Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Hornova smer v steni Jalovca

Natisni
Janez Seliškar5. 07. 2011 10:36:47
Vsak razmišlja s svojo glavo, se podaja na sebi primerna pota in skuša o tem podati informacijo tudi ostali zainteresirani javnosti.

Ne glede na smer, ki je bila v konkretnem primeru preplezana, so bile v tekstu le podane informacije za gornike, ki se na Jalovec podajo po markirani poti iz Tamarja.

Gorniki z leti rastemo in praviloma posegamo po zahtevnejših poteh in brezpotjih.
Iz teh izkušenj in prehojenih poti pa nastajajo tudi informacije in podatki za tiste, ki prihajajo za nami.
Bilo je nekega lepega dne v februarju leta 2011.1
všeč
heinz5. 07. 2011 11:05:56
Logično... Če pa meni to, da se nekdo >pohvali< s takim vzponom, namesto zdrave želje zbuja le tipično slovensko zavist, potem je bolje, da se izognem tako branju, kot komentiranju. Razen v primeru dopolnila potrebnih opozoril, če teh ni navedel avtor.
všeč
tiyana5. 07. 2011 11:08:39
..če prav razumem je pot čez Kotovo sedlo varna ...koliko je še snega in ledu?
všeč
Janez Seliškar5. 07. 2011 11:14:49
Vse se vidi na 6. in 7. fotografiji. (metra pa res ne nosimo s sabo)
všeč
tiyana5. 07. 2011 11:21:08
kako lahko brez metra hodiš okol velik nasmeh
všeč
tiyana5. 07. 2011 11:23:59
pogledala fotki....a samo tukaj je še sneg?
všeč
penzionist5. 07. 2011 12:15:08
Opažam, da je moja pripomba bila, kljub dobrim namenom le opozorila, neumestna in se opravičujem vsem prizadetim v tej zgodbi. Bom poizkušal v bodoče lastno zavist raje zdravit v gorah in ne na forumu.
LP
všeč
merkur5. 07. 2011 15:33:15
Ja, jebelacesta, a vam bo lahko tukaj še kdaj kak alpinist (čeprav "v penzionu") dobronamerno postregel z malo širšim pogledom, al' pa ste (nekateri) že povsem samozadostni v tesno ograjenem vrtičku svojih mnenj in mnenj vaših izbranih "hribinetnih" gurujev!?
všeč
JusAvgustin5. 07. 2011 17:47:16
popolnoma nič neumestnega ni bilo v tvojem komentarju. Vsak, ki malo pozna Jalovec in pristope nanj, ve da to ni planinska pot, ampak najlažji alpinistični(naravni) prehod čez severno steno Jalovca. Jaz pa sem kar za to, da se dajejo gor tudi lažje(do trojke, mogoče malo več) alpinistične ture, predvsem grebeni, grebenska prečenja, martuljški konec ipd. Saj nikogar ne silim v robe, je pa zanimivo kakšen odziv ima to pri nekaterih(pozitiven in seveda tudi negativen). Ampak če je gor opis alpinistične smeri, je seveda potrebno opozoriti na par detajlov(alpinistične veščine, plezanje v navezi , spusti po vrvi ipd.) Mislim, da Jovan zelo dobro ve kaj in kako, tudi drugi(pa kje pobirate te besede?!) hribinet guruji. Če greš pa spraševat po takem opisu kje so markacije, ja potem pa jaz ne vem več no...To ni letelo na nikogar, oz. na vse nas, saj tu ni posameznikov, je skupina ljudi, ki "deluje po svojih najboljših močeh" s tem da solimo pamet drugim. Tudi jaz že nekaj časa razmišljam o tem da bi preprosto nehal sodelovati(in nisem edini!, saj ne vidim smisla v "zabijanjih" določenih ljudi. Nerad se spomnim na neljubi dogodek letos iz MM, ko smo svarili pred odjugo, pa je dva še vedno pobrala opast v grapi. Kakšno hvaljenje neki????
všeč
skrajnik5. 07. 2011 18:05:20
sej vem, da ste vsi dobri gorniki, sam....
mal preveč se zapenjate za brezveze.. zavijanje z očmi

"take it eazy baby!"
všeč
Jure S5. 07. 2011 19:49:14
Dobro bi bilo, če bi bil na tem forumu tudi kotiček oz. rubrika na temo alpinizem.
Potem se ne bi več takole prerekali za prazen nič.

Lp, Jure
všeč
Jovan Cukut5. 07. 2011 19:51:15
Zakaj se vsi ,,hribenetni neguruji'', ki se skrivate pod psevdonimom, ne začnete že enkrat podpisovati s polnim imenom in priimkom, tako kot to počnem jaz, I. Zlodej, J. Avgustin, S. Balant in mnogi drugi?! Le zakaj bi se sramovali svojega imena. Seveda, lažje je pod psevdonimom pisati neumnosti, kot pa narediti kašno lepo hribovsko turo, jo objaviti ter opremiti z vsemi podatki in koristnimi informacijami.

všeč
potepinka5. 07. 2011 21:03:39
Moje mnenje – vsaka taka izmenjava mnenj ima tudi svojo boljšo plat. Namreč, če je zapis o turi samo s strani tistega, ki jo je opravil, se včasih res prebere kot, da jo zmore (skoraj) vsak. Če se pa malo »zakrešejo« mnenja, pa menim, da lahko pri kom tudi sprožijo pomisleke, da pa le ni tako kot zgleda na prvi pogled in se bo zato prej ornk pozanimal ali pa jo prestavil na čas, ko bo tudi sam imel dovolj kilometrine za take podvige.

Najbrž pri branju »Manj izkušenim planincem svetujem vsaj uporabo cepina, če ne derez.« ali »Po Ozebniku je že dolga leta znano, da je prehod poleti bolj podoben ruski ruleti.« vsak dobi lahko kakšen pomislek ali ga vzame kot dobronamerno opozorilo? (pa naj gre za turo, uporabo čelade, cepina,…)

Pri zapisanem je pač tako, da vsak bralec prebere po svoje in ni nujno, da je pri branju našel isto bistvo sporočila, kot ga je imel namen podati zapisovalec.

In ne glede na to ali ste alpinisti, guruji, … ali pa šodrovci, dokler sprejemate zapise ostalih kot dopolnitev vaših (v tem primeru jih je bilo poleg »penzionistovega« kar nekaj) ali pa preprosto izmenjavo mnenj, so vsi zapisi lahko zanimivi za tiste, ki jih mika, da bi šli kdaj po vaših sledeh. Pa tudi za tiste, ki si bomo zgolj ogledali slikce (ali prebrali novo »pujsovo dogodivščino«) in še naprej uživali na bolj položnih poteh med rožcami.

Vsak pač po svoje – in zato nekdo zapiše vtise s Šmarne gore, nekdo drug pa z alpinističnega podviga.
Ravno zaradi te različnosti so hribi.net tako dobri, a ne? nasmehnasmeh

Pa veliko užitkov med skalami al' pa rožcami vam želim!

p.s.: Res je mimo teme, na Jalovec se res ne spoznam in glede na napisano se še dolgo ne bom , pogledam in preberem pa rada tudi o njem… mežikanjenasmeh
všeč
merkur6. 07. 2011 09:43:00
Tale izmenjava mnenj je rodila smiselno idejo o ločeni rubriki namenjeni alpinističnim vzponom ... Uredništvo je reagiralo hitro. Vse pohvale!
všeč
penzionist6. 07. 2011 09:54:35
Kar je bilo pri "uradnem" forumu misija nemogoče, je tu nastalo mimgrede. Ja, res vse pohvale Roku nasmeh
všeč
Janez Seliškar6. 07. 2011 09:55:19
Vsa pohvala uredništvu,

popoldanski sprehodi in zahtevne ture-alpinistični vzponi res ne sodijo skupaj.
1
2
všeč
stanebalant6. 07. 2011 10:31:26
macesen1, ja,ja... nepozabno očarljiva, vznemarljiva in krušljiva Rušicanasmeh.
Uredništvo je res od sile, razveseljiva novica za vse udeležence tega foruma, sedaj smo zopet vsi srečni in zadovoljninasmeh. Tako se to dela.
všeč
potepinka6. 07. 2011 13:29:33
Aja? Ves srž problema je bil v tem, da niste hoteli biti skupaj s »sprehajalci«? Jaz sem pa ravno to hotela poudariti v pisanju, da je fino, ker smo vsi skupaj in (če je volja) drug drugega razumemo, da včasih kdo vloži več truda v t.i. popoldanski sprehod kot kdo drug v ornk podvig in oba z velikim veseljem delita spomine z nami (ostalimi) in zapišeta na forum… saj poznate tiste občutke, ko si tako vesel, da bi kar vsem povedal… mežikanjevelik nasmeh

Ampak ok, zaradi preglednosti je tako res bolje. Pohvala adminu! nasmeh

ni važno katera smer, da je le malica na vrhu :-)1
všeč
Kozorog6. 07. 2011 13:33:21
Potepinka.. oprosti napačen rezime... "sprehajalci" so jih "vrgli ven"eekmežikanje
všeč
potepinka6. 07. 2011 13:46:43
ah ne... a veš to je tako kot v kočah... mal gunčaš pa jamraš, potem te dajo pa iz skupnih ležič v svojo sobo, da si ti srečen, pa ostali imajo mir pred tabo velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh

(tile že niso sprehajalci, verjem) mežikanje

(zdaj pa boljš, da sem tiho, ker sem že ornk mimo teme, pa še hecam se)mežikanjevelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki