Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Anketa

Natisni
tisa11. 11. 2010 14:22:35
Hvala lepa Tadej, speto moja prehitra reakcija.
Lep pozdrav
severna stena Triglava1
2
3
všeč
IgorZlodej11. 11. 2010 17:05:27
Vidim, da ste bili danes vsi doma in imeli čas modrovati, le še viharnik je izkoristil dan za gore, pa verjetno še kdo, vendar ni objavil. Res je kar piše prokofjev, vse kar je naštel sodi med ZS, a kaj, ko je precej takih, ki ZS ne znajo pogledati.
Tisa me sprašuje po nivoju. Ta se določa po različnih parametrih, zajema pa tudi precej statističnih podatkov. Glede na forum, ki temelji na trenutnih razmerah v gorah je vsaj po mojem mnenju pomembno objaviti, čim več, čim bolj verodostojnih podatkov o razmerah, ki temeljijo na realnih ocenah, kot tudi na oceni nevarnosti. To še posebej velja za zimske razmere. Seveda so dobrodošli tudi opisi znanih ali manj znanih gora, ki so lahko dobra ideja za planinski izlet ali gorniški vzpon, vse to z dodatki slik, pa ne tistih "sposojenih" je lahko dobra podlaga za osnovno informacijo. Vse drugo si je potrebno pridobiti drugje, pa naj bodo to tečaji, skupni vodeni izleti, literatura, izkušnje in dobra kondicija. To naj bi bil nek osnovni nivo. Seveda je povsem razumljivo, da je vsak nekoč začel in takrat pač ne veš prav veliko. Tega se je dobro zavedati, ker če se ne, hitro pride do neželjenih polemik, kar je še najmanj, kar se lahko komu pripeti. Upam, da bo tisa zadovoljna, seveda pa lahko še kdo kaj doda, ker sem sigurno še marsikaj pozabil. Omenil bi le še, da se jaz glede anket ne bi vmešaval v uredniško politiko.
všeč
heinz11. 11. 2010 17:06:09
tisa, to, o čemer si govorila je "nivo". Neke vrste planinska etika, je tista stvar, ki nam je včasih primanjkuje. Vsaj v tej smeri sem jaz razumel Igorjevo merjenje. In s tem se pač strinjam.
Da ne bo pomote: s tem kar si napisala, se ravnotako (upam, da vsak) strinja.
Srečno!
všeč
heinz11. 11. 2010 17:07:25
No, sem pa ravnokar prispel. Dan je bil lep, ... počasi pa pripravljam še en nov opis pristopa na Ajdno z Jesenic.
Lp!
všeč
tisa11. 11. 2010 18:16:08
Tokrat se z vama povsem strinjam. Ker sem začetnica na vašem forumu in ko sem videla uganko: kjer izvira Drava, sem pač mislila, da sem sodi tudi ugankarska tematika. Zato sem sprožila uganko o Piranskem Triglavu. Žal mi je, da sem sprožila ta val nevolje in nesoglasij med nami.
Vseeno pa se moram strinjati tudi z odgovorom atoamaca, prokofijeva in zebdija.

Kar se pa mojih pohodov tiče, bom v bodoče kaj objavila, kako se pa slike pošilja, se moram pa še naučiti, ker jih imam kar lep kupček. Med njimi tudi takih posnetkov, ki jih vsaj jaz še nisem nikjer zasledila in komaj čakam, da boste dodali svoje komentarje.
Lep pozdrav in srečno vsem.

všeč
bari11. 11. 2010 18:16:48
aha, če razumem prav, je po Igorjevo tako, da če svojega sprehoda še isti dan nisi objavil na hribi.net, nisi bil v hribih.

Sveta preproščina! jezen
všeč
IgorZlodej11. 11. 2010 18:42:19
Kot jaz razumem forum "razmere" je ta v osnovi namenjen opisu trenutnih razmer. Tisti, ki hodimo bolj pogosto v gore vemo, da se razmere, še posebej pozimi dnevno, včasih celo na uro spreminjajo in bi bilo objavljanje razmer, po nekaj dneh v tem smislu brezpredmetno oz. bi izpadlo v smislu, bil sem tam in tam, koristilo pa ne bi nikomur, razen kot ideja za izlet-vzpon. Resnici na ljubo je teh slednjih objav še največ in bi bilo prav vseeno, če jih sploh ne bi bilo. Toliko o tej sveti preproščini.
tisa imaš zasebno sporočilo glede objave slik.
všeč
heinz11. 11. 2010 18:47:38
No, no, bari! Saj sploh ni bilo mišljeno tako, hudo, kot si vzel/a-!
Mogoče se nekateri preveč udeležujemo kakih drugih forumov, da potem tukaj kar pozabimo na tisto (vsaj) zaželjeno planinsko - strpno dušo..
Je pa verjetno kar malce razlike med - biti planinec eno leto, al pa že vse življenje.. Tudi zaradi tega velja strpno razmišljati. ..Mladi, starejši, manj izkušeni, bolj izkušeni.., športniki in duhovno zaljubljeni v gore,.. itd,..itd..
Bolj ali manj iskreni: kakor kdo, kakor za koga. Toda vsi pa naj bi hribolazili predvsem, ali celo izključno zaradi- sebe.
Nobene svete preproščine tukaj ni,.. ali pa smo pač vsi. Tudi jaz in ti.
všeč
bari11. 11. 2010 19:00:53
Tokrat se strinjam z Igorjem, ko je napisal:

"Tisti, ki hodimo bolj pogosto v gore vemo, da se razmere, še posebej pozimi dnevno, včasih celo na uro spreminjajo in bi bilo objavljanje razmer, po nekaj dneh v tem smislu brezpredmetno oz. bi izpadlo v smislu, bil sem tam in tam, koristilo pa ne bi nikomur, razen kot ideja za izlet-vzpon."

Torej je tudi ažurno objavljanje trenutnih razmer, ki se velikokrat zelo hitro spreminjajo (še posebej v zimskem času), aktualno le za tistega, ki gre tja gor naslednji dan, naprej pa samo še kot ideja za vzpon.
Torej je vse skupaj vendarle bolj samopromocija, uživanje v soju žarometov, kaj tretjega??

Vsakršno napadanje tistih, ki trenutnih razmer in slik ne objavljajo in "samo" pametujejo in rešujejo uganke, se mi zato ne zdi primerno.

všeč
heinz11. 11. 2010 19:22:11
ma ja, .. kot tudi ne tistih, ki so malček bolj koristni s svojim poročanjem o realnih razmerah.
Sicer pa je tako, da imamo ljudje raje teorijo (modrovanja) kot samo prakso. smešnojezikmežikanjezavijanje z očmijezenvelik nasmeh
všeč
viharnik11. 11. 2010 19:50:27
Ne vem zakaj morate biti nekateri tako neupravičeno zamerljivi na forumu.Igor tako kot jaz in še veliko ostalih pač rad obiskuje gore.Marsikdo bi lahko med tem,ko zbija prazne šale na forumu,odšel če drugega ne na bližnji hrib in bi s tem sebi naredil veliko korist.Tudi forum za objavo o gorah je menda pravi in tudi še kako res je,da se razmere v gorah spreminjajo iz ure v uro.To sem občutil tudi na današnji turi,kjer je bil sneg zjutraj rahlo skorjast južen sneg,zgoraj pa kljub večji višini le rahel južni sneg.No nazadnje pa se je še snežna ploha udejanila z lepega.
všeč
bari11. 11. 2010 20:00:16
Saj to je vse lepo in prav, toda ne zasmehovati tistih, ki tega ne objavljajo in na forumu pišejo kaj drugega kot to, kako so se imeli na bližnjem ali malo bolj oddaljenem hribu.
Viharnik, heinz, predvsem pa Igor: to je "point".

Pa lep pozdrav!
všeč
viharnik11. 11. 2010 20:35:24
Bari,saj nobeden od nas ne "pointa",nikjer pa ne piše,da se boste ravno vi jutri podali na kak vršac in bodo podatki trenutnih razmer kogarkoli že od nas na forumu še kako dobrodošli.Zato pa je Tadej in Rok ustvaril hribi.net,da si tisti,katerim so gore kaj mar,pomagamo med seboj in s tem pravilno načrtujemo pot(hojo,krpljanje,smučanje,pezanje,bordanje,padalstvo,nordijsko smučanje,sankanje itd.)Lp
všeč
tisa11. 11. 2010 21:31:06
Prosim, da se mi ne smejete, ker sem prvič objavila slike po navodilih Igorja. Ravno sem ga hotela vprašati, kako jih zbrišem (tri iste!) pa sem videla, da so se že pojavile, čeprav nisem še pritisnila na "naloži slike".
Upam, da se jih da zbrisati.
všeč
Rok11. 11. 2010 23:16:33
Pozdravljeni,

Na desni strani vsakega sporočila sta gumba "Slike" in "Naloži slike".
Preko obeh gumbov lahko nalagate nove slike, urejate ali brišete pa jih lahko samo preko gumba "Slike".
Sliko zbrišete tako, da kliknete na gumb "Slike". Odpre se vam novo okno kjer je v spodnjem delu seznam že naloženih slik.
Slike, ki želite izbrisati nato označite s kljukico in kliknete gumb "Shrani spremembe".

Če ste slike naložili preko gumba "Naloži slike", jih boste lahko urejali šele po približno 30min po objavi.
Urejanje slik1
všeč
tisa11. 11. 2010 23:33:18
Najlepša hvala Rok.
Pa veliko poklicnih uspehov in novih "pogruntacij".
Lep pozdrav
všeč
drago4012. 11. 2010 10:02:52
Rok,
ali ne bi bilo najbolj enostavno, da bi izbrisal gumb "naloži slike", ker z gumbom "slike" lahko nalagaš in brišeš, potem ne bi bil v dilemi, če si pritisnil napačni gumb ali lahko zbrišeš drugo enako sliko.
Osebno mislim,da se ti dvojniki pojavljajo, ker se dolgo ne pojavi naložena slika in ker smatraš da nalaganje ni uspelo nalaganje ponoviš, tako se je zgodilo tudi meni.
l p Drago
všeč
tisa212. 11. 2010 13:09:30
Spet sem nekaj "zaštrikala" tako da imama sedaj delno novo ime.

Zanima me pa, kakšni so pogoji pod Triglavom, ker bi se podala na Luknjo.
všeč
smreka12. 11. 2010 18:19:50
Tisa, pa menda neboš šla v takem vremenu na Luknjo!Počakaj, da se zvremeni. Bom tudi jaz šla.
všeč
tisa12. 11. 2010 19:47:31
Prav, bom počakala, samo da se ne boš odločila za pohod šele na pomlad.
Lep pozdrav
všeč
Stran:123...5678
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki