrov! Pa hodi v hribe brez nabiranja štempljev tako kot mnogi drugi, saj ni težko. Kaj pa ti bo tisto papirnato priznanjce, a si ga boš dal v okvir in obesil na steno v pisarni?
(+3)všeč
Hribovc8813. 11. 2012 12:51:25
Sem ga že dal v okvir, ob priliki pa ga bom obesil še na steno v sobi, tako kot to vedno storim z vsemi priznanjivelik nasmehnasmehjezik
(+2)všeč
michael6613. 11. 2012 15:25:15
Nkol mi ne bo jasn,kaj vidite vteh štampiljkah oz. žigih zmedenvelik nasmeh
(+1)všeč
Irina13. 11. 2012 19:09:42
Hribovc88,
si se pa res razjezil, ampak včasih naši principi niso produktivni. In glej, tudi sama imam star kartonček, novega ne potrebujem, majico dam RK, ker nekomu bo prišla prav, literaturo odnesem v Dom upokojencev, mnogi jo z veseljem prebirajo.

Popotovanje je mimo in menda smo osvetlili prijavnino z vseh zornih kotov in principov.
Poglejmo raje vremensko napoved in planirajmo kam se bomo lahko podalo to soboto. Primorska in škrlatni ruj je že ena od možnosti.
Lepo preživite svoj prosti čas, kjerkoli že boste.


(+6)všeč
mirjam6715. 11. 2012 13:57:08
Pozdravljeni pohodniki! Tudi jaz sem bila letos spet na tem pohodu. Bilo je lepo, za razliko od Primorske, kjer je bilo cel dan oblačno, smo imeli lep, sončen dan.

Irina sprašuje, kam gremo ta vikend. Predlog: v nedeljo bo pohod po Vrtovčevih poteh. Start in cilj v vasi Ustje pri Ajdovščini. Zelo lepa krožna pot, tudi ruj je ob poti in pa pokušnja letošnjega vina in še kaj. Čaj je povsod zastonj. Na cilju pa na stojnicah ponujajo domače dobrote. In če je kdo zamudil praznik kakija v Strunjanu, ga bo lahko kupil tukaj.

Te dni imamo na Primorskem čudovito, sončno vreme, saj je burja razgnala oblake. Kako bo v nedeljo, pa bomo videli.

Aja, pohod je brez štartninenasmeh
(+4)všeč
mirjam6715. 11. 2012 14:09:32
Pa še tole povezavo objavljam, do bloga svoje hčerke, če želi kdo nekaj malega prebrati in pogledati nekaj fotografij, ki sva jih posneli med pohodom :-)

http://mateji.blogspot.com/2012/11/levstikov-pohod-levstik-hike.html
(+1)všeč
Hribovc8815. 11. 2012 21:16:12
Tako kot je že predhodnica Mirjam napisala, imamo že cel teden vreme za vikatnasmehmežikanje

Mirjam, koliko pa znaša cena za prevoz? Malce me mika tale pohodvelik nasmehmežikanje

Samo, da burje ne bi bilo, ma je danes na Vremščici pa tudi potem v Gornjih Ležečah, vleklo kot za stavoeek

Lep pozdrav
všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki