Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Rombonu (2208 m)?
Glasuj

Članarina

Natisni
ljubitelj gora11. 01. 2014 10:34:35
Na PZS strani jasno piše, da se vsako tuje reševanje PLAČA potem po vseh teh težkih dneh, tednih se pošlje obrazec in morebiti dobiš povrnjeno vsoto. Pri nas ni potrebno PZS članstvo, ker se stroški reševanja krijejo iz proračuna RS. Če se kdo zavaruje se zaradi tega, ker obišče naše koče za prespat, 3-4x spanje pa si že v plusu, če pa nikoli ne spiš je brezveze se včlanit ! Če obiščeš tuja gorstva pa naj bo to samo Stol iz Avstrijske strani potem rezkiraš, članstvo v Avstriji stane 55 evrov in krije le asistenco, torej poleg našega obveznega zavarovanja potrebno še dodatno zavarovanje Coris ali kje drugje, pogoji so napisani, le prebrat jih je potrebno. Kaj sedaj za tiste, ki obiščemo tuja gorstva le nekajkrat letno, ni problema za dotični dan se lahko komplet zavaruje pri Corisu a letna premija stane občutno dražje. Razne lahke poti po tujih gorah, tud kače so tam, ki te lahko piči in potrebuješ hitro pomoč ali pa stopiš v kakšno luknjo in si zviješ gleženj. Mene je skoraj ˝kap˝, ko sem po Cjajniku zvedel za to PZS zavarovanje oz. zavajanje (sem bil 1 leto član, torej tudi bojda zavarovan), kljub temu da sem šel v popolni opremi (vse kar se potrebuje za ferrate) se nikoli ne ve kje padeš in potrebuješ heli na ferrati. In pojma nimam zakaj se tiste, ki se povabi kam ne opozori na ta dejstva, gore so gore potreben heli, dopust in hoja po obali je hoja, tam če padeš potrebuješ le nujno medicinsko pomoč, torej evropsko kartico, dobiš na ZZRS. Če pa kdo drugače misli ala umiri se to je življenje, potem pa niti ne vem zakaj so dodatno zdravstveno zavarovani, zakaj kasko za avto, zakaj zavarovanje hiše, zakaj življenjsko !!! Saj včasih teh zavarovanj ni bilo, bil si po nezgodi tam gor prepuščen samemu sebi, marsikdo je tam ostal za vedno bla bla bla bo spet kdo reku, kaj tolk nakladam...tule mate spletno stran pa se včlante: http://www.alpenverein.at/portal/
, če kdo ne zna jezik pa naj povezavo skopira v googleprevajalnik. https://www.alpenverein.at/mitglied_werden/index.php?sid=cc120240-370b-44e4-8ca1-507b2deb79a4 . Tko to so dejstva, ampak po pameti, varno in z glavo v tuje gore pa morebiti tole mirne duše spustite, kar sem prej napisal.
(+1)všeč
julius11. 01. 2014 10:54:46
Primoza, daj še enkrat preberi kdaj in po kakšnem postopku rešujejo primere.
Primere rešujejo po prejetju zahtevka za plačilo stroškov reševanja in medicinske oskrbe.
Do končne rešitve je pa vsak sam plačnik vseh stroškov, ki jih je imel tako z reševanjem, kot z zdravstveno oskrbo. To ti dokazuje tudi njihova navedba, da je bilo pet primerov rešenih, en primer pa je še v reševanju.
Pri branju pa ne spreglej drobni tisk. Res je zoprno branje, ampak tam je skrito bistvo.
Narod naš dokaze hrani in lahko jih pregledaš.
všeč
viharnik11. 01. 2014 14:09:43
Glede na to, da je povsod že prisotna konkurenca, s tem PZS ne more dosti izstopati s kvaliteto uslug od ostalih gorniških zavarovanj po Evropi.Iskati mačka v žaklju v teh časih pa res nima smisla.So stvari v življenju, ki so precej bolj pomembne od tolmačenj zanemarljivih razlik.Ali boš pojedel Vindija kefir ali Krepki suhec, kaj bistveno različnega ne bo.
všeč
jax11. 01. 2014 14:45:50
Glejte, saj v ozadju je še ena stvar, ki je ni še nihče omenil, pa je najbrž ravno tako zelo pomembna: PZS je edina izmed pomembnejših planinskih organizacij, ki ponuja tudi neko osnovno članstvo (B članstvo), ki za ugodno ceno ponuja le osnovni obseg ugodnosti. ÖAV res ponuja več, ampak je treba vedeti, da je tudi cena trikrat višja, ne ponuja pa nobene možnosti članstva z manjšim obsegom ugodnosti za nižjo ceno. Sedaj - najbrž bi tudi PZS lahko ponudila nekaj več za A+ člane in v zameno za to ukinila ostale kategorije članstva (dobro, ugodnosti za študente in upokojence lahko ostanejo), ampak mislim, da bi bilo v tem primeru tako pritoževanja kot upada članstva še več. Kaj bi bilo bolje, lahko sedaj presodi vsak sam.
všeč
viharnik11. 01. 2014 15:12:29
Biti bi morali tudi bolj patriotsko zaščitniški, ko plasiramo naš denar, ne pa da vse roma čez mejo.Potem pa jokamo kot otroci, da ni tega in onega.Saj ga ne more biti in tudi razmere na tak način se pri nas dolgoročno ne bodo nič izboljšale.
všeč
julius11. 01. 2014 15:38:38
Jax, tako A+ kot A članarina je višja od jodlarske.
Jodlarska pa je okoli 150% višja od naše B članarine.
Potem pa so še od enih in od drugih različne variante za upokojence in mladino.
Primoza, zalaganje reciva 1000€ in več za reševanje pa je danes za marsikoga hud zalogaj. V kolikor se bodo uresničile napovedi, da bodo tudi pri nas izstavljali račune za reševanje, bo zadeva še hudičevo zanimiva.
Viharnik, v vsakem primeru gre denar čez Karavanke. PZS je prekinila dolgoletno sodelovanje s Tilio in zavarovala članstvo pri Wiener Stadtische. OAV lahko izposluje zavarovanje z asistenco, PZS pa ne.
Ko pa imaš na izbiro, hoditi tudi v tuje gore in ne samo postavljati rekorde kolikokrat boš v tekočem letu na hribu nad vasjo, da boš ob letu dobil plaketo in zastonj čaj, potem ni dileme. Kljub vsemu domoljubju, z žalostjo v srcu plačaš članarino tujcu.
Pa kaj bi jamral. Včasih so rekli: "Vsak po svoje, Bohinc pa s svedrom".
Vsem lep pozdrav in veliko lepih trenutkov v gorah.
všeč
jax11. 01. 2014 16:46:44
Jax, tako A+ kot A članarina je višja od jodlarske.
Jodlarska pa je okoli 150% višja od naše B članarine.

A ni dovolj? Dejstvo je, da je PZS v tem pogledu bolj fleksibilna.
(+1)všeč
explorer11. 01. 2014 18:35:57
In zakaj bi se moral zadovoliti s tem, da mi neka organizacija trdi in me skoraj obvezuje, da potrebujem pri nas članarino, če pa ne hodim po kočah (za primer reševanja vemo kako je). Raje vidim, da so poti slabo markirane in koče v rasulu, tko bo vsaj manj zdrah v hribih in s tem več mira vsaj tam..., od mene ne vidijo niti enega €.
všeč
smatjaz11. 01. 2014 19:54:40
Explorer, nikjer ni omenjeno da je članstvo skoraj obvezno! Če se izogibaš kočam, oz. tudi če prespiš v postojanki, pač plačaš nekaj več ker nimaš ugodnosti kot član, zavaruješ se pa za nesrečne slučaj tudi na različnih koncih, tako da je odločitev biti ali ne biti član planinskega društva ali zveze je povsem posameznikova odločitev. Meni osebno pač popust v postojankah nekajkratno povrne strošek članarine, ker večkrat opravljam večdnevne ture. Članarina za člana B v PD Domžale je 23€, s tem da letos planiram najmanj 10 spanj v postojankah, torej to je eden od mojih razlogov in moje skromno mnenje.jezik
(+1)všeč
viharnik11. 01. 2014 20:05:48
Na PD Matica sem bil prijavljen od l.81, ko je tam namesto notranjega prostora na cesto bilo odprto samo okence, podobno kot pri kiosku in bom še naprej tam.Ne glede na to, da gre del zavarovalne premije na Wiener Stadische, se del denarja le pokriva za naš slovenski gorniški duh in delovanja PZS v naših gorah.V tej krizi pa ne moremo pričakovati najkvalitetnejših uslug ustanove, lahko pa z lastnim delom in pripadnostjo stvari izboljšamo in podkrepimo.
V takšnem duhu ne bi imeli problemov v Sloveniji1
Kapitalni oreh l. 78, premer krošnje 20m, obseg debla čez 2m!2
(+5)všeč
julius11. 01. 2014 20:46:52
primoza
Moje članstvo v planinskih društvih je več kot triintrideset let daljše kot tvoje. Trenutno se ti ukvarjaš z gorniško, plezalno in športno plezalno vzgojo otrok, jaz pa z vzgojo vnukov na istih področjih. Zato me še toliko bolj jezi in žalosti, da so me mladi povzpetniki pripeljali do faze, ko se moram včlaniti pri tujcih, da imam kvalitetno zavarovanje pri svojem udejstvovanju v gorah tako v Evropi, kot po svetu.
Zato, da so oni dobili kakršne koli vzpodbude od tuje zavarovalne hiše, ne nameravam dodatno plačevati ne Coris ne Helvio, ne ...
Skratka, kar se mene tiče naj gredo k vragu, če pa ste ostali mnenja, da so čisto v redu fantje, jih pa imejte. Seveda brez mene!
(+2)všeč
jax11. 01. 2014 20:55:04
Moje članstvo v planinskih društvih je več kot triintrideset let daljše kot tvoje. Trenutno se ti ukvarjaš z gorniško, plezalno in športno plezalno vzgojo otrok, jaz pa z vzgojo vnukov na istih področjih. Zato me še toliko bolj jezi in žalosti, da so me mladi povzpetniki pripeljali do faze, ko se moram včlaniti pri tujcih, da imam kvalitetno zavarovanje pri svojem udejstvovanju v gorah tako v Evropi, kot po svetu.

Saj je zabavno, da že imam občutek, da špilam advokata PZS, kar sploh ni bil moj namen, ampak tukaj se pa res moram oglasit. Če si res že tako dolgo na PZS, bi lahko vedel, da je zavarovanje, ki ga ponujajo ti "mladi povzpetniki" mnogo boljše, kot ga je PZS ponujala kadarkoli v bolj "romantičnih" časih. Seveda se lahko zatekamo k floskulam o tem, kako so se časi spremenili, ampak to ne spremeni dejstva.
všeč
smatjaz11. 01. 2014 20:56:18
Viharnik, zgleda je da ji bilo danes kar v zraku navodilo za tako delo, sem tudi jaz "snel" en ogromen divji kostanj za bajto in ga lepo "našniclal" da bo čez dve ali tri leti lepo ritko grel.Sem pa kar mal polomljen od tega, ti pa da dela za cel dan, pa se grem jutr razmigat na Menino planino. velik nasmeh
všeč
julius11. 01. 2014 21:22:38
primoza
Hudič je vedno v malih podrobnostih.
Markacisti, pridne mravljice po PDjih, ampak, zopet ampak.
Poti, ki jih oskrbujejo markacisti iz malih PDjev, za malico in pohvalo, so urejene tako kot se šika.
Poti, ki naj bi jih oskrbovala PD Ljubljana-Matica, ali PD Železničar Ljubljana, ali...pa so milo rečeno dizaster. Konkretno:
vse poti na Planino Krstenica (PD Železničar-Ljubljana), poti okoli Triglava, kar se nadelanih poti tiče, jih oskrbuje tehnična komisija pri PZS, ostale v oskrbi PD Ljubljana-Matica pa so v obupnem stanju (Vogel-Komna, Planina za Skalo- Sedmera, Sedmera- Oslova škrbina .....)
Tako kot planinska pota, gredo tudi vse ostale aktivnosti iz našega članskega denarja. Tudi mene ni nič brigalo s katerega konta to gre, dokler nisem opazil, da so članstvo na ta račun zanemarili, da ne rečem izigrali.
Upam, da se razumemo. Če je vojska, naj bo vojska za vse. Ali! Če je zame, naj bo tudi zate!!!
všeč
julius11. 01. 2014 21:52:32
Primoza, namesto dopisovanja predlagam, da se srečamo ob Uniončku, ali kozlu in izmenjamo svoje izkušnje, ker je za večino bralcev zadeva popolnoma nerazumljiva in neprebljavljiva.
Prdlagaj datum, uro in mesto na relaciji Kamnik-Ljubljana.
Jutri bo lep dan in ne bo časa za pametovanje po forumih.
L.P.
všeč
pohodnik3829. 06. 2014 19:19:51
Po novem se boste lahko včlanili kar na Petrolu...

http://www.pzs.si/novice.php?pid=9468
všeč
valerija11229. 06. 2014 20:21:09
A tisti,ki smo že člani pa lahko na Petrolu plačamo članarino in dobimo znamkico? Hvala za odgovor in lep pozdrav.
všeč
viharnik29. 06. 2014 21:56:33
Avstrijska letna znamka bi bila boljša, saj z našo PZS izkaznico se ti po Alpah samo še smejejozmedenvelik nasmeh-jezenzavijanje z očmi.
všeč
miri29. 06. 2014 22:01:05
Zakaj,viharnik?zmeden
(+1)všeč
viharnik29. 06. 2014 22:03:15
Ker ni reciprocitete v nobeni koči, ne od gorskih sekcij, še manj privatnih, plačaš duplo ceno!mrk pogledGlede zavarovanja pri nezgodi v tujini tudi z avstrijsko izkaznico precej bolje skozi prideš.
všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki