Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Cesta v Konec

Natisni
Hribko14. 04. 2021 23:15:09
nasmeh Super :-) Kakšni bodo ukrepi ? Ker, jaz ne mislim časa izgubljati z zamudno podaljšano potjo do vrhov, ker moram delati cele dneve za kredite in davke ki nas samo davijo, pa tudi energije je škoda, ker nisem več toliko mlad kot sem bil !
(+1)všeč
Hribko14. 04. 2021 23:23:56
Glede na to, da sem od leta 2014 Vsako leto poleti na lastne stroške popravljal tisto ubogo uničeno cesto , zato, da sem se vsaj za silo sploh lahko prebil z avtom tam čez tiste obupne luknje, bi pričakoval, da mi kdo lahko kaj povrne stroškov , ... Pzs ,ali kdo drug ? Hvala vam vnaprej, ker do sedaj mi nihče ni niti hvala rekel ...
(+2)všeč
mukica15. 04. 2021 05:54:16
Hribko jaz se ti zahvaljujem,meni je prišlo zelo prav ,da sem se lahko zapeljala v Konec ali na Jermanco in bila kdaj med tednom pred sužbo tam gor na vršacih ,vikendi so tako ali tako množično obiskani mežikanje
(+3)všeč
stanes15. 04. 2021 09:18:17
Strinjam se s 'primoza'. Bili so časi, ko ni bilo težko zjutraj začeti pri domu v KB, narediti tudi krepko čez 2000 višincev, zvečer pa še zamuditi avtobus in pešačiti do Stahovice. Leta pa prinesejo svoje in za marsikaterega zarjavelega gornika je možnost, da začne turo na 1000 mnm, kar odločilnega pomena. Sam z veseljem plačam primerno cestnino (kakor na primer na Blato), zagnani mladci naj parkirajo spodaj in veselo pešačijo, lastniki parcel in oskrbovalci koč pa naj imajo prost dostop. Mogoče bi tako res ostal kak evro za vzdrževanje cest in parkirišč. Z dobro voljo se da marsikaj urediti tako, da je zadovoljnih čim več uporabnikov. nasmeh
(+10)všeč
Hribko15. 04. 2021 09:48:36
Točno tako, Stanes, in Mukica, in predvsem Primoza . Tudi jaz bi z Velikim Veseljem plačal po 5 Evrov , namesto ga sem se že 7 let moral boriti z krampom po tistih luknjah in kupih, ter planirati cesto, da sem že itak utrujen od hoje sploh lahko do doma prišel, brez da sem imel kompleten izpuh , pragove in podvozje potlačeno, da je zaradi tega še začelo vse povsod rjaveti. Kot da so Avstrijci bolj neumni od nas, ker imajo precej višje asfaltirane ceste kot pri nas !!! Kdo je tu bolj pameten ??? Mi, ali Avstrijci , ki imajo do višine Kredarice Marsikje speljane Asfaltirane ceste ??? No, resda imajo tudi Višje Gore, Ampak, vsaj nekje do polovice naših višin, bi pa mi vseeno lahko imeli Asfaltirane ceste, ne pa da se kadi po celi dolini, in je še avto namesto originalne barve večinoma bel , ter vsakič v avtopralnici . Vsa ta zanikrnost-Brezbrižnost iz lenobe in zlobe se potem pozna na Celotnem narodu in kompletna država nazaduje , ker se sama sebe Uničuje.
(+6)všeč
Trobec15. 04. 2021 10:32:49
Jaz sem pa mislil, da država nazaduje zaradi česa drugega...zdaj pa vem, da zaradi zaprašenih avtov velik nasmeh

Glede parkirnin/cestnin bom pa rekel tako. Načeloma nimam nič proti nekemu "simboličnemu" znesku, če se to res porabi namensko (vzdrževanje ceste). A pri nas se pogosto kasira samo zato, da se kasira. Tam, kjer imajo malo daljšo tradicijo turizma (Avstrija, Dolomiti) je logika običajno obratna: parkiranje je zastonj, zadovoljen gost pa bo skupnosti "prostovoljno" (hrana, pijača,...) pustil več denarja, kot manj zadovoljen gost, od katerega si denar dobil "prisilno".
(+11)všeč
Hribko15. 04. 2021 23:02:08
Trobec, glej : ponavljam in razlagam : nazadovanje države se kaže v Brezbrižnosti naroda navzven tudi v Slabih cestah ki povzročajo uničena podvozja, potlačene karoserije, potlačene izpuhe, zarjavele karoserije, povečane stroške pri mehanikih, avtopralnicah, in z tem večje nezadovoljstvo nasploh, ne samo pri mehanikih, za povrhu pa še Večje stroške zaradi barvanja , ker v avtopralnici se zaradi Prepogostega pranja lak barve potem prehitro spraska . To pa privede do nadaljnih poslabšanj odnosov med zaposlenimi in sodelavci, zaradi vsesplošnega nezadovoljstva, kar prinaša slabšo produktivnost . Ali sedaj vidiš, kako je vse to povezano v povratni zanki ? Zato So ceste Zelo Pomembne za vsako državo in narod !!! Razen, če misliš, da je dobro, da gre denar namesto za ceste rajši za železnice , ali pa da so ceste v Peruju, Afganistanu , ali Pakistau dovolj dobre ? Hvala vnaorej za razumevanje .
(+1)všeč
Hribko15. 04. 2021 23:16:44
Hvala ti za zahvalo, Mukica nasmeh prva nasmeh <3 Sicer pa samo en človek težko naredim veliko na tisti dolgi cesti , je pa bilo vedno Veliko Bolje kot pa nič, da sem vsaj ta največje kupe splaniral, na katerih povprečen avto še Prehitro Nasede. Sem pa žal večinoma proti Jermanci planiral z krampom, ki sem ga imel v avtu med sezono Vedno , Samo za To cesto Rezerviranega . Ampak, to se je ponavljalo vsak teden, iz tedna v teden, in iz leta v leto, ... razen kadar se je PD Kamnik spravilo na popravilo ceste z delovnimi stroji takrat je bil pa res nekaj časa mir... vse do prvega večjega dežja . In, le redko mi je uspelo tako dobro popraviti, da naslednji teden nisem rabil kaj dosti kopati z krampom in ravnati razritino. Lahko noč .
(+2)všeč
iUnknown16. 04. 2021 10:36:52
Predlog. Mogoče bi tisti, ki se v hribe raje vozite z avtom, raje izbrali Vršič. Tam se lahko z avtom pripelješ do vrha na preko 1600 metrov, kar je le slabih 200 metrov manj kot Kamniško sedlo in precej višje od Pastircev, pa še cesta je asfaltirana do vrha.
(+2)všeč
panda16. 04. 2021 11:22:41
Saj boš prišel v naša leta, pa boš razumel poanto.zavijanje z očmi
(+9)všeč
Lukito16. 04. 2021 11:25:30
Dokler se je to dogajalo sem z veseljem izbral kaj drugega. Ce se pa drzis regijskih omejitev je pa ta cesta v moji regiji izhodisce za skoraj vse visje hribe.

Na Poljskem pa pac placas parking glede na to koliko casa bos tam (ampak se vedno par evrov) in potem placas se vstopnino v nacionalni park = 2 EUR (Primer Krkonose).

Tudi tukaj z veseljem placam se dodatno (ker davke in dajatve za urejanje gozdnih cest ze placujem), ampak to pomeni da morajo urediti parkirisca. Kar je pa spet dodaten projekt.
(+5)všeč
Lukito16. 04. 2021 14:41:26
Jaz nebi asfaltiral, samo lepo vzdrzeval. In ce je zmrznjeno je vseeno bolj varno da zmrzne makadam ker bo sigurno manj zdrsov. Poleg tega pa makadam nakljucnim turistom sporoci da je ceste konec.
(+2)všeč
Hribko20. 04. 2021 18:10:37
@ you Unknown : Vršič je Predaleč, in ne samo, da se Preveč onesnaži Slovenijo z izpušnimi plini že do tja , pa je še Preveč Stroškov z vožnjo do tja, pa še Preveč Časa sama Vožnja vzame do tja !!! ! !!! Zato ti trije Razlogi povsem ovržejo tvoj Zmoten-Napačen predlog. Hvala vseeno za tvoj trud , dasiravno napačen, in zato nepotreben. Lep pozdrav.
(+1)všeč
Hribko20. 04. 2021 18:12:18
@ Panda : Točno tako. Čeprav pa nekaterim celo vse do groba ne uspe prepoznati Bistva Življenja . Žal.
všeč
Hribko20. 04. 2021 18:15:13
Lukito, Dobro si to Razložil. Se povsem Strinjam. Ampak, našim "prebrihtnim" Slovenskim ( beri Protislovenskim ) bučam je to še svetlobna leta daleč od razumevanja, ker mislijo, da so pametnejši od Poljakov, oziroma, da so celo najpametnejši v Vesolju .
(+1)všeč
Hribko20. 04. 2021 18:29:48
Primoza, to si Dobro razložil, in se tudi jaz srtinjam z tem, vendar gre potem tisti denar ponavadi žal v druge žepe, samo tja ne, kjer je Resnično potreben. Zato pa ostajajo takšni primeri kot je recimo cesta na Mangartsko Sedlo, kjer se komaj zmenijo kaj storiti, za dejanja pa potem že zmanjka energije, ob vsej Moderni mehanizaciji ki jo imamo na voljo , ne pa ob prvi gradnji, ko so tisto cesto morali še "na roke" delati !!! ! !!! Ja, žalostno je to, da se za Hribolazenje v Sloveniji tako malo stori, ker Slovencem ni za Duhovni Napredek z pomočjo Gora. V Avstriji in Nemčiji, ter Franciji in Italiji ter Švici, so Bolj Napredni glede Tega . Zato pa tudi Imajo bolši materialen napredek, ki Vedno sledi Duhovnemu Napredku . Žal pa naš narod še vedno "spi" glede Tega , in zato zaostajamo toliko le za njimi , namesto, da bi jih prehiteli z Veliko Lahkoto .
(+2)všeč
Hribko20. 04. 2021 18:36:23
Hvala Primoza, da si Dobro Razložil Lukitotu glede narebrenega asfalta in vzdrževanja , ... no, pa tudi beton je Dober , in ekološko manj sporen kot asfalt, . Nevem kdo ima toliko viška časa, da se mu da ukvarjati z krpanjem/flikanjem makadamskih lukenj , namesto, da bi enkrat Dobro naredil, in imaš potem za Dolgo časa Mir pred neprestanim popravljanjem ceste ...
(+2)všeč
Lukito20. 04. 2021 19:38:43
Hribko

Majstr ti rajs kr v Domzalah parkirej pa laufej do tja da bo sla vsa ta napetost do Bistrice ven in bos lahko v hribih uzival.

Pa brez zamere
(+4)všeč
Hribko20. 04. 2021 20:40:43
Lukito, ti pa očitno sploh ne razumeš Bistva hoje v Gore : Bistvo je Čim prej Gor priti, in Čim Dlje Gor tudi Ostati za čim dlje časa Gor uživati, ne pa da se izgublja čas dodatno z vožnjo po dolinah in nižinah, in potem še predolgo hojo. Ker, če bi pa šli iz tvoje vidika to početi, potem bi pa res morali iz Kopra , ali pa Ankarana gor štartati ... velik nasmehjezikzavijanje z očmi
(+7)všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki